Blog answers 2/2

Kokosin nyt yhteen kaikki loput blogikysymykset. Toivottavasti oon huomannut vastata kaikkien omiin! Ja jos sattuu herätä joitakin lisäkysymyksiä niin vastaan niihin mielelläni kommenttiboksissa. Kaikki mielipiteet näihin postauksiin liittyen on myös tervetulleita.

saijis

Tuleeko sulla koskaan paineita siitä, pitävätkö lukijat postauksistasi? Ei oikeastaan. Oon oppinut sen, että kaikkia ei voi miellyttää eli tuollaista asiaa on turha stressata. En muutenkaan stressaa vaan rennolla meiningillä eteenpäin!
Kuinka keksiä postaukselle iskevä nimi? Otsikon keksiminen on tärkeää: sen täytyy olla samaan aikaan paljastus siitä, mitä postaus pitää sisällään sekä samalla olla houkutteleva, että lukija innostuu lukemaan koko kirjoituksen. Kannattaa käyttää iskulauseita, lyhyitä ja ytimekkäitä sanoja. Postausta ei kannata kuitenkaan koskaan jättää nimettömäksi.
Oletko ikinä katunut jotakin postaustasi? En ole koskaan. Jos joskus tulisin katumapäälle niin uskoisin sen tulevan jo kirjoitusvaiheessa.
Kauan sulla menee normipostauksen kirjoittamiseen? Kuvien ja tekstien luonnostelemiseen sekä lisäämiseen menee noin 1h, mutta itse postaus vie aikaa kuvien siirtämisen, muokkauksen, latauksen, tekstin suunnittelun ja toteutuksen kanssa noin 2-5h.
Mitä postauksia on kivoin toteuttaa? Mä tykkään henkilökohtaisesti kaikista eniten puhelimen kuvista koostuvien kollaasien n sekä ostospostauksien toteuttamisesta.
Millasia postauksia ite tykkäät lukea? Paljon lifestyleä, päivän asuja sekä päivä mun kanssa-tyyppisiä kirjoituksia.
Millainen on hyvä blogin aloituspostaus? Sellainen, josta tulee esille bloggaajan tiedot, tulevan blogin aihe-alue ja lopussa vaikka vihjaukset tulevista postauksista/koko blogista, koska se saa lukijat palaaman blogiin uudelleen.
Mitkä on viisi sun suosikkipostaustasi blogissasi? Ää, tämä on vaikea! Mutta tässä on epäjärjestyksessä viisi postausta, jotka on jäänyt syistä tai toisista mieleen: Bloggaaja – roolimalli vai huono esikuvaSäästövinkit by SaijaBeauty tips: Coconut OilKolmen vuoden matka ja Noudattamisen arvoisia elämänohjeita.


saijis blogi blogger

Mikä on sun kaikista suosituin postaus? Kun pelko valtaa mielen. Avauduin siinä stalkkaajasta, jonka sain blogin kautta. Se on ylivoimaisesti katsotuin postaus ja sitä on jaettu ympäri nettiä. 

Mitkä on olleet tilastollisesti 3 suosituinta? 1. Kun pelko valtaa mielen 2. Aika hengähtää 3. Esittelyssä meidän koti. 


Entä viimeisen kuukauden luetuin? Moving greetings. Päivittelin siihen muuttokuulumisia sekä pientä esimakua uudesta asunnostani.

Entä vähiten katsottu? Varmaan joku ihan alkuajoilta, jolloin ei lukijoita tänne ollut vielä eksynyt yhtäkään. 

Mistä maista blogiasi on luettu? (Myönnetään, täällä on yksi espanja :-D) Oi terkkuja Espanjaan! Tätä on luettu/luetaan ympäri maailmaa. Esimerkiksi maista Viro, Ruotsi, Saksa, Thaimaa, Espanja, Ukraina, Iso-Britannia, Venäjä, Alankomaat, Irlanti ja tällä hetkellä joku selailee Norjasta. Eli aivan laidasta laitaan.

Mikä on Suomen jälkeen yleisin, jos sen voi nähdä? Yhdysvallat tulee Suomen jälkeen hyvänä kakkosena. 

Miten keksit postausideoita? Yleisesti omasta elämästä. Arkisista jutuista saattaa tulla mieleen ideoita, joista ajattelen teidän olevan kiinnostunut. Niitä vain tupsahtelee mieleen! Inspiraatiota niiden suhteen saa myös lukemalla muiden postauksia ja selaamalla blogimaailmaa.
Miten laitat Bloglovin’ iin postauksia? Oon joskus blogin perustamisen aikoihin lisännyt sen sinne ja siitä lähtien kaikki postaukset on päivittynyt sivuille automaattisesti.

Blogikysymykset

Onko sulla postatessa jotain nyrkkisääntöjä, esim postaan joka päivä, ei kaksia asukuvia peräkkäin, miten usein reseptejä tms? Kysymyksen luettuani ajattelin aluksi, että näitä ei ole montaa… Mutta näistä saisi oman postauksen jopa aikaan, hah! Eli postaan päivittäin, ei kahta asupostausta peräkkäin (asukuvia voi olla, mutta postaus itsestään täytyy olla eri), yks resepti maksimissaan kuukaudessa, ostospostauksia maksimissaan kahden viikon välein jne. Näitä riittää :-D Tiedän, oon hieman outo. 
Miten oma kirjoitustyylisi on kehittynyt? Kyllä se on kehittynyt suunnattomasti ja ennen tekstin tuottaminen keksimisen ja kirjoittamisen osalta oli postauksen hankalin osa, mutta ei enää.
Oliko aluksi vaikeaa hakea sitä? Joo oli. Sellaisen omanlaisen mielenkiintoisen kirjoitustyylin löytämiseen menee hetki, mutta kyllä se sieltä tulee kuin itsestään ajan kuluessa.
KUVAT
Meneekö sulla tavaroiden asetteluun kuvia varten tuhottomasti aikaa? Välillä, välillä ei. Joskus tavarat näyttävät kuvassa välittömästi kivalta ja joskus taas saa asetella kauan. Onneksi kallistuu kuitenkin enemmän ensimmäiseen kohtaan.
Kuinka suuri osa sun kuvista on oikeasti tilannekuvia vai onko kaikki sellaisia aseteltuja? Molempia löytyy tasapuolisesti! Riippuu paljon siitä, että mitä kuvaa. Ostoksia on hankala kuvata ns. tilannekuvina, kun taas kahvilassa kahvin on helppo ikuistaa tekemättä oikeastaan mitään asettelun eteen. 

Kauanko kestää kuvata postaukseen esim.muutamia ostoksia? Puolesta tunnista tuntiin. Riippuu siitä, että oonko suunnitellut etukäteen kuvaustaustat.
Kolme vinkkiä parempien kuvien ottamiseen? Paljon luonnonvaloa, vaalea tausta ja selkeä asettelu.
Mikä kamera? Canon EOS 1100D, mutta tarkoitus olisi pian perehtyä uuden kameran ostamiseen.

Indiedays

Millä kameran asetuksilla kuvaat (automaatti, P, M..jne)? Kuvaan yleensä AV tai M.
Mitä asetuksia yleensä säädät? Riippuu paljon otettavasta kuvasta ja kuvaustaustastaustasta, mutta esimerkiksi aukkoa, valoa sekä suljinaikaa.
Miten sun kuvat on tosi valoisia? Otan ne aina valoisaan aikaan (eli luonnonvalon ollessa esillä), valoisalla vaalealla taustalla sekä muokkaan kuviin lisää kirkkautta.
Miten saat hyvän valon sun kuviin näin talvellakin, kun päivälläkään ei ole kovin valoisaa? Vastaus tähän oikeastaan tulikin ylempänä, mutta mä kuvaan aina päivän valoisampaan aikaan eli nyt kello 12-14 välillä. Sen lisäksi ennen kuvien ottamista säädän kameran asetuksiin lisää valoa.
Onko sulla joku kuvauslamppu? Ei ole, en ole nähnyt tarpeelliseksi hankkia.
Millä muokkaat kuviasi? Muokkaan kuvani Picasa-nimisellä kuvanmuokkausohjelmalla.
Kuinka paljon muokkaat kuviasi? Muokkaan kirkautta, varjostuksia sekä terävyyttä.
Voitko laittaa ennen/jälkeen-kuvia? Niitä löytyy kuvanmuokkauksesta kertovasta postauksesta täältä.

saijis bloggaaja

Tuleeko usein hetkiä, jolloin kameran asetukset eivät vain osu oikeaan? Ei tule. Oon oppinut vuosien myötä hallitsemaan sitä yhtä hyvin kuin puhelintani, joten asetukset eivät tuota ongelmia.
Millä lataat kuvat blogiin? Lataan kaikki kuvani Flickr-nimisen sivuston kautta. Sen kautta ladatessa kuvissa säilyy hyvä laatu. 

Kuka ottaa asukuvasi yleensä? Poikaystävä tai kaverit. 

Onko vaikeaa saada kuvista onnistuneita, kun ei itse saa olla laittamassa kuvakulmia ja asetuksia? Ei oikeastaan. Asetukset tulee säädettyä yhdessä kuvaajan kanssa ja otetaan aina muutama testikuva, joista näkee sitten lopputuloksen.
Onko sulla esimerkiksi tietyt päivät viikossa, jolloin kuvaatte asuja vai vaan silloin tällöin? Joo yleensä sunnuntai on pyhitetty päivä asukuville, koska silloin mä itse sekä mun kuvaaja ollaan varmasti vapaita siihen hommaan. 
Kuvaatko ikinä asuja, joita et julkaise? Silloin tällöin. Yleensä kaikki kuvat päätyy ennen pitkään blogiin ainakin jossain muodossa. 

Onko sinulla vinkkejä onnistuneisiin asukuviin ja kameran edessä olemiseen? Luonnollisuus. Kun oot mahdollisimman rentona ja oma itsesi niin kuvat onnistuu. Ilmeiden vaihtelua, käsien asentojen muuttamista, kääntymistä ja pyörimistä. Niistä syntyy paras ja sellainen aito lopputulos. 
Kuvaatko muuten kuin blogiin? Kyllä kuvaan. Esimerkiksi reissussa otan paljon kuvia, jotka ei päädy blogiin. Jouluna räpsin myös paljon kuvia muun muassa perheenjäsenistä.

Blogin kysymykset

Onko bloggaaminen innostanut sua kuvaamaan enemmän? On paljonkin Kuvasin kyllä ennen blogiakin, mutta tämän myötä oon oppinut käyttämään kameraa sata kertaa paremmin sekä kehittynyt kuvaajana, joka on taas innostanut entisestään. 
Millä teet bannerit? Oon tehnyt kaikki Picasalla. Se on helppo, yksinkertainen ja nopea kuvanmuokkausohjelma!

54 Comments
 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 23:35h, 27 tammikuu Vastaa

  Onko sulla nykyään poikaystävää? (:

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 23:45h, 27 tammikuu Vastaa

  onko sull poikaystävä?

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 00:04h, 28 tammikuu Vastaa

  uuu ihanaa tekstin mukaan oot löytäny uuden poikaystävän:)) onnea teille<3

 • Avatar
  Minna
  Posted at 00:14h, 28 tammikuu Vastaa

  Näitä oli tosi mielenkiintoista lukea! Kiitos hyvistä vinkeistä :)♥

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 00:16h, 28 tammikuu Vastaa

  ihana postaus jälleenkerran! sun blogi on ihanan koukuttava, harvoin tulee vastaan lifestyleblogia joka on oikeasti mielenkiintoinen :)

 • Avatar
  Serenity
  Posted at 00:25h, 28 tammikuu Vastaa

  Hei!
  Törmäsin blogiisi sattumalta ja oli pakko tulla kertomaan, että sulla on aivan älyttömän kiva "blogiääni" eli siis sun kirjoitustyylisi toisin sanoen! :)

  Terkuin,
  Serenity

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 06:01h, 28 tammikuu Vastaa

  Joo kyllä on! En ole siitä puhunut kuin kommenteissa, mutta ehkä tuun vielä kirjoittelemaan enemmän jossain välissä :)

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 06:02h, 28 tammikuu Vastaa

  Joo on, mutta en ole siitä vielä tarkemmin puhunut täällä kuin kommenteissa (:

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 06:02h, 28 tammikuu Vastaa

  Haha kaikki kiinnitti tuohon kohtaan huomiota :D Kiitos <3

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 06:09h, 28 tammikuu Vastaa

  Oliko? Voi ihana kuulla :) Kiitos itsellesi piristävästä kommentista ♥

 • Avatar
  Sanni Salokangas
  Posted at 06:33h, 28 tammikuu Vastaa

  Mitä teet työkses?

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 07:04h, 28 tammikuu Vastaa

  Vautsi kiitos :) Tällaisesta palautteesta ei voi kuin tulla hyvälle mielelle! Mahtavaa, että oot tykännyt tästä :>

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 07:13h, 28 tammikuu Vastaa

  Tämäpäs oli mukava kuulla :-) Ja kiva, että törmäsit tähän. Tuhannet kiitokset sulle tästä kommentista!:)

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 07:28h, 28 tammikuu Vastaa

  Oon kaupan alalla töissä ja lisätyönä kirjoitan tätä blogia :')

 • Avatar
  Ansku k
  Posted at 08:09h, 28 tammikuu Vastaa

  Tosi kiva postaus!:)♥

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 08:26h, 28 tammikuu Vastaa

  Hyvä juttu, että pidit tästä postauksesta :) Kiiiitos <3 xx

 • Avatar
  Lotta
  Posted at 09:28h, 28 tammikuu Vastaa

  Tää oli taas kiva postaus. Arvasin et kaikki bongaa ton poikaystävän tuolta :D
  Sanoit että tykkäät kuvata klo 12-14. Miten sun työajat menee?

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 09:33h, 28 tammikuu Vastaa

  Kiitän! Haha joo näköjään se pisti sieltä silmään :-D Joo silloin on ehdottomasti paras kuvausaika oikeestaan ympäri vuoden. Mä teen töissä kahta vuoroa eli aamua ja iltaa. Silloin, kun on aamuvuoro niin en kuvaa, mutta iltavuoron aikaan taas ehdin kuvata, kun työt alkaa noin klo 14-15 :)

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 13:21h, 28 tammikuu Vastaa

  Kiva postaus!! :) mistä postauksesta tuo ensimmäinen asukuva löytyy + onko sun ihka ensimmäinen postaus vielä tallella(linkki) :D

 • Avatar
  essi
  Posted at 15:35h, 28 tammikuu Vastaa

  Moikka! hei jos oot ostamassa uutta kameraa, niin oisitko kenties myymässä sun nykyistä?

  t. kiinnostunut ostaja, jonka oma 1000D vetelee viimeisiään :-D

 • Avatar
  Tia
  Posted at 17:01h, 28 tammikuu Vastaa

  Tiedätkö yhtään tän sun blogin fonttia, mitä käytät? :) Sitä mikä on esmes. sun postausten otsikoissa. Mikä sen nimi siis on? :3

 • Avatar
  Tia
  Posted at 17:58h, 28 tammikuu Vastaa

  Ja miten koodasit sen fontin tänne blogiisi? Kun ajattelin miten olet toteuttanut esimerkiksi sivupalkkisi; "Translate" "Search" "Archive", kohdat :)

 • Avatar
  Tia
  Posted at 18:04h, 28 tammikuu Vastaa

  Haha, unohdin VIELÄ yhden asian! :—D Mistä hankit ohjeet/sait tehtyä tuon palkin sun blogisi yläkulmassa, josta voi esimerkiksi seurata sua, mennä sun sosiaalisiin medioihin, yms. :-)

 • Avatar
  Tia
  Posted at 18:11h, 28 tammikuu Vastaa

  Lisäänpäs kaikki kysymykseni tähän, niin ei tarvitse kaikkia julkaista :)

  • Miten olet koodannut sivupalkkisi?

  • Mikä on otsikoissa olevan fontin nimi?

  • Miten olet saanut/koodannut tuon sivupalkin sun blogin yläkulmaan, josta pystyy mennä seuraamaan sua eri paikoissa.. tms. :)

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 19:23h, 28 tammikuu Vastaa

  Musta nämä on tylsiä postauksia koska ei kaikkia kiinnosta aloittaa bloggaamista :Dd

 • Avatar
  Nelli
  Posted at 19:51h, 28 tammikuu Vastaa

  tää oli mielenkiintonen osio :) ♥ tykkään sun kirjotustyylistä tosi paljon ja hyvät on kuvatkin – niistä saa inspiraatiota ♥

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 21:10h, 28 tammikuu Vastaa

  Ihana kuulla että sulla on poikaystävä <3 Hirmuisesti onnea teille ja kaikkea hyvää!:)

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 21:24h, 28 tammikuu Vastaa

  Tosi kiva postaus, tykkäsin! Ja mulla ois myös sellanen kysymys, että miten tota blogin "ulkoasua" saa tehtyy oman näköiseksi, tai miten sä oot saanut?

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 10:19h, 29 tammikuu Vastaa

  Kiitos!! Ihana kommentti :) Mun ensimmäinen postaus ei ole tallella, kun Googlen kuvamuutoksien vuoksi siitä katosi aikoinaan kuvat (olin silloin ladannut ne Bloggerin kautta) niin poistin koko postauksen. Joitakin ensimmäisiä postauksia on tallella :-D Tässä on linkki siihen asupostaukseen:

  http://saijis.blogspot.fi/2015/06/vahan-siistimmat-poksyt.html

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 10:21h, 29 tammikuu Vastaa

  Heippa! Jooo kyllä olisi tarkoitus myydä tämä nykyinen sitten pois :-) Mun täytyisi nyt lähiviikkoina alkaa tutkimaan kameratarjontaa ja perehtymään vaihtoehtoihin paremmin. Laitatko mulle spostia niin katsotaan asiaa :)

  saija.ritamaki@hotmail.fi

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 10:24h, 29 tammikuu Vastaa

  Blogin otsikon fontti on "Lato, sans-serif". Se tuli ulkoasun mukana automaattisesti, kun ostin tämän. Mutta googlettamalla löytyy varmaan myös erikseen :)

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 10:28h, 29 tammikuu Vastaa

  Oho, vastasin tähän huomaamattani yläpuolella. Eli kaikki fontit, yksityiskohdat jne. tuli tämän ulkoasun mukana sitä ostaessa. Nuo Translate, Search ja Archvie-gadgetit lisäsin Blogger – Ulkoasu – Lisää gadget (sieltä valitset haluamasi kohdan ja valikosta haluamasi gadgetin) :-)

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 10:30h, 29 tammikuu Vastaa

  Se on myös tullut ulkoasun mukana automaattisesti :) Etsin itse varmaan puoli vuotta koodia ja ohjetta siihen, mutta en koskaan löytänyt. Näin sain sen kätevästi!

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 10:31h, 29 tammikuu Vastaa

  Mä vastasin sulle noihin ylempiin kysymyksiin, koska luulen että vastauksista saa paremmin selvää niiden ollessa erikseen :-D Toivottavasti musta oli apua! Ja kysy vaan, jos tulee vielä jotain :)

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 10:33h, 29 tammikuu Vastaa

  Näitä on tullut vain kaksi osaa ja välissä muita postauksia, joten täältä löytyy tarvittaessa muutakin luettavaa. Kaikki postaukset eivät kiinnosta kaikkia, joten sen vuoksi teen monipuolisesti erilaisia postauksia :)

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 10:34h, 29 tammikuu Vastaa

  Ihana Nelli!! Sä aina ilahdutat mua sun kommenteilla :) Vitsit, että näistä tarttuu hyvä mieli ja sellainen uudenlainen inspiraatio blogin suhteen. Kiitos paljon ♥

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 10:36h, 29 tammikuu Vastaa

  Hihi ihana :) Kiva kuulla, että tämä uutinen otettiin näin iloisesti vastaan. Molempien puolesta kiitoksia sulle <3

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 10:37h, 29 tammikuu Vastaa

  Hurjasti kiitoksia sulle Anonyymi:) Mä oon vaan muokannut gadgetteihin itseä miellyttävät kohdat ja muuten oon ulkoasun ostanut. Sommittelemalla ja kokeilemalla kaikkea löytyy se "oma juttu" :')

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 11:04h, 29 tammikuu Vastaa

  Näissä postauksissa vois olla uusii kuvia. Ei jaksais vuodest toisee kattella näit samoja vaik sun blogi on muute ihan ok…

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 11:47h, 29 tammikuu Vastaa

  Asutko missä päin suomea, ja tiiäkkä mistä päin sukusi juuret on lähtöisin? Nimimerkillä sama sukunimi hah :)

 • Avatar
  Emilia
  Posted at 13:32h, 29 tammikuu Vastaa

  Niin mukavaa luettavaa Saija jälleeen :)<3 sun blogi on niiin koukuttava!! Kiitos :*<3 ja hei ootko palannut tatun kanssa yhteen? Onnea hurjasti jos näin on :)<3

 • Avatar
  Marjaana K
  Posted at 17:47h, 29 tammikuu Vastaa

  Ihana postaus:)♥ ihania kuvia♡

 • Avatar
  Tia
  Posted at 19:46h, 29 tammikuu Vastaa

  Kysyisin vielä, että mites sait ton otsikon koodattua tuollein "olemaan" caps lockilla? :)

  Olen muuten laittanut sulle s.postia. :)

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 09:09h, 30 tammikuu Vastaa

  Kiitos mielipiteestä, pidetään mielessä ensi kerralla tällaista postausta tehdessä :)

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 09:13h, 30 tammikuu Vastaa

  Asun Seinäjoella ja mun sukua on pääosin Kurikassa. Mutta en tiedä tarkemmin sukujuurista :/ Oi niinkö! Oltaiskohan me sukua, haha :-D

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 09:15h, 30 tammikuu Vastaa

  Aw kiitos Emilia hirmuisesti :) Superia kuulla tämä!! Jooo ollaan palattu yhteen ja nyt muutettu yhteen :-) Voi sua, kiitos vielä <3 xx

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 09:23h, 30 tammikuu Vastaa

  Kiitos kovasti Marjaana sulle kommentistasi :) <3

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 09:43h, 30 tammikuu Vastaa

  Se tuli myös ulkoasun oston myötä automaattisesti :) Ootko? Ei ole tullut perille, joten jos millään haluat niin laittaisitko uudelleen? :>

 • Avatar
  Tia
  Posted at 13:15h, 30 tammikuu Vastaa

  Laitanpa uudestaan sulle :>

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 15:46h, 30 tammikuu Vastaa

  Nyt tuli perille, vastailen siihen tänään :)!

 • Avatar
  Tia
  Posted at 20:58h, 30 tammikuu Vastaa

  No hyvä, että tuli! :)

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 21:43h, 01 helmikuu Vastaa

  Mikä toi sun sinivalkonen isompi laukku on ja mistä oot ostanut sen?

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 09:20h, 02 helmikuu Vastaa

  Se on Michael Korsin ja huusin sen kesällä Huuto.netistä :>

 • Avatar
  Nea
  Posted at 18:14h, 09 maaliskuu Vastaa

  Kuka otti sun asukuvat sun blogin alkuaikoina? Ja kuka ne ottaa nykyään?
  Ja itse olen miettiny aloittaa blogin kirjoittamista, haluisin tehdä asupostauksia mutta en tiiä kuka vois ottaa ne kuvat :( oisko sulla vinkkejä?

Post A Comment