APUA KAIVATAAN

Nyt kaikki kertomaan omat kokemukset, vinkit, mielipiteet tai ihan mitkä vaan, jotka auttaa mua valitsemaan…

camera

Kameran. Harvoin pyydän teiltä apua, mutta koska nyt ollaan tuntemattomalla polulla niin kaikenlaiset vinkit on tervetulleita. Tai ei nyt täysin tuntemattomalla, koska oon käyttänyt nykyistä järkkäriäni jo lähemmäs kolme vuotta. Tässä ajassa on kuitenkin taidot kehittyneet sekä oma itsekriittisyys kasvanut, haha. Eli haaveissa olisi löytää yksilö, jolla luonnistuisi niin asukuvien kuin tuotekuvien räpsiminen. Sellainen, joka toisi kuviin uutta potkua mahdollisimman laadukkaan lopputuloksen kanssa.
Oon vannonut nämä vuodet Canonin nimeen, mutta ilmeisesti Nikonilta ja Olympukselta löytyy myös hyviä varteenotettavia malleja? Tietysti liikkeessä tutkimalla ja kokeilemalla saisi jonkunlaista näkökulmaa tähän ”ongelmaan”, mutta haluaisin tietää vähän suuntaa antavaa mielipidettä.
Olit sitten harrastaja, bloggaaja tai edes jostain kamerasta positiivista palautetta kuullut niin kerro se mulle mieluiten n-y-t! 
Kuvat: Pinterest

90 Responses to “APUA KAIVATAAN”

 1. Avatar Anonyymi sanoo:

  Canon eos 750D olikohan, mutta on ollut kyllä tosi kiva!:)

 2. Avatar Saijis sanoo:

  Taisin juuri sitä viime kerralla Gigantissa käydessäni katsella. Täytyy heti googlettaa lisätietoja, kiitos :) xx

 3. Avatar Anonyymi sanoo:

  tollanen valkonen kamera olis todellaki sun näkönen;)

 4. Avatar Saijis sanoo:

  EIKÖ! Vitsit mä rakastuin tuohon heti, kun näin kuvan <3 Tehdäänköhän noita edes täällä päin maailmaa :-D

 5. Avatar Anonyymi sanoo:

  olympus pen lite:)

 6. Avatar Saijis sanoo:

  Se olisi kyllä näppärän kokoinen :p

 7. Avatar Anonyymi sanoo:

  Mä suosittelen Canon 1200D. Mielestäni sillä saa laadukkaita kuvia:)
  T. Meri

 8. Avatar Anonyymi sanoo:

  En suosittele Canonin 750D:tä koska se on hyvinhyvin lähellä sinun nykyistä kameraasi eli 1100D:tä, joten en soisi sen tuovan mitään etua. Myös 1200D on vain 1100D:n päivitetty versio eli sekään ei tuo selvää etua. Hyvä putki toki voi tehdä halvemmastakin kamerasta paremman. Mutta esim. 1100D ja 50mm f/1.8 ja 750D & 50mm f/1.8 = ei oikeastaan eroa kuvanlaadussa

  Eniten suosittelinin Canonin 6D:tä tai esim. 70D:tä. Miinuksena molemmat ovat aika suurikoisia. Mutta kun 6D on täysikennoinen runko, on sen kuvanlaatu todella hyvä. 70D ei ole täysikennoinen mutta huomattavasti edistyneempi kuin 1100D. Etuna nykyinen putkesi 50mm f/1.8 käy molempiin runkoihin mainiosti.

  Olympuksista ja Nikoneista minulla ei ole kokemusta, mutta uskon että sieltäkin löytyy päteviä malleja :-) ainakin olympuksen pen kamerat on tosi näppärän kokoisia, joka voisi sopia bloggaajalle tosi hyvin!

  Suosittelen ehdottomasti panostamaan kameraan ja laadukkaaseen objektiiviin siis, sanoisin budjetiksi jonkun 1600-2000€

 9. Avatar J sanoo:

  Canon kyllä kannattaa! Minkä kokoisia sun blogin kuvat muuten on? Meinaan height ja width, kiitos vastauksesta ja ihanaa kevättä :)

 10. Avatar Anonyymi sanoo:

  Entä jos hankkisit vaan uuden objektiivin? Tietty jos sun järkkäri on joku ihan basic harrastelijamalli, se kaikkein yksinkertaisin markkinoilla oleva, voi rungonkin päivittäminen tietenkin olla ihan järkevää, jos tuntuu että ominaisuudet loppuu kesken. Oletankin että osaat kuvata manuaaliasetuksilla ja olet tutkinut kaikki, siis ihan oikeasti kaikki sun kameran säädöt ja asetukset läpi ja osaat niitäkin oikeasti käyttää, kun uusi runko on mielessä. Canonilla pääsee nimittäin jo kameran asetuksia säätämällä aika hyvin käsiksi esim kontrastiin ja värisävyihin. Kalliimmissa malleissa on yleensä vaan esim. parempi kenno, mikä auttaa liikekuvauksessa, koska valovoimaa on enemmän ja jonkin verran kuvanlaadussa, mutta harrastelijan käsissä ero ei ole valtaisa, varsinkin jos kohteena on päivänvalossa otetut asukuvat. Objektiivilla on kuitenkin paljon merkitystä esim kuvien piirron (näkyy mm. kuvan tervävyytenä ja kauniina/ei niin kauniina taustan sumennuksena obsusta riippuen) ja valovoiman kannalta, usein loppupelissä putki onkin kameraa tärkeämpi. Hyvä putki "huonossa" rungossa voi auttaa paljonkin, huono hyvässä tekee koko kokonaisuudesta tietenkin huonomman.

 11. Avatar emmcecil sanoo:

  Canonilla itsekkin kuvaillut jo jonkin aikaa.. Ainakin itse ollut todella tyytyväinen. Tosin en muun merkkisiä kameroita kokeillutkaan..
  Voi vitsi! Tuo valkonen kamera! Täytyykin googlettaaa heti!

 12. Avatar Anonyymi sanoo:

  Jos sulla on jo canonin putkia nii suosittelen Canonia jatkamaan :)

 13. Avatar Mari sanoo:

  Itse olen kuvannut nyt muutaman vuoden 70D:llä ja sitä suosittelen, jos kroppikennoinen kelpaa edelleen :)

 14. Mulla on Olympus Pen E-PL7 ja se on ihan huippu! Suosittelen :)

  Mulla oli ennen Canon 1100d, mutta sen hajoamisen jälkeen (hajos sopivasti päivä ennen sitä Koskikeskus Vilan bloggaajapäivää…:D) niin ostin ton Olympuksen ja siis ihan huikee ero! Toi on niin loistava. En tajuu miten noin pieni voi olla niin tehokas. Ja iso plussa sen wifitoiminnosta, joka tosin on vissiin melkeen joka kamerassa nykyään, mutta saa ainakin kuvat heti kännykkään ja Instagramiin ;)

 15. Avatar Anonyymi sanoo:

  Itsellä ollut käytössä canon eos 550D. Kameran "vakio" objektiivillä saa jo itsessään huippu kuvia, sekä videoita. Suosittelen! tsemppiä valintoihin :-)

 16. Avatar Anonyymi sanoo:

  Jos haluat oikeasti hyvän rungon niin canon eos mark 5D ||| on aivan älyttömän hyvä. Itselläni on ollut tuo vähän aikaa käytössä ja en voi kehua tarpeeksi <3 Tietty hinta on korkea ja runko melko painava, mutta tosta en kyllä luovu.

 17. Avatar Vilma sanoo:

  Itselläni ollut nyt pari vuotta canonin 600D, ja olen ollut tyytyväinen. Ehdotonta plussaa tässä on kääntyvänäyttö!

 18. Avatar Anonyymi sanoo:

  Canon m10, hyvä ja pieni. Löytyy valkoisena, myös kääntyvä näyttö ja sisäänrakennettu salama

 19. Avatar Anniina sanoo:

  Minä suosittelen sony- merkkisiä! Lumix kamerat on kans tosi hyviä!

 20. Avatar Anonyymi sanoo:

  Canonin kuus sataa viiskymppinen hyväl putkel varustettuna, ni ei vois olla tyytyväisempi fotoihin! Eikä hintakaan paljoa oo päätä huimannut. :>

 21. Avatar Anonyymi sanoo:

  Mulla on Canon 70D. Suosittelen kyllä, jos ei ole enää aloittelija ja kaipaa laatua :)

 22. Avatar Minni v. sanoo:

  Mulla on olympus pen e-p5 ja 25mm f/1.8 objektiivi ja tällä setillä kuvaamiseen on tullut ihan uus inspis.

  Tästä kamerasta löytyy lisäksi wifi joten kivoimpia ruutuja on helppo saada samassa hetkessä instagramiin tai facebookiin. Muutenkin kameran pieni koko tekee siitä helpon kuljettaa joten kameraa tulee kuskattua paljon enemmän mukana.

 23. Avatar Anonyymi sanoo:

  Jos et halua ihan tosissaan panostaa (esim. Canon 7D tai 6D) niin luulen ettei sun kannata vaihtaa runkoa. Mielummin panostaisin kunnon putkeen:) mutta tietty jos kamera on vanha ja huonokuntoinen, niin voihan se kannattaa. Nykyään Olympuksista puhutaan hirveesti, mutta mulla on vaan huonoja kokemuksia niistä. Eikä varsinkaan e-pm mallit yllä Canonin tasolle.

 24. Avatar annieveliina sanoo:

  Sun vanha kamera ilmeisesti toimii edelleen ja kaipaisit vaan vähän parempaa kameraa vai? :) Hyvänä sääntönä oon kuullu tuohon sen, että pitää osata sanoa mitä parempaa siihen kameraan kaipaa, että kannattaa ostaa se kamera. Jos haluaa vaan yksinkertaisesti parempia kuvia niin se yleensä tuskin tulee pelkästään kameraa vaihtamalla.. Eli siis onko sulla jotain tiettyä säätöjen puitteissa, miksi haluaisit uuden kameran? Vai vaan pienemmän/kauniimman tms? Sanoisin samaa ku täällä moni muukin, että objektiivilla on ihan hurjan iso merkitys ja siihen suuntaan itekki lykkäisin sua jos ei oo just jotain tiettyä, miksi haluaisit uuden kameran :) Ite esim ostin uuden rungon siksi kun tarvin varakameran häihin eli vanha jäi varalle ja kun ostin uuden niin ostin sellaisen, jolla saa paremmin kuvattua hämärässä, koska monet kirkot/juhlapaikat ja illat on hämäriä eli ISO-arvot nousee moninkerroin suuremmiksi ja tää myös tarkentaa hyvin hämärässäkin :) Päivänvalossa ei kyllä tällä ja vanhalla huomaa juuri merkittävää eroa (paitsi sen, että nykyinen on täyskenno ja vanha kroppikenno) vaikka uudella hintaa on melkeen kolme kertaa enemmän.. Joten jos et osaa nimetä mitään tiettyä juttua, niin panosta objektiiviin! :)

 25. Avatar annieveliina sanoo:

  Peukku tälle kommentille! Ja siis mulla on tuo 6D ja se on kyllä kohtuu iso :D Mua se ei haittaa ja vielä kun on työkäytössäkin, mutta jos haluat helposti ja kivasti napata kameran mukaan menoihin, niin onhan nuo Olympukset tmv vähän kätevämpiä vaikken muuten osaa niistä sanoa.. Mun vanha runko eli 600D tuntuu nyt ihan naurettavalta muovilejuhärpäkkeeltä tän 6Dn rinnalla :–D

 26. Avatar Saijis sanoo:

  Tuota 6D:tä oon katsonut pari kertaa :) Koolla ei mulle ole niinkään väliä, vaikka nuo Olympuksen pienet olisivatkin huomattavasti helpompia kantaa. Aluksi pyörittelin ajatusta uuden objektiivin ostamisesta, mutta nykyinen kamera tuntuu niin basicilta ilman minkäänlaisia erikoisuuksia.

 27. Avatar Anonyymi sanoo:

  Käy seinäjoella fotoformassa! Mä oon saanu siellä aina tosi hyviä neuvoja ja palvelua :-)

 28. Avatar Saijis sanoo:

  Canon on kyllä tullut todettua hyväksi :) Normaaleissa vaakakuvissa height on 500 ja widht 700. Tällaisissa isoimmissa pystykuvissa molemmat on sen 700. Kiitos paljon ja kuin myös sulle (:

 29. Avatar HEIDI sanoo:

  Olympus PEN E-PL7! Olen kuullut älyttömästi positiivista palautetta kyseisestä kamerasta ja ajattelin itsekin hommata sen. Kuulemma on todella yksinkertainen ja laatu kohdillaan!

 30. Avatar Saijis sanoo:

  Sitäkin ajatusta oon pyöritelly mielessäni :) Itse asiassa objektiivia katselin ensin, mutta kuten sanoit niin tuntuu tämä runko niin basiciltä. Kyllä osaan ja mielestäni oon katsonut kaikki asetukset läpi, kokeillut kaikkea ja nähnyt kaiken :D Joo yleensä kuvaan päivänvalossa, mutta olisi hyvä jos kuvat onnistuisivat hieman hämärässäkin. Ehkä mä voisin vielä tutustua objektiiveihin, jos tällä nykyisellä rungolla pärjäisi vielä. Kiitos sulle kommentistasi :)

 31. Avatar Anonyymi sanoo:

  Suosittelen ehdottomasti Olympusta. Itselläni on sellainen ja kuvat laadukkaita ja kirkkaita. Kamera on näppärän kokoinen ja helppokäyttöinen. Mukana tulee vielä ohje dvd. :)

 32. Avatar Saijis sanoo:

  Hei kiva kuulla, että oot ollut tyytyväinen:) Canon on kyllä muodostunut itsellenikin sellaiseksi luottomerkiksi. Valkoinen kamera olisi upea, en vaan tiedä saako noita mistään :s

 33. Avatar Saijis sanoo:

  Houkuttelisi kyllä niin ei tarvitsisi totutella uuteen merkkiin vaan asetukset olisivat edes samantyyppiset :)

 34. Avatar Saijis sanoo:

  Oon tainnut kuulla juuri tuosta kamerasta joskus aiemminkin hyvää palautetta! Kiva nähdä, että sä oot ollut siihen tyytyväinen – täytyy itsekin tutustua enemmän:)

 35. Avatar Saijis sanoo:

  Voi se on kyllä suloinen kamera :) Ääh eikä! Onneksi sä sait sinne nopeasti sitten uuden kameran. Olympuksen kameroista tulee paljon positiivista palautetta ympäriinsä, joten sen täytyy olla hyvä :p Pienestä koosta olisi plussaa, kun kamera kuitenkin kulkee koko ajan mukana. Ja wifille vielä isompi plussa, haha ;-D

 36. Avatar Saijis sanoo:

  Se olisi kyllä kiva lisä, että kameralla/objektiivilla saisi hyvälaatuisia videoita. Nykyisellä yhdistelmällä videot ei ainakaan miellytä silmää. Kiitos sulle paljon ja tsemppiä tarvitaan :')

 37. Avatar Saijis sanoo:

  Mä luin vähän ennen tämän postauksen kirjoittamista juuri tuosta rungosta :-) Vaikutti kirjoituksen perusteella laadukkaalta! Jossain luki myös kameran soveltuvan vain ammattilaisille esimerkiksi hääkuviin, mutta mukava kuulla sun positiivinen palaute <3 Onko sulla siinä mikä objektiivi?

 38. Avatar Saijis sanoo:

  Kääntyvänäyttö olisi myös plussaa =) Kiitos sulle mielipiteestä! Tuosta kamerasta en ole lukenut vielä yhtäkään esittelyä, joten täytyy tutustua.

 39. Avatar Saijis sanoo:

  Uu, tämä kuulostaa hyvältä! Mä alan heti googletella, kiitos kovasti vinkistä Ano :>

 40. Avatar Saijis sanoo:

  Sonyn omat on mulle täysin tuntemattomia entuudestaan, mutta ilmeisesti ovat hyviä. Kiitos Anniina tästä, mä tutustun tuohon Lumixiin :)

 41. Avatar Saijis sanoo:

  Tästä on tullut hyvää palautetta! Huippua, että sä oot ollut noin tyytyväinen. Kiitos kommentista :)

 42. Avatar ☆Saga☆ sanoo:

  Mä taas puhun ihan Olympuksen puolesta, mulla on Olympus Pen 7, ja se on ollu todella hyvä. Mut voi olla että ne ovat hyviä tällaisille "en osaa kuvata mutta haluan hyviä kuvia"-ihmisille, mutta sä joka osaa kuvata voi varmaan saada enemmän irti jostain järeämmästä kamerasta. Kannattaa kuitenkin testailla jos mahdollisa on, sillä mä kyllä oon ollu erittäin tyytyväinen olympukseeni, ja sen pieni koko on ihana plussa! :)

 43. Avatar Jenna sanoo:

  Mulla on ollut käytössä olympus omd mark 2 nyt reilu pari kuukautta ja oon tykänny käyttää sitä tosi paljon. Jo itse kameran koko on ollut pelkkää plussaa ja muutenki kaikki ominaisuudet vastaa lähelle ammattikameroiden laatua. Ei oo tullut tuosta kamerasta vastaan vielä mitään huonoja puolia joten suosittelen lämpimästi sitä. :) Myös hyvä objektiivi antaa paljon anteeksi vaikka olisi vanhempi runko.

 44. Avatar Anonyymi sanoo:

  Mä suosittelisin Canon 6D, se on ihan huippu!!

 45. Avatar Emmi sanoo:

  Iselläni on Nikon D3300. Lisä efektien ansioista saa helposti erikoisempiakin kuvia. En ole seurannut blogiasi mutta kerran kun olet jo järkkäreitä paljon käyttännyt niin suosittelisin myös ettimään Nikon D5200. D5200 on kalliimpi mutta sopisi varmaan paremmin sulle, sillä D3300 on lopulta varmaan aika samanlainen kuin sun nykynen Canon

 46. Avatar Anonyymi sanoo:

  Mun lemppari on nikon D5300. Sillä saa laadukkaita ja hyviä kuvia :). Laitan linkin alas,jos kiinnostuit.

  http://www.nikon.fi/fi_FI/product/digital-cameras/slr/consumer/d5300

 47. Avatar Kellen sanoo:

  Mulla on sama kamera kuin sulla ja itsekin tässä olen jo pitkään pyöritellyt mielessä uuden kameran hankkimista. Joten tämä postaus tuli hyvään aikaan, voin itsekin keräillä tästä muiden kameravinkkejä :D

 48. Avatar Saijis sanoo:

  Joo tuntuu, että aloittelijalle tarkoitetulla kameralla ei pääse enää toivottuun lopputulokseen. Kiitos vinkistä Anonyymi:)

 49. Avatar Saijis sanoo:

  Noi Olympuksen kamerat kuulostaa hyvältä :) Wifi olisi toivottu lisä kameraan, kun päivitän Instagramia ja blogin FB-sivuja. Pieni koko olisi myös plussaa sen helpon kuljettamisen vuoksi.

  Tässä tulee kohta valinnanvaikeus, hah! Kiitos avusta Minni :')

 50. Avatar Saijis sanoo:

  Tuota Canonin 6D:tä oon katsellut eniten ja harkinnut sen ostamista. Mutta objektiivin vaihtaminen voisi tuoda lisää boostia kuvailuun, jos panostaisi siinä ammattitaitoiseen versioon. Olympuksista puhutaan paljon, mutta itse en ole kokeillut :/ Harmi, jos ne eivät riitä Canonin tasolle. Silloin vaihtaminen Olympukseen ei olisi järkevää :s

 51. Ite tykkään tästä Nikon D3200, mukavan simppeli kaikenlaisiin kuviin!

 52. Avatar Anonyymi sanoo:

  Itselläni on canon eos 600D ja tykkään kyllä siitä, mutten sitä lähtisi suosittelemaan, koska sekin on melko "basic" eikä kovin paljoa "parempi" tai ammattimaisempi kuin tuo sinun 1100D. Samoin ne 550D, 650D, 700D, en suosittelisi. Ostaisin jonkun selkeästi paremmin kuten esimerkiksi 5D, 6D tai 7D, jotka ovat jo ammattimaisempia tai sitten paremman objektiivin! :-)

  Nikonista en osaa sanoa itse mitään, ja mun mielestä Olympuksen osto ei olisi välttämättä järkevää vaikka ne aika nättejä, kevyitä ja suosittuja ovatkin. Mutta ei niiden toiminnot ja kuvanlaatu mun mielestä Canonin tasolle yllä. Sellaisen voisin ostaa ehkä jonkun huippuCanonin rinnalle vaikka lomamatkoille mukaan kulkemaan kun kaivataan pienempää ja näppärämpää kameraa, mutten ehkä "kokopäiväiseen" kuvauskäyttöön. Mutta tämä oli vain minun mielipiteeni enkä ole ammattilainen! :)

 53. Avatar Anonyymi sanoo:

  täältä kans täydet suositukset kommentille ja varsinkin 70D on huippu! itselläni on se ja kuvailen samoilla linjoilla kuin sinäkin, joten voin kokemuksesta sanoa ettei tarvitse katua, ei todellakaan :)

 54. Avatar Anonyymi sanoo:

  Nikon D7200 paras! Voit käydä kattomassa Janni Delerin blogia, siellä kuvia nikonin kameralla :)

 55. Avatar Anonyymi sanoo:

  Kaverillani on ollut n. 2vuotta Nikon D5100. Siinä on kääntyvä näyttö ja sillä saa hyviä kuvia. Olen itse miettinyt sen ostamista.

 56. Avatar Anonyymi sanoo:

  Uutta kameraa miettiessä kannattaa todella miettiä mihin käyttöön se tulee. Sulla näyttäis olevat kroppikennonen tällähetkellä, mitkä kyllä usein mielletään aloittelijakäyttöön. Ite en osaa sanoa, kun ei ole ollut ikinä täysikennoista, että miten se käytännössä eroaa :D Kannttaa miettiä täyskennon ja kroppikennon etuja ja haittoja. Esim täyskennoiset usein ovat isompia ja painavampia.

  Oman kamerani olen hankkinut kauan sitten enkä olisi silloin asiaa osannut miettiä, mutta nyt olisin kiinnostunut myös videota kuvaileen. Omaan kameraani ei saa esim. mikkiä ollenkaan. Kääntyvä näyttökin videoiden tekemisessä helpottaisi. Joku mainitsi myös Wi-Fin niin sillekin olisi käyttöä niin saisi kuvat vaikkapa suoraan puhelimeen tai tablettiin. Minijärkkäreiden etu näyttäisi olevan etenkin niiden koko, tuommoinen normi pikkujärkkärikin painaa yllättävän paljon jos on laadukkaampi linssikin.

  Itselle on sanottu, että jos parempia kuvia tahtoo, niin silloin kannattaa investoida linsseihin. Ite hankin Sigman 35mm ja 17-70mm putken kesällä ja huomaa kyllä heti eron halvan kittilinssin jälkeen!

  Kannattaa vaikka ihan lukea harrastelijoiden foorumeita, sieltä tulee yleinsä oikein pätevää tietoa ja näkökulmia kameran hankintaan. Youtube myös on oiva väline tutkia arvosteluja kameroista :) Onnea kameran hankintaan!

 57. Avatar Anonyymi sanoo:

  Mulla on kans tää 600D ja tykkään myös todella paljon juurikin kääntyvä näytön takia! Ja vielä kun omistan 50mm kiinteän putken niin kuvista tulee laadukkaita. Yhden miinuksen sanon näin bloggaajana myös – kamerassa ei ole mahdollisuutta automaattiseen tarkennukseen jos kuvaa videoita. Eli koen sen huonoksi, että pitää itse ruveta käsin tarkentamaan kuvatessaan! Jos olen väärässä ja kamerassa on asetus automaattiseen tarkennukseen ja joku sen tietää niin kertokaa mulle ihmeessä.

 58. Avatar Emilia sanoo:

  Olympus PEN E-PL7! mun pelastus <3 kokonsa vuoksi todella näppärä!! Kääntyvä näyttö ja fifiyhteys! Voi ulkomaillakin lisäillä kuvia kun saa suoraa puhelimeen kaikki kuvat :) laatu hyvä eikä hintakaan oo hullumpi! Tosin vielä tuosta parempi malli on tullut aika vasta markkinoille eli siis omd mark 2.

 59. Avatar Anonyymi sanoo:

  Mä suosittelen tuota Canon eos 700D mallia, sillä se on siis 600D:n ( jota ei enää myydä ) päivitetty versio. Siitä löytyy kääntyvä näyttö ja huomattavasti jo parempi kameran laatu kuin 1100D:ssä sekä se kääntyvä näyttö! Hintakaan ei ole pahimmasta päästä nimittäin tuo 6 D pelkkänä runkona tuppaa olemaan sen 1700euron luokkaa kun taas tämä kamera on Gigantin verkkokaupassa runko&objektiivi; 629 e! Ja se on netin mukaan puoliammattilaiskamera eli kuiteski laatua löytyy :-)

 60. Avatar Saijis sanoo:

  Hyvä vinkki, en olekaan koskaan käynyt siellä! Sieltä saa varmasti apua. Kiitos tästä :')

 61. Avatar Saijis sanoo:

  Näistä Olympuksen kameroista tulee tosi paljon positiivista palautetta! Ne on kyllä näppärän kokoisia :-)

 62. Avatar Saijis sanoo:

  Vautsi! Olympusta suositellaan niin paljon, että tulee halu päästä testaamaan sitä :) Pieni koko olisi kyllä suuren suuri plussa <3

 63. Avatar Saijis sanoo:

  Vanha kamera toimii edelleen :') Syy miksi tuntuu, että tämä ei ns. enää riitä on se, että
  tällä videoiden laatu ei miellytä (esimerkiksi kuvatessa vaikka asuntoa), haluaisin asukuvista laadukkaampia, Wifi-toiminto olisi plussaa jne. Aluksi ajattelin, että ostan uuden objektiivin, mutta sitten päädyin lukemaan kameroista ja tuli mieleen, että koko kaluston voisi uusia. Tuosta Canonin 6D:stä oon lukenut paljon hyvää palautetta! Moni onkin täällä sanonut, että uusi objektiivi voisi olla hyvä ratkaisu. Jos aluksi ostaisi objektiivin, johon panostaisi kunnolla ja katsoisi myöhemmin uudestaan kameran ostoa. Kiitos sulle kommentista ja avusta :)

 64. Avatar Saijis sanoo:

  Voi miten moni on testannut Olympusta <3 Sen täytyy olla kyllä laadukas. Heidän kamerat olisi kyllä käteviä ottaa joka paikkaan mukaan :) Niin se voi olla… Eräs lukija kommentoi kans tästä, että mun käytössä ei kameran kriteerit nouse Canonia paremmaksi. Haluaisin kuitenkin testata tätä! Kiitos ihana vinkistä (:

 65. Avatar Saijis sanoo:

  Tätä oon katsonut ja vaikuttaa niin hyvältä kameralta! Jos Canoniin panostaisin niin tämä olisi ykkösvaihtoehto :)

 66. Avatar Saijis sanoo:

  Nikoneista mulla ei ole yhtään mitään kokemusta, mutta ne kuulostavat ainakin hyvältä :) Joo haluan nykyistä Canonia huomattavasti laadukkaamman, jos kameran vaihdan. Kiitos tästä kommentista, täytyy tutustua Nikoneihin :')

 67. Avatar Saijis sanoo:

  Oi kiitos paljon, kun näit vaivaa linkin etsimiseen. Olisi kyllä kiva testailla Nikonia. Täytyy heti tutustua paremmin (:

 68. Avatar Saijis sanoo:

  Sitten tämä postaus tuli juuri oikeaan aikaan :) Toivottavasti tästä on sullekin mahdollisimman paljon apua. Näitä kommentteja lukiessa tulee suuri valinnanvaikeus, kun olisi niin monta kameraa mihin tutustua :p

 69. Avatar Saijis sanoo:

  Tuhat kiitosta tästä kommentista! Näistä vinkeistä saa niin paljon irti. Nimimerkillä täällä juuri selailen Nikoneita :-D

 70. Avatar Saijis sanoo:

  Voi Jannin kuvat on upeita!! Juuri tuollainen lopputulos miellyttäisi mun silmää :)

 71. Avatar Saijis sanoo:

  Kääntyvästä näytöstä olisi myös suuri etu :-) Nikonit on aivan tuntemattomia entuudestaan, mutta haluan kyllä tutustua niihin. Kiitos sulle tästä! xx

 72. Avatar Anonyymi sanoo:

  Joo mutta erot on niin vähäisiä silti että en näkisi järkeä vaihtaa. Järkevämpää vaihtaa kerralla parempaan 6D, 70D tai 5D mk 3

 73. Avatar Saijis sanoo:

  Kiitos mielipiteistä :) Näistä on suunnattomasti apua! Oon nyt suunnitellut, että perehdyn ensin objektiiveihin ja jos sen hankkimisen jälkeen tekee mieli vielä vaihtaa kamerakin niin otan kerralla parhaimman, joka löytyy markkinoilta. Tuosta Canon 6D:stä on tullut paljon hyvää palautetta :)

 74. Avatar Saijis sanoo:

  Voi se on niin ihanan pieni <3 Kääntyvä näyttö olisi plussaa kuin myös suoraan Instagramiin kuvien jakaminen. Tässä iskee suuri valinnanvaikeus, kun on monenlaisia vaihtoehtoja :p Kiitos kommentista <3

 75. Avatar Kiia Innanmaa sanoo:

  Mallia en nyt osaa sanoa, mutta ainakin Canon on oikea merkki :D Oon ihan vannoutunut Canonin käyttäjä, enkä vaihtaisi. Mulla on käytössä 600D ja onhan se ihan hyvä peruskamera, mutta mäkin kyllä haaveilen uudesta joten en sitä sen suuremmin suosittele :D

  http://kiiainnanmaa.blogspot.fi/

 76. Avatar Miina sanoo:

  Vaihdoin just canon eos 1100d:n canonin 700d:hen ja olen ollut tosi tyytyväinen! Kuvanlaatu parantui huomattavasti ja valoisuus on uudessa kamerassa paljon parempi kuin vanhassa :)

 77. Avatar Anonyymi sanoo:

  Canon 6D on paras :)

 78. Avatar Saijis sanoo:

  Mä kans vähän luulen, että pysyn Canonissa <3 Ainakin näin aluksi. Varmaan päivitän ensin objektiivin ja katson, että tuoko se mukanaan sellaista laatua kuviin kuin oon toivonut. Mä oon kuullut ja saanut paljon hyvää palautetta Canon 6D kamerasta. Se voisi olla sullekin hyvä :)!

 79. Avatar Saijis sanoo:

  Tämä olisi kyllä vaihtoehdoissa yksi kärkipään yksilö! Tämän täytyy olla hyvä näiden suosittelujen perusteella :)

 80. Avatar Saijis sanoo:

  Ihana kuulla, että sä oot ollut päivitykseen tyytyväinen :) Kuvanlaatu on sellainen, jossa haluaisin kans itse parannusta. Kiitos tästä kommentista, näistä on niin suuri apu (:

 81. Avatar Saijis sanoo:

  Kiitos mahtavasta kommentista :) Tuota Canonin 6D:tä oon katsellut. Ja mä ajattelen samalla tavalla eli suoraan joku huippu kuin että ostan jonkun sinne päin… Sit saan pahimmassa tapauksessa olla päivittämässä kameraa jo vuoden päästä :D Oon myös harkinnut tuon paremman objektiivin hankkimista. Sitä voisi kokeilla aluksi ja sitten katsoa, että tarvitseeko kamera päivittää myöhemmin :)

  Tuota mä vähän niissä Olympuksissa pelkääkin… Ne on kauniita, mutta en ole varma onko laadussa niin suuria eroja esimerkiksi nykyiseen kamera + objektiivi yhdistelmään. Täytyy katsoa, tämä oli hyvä pointti :-)

 82. Avatar Anonyymi sanoo:

  Itse oon ihan alottelija, mutta kuitenkin Nikon 1 J5 on palvellut mun tarpeita tosi hyvin muutaman kuukauden :-) En tiedä olisko tarpeeksi hyvä sulle kylläkään…

 83. Musta on hyvä kun porukka suosittelee 600D:tä ja kumppaneita – "saa valoisia ja kirkkaita kuvia" – ai saa vai? :b (Totuus kun on vaan se, että se kamera ei tee niitä hyviä kuvia vaan se kuvaaja, oli kalustona iPhone tai Canon EOS 5DmkII.) Itse kuvasin kyseisellä kapistuksella 2012-2015 ja päivitin viime vuoden lopulla nollat pois eli EOS 6D:hen tuosta kuusisatasesta. Sillä että tonnisarjan kameroilla kannattaa heittää vesilintua heti kärkeen – jos tahdot parempaa kuvanlaatua, avainsana on laadukas optiikka, joka piirtää hyvin sekä täyskenno. Mutta optiikka on tärkeämpää kuin täyskenno. Jos et välttämättä tarvitse täyskennon ominaisuuksia ja kuvaat lähinnä niin, että valoa riittää jonkin verran enemmän kuin ihan hämärä (täyskennonkin kanssa silloin kohisee aika kovasti kuvat) voisin vinkata harkintaan 7DmkII, ja ehdottomasti mark II sillä se on niin paljon edellä mm. tarkennuksessa pelkkää 7D:tä. 6D kuitenkin kuulemani mukaan hakkaa muut täyskennoiset (5D:n markit ainakin) kuvanlaadussa ja siinä on wi-fi, jota en kylläkään ole vielä testannut kertaakaan. :b Ainoa näissä on iso koko ja kunnon putken kanssa painaa parhaimmillaan monta kiloa, mutta kuvausote on paljon paljon parempi kuin jossain muovilelun tuntuisessa 1000D:ssä esimerkiksi.
  Kannattaa liittyä myös facebookissa Valokuvaajan neuvolaan ja kysellä esimerkiksi objektiivisuosituksia, kun sen hetki tulee. Valokuvaajan kirppikseltä saattaa löytyä myöskin käytettynä ja vähän edullisemmin vaikka koko kuvauskalusto niinkuin itselläni löytyi! Täytyy vain pitää silmät auki ja olla nopea! :b
  Ja tosissaan muista kameroista mulla ei ole sanottavaa kuin Canonista kun sillä olen vain kuvannut :D Mutta Nikonin puolelta löytyy ihan yhtä laadukasta kamaa jos tahtoo merkkiä vaihtaa, Olympuksen mikrojärkkäreistäkin olen kuullut aika paljon hyvää blogeista, mutta eri asia sitten mitä ne ovat käytännössä ja kuinka taitavia ovat olleet niitä arvostelleet henkilöt… :b en luottaisi niihin arvosteluihin ihan sokeasti ilman testaamista. Ja ehdottomasti kannattaa käydä liikkeessä kokeilemassa mikä sopii parhaiten käteen ja kysellä myyjiltäkin että mitä he voisivat sulle suositella. c:

 84. Avatar ooniiis sanoo:

  Joo, meitsi komppaa annieveliinaa!! 6D on pirun hyvä kamera, mutta se on jo ammattilaisrunko ja mäkin ostin sen vain samasta syystä kuin annikin, eli tarvitsin tuplakamerat häihin. Toinen syy juuri 6D:n valintaan oli sen korkeat isoarvot joita niissä samaisissa pimeissä kirkoissa joutuu nostelemaan ihan uusiin arvoihin. Iso 6400 näytti vaan niin karmealta 600D:ssä joka mulla on kakkosrunkona. Se on myös edelleen se kamera jonka otan ulkomaille, koska on 6D:tä niin paljon kevyempi. Mä hankin optiikan ensin kuntoon ja sitten vasta kun jälki ei niilläkään riittänyt, niin ostin uuden kameran. Nykyajan järkkärit kun kaikki suoriutuu niin hyvin perusolosuhteissa. Mitä optiikkaa sulla on? Esim joku suuriaukkoinen kiinteä objektiivi voisi olla ihan hyvä vaihtoehto. Kiinteissä esim reunapiirto on jo paljon parempaa luokkaa kun zoomeissa, jolloin objektiivilla on kuvanlaatuunkin todella paljon merkitystä. Sigman artti sarjaa kannattaa ainakin kurkata!

  Mielelläni kertoisin sulle paljon muutakin, eli laita vaikka instassa privaviestiä ooniiis jos apu kiinnostaa. Mulla on meinaan optiikoista ja Canonin kameroista aika paljon tietoa :DD Just vähän aikaa sitten autoin edellistä bloggaajaa kameravalinnassa!

 85. Avatar Elina sanoo:

  Oon jonkun verran tutustunut kameroihin ja objektiiveihin ihan harrastuspohjalta kyllä, oon blogannut kohta yhdeksän vuotta ja siinä ajassa on ehtinyt kameroiden kanssa kyllä välpätä! Itsellänikin on juuri tällä hetkellä ajankohtaisena uusi kamera, sillä mun edellinen (EOS 500D) on nyt viitisen vuotta vanha ja vetelee viimeisiään… :D!

  Lueskelin hieman noita kommentteja tuossa ylempää, ja yks mitä muutkin olivat sanoneet: objektiivi vaikuttaa paljon. Jos sun kamera on muuten vielä ihan hyvässä kunnossa, kannattaa miettiä sitä objektiivin hankintaa. Laadukas objektiivi vaikuttaa lopputulokseen oikeesti paljon! Esimerkiksi Canonin 50mm f/1.4 on montamontamonta kertaa laadukkaampi rakenteeltaan kuin 50mm f/1.8. Mulla oli aluksi tuo jälkimmäinen muutaman vuoden ja sen jälkeen satsasin tuohon ekaan, ja johan kuvien laatu kirkastui ja parani kuin heittämällä :-)

  Minkä hintaista kameraa oot suunnitellut? Kävin vähän tutkailemassa kameraliikkeiden tarjontaa ja olin yhden asiantuntijan kanssa jutusilla, niin hän sanoi mulle että jos otetaan 70D, 750D ja 760D niin ei siitä lopputuloksen laadusta pysty sanomaan millä niistä mikäkin kuva on otettu. Ja siis 70D runko on tonnin luokkaa, 760D siitä pari sataa halvempi ja 750D:n hinta on siitä vielä halvempi. Eli jos et haluu käyttää omaisuutta kameraan, niin veikkaisin että toi 750D voisi olla sulle tosi hyvä. Siihen sitten raaskii vielä (samalla kertaa tai myöhemmin) ostaa jonkin laadukkaan objektiivin. Mutta jos sun kamera on oikeesti hyväkuntoinen vielä, niin kehoitan harkitsemaan vaan sitä objektiivia :-)

  En tiedä oliko tästä mitään apua, mutta tällaisia mietteitä mulla oli jakaa! :-)

  xx
  http://www.herstylishlife.com

 86. Avatar Saijis sanoo:

  Nikonin kamerat ovat mulle aivan uusi juttu, mutta täytyy tutustua! Kiitos paljon :)

 87. Avatar Saijis sanoo:

  Mulla on jo Canon 1100D, joten se on ehkä liian lähellä nykyistä :/

 88. Avatar Saijis sanoo:

  7D on mulle aivan tuntematon, mutta ilmeisesti erittäin hyvä. Täytyy tutustua tähän, suuret kiitokset Ano :)

 89. Avatar Saijis sanoo:

  Kiitos kommentistasi :) Mulla olisi puutteita asukuvien sekä läheltä otettavien kuvien kanssa. Mutta myös hyötyä olisi kääntyvästä näytöstä sekä Wifistä. Mä oon nyt viime aikoina tutustunut linsseihin ja eräs olisi kiikarissa. Täytyy varmaan sellainen hankkia ja katsoa myöhemmin, että tarviiko kameraa vai ei. Täytyy tutustua noihin foorumeihin, siellä on varmasti asiantuntevaa porukkaa. Kiitos hirmuisesti sulle :)

 90. Avatar Saijis sanoo:

  Voi se olisi kokonsa puolesta hyvä hankinta :) Kiitos paljon avusta! Mä oon nyt tutustunut Olympuksen kameroihin ja ne vaikuttaa laadukkailta. Saa nähdä, että mitä ostoskoriin päätyy :)

Kommentoi