Objektiiviperheen kasvatusta

sigma 35mm

Muistatte varmaan, kun kyselin TÄÄLLÄ postauksessa teiltä vinkkejä kameroiden suhteen. Alunperin suunnitelmissa oli siis vaihtaa pelkästänsä runko ammattimaisempaan, mutta muutamien kommenttien ja erään tytön innoittamana päätinkin hankkia uuden perheenjäsenen objektiivien joukkoon. Kyseessä on Sigma EOS 35mm F1.4.

IDKUVA

Tämä kyseinen objektiivi on palkittu monissa medioissa ja sen sanotaan olevan markkinoiden tämän hetkisistä objektiiveista paras 35mm! Mun kuvien kriteereinä oli laadukas lopputulos, kaunis bokeh, nopea tarkennus ja ennen kaikkea se, että saisin kahvilassa mahtumaan kuvaan koko kahvin niin ettei tarvitsisi peruuttaa metrejä taaksepäin. Näin täytyi siis tehdä edellisen objektiivini kanssa. Tässä objektiivissa on hieman laajempi kuvakulma, nopea ja lähes äänetön HSM-tarkennusmoottori. Eli kaikki kriteerit täyttyivät kertaheitolla ;-)

sigma 35mm F1,4 objektiivi

Kuvailin eilen Snapchatin (@saijis) puolelle videota, jossa esittelin objektiivia. Hieman huvittuneena kerroin myös, etten osannut objektiivin tuovan näin paljon lisäpainoa kameraani. Ainakin käsivoimat tulee kasvamaan, haha! Nojoo tämä vaatii vain totuttelua ja ahkeraa opettelua, jota on itse asiassa tullut tehtyä jo eilen ja tänään. Tässä muutamia objektiivilla kuvattuja räpsyjä:

sigma 35mm F1,4 objektiivi kuvia

sigma 35mm F1,4

nike air max

Rakastan tätä valovoimaa, äärettömän hiljaista tarkennusta, kaunista bokehia ja noh, koko objektiivia.

sigma 35mm objektiivi

Miltäs kuvat vaikuttaa teidän silmään? Entä olisitteko kiinnostuneita näkemään tällä napsittuja asukuvia?


26 Responses to “Objektiiviperheen kasvatusta”

 1. Avatar Sofia sanoo:

  Wau miten hyviä kuvia! Odotan innolla tuolla otettuja asukuvia:) Ei sillä, etteikö edellisetkin olisi onnistuneita:)!

  • saijis saijis sanoo:

   Kiitos paljon Sofia :) Mä tykkään itsekin älyttömösti! Juuri sellainen objektiivi, josta olin haaveillut. Hihi, mukava nähdä sun jo odottavan niitä. En malta odottaa, että pääsen testailemaan tätä asukuviin ;-)

 2. Avatar Oona sanoo:

  Hei jes jes! Hyvä sä :) Ihana pystyä auttamaan! Uskon kyllä että tuut olemaan tohon vielä pitkään tyytyväinen, ettei ole vaan mitään uutuuden viehätystä! Ja kyllähän toi piirto on ihan huikeaa. Ja jos joskus sitten haluut runkoa päivittää, niin sulla on varastossa sitten hyvä skarppi linssi!

  • saijis saijis sanoo:

   Hihi, kiitos sun <3 Tästä oli paljon apua! Mä kans vähän luulen, että tämä tulee kulkemaan mukana pitkään :) On tämä aivan mahtava - juuri sellainen kuin olin toivonut. Tuo on totta :p

 3. Avatar Julia85 sanoo:

  Mitä tarkottaa bokeh? :) Onko minkä merkin kameraan tarkoitettu objektiivi? Mikä kamera sulla on? Oliko paljon hintaa? Kuvat näyttää hyviltä!

  • saijis saijis sanoo:

   Se tarkoittaa kuvissa olevaa taustan sumentumista :) Eli, kun kuvassa oleva kohde tarkentuu niin tausta sumentuu. Tämä sopii ainakin Canonin kameroihin. En ole varma soveltuuko Nikoniin. Mulla on Canon EOS 1100D. Tämä maksoi 599€. Kiitos paljon ja hei kysy vaan, jos tulee vielä jotain mieleen (:

 4. Avatar Saralina sanoo:

  Näyttää hyvältä!!!! :)

  http://saralinall.blogspot.fi/

  • saijis saijis sanoo:

   Hih, kiitos ihanainen! En malta odottaa, että pääsen kuvailemaan tällä lisää :’)

 5. Avatar Nea sanoo:

  Hei haluuks tehä sellasen postauksen missä vertaat noita sun objektiiveja? :) Esim. Otat samallaisen kuvan kaikilla sun objektiiveilla ja sit näkee et miten ne kaikki eroaa toisistaan :D

  • saijis saijis sanoo:

   Mielenkiintoinen idea =) Voisin tämän kirjoittaa ylös ja toteuttaa. Multa löytyy nimittäin jo kolme eri objektiivia. Kiitti ideasta :>

 6. Avatar Tatti sanoo:

  Hah, itselläni on juuri omassa rungossani kiinni tämä linssi! Ja todentotta, se on painavampi kun runko itsessään. Kapea syväterävyys on jotenkin ihan mahti kikkailuun. Saa hienoja kuvia ihan oikeastaan mistä vaan. Ja valovoimaisuus, ohmygod :D toivottavasti käy sinun käyttötarkoitukseen, taisin mainitakin tästä linssistä kun siinä eräässä postauksessa kyselit vinkkejä.

  Olen itse ollut tyytyväinen :)

  • saijis saijis sanoo:

   En voisi olla enempää samaa mieltä sun kanssa :) Ihan paras objektiivi! En yhtään ihmettele, että tämä on saanut näin suuren suosion <3 Monista vinkeistä oli paljon apua, kiitos siitä ja tästä kommentista. Oon varma, että tuun tykkäämään tästä pitkään :')

 7. Avatar Ansku k sanoo:

  Sun kuvat on aina niin täydellisiä! Ja nyt vielä vähän parempia ku ennen, kun on uus objektiivi:)♡

  • saijis saijis sanoo:

   Vautsi kiitos ihana :) Tällainen kommentti piristää suunnattomasti aamulla ensimmäisenä <3!

 8. Avatar juku sanoo:

  Toi on hyvä objektiivi just esim. tuote/maisema kuvaukseen, mut ei oo ihanteellinen asukuviin. Asukuvissa/potreteissa on parempi olla 85mm-> polttoväli.

  • saijis saijis sanoo:

   Kuten kriteereissä kerroin niin tuotekuvaukseen oon objektiivia etsinyt :) Asukuvissa tuun varmasti käyttämään jatkossakin toista eli 50mm, mutta haluan silti testailla tätä kaikessa mahdollisessa niin opin käyttämään ja näkemään eroja yms. (:

  • Avatar Oona sanoo:

   Tässä vaiheessa kannattaa ottaa huomioon, että linssi on nyt kroppikennossa kiinni. Tää tarkoittaa sitä että, Canonin kamerassa polttoväli kerrotaan luvulla 1.6 eli todellisuudessa tämän polttoväli Saijan kamerassa vastaa 56mm. Monet monet kuvaavat asukuvia (minä mukaanlukien) ja mä myös omia asiakkaitani täyskennoisella kameralla 50mm objektiivilla. Täyskennoisessa polttoväliä ei kerrota millään kertoimella. Eli voin kyllä luvata, että kyseinen linssi sopii kroppikennossa myös asukuviin! :) Saijan 50mm objektiivi taas tuolla kroppikertoimella vastaa 80mm objektiivia täysikennoisessa, eli on loistava ”potrettilinssi”. Mutta halusin vain korjata käsitystä siitä mikä on hyvä asukuviin. Jos siis tuo 35mm objektiivi laitetaan täysikennoiseen, siitä tulee loistava maisema-kuvaukseen, mutta kroppikennoisessa toi on aivan loistava yleislinssi.

   • saijis saijis sanoo:

    Voi kiitos tästä! Avasit myös mun silmiä lisää ja nyt odotan ehkä entistä innokkaampana, että pääsen testaamaan tätä objektiiviä myös muuhun kuvaamiseen. Esimerkiksi juuri niihin asukuviin :p

 9. Avatar Helmi sanoo:

  Ihania kuvia <3

 10. Avatar Cami sanoo:

  Ehkä munkin pitäisi päivittää kameran sijaan objektiivi. Mulla on meinaan sama kamera kuin sulla :) Hyvältä näyttää uudella objektiivilla otetut kuvat!

  • saijis saijis sanoo:

   Suosittelen x 100 <3 Ilmeisesti edullisemmasta rungosta saa paljon irti, kun panostaa objektiiviin :)!

 11. Avatar Emmi sanoo:

  Ihana postaus ja odotan innolla uusia kuvia tällä objektiivilla! ♥ Itselläni on tuo sama kamera ja sun innoittamana ostin silloin kun sä olit hankkinut sen Canonin 50mm-objektiivin niin hankin sellaisen itelleni, joten tuommoinen olisi kyllä aivan unelma! Harmi vain, että se on niin kallis, mutta varmasti sen arvoinen! Ja onko toi objektiivi kiinteä? :-)

  • saijis saijis sanoo:

   Kiitos sulle ♥ Hei hienoa, että oot saanut vinkkejä täältä tuon 50mm objektiivin suhteen. Se on kans niin hyvä :) Ja tämä vasta onkin. Toki erittäin arvokas (oli vielä tarjouksessa), mutta sen arvoinen. Ja joo tämä on kiinteä, mutta hieman laajakulmainen :)

 12. Avatar Iida sanoo:

  Pakko ensiksi kehua että sun blogi on ihan mun lemppari!
  Mistä ostit tämän objektiivin? Olen tätä jo isekkin kauan himoinnut ja kiitos sinun, mun ostointo kasvoi vain entisestään! :D

  • Saija Saija sanoo:

   Ooh kiitos!! Niin ihana kuulla, että sä pidät tästä :) Ostin tämän Rajalan verkkokaupasta. Eikä :-D Mun postaukset on vaarallisia, haha. Mutta voin suositella tätä lämpimästi sulle :)!

Kommentoi