Superfoodeista ja ravintolisistä

Yhteistyössä Luontaistukku

Helouu! Me vietettiin eilen kokonainen päivä Helsingissä. Tämä minireissu sisälsi blogijuttuja, hyvää ruokaa ja shoppailua Ikeassa. Nyt ollaan askeleen lähempänä valmista kotia, jippii Ennen kuin käyn noiden vaikeasti kasattavien laatikoiden kimppuun niin ajattelin tulla kertomaan teille pitkästä aikaa vähän terveysjuttuja.

rasberry chia siemen smoothie

Sain hetki sitten tehdä tilauksen Luontaistukku-nimiseen verkkokauppaan, joka myy superfoodeja, urheiluravinteita, luomuruokaa sekä luontaisvalmisteita. Mun ostoskorista löytyi pienen selailun jälkeen tuttuja sekä tuntemattomia superfoodeja sekä ravintolisiä. Niistä inspiroituneena tuun nyt kertomaan, että mitä ne oikein on ja missä mä niitä käytän. Ootteko valmiita kuulemaan lisää?

superfoods luontaistukku

Superfoodit. Joillekin hyvin tuttu asia ja joillekin taas täysin tuntematon. Eli mitä ne on? Superfoodit on siis tuotteita, joilla on poikkeuksellisen hyvä ravintoainepitoisuus ja sen myötä ne ovatkin terveellinen lisä ruokavalioon. Mä törmäsin superfoodeihin ensimmäistä kertaa reilu vuosi sitten jossain hyvinvointiin painottuvassa blogissa ja siitä lähtien niihin on tullut perehdyttyä pikkuhiljaa enemmän. 

porridge


Goji-marjat – Mun ensimmäinen superfood, jota testasin! Goji-marja on tunnettu marjana, mutta sillä on yrttien ominaisuudet. Muiden marjojen tavoin goji sisältää runsaasti vitamiineja sekä kivennäisaineita. Goji-marjat sisältävät niiden lisäksi jopa 12%:a proteiinia eli kätevä tapa saada lisäproteiinia esimerkiksi mun suosimiin puuroihin. Nämä sopii myös loistavasti yhteen maustamattoman jugurtin ja tuoreiden marjojen kanssa.
Mulperi-marjat – Pieni ja hieman kova marja, josta tykkää tai ei tykkää. Itse kallistun ensimmäiselle puolelle Nämä on rikkaita C-vitamiinin lähteitä, joita käytän puuroissa tai terveellisenä leffaeväänä.

superfoods

Karppaajan sokeri – Tämä oli mulle entuudestaan aivan tuntematon, mutta nimen luettuani mielenkiinto makeutusainetta kohtaan heräsi välittömästi. Tämä on luontainen sokerialkoholi, jota löytyy monista hedelmistäkin. Karppaajan sokeri nimensä tämä on saanut siitä, että makeutusaine on täysin kaloriton ja mikä parasta niin tämä ei vahingoita edes hampaita. Eli oivallinen sokerin korvike leivonnaisiin tai lisä maitorahkaan.

Cashew-pähkinät – Mä rakastan pähkinöitä! Ne sisältävät useita eri kivennäisaineita ja vitamiineja. Oon popsinut näitä jo vuosien ajan edes tajuamatta, että näillä on näin paljon terveellisiä vaikutuksia. Haha! Eli käteviä pieneen nälkään tai lisukkeeksi smoothien päälle.

healthy porridge

Chian siemenet – Näitä oon käyttänyt viime kesästä lähtien tuorepuuron seassa. Chian siemenet suorastaan pursuavat omega-3 -rasvahappoja, laadukasta kuitua ja proteiinia sekä antioksidantteja. Eli ovat jopa verrattavissa kalan ravintoaineisiin. Moni tykkää ”syödä” näitä myös nesteeseen sekoitettuna.

luontaistukku verkkokauppa

Terveellisellä ruokavaliolla pystyy varmistamaan rvitamiinien ja muiden tärkeiden aineiden riittävän saannin. Aina se terveellinenkään ruokavalio ei riitä vaan kroppa saattaa välillä tarvita lisäannostusta. Esimerkiksi mä joudun popsimaan rautaa lievän anemian vuoksi. Tässä muutamia lisäravinteita, joita Luontaistukun paketti piti sisällään. Huom, en syö näitä kaikkia joka päivä!
Vahvat hiukset – Kukapa ei näistä haaveilisi? Hiusten ja kynsien hyvinvointi vaatii täsmäravinteita, ja niiden luonnollinen vahvuus, tuuheus ja kiilto voidaan oikealla ravitsemuksella usein palauttaa. Vahvat hiukset-ravinne sisältää kaikki siihen tarvitsemat ravintoaineet.
Helakkiöljy – Tunnetaan ihon ja limakalvojen kosteuttajana ja ravitsijana sekä hormonitoiminnan ja mielialan tasapainottajana. Sen vuoksi se onkin monen naisen pelastus kuukautisvaivoihin.
Kromi – Tämä tärkeä hivenaine, joka auttaa tasapainottamaan verensokeria ja edistää aineenvaihduntaa. Kromi tunnetaan hivenaineena, jonka verensokeria tasapainottava vaikutus auttaa hillitsemään makeanhimoa. Sellaisina päivinä, kun oon tätä käyttänyt niin ei ole ollut pelkoa sortua karkkipussiin!

luontaistukku

Rauta – Rauta on veren punasoluissa esiintyvässä hemoglobiinissa hapen sitoja. Raudan puute voi aiheuttaa anemiaa, jonka vuoksi tämän riittävästä saannista kannattaa pitää huolta. Rauta auttaa myös vähentämään väsymystä ja uupumusta. Rauta edistää immuunijärjestelmän normaalia toimintaa ja normaalia hapen kuljetusta kehossa.
Puhdistaja – Väsymys, eloton iho ja hidas ruoansulatus kertovat kehon ylikuormittuneen kuonalla. Joten kroppaa kannattaa silloin tällöin puhdistaa. Detox sisältää 17 erilaista yrttiä, jotka tarjoavat luonnollisen keinon elimistön puhdistamiseen. Mulla on tämä kuuri tällä hetkellä menossa ja nappaan ennen jokaista ateriaa yhden tabletin sekä juon runsaasti vettä pitkin päivää, kuten normaalistikin.
Eikä siinä vielä kaikki vaan nyt saatte Luontaistukusta -10%:n alennuksen koodilla SAIJARITAMAKI.
Ootteko te testannut superfoodeja ja ravintolisiä? Entäs mitä piditte tällaisesta postauksesta?

52 Responses to “Superfoodeista ja ravintolisistä”

 1. Ansku k sanoo:

  En oo testannut! Vois kyllä joskus ehkä testata ja oli kiva ja mielenkiintoinen postaus♥

 2. Saijis sanoo:

  Kannattaa joskus, jos vaan vähänkin kiinnostaa :) Ihana kuulla, että pidit! Kiitän ♥

 3. Peppi sanoo:

  Outo kysymys mutta osaatko kuvailla ton mulperin makua? Onko se makea vai samantapainen kun toi goji marja? En oo raaskinut ostaa jos en tykkääkkään. :-D

  aboutmylife-peppi.blogspot.fi

 4. emmcecil sanoo:

  Tuo karppaajan sokeri kuulostaa tosi mielenkiintoselta.. Täytyypä muistaa joskus hankkia! Tosi kiva postaus!

 5. Venla sanoo:

  Olipas kiva ja mielenkiintonen postaus! Mut etkö oo oikeesti tienny pähkinöitten terveellisistä vaikutuksista, vaikka oot syöny niitä vuosia? :-D

 6. Helmi sanoo:

  Tälläsiä postauksia on mukava lukea!:) Vaikka en oikeastaan välitä, mitä suuhuni pistän. Mutta sitten joskus tulevaisuudessa (ehkä) :D

 7. Anonyymi sanoo:

  Hei sori ei liity tähän postaukseen mutta viititkö kertoa oman mielipiteesi sheinside-kaupasta? Mietin tilaamista mutta netistä löytyi aika ristiriitaisia mielipiteitä.. :D

 8. Saijis sanoo:

  Se on vähän makeampi ja jälkimaku on ehkä hieman xylitolinen :D Mutta tykkään niistä ehkä hieman enemmän kuin goji-marjoista eli uskon, että säkin tulisit tykkäämään :-)

 9. Saijis sanoo:

  Se on kyllä hyvä keksintö! Hei tosi kiva, että sä tykkäsit tällaisesta erilaisesta postauksesta :')

 10. Anonyymi sanoo:

  Hei!

  Löysin blogisi ensimmäistä kertaa eilen, kun etsin inspiraatiota pukeutumiseen, ja edellisen postauksesi kootuista asuista joka ikinen oli juuri sellainen, jonka haluaisin itsekin pukea päälle! Luin myös neuvojasi oman tyylin löytämiseen, ja kollaasi omaa silmää miellyttävistä asuista on loistava idea, kaikki noista sinun asuistasi sopisivat minun kollaasiini. Jään seuraamaan blogiasi siinä toivossa, että teet usein erityisesti päivän asu -postauksia, koska kuten sanoin, etsiskelen parhaillaan ideoita oman pukeutumistyylini kehittämiseen, ja sinun kuvistasi sain niitä jo roppakaupalla! Sinulla on todella hyvä tyyli ja inspiroiva blogi!:)

 11. Saijis sanoo:

  Jei, mukava nähdä sun olevan tuota mieltä! Kyllä tiesin niiden olevan terveellisiä. En kuitenkaan ole koskaan ajatellut niiden sisältävän näin paljon vitamiineja yms. :)

 12. Oi olipas kiva postaus! :) oon kuullut itsekin paljon hyvää eri superfoodeista ja kokeillutkin muutamaa ja hyviä vaikutuksia on tuntunut olevan! hei, ootko muuten kerinnyt laittaa kirppiksellä eniten, viimeisenä huutaneille viestiä? mielestäni olin viimeinen yhden tuotteen huudossa, jos niitä sulkeutumisajan jälkeen tulleita viestejä ei lasketa, mutta jos olen väärässä niin kerro toki! :D

 13. Anonyymi sanoo:

  Mustikatkin on suomalaista superruokaa :)

 14. Anonyymi sanoo:

  Se on kyllä niin että kun ihminen syö monipuolisesti ja terveellisesti lautasmallin mukaan niin ei tarvitse mitään ylimääräisiä mömmöjä! niin on aina pärjätty ja ei se ihminen vuosisatojen myötä muutu.. nyt vaan on joku ihme fitness/lisäravinnehömppäkausi menossa.

 15. Milla G sanoo:

  Luontaistukun tuotteet on kyllä aivan ihania! ♥ Itellänikin niitä kotona kasapäin, enkä muuten tuu vaihtamaan enää muihin :-)

 16. Saijis sanoo:

  Tällainen vastaanotto postaukselle on kyllä piristävä! Ei sitä kaikkien tarvitsekaan. Jos joskus innostut niin tässä on testaamisen arvoisia juttuja :))

 17. Anonyymi sanoo:

  Kun sun asukuvissa ig:ssa tai blogissa ei ikinä lue kuka ne kuvat on ottanut niin eikö se häiritse kuvaajia?

 18. Taru Ojalehto sanoo:

  Kiva aihe tässä postauksessa :) Mukle voisi eniten olla ehkä apua karppaajansokerista, vahvat hiukset tuotteesta ja kromista :) Mulla on nimittäin tosi kuivat hiukset ja olen usein tosi makeanhimoinen :D

 19. Saijis sanoo:

  Joo voin :) Mä oon kans kuullut monenlaista palautetta kyseisestä verkkokaupasta, mutta mulla on 1,5 aikana asioidessa kertynyt vaan positiivista sanottavaa. Toimitukset on aina tulleet ajallaan ja tuotteet vastannut sitä mitä on luvattu :)

 20. Anonyymi sanoo:

  Onko noi sheinshiden koot vastannu sun mielestä ihan normi kokoja? Takkia ehkä olisin tilailemassa niin mietin pitääkö ottaa isompi kun normisti s :)

 21. Anonyymi sanoo:

  Oottekos muuten huomanneet miten paljon kaloreita pähkinöissä on 100 grammassa, järkytyin kun luin tuoteselosteesta, mutta hyviä ne kyllä ovat !

 22. Anonyymi sanoo:

  Mun ymmärryksen mukaan nuo chia-siemenet pitäiskin syödä nesteeseen sekoitettuna, sillä ne turpoaa. Itse aina turvotan niitä ennen syömistä väh. 15min (yleensä yön yli jääkaapissa), jolloin niistä tulee sellasta jännää hyytelöä :) Mutta anyway, tän postauksen myötä alko kyllä kiinnostaa tuo helakkiöljy, nimimerkillä hormonihirviö… :D

 23. Anonyymi sanoo:

  Vähän taatelin makuisia mun mielestä, ehkä parempiaki!

 24. Anonyymi sanoo:

  Chiasiemenistä sen verran että ne kannattaa turvottaa ennen syömistä veteen sillä jos "raakana" syötynä ne turpoaa sit mahassa aiheuttaen mahakipuja… Ihan tiedoksi;)

 25. Anonyymi sanoo:

  Mua lähinnä huvittaa tällaset postaukset, kun yhtäkkiä ollaan niin ravintoeksperttiä kun pidetään blogia :D Pähkinöiden ym. terveysvaikutukset nyt on ihan tiukkaa faktaa, mutta noh näistä gojimarjoista ja muista nyt voi olla montaa mieltä – kuinka paljon ravintoaineista häviää kuljetuksessa ja prosesseissa ja se määrä mitä näitä pitäisi syödä.. noh en kyllä tämmöseltä ihq lexington blogilta mitään diippiä analyysiä voiskaan odottaa :)

 26. Saijis sanoo:

  Jes, tosi kiva kuulla sun tykkäävän :) Hyviä vaikutuksia näissä kyllä riittää! Innolla odotan, että alkaako näkyä muutoksia pidemmän käytön jälkeen. Joo blogikirppis sulkeutui siis eilen ja laitan nyt kaikille oikeiden aikojen sisällä huutaneille viestiä. Katson nimittäin tarkkaan, että huudot on tullut ennen sitä sulkeutumisaikaa, mutta jos sen kanssa on jotain huomautettavaa tai kysyttävää niin laita mulle ihmeessä sähköpostia :)!

 27. Saijis sanoo:

  Niin ilmeisesti ovat :) Keskityin tässä postauksessa vain Luontaistukun tilauksen sisältöön. Mutta mustikoita löytyy myös tuolta kuvasta puuron joukosta – onneksi oon pakastanut kesältä niitä talteen :p

 28. Saijis sanoo:

  Moikka :) Mahtavaa, että löysit tänne ensimmäistä kertaa! Ja vielä kivempaa on se, että mun tyyli on juuri sitä mistä pidät. Mä en voi olla kuin otettu tästä kommentista (: Mä tykkään toteuttaa paljon erilaisia muotijuttuja ja varsinkin päivän asut on suuressa roolissa tätä blogia kaiken lifestylen keskellä. Hienoa, jos mä voin olla auttamassa pukeutumistyylin löytämisessä. Kiitos hirmu paljon :')

 29. Saijis sanoo:

  Niin varmasti pärjääkin :) Terveyteen panostaminen ei vaan ole vuosikymmeniä sitten ollut näin isossa roolissa kuin nyt. Nykyään tehdään erilaisia tutkimuksia ja on erilaiset vitamiinisuositukset. Mutta mulle ei esimerkiksi raudan imeytymiseen auta terveellisesti ja monipuolisesti syöminen, kun se ei pääse imeytymään eli silloin nämä rautatabletit tai rautanesteet ovat melkein pakollisia :s

 30. Saijis sanoo:

  Niin on! Voisin testailla vaikka kaikki tuotteet läpi, haha :D Mulle taitaa käydä samoin eli näistä ei ole vaihtamista pois ♥

 31. Saijis sanoo:

  Mun poikaystävä kuvaa kaikki asukuvat (joskus myös kaverit) niin ei haittaa. Eri asia, jos kyseessä olisi joku muu bloggaaja tai ammattikuvaaja :)

 32. Saijis sanoo:

  Iso kiitos Taru:) Karppaajan sokeri on kyllä hauska keksintö! Siitä on paljon apua terveellisempään herkutteluun! Odotan innolla, että tuon Vahvat hiukset-tuotteen vaikutukset alkavat näkymään. Mulla on kans kuivat ja välillä katkeilevat hiukset, joten tämä auttaa toivottavasti vahvistamaan niitä enemmän :-)

 33. Saijis sanoo:

  Kaikissa muissa kannattaa ottaa sama koko, mutta takeissa on hyvä olla yksi koko isompi. Ne on aina hieman tiukempaa mallia ja on kiva, että takin alle saa mahtumaan myös neuleen yms. :)

 34. Saijis sanoo:

  Joo oon huomannut :) Mutta en usko, että siitä on pienessä määrin haittaa, kun ruokavalio on muuten terveellinen. Pähkinät sisältää kuitenkin terveellisiä rasvoja yms. :>

 35. Saijis sanoo:

  Joo mä oon kuullut tuosta hyytelöstä :) Mutta esimerkiksi Luontaistukun sivuilla suositellaan syömään myös jugurtissa. Käyttötarkoituksia on monia. Haha ihana :D Helakkiöljy on kyllä mielenkiintoinen tuote. Oon nyt viikon napsinut niitä ja ehkä jo pientä muutosta mielialaan on ainakin havaittavissa – kannattaa testailla =)

 36. Saijis sanoo:

  En ole kuullutkaan tällaista :o Jännä, kun silti tiedän monia jotka syö esimerkiksi rahkan lisukkeena ja terveyssivustoilla suositellaan vielä käytettäväksi mm. jugurtin kanssa. Mulle ei ole ainakaan tullut mitään kipuja, mutta hyvä tietää tämä:)

 37. Saijis sanoo:

  Mitäs se blogin pitäminen liittyy ruokavalioon? :o Olisi se nyt hieman outoa, jos ruuasta ja ravinnosta tietäisi vain sen vuoksi, että kirjoittaa blogia :D Niin montaa mieltä voi olla myös monesta muusta asiasta. Tuollaisia juttuja varmasti tutkitaan ja epäillään, mutta sen ainakin tiedän että on goji-marjojen syöminen terveellisempää kuin suklaan. Se on harmi, että tänne täytyy kirjoitella tällaisia kommentteja pelkkä loukkaus mielessä. Mutta hyvää viikonloppua vaan sullekin :)

 38. Saijis sanoo:

  Joo! Taatelin makua ne vähän muistuttaa, mutta munkin mielestä paljon parempia :p

 39. Anonyymi sanoo:

  Luin joskus että ne voi tukkia ruokatorven väärin käytettynä. Itse laitan aina yön yli veteen turpoamaan.

 40. Emilia sanoo:

  Mä oon niin hurahtanu näihin!!!!<3 tosin vasta pikkuhiljaaa :)<3 tuo karppaajan sokeri alkoi kyllä kiinnostamaaan!!! :) olis just hyvä maustomattoman maitorahkan kanssa sekä leivontaan! Tosi hyvä ja monipuolinen postaus <3

 41. Anonyymi sanoo:

  Terveellisellä ruokavaliolla on yhteys ihmisen eliniän pidentymiseen. Sata vuotta sitten ihmiset eli keskimäärin 50 vuotiaiks ja tämän hetken nelikymppisistä naisista joka neljännen uskotaan näkevän satavuotis-päivänsä :) älä siis aliarvioi vitamiinien merkitystä ano! T. Terkkari :) kiva postaus Saija ja hienoa että pidät huolta vitamiinien ja kivennäisaineiden saannistasi!

 42. Anonyymi sanoo:

  Jos syö paljon niin tulis turvottaa ne siemenet, pari ruokalusikallista puuron päällä ei vielä vaadi turvottamista :)

 43. Anonyymi sanoo:

  Aivan ihana postaus!❤️Pitää mennä kauppaan metsästämään näitä:)
  -Sini

 44. Saijis sanoo:

  Jes, huippua etten ole ainoa näihin hurahtanut <3 Tuo sokeri on loistava keksintö herkuista tykkäävälle, mutta kuitenkin terveydestä välittävälle. Leivonnassa täytyy testata heti viikonloppuna :) Hih kiitti ihana <3

 45. Saijis sanoo:

  Suuret kiitokset =) Suosittelen <3 x 100!

 46. Saijis sanoo:

  Okei :/ Mä syön joka päivä vähän jugurtissa, puurossa tai smoothiessa, mutta mitään ongelmia ei ole ainakaan tullut eli ilmeisesti ihan sopiva määrä :)

 47. Saijis sanoo:

  Se on hyvää :p Ja siitä löytyy vaniljan makuista maitorahkaa, jäisiä vadelmia, omenaa, chian siemeniä ja loraus mantelimaitoa <3

 48. Anonyymi sanoo:

  Superrkiva postaus!<3 Oon maistanu nuita marjoja ja ne on tosi hyviä:)

 49. Saijis sanoo:

  Hihi, kiitos paljon

 50. Nelli sanoo:

  ihana postaus ♥ tykkään lukee kaikkia terveysjuttuja :) oon testaillut näistä cashewpähkinöitä, gojimarjoja (joista en ikävä kyllä tykännyt) ja chian siemeniä :) chiapudding mantelimaitoon tehtynä on uus lemppari! ♥ kiitos luontaistukun alekoodista, taidankin mennä tilailemaan uusia superfoodeja kokeiluun.. ♥

 51. Saijis sanoo:

  Kiitos kovasti ♥ Tykkäätkö? Voi tietää sitten jatkossakin toteuttaa tällaisia postauksia. Oi mä en olekaan testannut tuota chiapuddingia, mutta täytyy kyllä joskus kokeilla. Kuulostaa sen verran hyvältä! Ei mitään, ilo on mun puolella ♥:)

 52. Nelli sanoo:

  Joo kannattaa ehdottomasti, tuo kivaa vaihtelua perus aamupuuroon :>

Kommentoi