All about blogging Q&A

Siis te yllättitte mut täysin! Nimittäin näissä blogiin liittyvissä kysymyksissä. Olitte keksinyt älyttömästi hyviä ja oikeasti pohdittavia kysymyksiä. Siellä ruudun toisella puolella on selvästi bloggaajista/bloggaamisesta aidosti kiinnostuneita ihmisiä ♥ Jaoin nämä vastauskset kahteen eri postausosaan sekä pieniin kategorioihin:

blogger saijis

BLOGIN ALOITUS | ITSE BLOGGAAMINEN
 
Mistä sait idean kirjoittaa blogia? Luin paljon muiden suomalaisten blogeja ja jotenkin se kova kiinnostus tätä ”maailmaa” kohtaan kasvoi niin suureksi uteliaisuudeksi, että halusin itsekin kokeilla. Kertaheitolla mä tähän jäin koukkuun ja huomasin uteliaisuuden vaihtuneen intohimoon.
 
Mistä blogin nimen idea lähti? Noin kuusi vuotta sitten tuli (muiden nuorien tapaan) hengailtua netissä eri keskustelupalstoilla, jossa aina randomit ihmiset juttelivat toisilleen. Siellä eräs tuntematon poika aloitti keskustelun kutsumalla mua Saijikseksi ja nimi kolahti sen verran korvaan, että se päätyi mun IRC-Galleria nimimerkiksi sekä sitä kautta blogin nimeksi.
 
Oletko mainostanut blogiasi? Kyllä oon blogin alkuaikoina. Ja nykyään linkitän postaukset Facebookkiin esimerkiksi blogin FB-sivuille. Sekä tietysti Instagramiin ja Snapchattiin tulee joskus heiteltyä kehotuksia uusimmista kirjoituksista.
 
Kuinka usein kommentoit muiden blogeihin? Mä ajattelin tänä vuonna aloittaa kommentoimaan vähintään kerran päivässä jonkun blogiin/Instagram-kuviin. Mutta yleensä noin kerran tai kaksi viikossa.
 
Mikä on rankinta bloggaamisessa? Se, että ajatus bloggaamisesta kulkee koko ajan mukana. Olin mä sitten reissussa tai kotona niin aina täytyy muistaa blogin olemassaolo. Tietysti mä voin tähän itse vaikuttaa, mutta kun tätä kohtaan on syntynyt intohimo – ei sitä pysty noin vaan sulkea pois. Eli muistutus kuvaamisesta on takaraivossa kiinni. Tämä on tietysti myös hyvä juttu, koska näin mä muistan räpsiä tänne teille uutta materiaalia ;-)
 
Mitä hyötyä on bloggaamisesta? Mä en ajattele tätä niin, että haluan mahdollisimman paljon hyötyä irti vaan teen tätä aidosta kiinnostuksesta. Mutta tietysti pieniä juttuja oon vuosien aikana huomannut: bloggaaminen pitää aktiivisena, saa tuhottomasti tärkeitä hetkiä tallennettua kuvakansioihin, tutustuu uusiin ihmisiin, pääsee toteuttamaan itseään, huomaa oman kehityksen, itsetunto kasvaa jne. 
 
Entä haittaa? Apua, en mä tiedä :D Onko tästä edes haittaa? No ehkä se, että aikaa tämä vie ja paljon. Eli tämän vuoksi voi joskus joutua miettimään ajankäyttöä, kun vuorokaudesta loppuu tunnit kesken.
 
Kuinka olet toteuttanut blogisi ulkoasun? Blogspotin valmiiseen pohjaan? Vai lisäsitkö vähän koodejakin? Oon ostanut ulkoasuni ja muokkaillut siitä vähän enemmän mun tyylisen. Eli pohja, fontit ja pienet yksityiskohdat on suoraan ostetusta ulkoasusta ja koko blogin sivupalkki sekä yläpalkin kohdat taas on mun itse tekemiä.
Saijis blogi
 
Tuleeko blogin lukijat usein moikkaaman sua? Kyllä tulee aina välillä Loppupeleissä näkyy ehkä enemmän sitä, että mua katsotaan ja osoitellaan sormella. Mutta mä tykkään älyttömästi tavata lukijoita, joten tulkaa vaan rohkeasti moikkaamaan, jos törmätään!
Paras muisto bloggaamiseen liittyen? Varmaan puhelu Indiedaysin toimitusjohtajan kanssa muutamia vuosia sitten, kun liityin Inspiration-verkostoon. Vitsit mua jännitti, haha! Tai sitten, kun mentiin ensimmäistä kertaa Indiedaysin järjestämään blogipäivään. Silloin jännitti myös :-D Kaikki tapahtumat, joissa on tavannut muita bloggaajia on myös jäänyt pysyvästi mieleen.
 
Mitä asioita et ikinä paljastaisi blogissa? En mitään henkilökohtaisia tietoja, kuten: osoitettani, puhelinnumeroa, työpaikkaa tai sen osoitetta. Tietysti kunnioitan myös läheisiäni eli en kerro koskaan heidän asioistaan. Oikeastaan mitään mitä en haluaisi kertoa tuntemattomalle ihmiselle.
 
Entä milloin tuntuu ettei bloggaaminen enää olekaan hauskaa tai ärsyttää, vai tuleeko sellaisia hetkiä edes? Mä ahdistun, jos en pääse pariin päivään päivittelemään tätä. Eli vaikka en kovin stressaa asioista niin postaaminen on sellainen, josta saatan ottaa paineita. Koska mä itse (sekä varmasti muut bloggaajat) tietävät, että mitä useammin päivittelet niin sitä helpompi on tätä tehdä.

Miten vähennät mahdollisia stressijaksoja blogista ja postaamisesta? Tässä tämä tulikin, hyvä kysymys! Eli keksin uusia ideoita, päivittelen blogia usein ja jos lähden johonkin reissuun niin teen postauksia valmiiksi luonnoksiin.
 
Mitä mieltä oot siitä että nykyään yhä useampi yrittää tarkoituksellisesti tehdä bloggaamisesta ammatin ja että siitä on tullu ns. muoti-ilmiö? Tämä on hullua, nojoo ehkä vähän liioittelen. Mutta silloin, kun mä aloitin kirjoittamisen niin olikohan Suomessa kaksi bloggaajaa, jotka tienasivat kirjoittamisesta rahaa eikä muistaakseni edes vielä ammattimaisessa mielessä. Tämä maailma on muuttunut älyttömän nopeasti täällä Suomessa. En ikinä ajatellut, että tämä ilmiö kasvaisi näin suureksi. Bloggaamista täytyy tehdä suoraan sydämestä. Jos lähtee väärillä kriteereillä luomaan blogia niin se menettää hyvin äkkiä siivet. Se on jopa huolestuttavaa, että blogia ei luoda enää niin usein harrastuksen vuoksi vaan rahankiilto silmissä.
 
Mitä mieltä olet blogien räjähdymäisestä kasvusta? Onhan se kiva, että blogeista on tullut näin suosittuja ja jokaisella on mahdollisuus tätä kirjoittaa. Mun mielestä siis hieno juttu!
Mitä uutta olet oppinut bloggauksen kautta? Vaikka mitä. Oon kehittynyt älyttömästi kuvaamisessa ja visuaalisuudessa. Sen lisäksi oon oppinut tämän kautta vahvistamaan itsetuntoni. 

Saijis blog

Tuleeko sulle joka postaukseen sellaisia kommentteja, joita et julkaise? Ei tule. Se on hassua, että täällä on ajanjaksoja, kun negatiivisiä kommentteja tulee paljon ja joskus taas saattaa olla, että niitä ei tule kuukausiin.
 
Minkälaisia kommentteja ovat yleensä ne, joita et julkaise? Mun työpaikkaa ja henkilötietojani koskevia, haukkuja läheisistäni sekä todella rumia haukkuja musta itsestäni. Riippuu paljon, että miten kommentti on kirjoitettu.
 
Miten ehdit päivittää blogia niin usein työn ohella? Hyvällä suunnittelulla ja ajankäytöllä. Välillä se tuottaa hankaluuksia saada kaikki menot sopimaan samalla päivälle, mutta hyvin on onnistuttu.
 
Onko sulla esikuvaa blogimaailmassa? Ei periaatteessa esikuvaa, mutta Janni Delerin elämää tykkäilen seurata aina silloin tällöin.
 
Mikä on sun blogin menestyksen salaisuus? Hmm… Tätä on jotenkin vaikea itse sanoa. Kysymys kuuluu, että miksi te tykkäätte tätä lukea? Varmaankin aktiivinen päivittely ja kirkkaat kuvat ovat vaikuttaneet asiaan.
 
Missä asiassa koet menestyväsi parhaiten bloggaamisessa, siis tekstin tuottamisessa, kuvien ottamisessa, kuvien muokkaamisessa, otsikoiden keksimisessä? Varmaan otsikoinnissa ja kuvissa, luulisin. Kuvien ottamisessa ja muokkaamisessa koen ainakin itse olevani kehittynyt kaikista eniten.
Mitä perheesi on mieltä bloggaamisestasi? He ovat ainakin tottuneet mun jatkuvaan kuvaamiseen :D Ja tukevat parhaansa mukaan.
 
Oletko saanut kavereita/ystäviä nimenomaan bloggaamisen kautta? Kyllä oon. Bloggaamisen kautta on helppo löytää uusia ihmisiä, kun intohimona on sama tekijä. 
Bloggers

Olisko vinkkejä, että miten saada lisää lukijoita? Postaamalla ahkerasti, mutta ei ns. pakolla väännettyjä postauksia, kommentoimalla muille ja vaikka Instagramissa/Facebookissa mainitsemalla uusista postauksista.
 
Minkälainen blogi sinua kiehtoo (ulkoasu, kuvat, postauksien pituus..)? Lifestyle-painotteinen, jossa on myös asukuvia. Hyvät kuvat, selkeä vaalea ulkoasu ja välillä vähän pidempiä postauksia sekä taas välillä lyhyempiä.
Mikä on bloggaajien vaitiolovelvollisuus? En voi kertoa täällä esimerkiksi yrityksien asioita, yhteistyökuvioita, blogilla tienaamiseen liittyviä tietoja tai muiden bloggaajien asioita.
 
Kuinka monta tuntia päivässä käytät blogiin? Kahdesta kymmeneen. Joo tuo kymmenen menisi heittämällä, mutta aika harvoin pystyy käyttämään niin paljon. Keskimääräisesti 2-4, jos kaikki tähän liittyvät työt lasketaan. Tänään oon käyttänyt jo 2h eikä kello ole vielä edes kahtatoista päivällä. Postauksiin käytettävästä ajasta kerron tarkemmin seuraavassa osassa.
 
Mitä suomalaisia blogeja seuraat, vai seuraatko ollenkaan? Mä ehdin seurata aika vähän blogeja, mutta luen muutamien tuttujeni blogeja sekä laidasta laitaan pienempiä ja vähän suurempia blogeja.
 
Oletko koskaan aikonut lopettaa bloggaamista? Ei ole tullut vielä päivääkään vastaan, että ihan tosissani ajattelisin tai edes harkitsisin lopettavani tämän.
 
Onko blogiin kulunut sulta itseltäsi rahaa? Ulkoasuun muutama euro. Ei oikeastaan muuten. Paitsi tietysti kamera, objektiivi, kone, ulkoinen kiintolevy ja tällaiset elektroniset laitteet on hankittu tätä varten.
 
Onko sulla koskaan ollut sellaista oloa, että et tiedä yhtään mistä kirjoittaisit? Kyllä joskus, mutta onneksi aika harvoin. Niille kerroille mulla on onneksi olemassa ”luottopostauksia”. Ja jos ei kirjoittamisesta tule mitään niin sitten en sinä päivänä kirjoita.

saijis bloggaaja 

Itse haluaisin alottaa blogin, mutta miten siitä saa kiinnostavan? Olemalla oma itsesi. Silloin lukijat kiinnostuvat kaikista eniten, kun blogi on heti ensivaikutelmalta sun näköinen. Alku on tietysti vaikeaa, mutta kyllä se siitä lähtee pikkuhiljaa rullaamaan.
Koetko, että bloggaamisella on vaikutusta sun kulutuskäyttäytymiseen? Ostatko joskus tuotteita vaan sen takia, että voit esitellä niitä blogissasi ja nostettua siten blogin suosiota? En usko, että on koskaan ollut. Tietysti joskus on tullut valittua kahvilassa joku juoma visuaalisista syistä, mutta lähtökohtana niissä on yleensä se, etten osaa muuten päättää mitä juon.
 
YHTEISTYÖT | BLOGIPORTAALIT | TULEVAISUUS
 
Miten saat tehtyä yhteistyötä joidenkin yritysten kanssa? Täytyykö itse kysyä, että haluavatko tehdä yhteistyötä vai kysyykö yritykset itse? Yleensä yritykset kysyvät itse. Alkuaikoina tuli itse kyseltyä, mutta nyt vähän harvemmin.
 
Onko yhteistöitä helppo saada vai onko siihen jonkinlaiset kriteerit? Riippuu paljon yrityksistä ja yhteistyön muodosta. Yritykset katsovat plussana suuren lukijakunnan, kuvat ja bloggaajan aktiivisuuden.
 
Millä perusteella otat yhteistyötarjoukset vastaan? Oman kiinnostuksen. En esimerkiksi lähde yhteistyöhön mukaan pokerifirman kanssa, kun en itse pelaa tai ymmärrä siitä mitään. Eli jos mä oon aidosti tuotteesta/yrityksestä kiinnostunut niin sitten.
 
Kuinka paljon tuotteita yms. bloggaajat saavat yhteistöiden kautta? Riippuu paljon bloggaajasta. Joskus vähemmän ja joskus enemmän. Joskus yritykset lähettävät tuotteita yllättäen ja salaa toivoen, että ne näkyisivät blogissa. Tämä on tietysti hieno juttu, koska blogit on nykypäivänä ratkaiseva tekijä ihmisen ostokäyttäytymisessä sekä tuotteiden valinnassa.
 
Mitä yhteistyöt vaativat? Joskus postausta tuotetta vastaan ja joskus pientä näkymistä somessa. Tämä riippuu myös paljon bloggaajasta ja yrityksestä.
 
Saatko yhteistöissä yleensä esimerkiksi lahjakortin vai lähetetäänkö sulle vaan satunnaisesti jotain? Kyllä tuotteet saa yleensä itse päättää. Joskus valitsemalla tai joskus lahjakortin kautta.

saijis blogi blogspot

Mikä oli ensimmäinen yhteistyö blogin kautta? Otettiinko sinuun yhteyttä vai otitko itse? Mä otin itse yhteyttä Designtarrat-nimiseen verkkokauppaan. Sivuilla näkyy itse asiassa edelleen mun ottama kuva. 
 
Kuinka paljon sulla oli lukijoita, kun aloit saada ensimmäiset yhteistyökumppanit? Oliskohan ollut ensimmäisen kohdalla jotain 200-300 kpl? En nyt tarkalleen muista, mutta jotain tuota luokkaa.
 
Ovatko blogiportaalit kiinnostaneet? En ole tätä varmaan koskaan täällä paljastanut, mutta mua on pyydetty yhteen blogiportaaliin. Parin viikon pohtimisen jälkeen en kuitenkaan lähtenyt mukaan. Blogini oli silloin alkumetreillä eli se vaikutti myös asiaan. Nyt mä voisin kyllä lähteä mukaan, jos vastaan tulisi sopiva mahdollisuus.
 
Onko sulla haaveena päästä bloggaamaan esimerkiksi Indiedayn alle? Olisihan sellainen mieletön tilaisuus ja mulla on niin positiiviset kokemukset Indiedaysistä, että miksei.
 
Ymmärrän täysin, jos et halua vastata tähän, mutta mua on aina kiinnostanut, kuinka paljon bloggaajat keskimäärin tienaa yhteistyö projektejen kautta? Puhutaanko nyt kymmenistä euroista, sadoista euroista vai sitäkin suuremmista summista? En valitettavasti voi/saa vastata tähän. Mutta tässä, kuten monessa muussa yhteistyökuviossa vaikuttaa paljon bloggaaja itse sekä kyseessä oleva yritys. Sanotaan, että laidasta laitaan!
 
Miten pitkään haluaisit jatkaa bloggaamista? Voinko mummoksi saakka? Kyllä mä voisin kuvitella kirjoittavani blogia todella pitkään.
 
Jos teillä on vielä jotain kysyttävää kuvailuun tai postauksiin liittyen niin niitä voi heitellä vielä tänne. Palaillaan seuraavassa osassa siis niiden merkeissä! Nyt mä toivotan kivaa lauantaipäivää kaikille

40 Comments
 • Avatar
  Marjaana K
  Posted at 12:20h, 23 tammikuu Vastaa

  Tälläinen postaus on todella kiva kun saa tietää bloggaamisesta enemmän:)♡

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 12:52h, 23 tammikuu Vastaa

  Voi kuinka mukava kuulla sun pitävän:) Toivottavasti näistä postauksista irtoaa mahdollisimman paljon uutta tietoa <3

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 13:03h, 23 tammikuu Vastaa

  Ootko käyny tuol forumin vs liikkeessä? :) myytiinkö sielä puhelimenkuoria ja passinkuoria osaaks sanoo :)

 • Avatar
  Milla Emilia
  Posted at 13:13h, 23 tammikuu Vastaa

  Tosi kiva saada tietää sinunkin ajatuksia bloggaamisesta kun itsekin bloggaan ja kyllä on aika paljon samanlaisia ajatuksia siitä. Ihana postaus ♡

 • Avatar
  ☆ namehisa☆
  Posted at 13:40h, 23 tammikuu Vastaa

  Todella mukava lukea tällaisia! Oot kyl mielettömän inspaava henkilö! Oon yleensä helposti kateellinen kaikesta mut sulla vaan sun menestys blogimaailmassa inspiroi ja motivoi! :)

 • Avatar
  Ansku k
  Posted at 14:08h, 23 tammikuu Vastaa

  Tykkäsin kovast tästä postauksesta, tästä sai paljon uutta tietoa :)♥

 • Avatar
  Olivi a
  Posted at 14:32h, 23 tammikuu Vastaa

  Olen kauan jo miettinyt blogin aloittamista, mutta minua pelottaa miten perhe/kaverit/koko koulu reagoi asiaan. Koko koulu saattaa tietää sitten blogista ja saattavat alkaa nauramaan. Onko tämä totta? Ja myös se, että minulla ei ole konetta tai kameraa (paitsi iphone 5s, jolla vois ehkä kuvata?). Koodaamisesta en myöskään tiedä yhtään mitään, joten olisko bloggaaminen ihan turha toive? :D

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 14:55h, 23 tammikuu Vastaa

  Kyllä oon käynyt! Ja oli molempia. Passinkuoret olivat muistaakseni kassalla eli niitä ei pakosti löyty normaaleista hyllyistä :)

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 14:57h, 23 tammikuu Vastaa

  Oi kiitos paljon <3 Ihana kuulla, että tykkäsit. Se on kyllä aina mielenkiitoista kuulla muiden ajatuksia bloggaamisesta. Näkee, että täsmääkö ne omien kanssa :')

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 14:59h, 23 tammikuu Vastaa

  Erittäin kiva kuulla tämä :) Voi oon kyllä otettu sun sanoista! Oon sitten selvästi tehnyt jotain oikein. Hienoa, jos pystyn inspiroimaan ja motivoimaan. Kiitos tuhannesti sulle :)!

 • Avatar
  Helmi
  Posted at 15:10h, 23 tammikuu Vastaa

  Osaat vastata ihanan järkevästi noihin kysymyksiin :) Ja noi kuvat <3

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 15:21h, 23 tammikuu Vastaa

  Hurjat kiitokset (: Hyvä tietää, että tästä sai uutta tietoa irti. Odotan jo innolla, että pääsen toteuttamaan seuraavan osan ♥

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 16:10h, 23 tammikuu Vastaa

  Okei kiitti paljon vastauksesta! :) kun oon ihan eri paikkakunnalta lähdössä sinne hesan vs liikkeeseen niin ei viiti lähtee jos sielä on yhtä surkee valikoima mitä esim tukholman mall of scandinavian ostarin vs liikkees :D kävin sielä toissapvnä ja suuri pettymys oli!

 • Avatar
  Ida
  Posted at 18:13h, 23 tammikuu Vastaa

  Oot tosi kivasti vastannu näihin, ootan jo innolla seuraavaa osaa! :)

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 18:22h, 23 tammikuu Vastaa

  Tosi kiva postaus! Ei liity tähän postaukseen, mutta muistaisin nähneeni sulla semmoset h&m; mustat kengät sellasella paksulla korolla niin onko ne mukavat jalassa ja onks ne yhtään liukkaat lumella?:D

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 20:21h, 23 tammikuu Vastaa

  Kiva postaus:) hyvää viikonloppua Saija❤️
  T. Meri

 • Avatar
  Anja
  Posted at 23:05h, 23 tammikuu Vastaa

  Hyvä postaus! Tykkäsin kovasti :)

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 08:33h, 24 tammikuu Vastaa

  Tosi kiva postaus!! :) mutta oliko sulla jossain vaiheessa tuolla ylhäällä se indiedays- palkki? Joskus silloin kun muokkasit sitä ulkoasua?

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 10:20h, 24 tammikuu Vastaa

  Tämä oli niiiin mukava kuulla :-) Ilolla lähden toteuttamaan seuraavaa osaa. Kiitti Helmi tästä <3!

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 10:24h, 24 tammikuu Vastaa

  Superia kuulla tällaista – kiitos hirmuisesti kommentista :) xx

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 10:27h, 24 tammikuu Vastaa

  Ei mitään :) Oon kuullut, että VS:n liikkeissä tuotteet liikkuu niin nopeaa vauhtia, että varasto ei ehdi täydentyä… Ja sen vuoksi saattaa valikoima olla joskus huono :/ Mutta toivottavasti löytyy!

 • Avatar
  Nelli
  Posted at 13:05h, 24 tammikuu Vastaa

  kiva kun vastaat ajatuksella ja pitkästi :)

 • Avatar
  Tiia
  Posted at 17:36h, 24 tammikuu Vastaa

  Voi vitsit olipas kivoja kysymyksiä ja vastauksia! :) Odotan innolla jo seuraavaa osaa!

  http://tiiajennyy.blogspot.fi/

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 19:29h, 24 tammikuu Vastaa

  Kiitoksia:) Ei haittaa! Joo on tosi hyvät jalassa. Ja se niissä onkin outoa, että ne ei ole ollenkaan liukkaat lumella. Kaikki muut mun H&M;:n kengät on paitsi ne. Eli todellakin voin suositella jo pelkästään sen vuoksi, mutta myös mukavuuden :')

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 19:29h, 24 tammikuu Vastaa

  Kiitos tuhannesti sulle Meri =) Ihania kommentteja aina kirjoittelet tänne…<3

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 19:31h, 24 tammikuu Vastaa

  Siitä ei ole kauaa, kun sellaisen toteutin :) Mutta voisin tehdä joku päivä uudestaan, kiitti ideasta! Edellinen löytyy täältä:

  http://saijis.blogspot.fi/2015/11/vapaapaiva-mun-matkassa.html

 • Avatar
  Emilia
  Posted at 19:32h, 24 tammikuu Vastaa

  Olipa kyllä älyttömän hyviä ja mielenkiintoisia kysymyksi ja nuo sun vastaukset :)<3 mielekästä luettavaa, vaikka en ite enään blogia kirjotakkaan :) susta kyllä huomaa että teet tätä hommaa täydellä rakkaudella!<3 pus :*

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 19:33h, 24 tammikuu Vastaa

  Vaude, kiitos! Niin mukava nähdä, että tästä postauksesta on tykätty näin paljon (:

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 19:34h, 24 tammikuu Vastaa

  Kiitos hurjasti :> Joo oli tai on edelleenkin! Se ei vaan joka kerta pakosti näy, jos oot samalla koneella/puhelimella. Mutta kyllä se siellä pitäisi olla. Mulla ainakin näkyy :)

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 19:35h, 24 tammikuu Vastaa

  Miten ihanasti sanottu, kiitos Nelli! Ilahduttaa nähdä, että vastauksista on selvästi pidetty :)

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 19:36h, 24 tammikuu Vastaa

  Jei, kiitti sulla =) Vitsit, että mäki odotan jo seuraavaa osaa. Julkaisen sen jo ensi viikolla eli ei tarvitse kauaa odottaa ;-)

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 19:38h, 24 tammikuu Vastaa

  Se on ymmärrettävää :/ Kyllä mäki hieman pelkäsin ja se oli pelottavaa aikaa, kun tieto blogista alkoi levitä. Silloin siitä sai kaikki tietää, mutta turhaa pelkäsin :) Se otettiin hyvin vastaan! Eli ei kannata pelätä sitä! Ja vaikka joku nauraisi niin älä välitä. Se on bloggaamisessa jokapäiväistä, että kohtaa ennakkoluuloja ja ihmisten negatiivisuutta, mutta sen ei saa antaa haitata. Mäki kuvasin aluksi puhelimella ja digikameralla eli hyvin voit aloittaa sillä ja jos homma alkaa maistumaan niin sit voit katsoa kamera-asiaa uudelleen. iPhonella pääsee hyvin alkuun, tsemppiä :)

 • Avatar
  Tiina
  Posted at 22:18h, 24 tammikuu Vastaa

  Kiitos! :-) multa oli menny ihan ohi tuo. :(

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 22:45h, 25 tammikuu Vastaa

  Hihi kiitos :) Ihana nähdä sun tykkäävän lukea tällaisia, vaikka et enää bloggaa. Mun on sun blogia niin ikävä :/ Mutta kiitos tästä kommentista jälleen kaunokainen <3

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 18:31h, 26 tammikuu Vastaa

  Okei kiitos teit mun ostopäätöksen paljon helpommaks! :D

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 22:28h, 26 tammikuu Vastaa

  Ei mitään! Voi ei… Onneksi linkitin niin nyt löysit :)

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 22:29h, 26 tammikuu Vastaa

  Jei, kiva kuulla! :)

 • Avatar
  Sina Viola
  Posted at 17:00h, 27 tammikuu Vastaa

  Olipas kiva ja mielenkiintoinen postaus :)

  http://sinaviola.blogspot.fi/

 • Avatar
  Viola
  Posted at 19:08h, 01 marraskuu Vastaa

  Kuinka saat blogisi sivulle esimerkiksi lisättyä somekanavat joista sinut löytää sun muut jutut?

  • Saija
   Saija
   Posted at 20:29h, 01 marraskuu Vastaa

   En osaa yhtään sanoa, kun meillä on Indiedaysin puolelta koodaaja, joka hoitaa nämä :s

Post A Comment