Sano se leivällä-brekkie

Yhteistyössä Vaasan ja Indiedays

aamupala blogi vaasan taika

Ruokapöydässä odottelua, että saan kuvat räpsittyä. Pihalla pakkasessa jäätymistä asukuvien takia. Tekemisen keksimistä siksi aikaa, että olen blogijutuiltani valmis lähtöön. Kahvikupin tuominen koneen viereen… Bloggaajan avopuolisona ei aina ole helppoa, mutta silti toinen on kärsivällinen ja auttaa mahdollisimman monilla pienillä jutuilla arjessa. Sen vuoksi onkin aihetta isoon kiitokseen ja mikä olisikaan siihen parempi keino kuin yllätysaamiainen sänkyyn?

brunssi aamupala blogi

toast resept

Olen mukana Indiedaysin ja Vaasanin yhteistyökampanjassa, jossa tehtäväksi heitettiin kertoa tunteensa leivän avulla. Tiesin heti, että haluan ilahduttaa Tatua hänen lempiherkuillaan ja tuoda samalla pientä luksusta tähän sunnuntaihin! Niinpä heräsin aamulla toisen vielä kääntäessä kylkeä ja lähdin hakemaan kaupasta aamupalatarvikkeita.

Vaasan Taika ruis

Meidän taloudessa syödään pääsääntöisesti joko ruisleipää tai paahtoleipää. Mä syön leipää päivittäin, joten pidän huolen siitä, että suurin osa viipaleista sisältäisi mahdollisimman paljon kuitua. Onneksi nämä kaksi leipätyyppiä voi saada samalla kertaa, nimittäin Tällä Vaasanin Taikaruis ruisviipaleella, jossa on 8,9%:a kuitua!! Sen lisäksi leipä on laktoositon. Maku muistuttaa pehmeää vaaleaa leipää – tätä tullaan siis ostamaan varmasti myös jatkossa.

nutella mansikka resepti

Kaupassa muistelin Tatun syövän aina laivan tai hotellien aamiaisella paahtoleipää Nutellalla, joten tiesin tämän yllätyksen olevan mieluinen. Leikkasin piparkakkumuotilla sydämen muotoiset viipaleet, laitoin päälle reilusti Nutellan suklaalevitettä sekä toiseen tuoreita mansikoita ja toiseen banaania. Tein myös itselleni samanlaiset, mutta ne katosivat alta aikayksikön ;-)

täytetyt toastit

Täytettyjä toasteja eli kolmioleipiä tulee tehtyä aivan liian harvoin, joten pientä panostamista tapahtui myös tässä kohtaa. Voitelin leipien kummatkin puolet paprikan ja chilin makuisella tuorejuustolla, laitoin siivut ylikypsää kinkkua sekä juustoa. Ja lisäsin päälle vielä tuoretta basilikaa!

nutella resepti

Vaasan Taika resepti

Kokosin tarjottimelle myös kupin kahvia, lasin tuoremehua sekä mansikoita. Ja sitten vein sen makkarin ovea koputtaen sängylle. Vastassa oli erittäin iloinen ja todella, todella yllättynyt osapuoli. Leivät olivat niin hyviä, että saan kuulemma tehdä niitä jatkossa uudelleen!

Kampanja pitää sisällään myös lukijakilpailun Instagramin puolella. Eli joka viikon perjantai arvotaan kaksi herkullista eväskoria (arvo n. 40€). Kilpailuun osallistut jakamalla kuvan omasta leipäterveisestä tai leipäherkusta. Lisää kuvaan myös hashtagit #sanoseleivällä #jyväntaikaa ja tägää kuvaan myös @vaasan_leipomot. Nyt vaan herkuttelemaan ja jakamaan omia leipähetkiä niin eväskori saattaa olla jo ensi perjantaina sun! Lisätietoja tuotteista ja skabasta löytyy kampanjasivuilta.

Miltäs nämä herkut näyttävät teidän mielestä? Ja mä kuulisin mielelläni, että ketä te haluaisitte muistaa kiitoksella?


27 Comments
 • Suviiii
  Posted at 14:24h, 13 maaliskuun Vastaa

  Nuo leivät näyttävät ihan sairaan hyviltä! Voisin itsekin alkaa panostamaan välillä leipiin, niin monesti tulee laitettua pelkkää levitettä ;) Voisin yllättää isäni joka tekee paljon töitä harrastukseni eteen tai äitini jolla on paljon töitä myös. :) Tosi kiva idea tuo yllättäminen, voisin tehdä näin joskus juhlapäivänä tai ihan vain keskellä arkea piristämään päivää.

  • saijis
   Posted at 19:34h, 13 maaliskuun Vastaa

   Nämä onnistui kieltämättä yllättävän hyvin, vaikka itse sanonkin ;-) Ihana idea! Vanhempien yllättäminen kuulostaa hyvältä ja uskon, että he olisivat varmasti erittäin otettuja. Yllättää ja kiittää voi niin juhlapäivänä kuin normaalina arkena. Täytyy itsekin alkaa tekemään näin useammin :’)

 • --
  Posted at 14:37h, 13 maaliskuun Vastaa

  ootko palannu sun entisen poikaystävän kanssa yhteen!:o ihanaa jos olette<3

  • saijis
   Posted at 19:36h, 13 maaliskuun Vastaa

   Joo kyllä oon :) Siitä on tullut täällä muutamankin kerran kirjoiteltua. Hiih, kiitos <3

 • Emilia
  Posted at 14:58h, 13 maaliskuun Vastaa

  Oi miten ihana idea tuosta vain tehdä toiselle aamupalaa ja vielä noin panostaa siihen :’) Oot kyllä ihana Saija ja toi aamupala näyttää niin hyvälle, että tässä tulee itellekkin nälkä kuvia katellessa :p

  • saijis
   Posted at 15:06h, 13 maaliskuun Vastaa

   Tällainen pieni juttu, joka tulisi muistaa tehdä useammin :) Voi kiitos Emilia! Ihanasti sanottu <3 Ja tuo on muuten totta... Nämä kuvat on vaarallisia, koska voisin itsekin ottaa nyt lisää vaikka noita mansikoita :-)

 • Ansku k
  Posted at 15:00h, 13 maaliskuun Vastaa

  Tosi kiva postaus! Ja muistaisin pikkusiskoa♡

  • saijis
   Posted at 15:07h, 13 maaliskuun Vastaa

   Superia kuulla, että postaus oli sun mieleen <3 Vähän erilainen tarina arjesta. Ja ihana idea muistaa siskoa :)!

 • Essi
  Posted at 15:06h, 13 maaliskuun Vastaa

  Voi että, täytyy ehdottomasti ottaa mallia susta! En oo ikinä oikeen keksinyt, millä tapaa sitä toista osapuolta kiittäisi, kun se tavallinen ”kiitos” tuntuu jo niin tylsältä ja jollain tapaa myös merkityksettömältä :( Mutta tässä vasta ihana idea onkin!<3

  essi-bltn.blogspot.fi

  • saijis
   Posted at 15:09h, 13 maaliskuun Vastaa

   Voi se on kunnia mulle :) Tällaisen aamiaisen tekeminen on pieni juttu, mutta vastaanottaja on varmasti mielissään. Parasta arjessa on juuri tällaiset ilonaiheet. Kiitos paljon Essi tästä kommentistasi :) <3

 • Hemppe
  Posted at 15:37h, 13 maaliskuun Vastaa

  Näyttää kyllä erinomaiselta aamupalalta, pakko kyllä kokeilla tuota leipää ! :) Ehdottomasti joku aamu teen samankaltaisen ylläriaamupalan poikaystävälleni, kiitokseksi siitä kun on aina mun tukena ja turvana ♥

  • saijis
   Posted at 19:44h, 13 maaliskuun Vastaa

   Suosittelen lämpimästi niin testaamaan tätä leipää kuin yllättämään poikaystäväsi :) Hän tykkäisi varmasti. Tällaiset pienet teot merkitsee eniten ihan perus arjessakin :) ♥

 • Manse
  Posted at 15:38h, 13 maaliskuun Vastaa

  Siis täh, ootko palannut tatun kanssa yhteen?
  Ihanan näköisiä leipiä, nam!

  • saijis
   Posted at 19:39h, 13 maaliskuun Vastaa

   Ollaan :) Oon siitä täällä kirjoitellutkin parissa eri postauksessa. Nuo leivät onnistui kyllä todella hyvin :p

 • Empuskaa
  Posted at 17:59h, 13 maaliskuun Vastaa

  Eikä aivan ihana yllätys!!<3 oot todellakin panostanut! :) tuollaset yllärit niin piristää! Näyttäää super hyvältä :) mä on niin hurahtanut erilaisiin resepteihin ja alkanut panostamaan aamu ja välipaloihin entistä enemmän :)

  • saijis
   Posted at 19:52h, 13 maaliskuun Vastaa

   Ajattelin, että panostaminen välillä ihan vaan aamiaiseenkin tuo hyvän mielen <3 Ja oikeassa olin :) Tämä oli todella hyvää ja leivät kelpasi. Hei vähän kiva, että sä oot alkanut panostamaan resepteihin. Erilaisten aamupalojen testaileminen on kyllä hauskaa eikä ehdi kyllästymään (:

 • Anniina
  Posted at 19:11h, 13 maaliskuun Vastaa

  Tosi ihana yllätys!♥ Pitää itsekin yllättää poikaystävä vaikkapa jo tulevana viikonloppuna! Eli poikaystävää muistaisin :’) Heh voisin testata myös tota piparkakkumuottileipää! Veikkaanpa, että ne katoaisivat aika äkkiä :D

  • saijis
   Posted at 19:55h, 13 maaliskuun Vastaa

   Yllätykset on parhaita :) Kuulostaa hyvältä! Tärkeiden ihmisten muistaminen on tärkeää. Ja parasta on ne yllättyneet ilmeet <3 Haha, joo meillä kävi samoin. Nutellan ja paahtoleivän yhdistelmä on pettämätön meidän taloudessa :-D

 • Taru
  Posted at 21:08h, 13 maaliskuun Vastaa

  Siis aivan ihan näköisiä leipiä :) ♡ Tuo taikaruis on muuten tosi hyvää :) Voisi itsekkin yrittää tehdä vähän erilaisia leipiä sillä leipää tulee syötyä monesti päivässä, ja aina sitä laittaa vaan jtn kinkkua ja juustoa päälle :D

  • saijis
   Posted at 08:03h, 14 maaliskuun Vastaa

   Leivät sai paljon positiivista palautetta :) Täytyy kokeilla tehdä tuollaisia useammin! Niin kuin myös tällaisia yllätyksiä :p Mäki tykkään tuosta leivästä – terveellisempi vaihtoehto vaalealle paahtoleivälle! Kannattaa vaikka joka viikko testata jotain uutta leivän päälle niin löytyy varmasti uusia suosikkeja :)

 • Helmi
  Posted at 07:12h, 14 maaliskuun Vastaa

  Olipa ihanasti tehty :) Ja näyttää tosiaan kyllä herkulliselta!

  • saijis
   Posted at 07:41h, 14 maaliskuun Vastaa

   Hemmottelua arkeen :) Täytyy ottaa tavoitteeksi tehdä tällaisia yllätyksiä hieman useammin. Katselen näitä kuvia itsekin nyt nälkäisenä… Voi, kun saisi yhden leivän Nutellalla :-)

 • Vilma
  Posted at 17:49h, 14 maaliskuun Vastaa

  Voi kun joskus olisi tällaisia kilpailuja tms meille keliaakikoillekin. Inhottavaa katsella noita leipiä, kun ne näyttää niin herkullisilta. :’D Yllättäisin itse joko kihlatun tai pikkusiskoni..

 • Julia
  Posted at 17:49h, 14 maaliskuun Vastaa

  Hei, söpö postaus :)
  Kyselisin tässä, että mistä olet ostanut ne kultaisenväriset aterimet mitkä oli yhessä postauksessa? :)

  • saijis
   Posted at 23:25h, 14 maaliskuun Vastaa

   Aww, kiitos ihana :) Mä sain ne aterimet nyt jouluna lahjaksi, mutta ilmeisesti ne ovat ostettu Jotexilta. Ja käsittääkseni myös Ellos myy samoja :>

 • Sara
  Posted at 20:57h, 14 maaliskuun Vastaa

  Ihanalta näyttää ja varmasti myös maistuu, hih :) milloin on taas tulossa ostosten esittelyä? Onko sinulla jo ollut hiihtoloma?

  • saijis
   Posted at 23:24h, 14 maaliskuun Vastaa

   Hih, kiitos mukavasta kommentista :) Ostosten esittelyä on tulossa varmaan jo parin viikon sisällä eli pysy kuulolla ;-) Joo on ollut. Mä vietin lomaa 8-viikolla, jolloin käytiin muun muassa risteilyllä. Seuraavaksi onkin sitten edessä kesäloma :p

Post A Comment