6 + 1 vinkkiä talvijuoksuun

Urheilupostauksien perään kysellään tasaisin väliajoin ja koska näin kevättä kohti mennessä alkaa myös liikunta maistumaan entistä enemmän niin eiköhän ole aika avata tätäkin kategoriaa täällä pitkästä aikaa  Ei kuitenkaan hypätä vielä kevään juttuihin vaan keskitytään talvijuoksuun. Monesti nimittäin kuvitellaan kylmyyden ja liukkauden olevan esteitä juoksulle, mutta oon pikkuhiljaa testailemalla huomannut näiden vinkkien vaikuttavan positiivisesti sen harrastamiseen myös tähän aikaan vuodesta.

⋆ Pukeutumalla oikein pystyt ehkäisemään mahdollisia rasitusvammoja. Talvella paikat saattavat saada äkillisesti myös kylmää. Älä kuitenkaan liikaa kerrospukeudu vaan hyvä kultainen sääntö on, että kuvittele aina pihalla olevan kymmenen astetta enemmän. Juoksemaan lähtiessä ei tarvitse tuntea oloansa lämpöiseksi, koska se ”kuumuus” tulee vasta liikkuessa.

superdry juoksutakki

⋆ Lihakset ovat jäykempiä kylmällä ilmalla eli kannattaa huomioida mahdollinen lämmittely ennen juoksemaan lähtöä. Palauttelu ja venyttely on hyvä jättää suosiolla sisälle tai tehdä normaalia nopeammin niin kroppa pääsee myös heti takaisin lämpöön.

pinkki juoksutakki

⋆ Tankkaa kroppaasi oikein ja tarpeeksi. Kylmyys saa elimistön tarvitsemaan entistä enemmän energiaa pysyäkseen lämpimänä, joten polttoainevarastot tyhjenevät nopeasti. Myös verensokeri laskee eli pieni välipala ennen juoksua on tärkeää. Mä syön usein banaania, pienen annoksen puuroa tai vaikka ruisleipää.

  superdry

⋆ Talvella myös pimeä tulee aikaisemmin eli juokse valoisilla paikoilla tai käytä tarvittaessa esimerkiksi otsalamppua. Myös värikkäät vaatteet ja heijastimet on hyvä huomioida turvallisuuden kannalta!

  talvijuoksu


⋆ Muista juoda. Talvella iho ei hikoile samalla tavalla kuin kesällä, joten tämän vuoksi varsinkin riittävä nesteytys saattaa unohtua. Jos vain mahdollista niin pidä vesipulloa mukana, mutta täytä se esimerkiksi huoneenlämpöisellä vedellä. Kylmällä säällä vesi nimittäin viilenee pullossa.

  Superdry sport jacket


⋆ Älä lähde juoksemaan eri alustoille, jos et ole varma onko se turvallista. Jäisiä teitä kannattaa välttää ja vaikka juokseminen puuterilumen päällä on hauskaa niin sen alla saattaa olla vaarallisia jääkerroksia.

  superdry blogi

Jacket Superdry (gift) | Pants Brjön Borg | Sneakers Nike (addlink)
⋆ Talvella kylmässä juoksemisessa on omat riskinsä, joten muista kuunnella kroppaasi. Jos koet outoa tunnetta käsissä tai hengitys tuntuu vaikealta niin ei kannata yrittää väkisin. Osaa olla armollinen itsellesi.
Juoksetteko te näin talvisin? Entä haluatteko jatkossa lukea lisää tämän tyyppisiä postauksia?

60 Responses to “6 + 1 vinkkiä talvijuoksuun”

 1. Avatar Emilia sanoo:

  Tällaisia postauksia ehdottomasti lisää! Ihana juoksutakki. :)

 2. Avatar Anonyymi sanoo:

  Paljonko oli pakkasta kuvia ottaessa? Mietin vaan että aika omituiset vermeet talvella päällä…

 3. Avatar Aurelia sanoo:

  Ehdottomasti lisää tälläsiä! Yllätyin tosi positiivisesti tästä postauksesta.:) Talven kovimmilla pakkasilla mun juokseminen on jäänyt, mutta nyt ilman vähän lauhtuessa aloitan taas. Nää sun listaamat vinkit kuulostaa tosi hyödyllisiltä ja kuvat oli ihanan piristäviä!

 4. Avatar Saijis sanoo:

  Olipas piristävästi kommentoitu! Mä pidän tämän mielessä tulevia postauksia suunnitellessa :')

 5. Avatar Saijis sanoo:

  Itse asiassa ei yhtään :) Täällä on mittari nollassa. Mutta jos olisi pakkasta niin tietysti olisin puketunut myös pipon, hanskan, huivin jne. Ja kolmenkymmenen asteen pakkasissa en yleensä juokse (:

 6. Avatar Roosa sanoo:

  hei ihan superia vinkkejä! Mä ainakin olin ajattelut odottaa kunnolla kevääseen, mutta sun vinkit sai mut innostumaan lähetä juoksemaan jo nyt! :)

  http://rosalias-inspirations.blogspot.fi

 7. Avatar Ansku k sanoo:

  Tosi kiva postaus! Ehdottomasti lisää tälläisiä :)♥

 8. Avatar Saijis sanoo:

  Hei mahtava juttu! Jes, mä vähän salaa toivoinkin tämän postauksen olevan tykätty :) Koska mielelläni kirjoittelisin jatkossakin kyseisestä aiheesta. Kovilla pakkasilla juokseminen on vähän riskialtista, mutta täällä on nyt mittari nollassa niin tuntuu jotenkin tosi "lämpöiseltä" juosta. Suosittelen. Kiitos sulle paljon kommentista :) xx

 9. Avatar Saijis sanoo:

  Voi Roosa, kiitos!! Sun kommenteista tarttuu aina niin iloinen fiilis :) Ehdottomasti kannattaa, varsinkin nyt pakkasten laskiessa :p

 10. Avatar Saijis sanoo:

  Jooh! Voisin kyllä alkaa silloin tällöin kirjoittelemaan myös tästä aihealueesta :) Kiitti paljon<3

 11. Avatar janna sanoo:

  mua vähän naurattaa kuinka sommiteltuja nää kuvat on. ja toiseksi se, kuinka tällingissä oot aina näissä urheilupostauksissa. :D olis kiva nähä et miltä näytät sitten ihan oikeesti treenatessasi.

 12. Avatar Anonyymi sanoo:

  Mietin vain tota sun pukeutumista kuvissa. Vaikka nollassa olisikin mittari, niin silti lenkkeillessä kannattaisi suojata korvat ja kädet :/

 13. Avatar Eve sanoo:

  tosi kivoja vinkkejä ja muutenkin kiva postaus! Itse hiihdän talvella juoksemisen sijaan :-) oon ajatellut vasta alottaa juoksemisen keväällä, kun lumet on sulanut ja pakkanen poissa.
  Urheilupostauksia ehdottomasti lisää! :-)

 14. Avatar Anonyymi sanoo:

  Kiva postaus! Just ostin uusia urheiluvaatteita, joiden toivon inspiroivan mua lenkkipolulle useammin :–D Mutta eikö nuo kuvissa olevat Niken kengät ole enemmänkin arki- kuin juoksukengät? Vai onko niillä hyvä juosta?

 15. Avatar Anonyymi sanoo:

  + nastaläpyskä kengän pohjaan, ainakin päkiän alle niin tulee vähän lisää pitoa :) halpa keino välttyä ylimääräisiltä vammoilta yllä mainittujen lisäksi. Tosi kiva postau, lisää näitä! :)

 16. Avatar Helmi sanoo:

  Lisää tällaisia postauksia!:) Mäkin oon juossut kunnolla 2014 syksystä 2015 syksyyn :) Nyt vaan tuli este, etten oo päässy lenkille ja harmittaa. No, ehkä kohta :)

 17. Avatar emmcecil sanoo:

  Ihmeessä näitä lisää! Itse juuri ajattelin, että voisin tänään juoksemassa käydä (on vähän jäänyt pakkasten takia…) ja sopivasti kirjoitit aiheesta! Olen seuraillut blogiasi ehkäpä noin 1-2kk verran ja olen saanut hurjasti inspistä ja vinkkejä, niin omaan elämään kuin oman bloginikin puolelle!

 18. Avatar Anonyymi sanoo:

  + Nilkat kannattaa suojata kylmältä :)

 19. Avatar Silja`s sanoo:

  Nyt on kyllä ihan pakko tulla sanomaan, että olet ihan kyllä hirmuisen taitava bloggaaja!:) Sun pukeutumisesta ja postauksista saa ihan hirveästi inspiraatiota sekä hyvää mieltä. osaat todella kivasti kirjoittaa eri aiheista ja otat huomioon todella tärkeitä asioita esiin postauksissasi, joita ei monelle tulisi edes mieleen! Tsemppiä ihana Saija!♥

 20. Toi takki on muuten aivan ihana! *_*

 21. Avatar Saijis sanoo:

  Miten näistä saa sommiteltuja? :o Eikös se tarkoita sitä, että jokaisen tavaran paikka on mietitty tarkasti? Kuvia ns. täytyy ottaa paikoillaan seisoessa, koska ei sitä pysty juostessa kuvata :) Ja mulla on näissä kuvissa vaan meikkivoidetta + kulmaväri ripsienpidennysten lisäksi. Mutta otan kohteliaisuutena sen, että näyttää kuin olisin enemmän laittautunut :')

 22. Avatar Saijis sanoo:

  Mä en ole näissä kuvissa lenkkeilemässä, koska silloin ei pysty kameraa kuljettamaan mukana :) Mutta kyllä mä normaalisti käytän sellaista pantaa tai sitten, jos sataa lunta niin pipoa. Eli nou hätä (:

 23. Avatar Saijis sanoo:

  Kiitti paljon Eve :> Voi täytyisi kans kokeilla hiitoa pitkästä aikaa tänä vuonna, se on varmasti hauskaa! Ja toisi vaihtelua juoksulle. Mä voisin kirjoitella tällaisia postauksia useamminkin, kun näitä niin kovasti aina kysellään :)

 24. Avatar Saijis sanoo:

  Kiitoksia :) Voi vitsit kuulostaa hyvältä! Uudet urheiluvaatteet on kyllä parhaimmat inspiroimaan liikkumisen pariin. Mä en näillä kengillä juokse kuin ääritapauksissa, mutta kävelylenkillä käytän silloin tällöin. Juoksuun mulla on tarkoitettu Niken Free 5.0-kengät, jotka soveltuu siihen paremmin :-)

 25. Avatar Saijis sanoo:

  Mä oon miettinyt noiden ostamista ja lukenut niistä niin hyvää kuin huonoa palautetta. Täytyy varmaan ostaa vielä tänä talvena itsellekin kokeiluun. Hihi kiitos sulle kovasti Ano :)!

 26. Avatar Saijis sanoo:

  Mä pidän toiveen korvan takana :-) Tällaiset postaukset on kyllä virkistävää vaihtelua muihin postauksiin. Oi vähän kiva, että sä oot harrastanut juoksua. Voih, sille ei voi mitään – toivottavasti kuitenkin aika vielä koittaa, kun pääset takaisin juoksun pariin :)

 27. Avatar Saijis sanoo:

  Superia, että innostuit :) Vielä kivempaa, että sain sut kiinnostumaan juoksemaan lähdöstä. Kyllä kannattaa, koska pienessä pakkasessa juokseminen on jotenkin raikasta. Voi kuinka ihana kuulla. Tällainen palaute inspiroi muakin vaan enemmän blogin suhteen. Kiitos paljon :')

 28. Avatar Saijis sanoo:

  Se on kyllä hyvä vinkki, joka multa meinaa liian usein unohtua! Kiitos kommentista :)

 29. Avatar Saijis sanoo:

  Eii Silja! Mulla nousi ihan hymy huulille heti, kun luin sun kommentin :) Tällaisen palautteen saamisen jälkeen sitä menee sanattomaksi. Mutta niin ilo kuulla tämä – piristit paljon mun juuri alkavaa vapaapäivää, hihi. Nyt tuli tunne, että jotain on ainakin tehty oikein :) Kiitos kiitos ihanainen ♥

 30. Avatar Saijis sanoo:

  Eikös olekin! Urheiluvaatteissa kaikki värikkäät vaatteet toimii parhaiten :p

 31. Avatar rebekka sanoo:

  mulla on nastalenkkarit ja ne on kyllä ihan korvaamattomat talvella ja liukkailla keleillä, suosittelen!

 32. Avatar SIIRI sanoo:

  Pakko muistuttaa vielä heijastimien tärkeydestä näin pimeän aikaan. Tähän aikaan vuodesta on ajoittain hankalaa löytää noita ''valoisia lenkkipaikkoja''. Värikkäät vaatteetkaan eivät kaukaa erotu niin hyvin kuin heijastimet! Hieno juttu, kun tossa sun upeassa juoksutakissa löytyy hyvin heijastimia :)

  -Siiri-

 33. Avatar Nelli sanoo:

  tosi kiva postaus ja nätit vaatteet sulla ♥ mä tykkään käyttää talvisin nastalenkkareita, niin ei sitten tarvi pelätä että liukastuis jäälläkään. suosin kyllä näin talvisin enemmän reippaita kävelylenkkejä, mutta ei onneks mee kauaa kun kevät tulee ja juoksulenkit alkaa houkuttelemaan enemmän :-)

 34. Avatar Milla sanoo:

  tosi kivoja vinkkejä ja ihanat noi treenivaatteet! :)

  http://olderthanyesterday.blogspot.fi

 35. Avatar Anonyymi sanoo:

  Tosi kiva postaus! Ite en hirveesti lenkkeilystä tykkää, mutta olit silti ottanu hyviä juttuja huomioon :-)

 36. Avatar Marjaana K sanoo:

  Ehdottamasti lisää tälläisiä postauksia!:) kiva postaus♥

 37. Avatar Anonyymi sanoo:

  Hei aiheesta poiketen, minkälaiset ja minkä väriset verhot teidän nykyisessä asunnossa on? Olis kiva nähä kuvaa niistä ku haluis vähän inspistä. Itelläni ku on suunitteilla uusien verhojen osto:) ja itselläni värimaaailma kodissani painottuuu vaaleaan ja valkoiseen niin jos verhotkin ovat valkoiset niin saattas ehkä vaikuttaa liian tylsältä hmm..?

 38. Avatar Milla P sanoo:

  Voi apua, tollaset ihanuus housut on pakko saada omaankin vaatekaappiin, Björn Borg ei vaan koskaan petä urheiluvaatteiden suhteen ♥ Tälläsia postauksia ehdottomasti lisää! :)

 39. Avatar Saijis sanoo:

  Mä oon lukenut niistä paljon niin hyvää kuin huonoa, mutta hienoa kuulla positiivista palautetta sulta. Taitaa lähteä ostoslistalle, kiitos Rebekka :)!

 40. Avatar Saijis sanoo:

  Suuret kiitokset Milla! Se on ihanan piristävästi kirjoitettu kommentti :))

 41. Avatar Saijis sanoo:

  Kiitos paljon! Ja hei vaikka et tykkää niin ilo kuulla positiivista palautetta siitä huolimatta tästä postauksesta :-)

 42. Avatar Saijis sanoo:

  Oih, pidetään tämä mielessä :) Mä mielelläni nimittäin toteuttaisin tällaisia postauksia lisää jatkossa…<3

 43. Avatar Saijis sanoo:

  Se on kyllä tärkeä varuste :) Hyvä, että muistutit! Lenkkipoluilla törmää nimittäin aivan liian usein tummiin pukeutuneita lenkkeilijöitä, joilla ei heijastimia näy… Ja riski onnettomuuksiin kasvaa vielä näin vuoden pimeimpään aikaan :/ Tässä juoksutakissa on onneksi heijastimet huomioitu ja niitä on ympäriinsä. Kiitos kommentistasi Siiri<3

 44. Avatar Saijis sanoo:

  Meillä on samat kuin mitkä mulla oli edellisessä kämpässä :) Eli perus valkoiset, joissa on ylhäällä hopeat isot rinkulat. Tuun varmaan jossain välissä laittamaan tänne kuvia. Ei ole yhtään tylsä! Ne on kuitenkin ikkunaa vasten, joten se maisema tasapainottaa :D Mun mielestä valkoisten huonekalujen kanssa sopii valkoiset verhot tosi hyvin yhteen. Kannattaa ainakin testata! Toivottavasti musta oli apua :')

 45. Avatar Saijis sanoo:

  Aivan samaa mieltä =) Nuo on niin i-h-a-n-at! Kuosinsa lisäksi myös miellyttävät päällä. Kiitos Milla kommentista – mä voisin kyllä jatkossa kirjoitella tällaisia lisää ;-) ♥

 46. Avatar Anonyymi sanoo:

  Miksi et julkaise kaikkia kommentteja?

 47. Avatar Emilia sanoo:

  Oii olipas mielenkiintoinen! Hyviä vinkkejä!! :)<3 ja vitsi noi sun urheiluvaatteet!! Kuolasin instassa jo mut pakko kyllä hehkuttaa täälläki :D tuo takki on niin pirtee <3 ja hei mä toivoisin jtn ruokapostausta ja päiväkanssani ;)<3 kivaaa päivää :*

 48. Avatar Saijis sanoo:

  Törkeyksiä en julkaise, mutta jos on ollut kyse jostain muusta kommentista niin se ei ole pakosti tullut perille. Bloggerilla on ollut vikaa kommenteissa jo hetken :/

 49. Avatar Saijis sanoo:

  Voi ihana kuulla, että sait tästä inspistä :) Ei sitä aina tarvitse jaksaa, mutta silloin tällöin on hyvä. Kiitos hurjasti Minttu tästä kommentista <3!

 50. Avatar Saijis sanoo:

  Hihi kiitos ihanuus =) Tässä menee aivan sanattomaksi! Tuo takki on ihan ykkönen, niin pirteä ja motivoiva väri :p Laitetaan ideat siis korvan taakse ;-) Haleja sulle <3

 51. Avatar Anonyymi sanoo:

  Et julkaise kritiikkiä vaikka ei ollut törkeys ;D

 52. Avatar Anonyymi sanoo:

  Unohtua ??? XD hohhoh kaikkeen sitä mut noh mikäs siinä itehän se kärsii seurauksista

 53. Avatar Anonyymi sanoo:

  Ei ollut sitten sama anonyymi, joka tuon jälkimmäisen kirjoitti :)

 54. Avatar Anonyymi sanoo:

  Kiva postaus! (: Käytkö muuten salilla? Jos käyt, niin kuinka usein? (:

 55. Avatar Saijis sanoo:

  Kiitos! En käy, joskus todella harvoin. Oon aika kiireinen niin juoksu on nopeampi tapa tällä hetkellä liikkua :)

 56. Avatar Anonyymi sanoo:

  Oon itse vasta lähiaikoina alkanut "harrastamaan" juoksua, mutta nyt viikon ajan on ollut todella liukasta niin en oo nyt sillä ajalla juossut ollenkaan :(

 57. Muutama vuosi sitten en olis ikinä kuvitellu itteeni tonne ulos pakkaseen juoksemaan, mutta nyt oon tajunnut et se ilma on vaan tekosyy. Munmielestä tuolla pikkupakkasessa on ihana juosta, enkä oo onneks kaatunutkaan! Tosi kiva postaus! ;-)

 58. Avatar Linda sanoo:

  Moi!

  Toi takki on aivan ihana! Tiedätkö millä nimellä kulkee? Ei löydy mistään superdryn valikoimista :(

  • Saija Saija sanoo:

   Se on kyllä mun suosikki :) En valitettavasti osaa sanoa muuta kuin, että se on viime vuoden mallistoa :/

Kommentoi