Bloggaajan avoimuus

Vuosi 2015 on ollut tapahtumarikas mun elämän jokaisella osa-alueella… On koettu suuria muutoksia, itketty, naurettu, opittu ja eletty eteenpäin. Blogi on kulkenut matkassa mukana koko sen ajan ja täällä ollaan muun muassa punnittu ajatuksia opiskelun ja työnteon välillä, avauduttu elämän isoista muutoksista, opeteltu elämään yksin, kerrottu stalkkaajasta ja pohdittu unettomuutta.
Aina, kun oon kirjoittanut tänne henkilökohtaisemman postauksen ja antanut palan itsestäni likoon niin se on joka kerta antanut mulle paljon: oon saanut kommentteja ja yksityisiä yhteydenottoja teidän omista kokemuksista, lukenut satoja vinkkejä, saanut juuri niitä tsemppejä, joita on sillä hetkellä tarvittu, nähty etten ole asioiden kanssa yksin ja kevennetty mieltä puolin sekä toisin.
Jokaisella tällaisella kerralla on ollut myös varjopuolensa. Siinä vaiheessa, kun bloggaaja ”avaa” parhaimmassa (vai tässä kohtaa pahimmassa) tapauksessa elämäänsä tuhansille ihmisille, on aina olemassa riskinsä. Ja niin on käynyt myös mun kohdalla.
Kerrottuani stalkkaajasta sain ensin monia ihania tsemppejä ja mun turvallisuudesta huolestuneita yhteydenottoja Noh ei tietenkään mennyt kauaa, kun tämäkin asia näytti toisen puolensa. Aloin saada älyttömiä kommentteja, joiden mukaan olin itse syypää siihen kaikkeen. Mun kuulemma täytyi maksaa se blogin suosion hinta tällä tavalla ja olinhan mä sen verran ”tyhmä kliseinen bloggaaja”, että se oli mulle aivan oikein. Ilmeisesti eräät lukijat olivat nähneet tämän jutun hauskana ja selvittäneet mun osoitteen ennen kuin palvelimet ehtivät salaistaa sen. Parina päivänä ovipuhelinta soitettiin ja kun katsoin ikkunasta niin näin lauman tyttöjä juoksevan karkuun. Sehän oli tietysti mulle aivan oikein.
Hetkinen. Aivan oikein pelätä omassa kodissa? Lopettaa kokonaan pimeällä liikkuminen? Vältellä yksin kotona olemista sen pelkona, että joku saattaa tulla sinne?

auringonlasku

Voin sanoa, että kyllä kirpaisi. Koko blogihistoriani ensimmäinen näin avoin postaus, jonka suosio ylitti kaikki muut kirjoitukset. Se on nimittäin ylivoimaisesti luetuin postaus, kuten blogin sivupalkin laskurin mukaan voi huomata. Ensimmäistä kertaa annoin palaa, purkasin kaikki ajatukset mielestäni ja ajattelin, että kerrankin mä avaan mun ”heikkoa” kohtaa elämästä. Tätä pelkäämistä. Arvata saattaa, että siinä kohtaa tuli vain entistä suurempi itku ja kauhu. Aloin itsekin uskoa niitä kommentteja ja miettiä, että onko bloggaaminen oikeasti oman turvallisuuden vaarantamista? Onko tämä mulle bloggaajana oikein? Vaikka 100%:sta näyttöä stalkkaajan yhteläisyydestä ei blogiin ollutkaan. Siinä kohtaa oltiin sitten niin hukassa blogin kuin oman elämän sekoittamisen kanssa, että en tiennyt miten päin olisin.
Oon aina tiennyt ihmisten olevan raadollisia bloggaajia kohtaan, mutta miksei sillä ole olemassa minkäänlaista edes jotenkin siedettävää rajaa? Puhumattakaan ystävällisyydestä… Tarkoittaako se välttämättä aina sitä, että siinä kohtaa kun bloggaaja avaa itsestään enemmän niin sen saa haukkua lyttyyn, kääntää veistä heikossa kohtaa ja kaiken lisäksi vielä leikkiä tämän kustannuksella.
Monesti saa lukea ja kuulla, että bloggaajan täytyisi avata elämäänsä enemmän. Varmasti moni haluaisikin, mutta tuskin kukaan kestäisi sitä paskan määrää, joka sataa heikoimpiin kohtiin. Oon kesän jälkeen huomannut, että blogeissa on tapahtunut yksi suuri muutos ja se on juuri tämä yksityisyyden sulkeminen. Enää ei haluta paljastaa uuden poikaystävän kasvoja tai edes nimeä, ei haluta esitellä kotia kokonaisuudessaan tai ei uskalleta tuoda omia heikkouksia esille. Koska siinä on aina pelkona se musta puoli, joka seuraa bloggaajaa ja pahimmassa tapauksessa repii elämän sirpaleiksi.
Tämä on mun mielestä ymmärrettävää, mutta samalla myös huolestuttavaa. Näin jatkaessa blogimaailma tulee varmaan muuttumaan pinnallisemmaksi eikä bloggaajaa tunneta enää niin aidosti kuin ennen. Mä itse haluan löytää sen kultaisen keskitien tähän kaikkeen: antaa itsestäni hieman enemmän, jakaa elämän iloja ja suruja, mutta myös keskittyä siihen pintapuolisempaan lifestyleen. Oikeassa balanssissa kaikkea ja mä toivonkin, että tätä kunnioitettaisiin. Silloin, kun tuun jakamaan henkilökohtaisemman palan elämää niin en kaipaa alaspäin vetoja vaan haluan kuulla teidän kokemuksia, ajatuksia ja näkemyksiä. Juuri silloin blogi pysyy sellaisena kuin se on ja blogin kirjoittaminen sekä lukeminen on kaikille varmasti paljon mukavampaa.
Mun ei pitänyt kirjoittaa tästä omaa postausta, mutta nyt teksti tuli niin suoraan sydämestä. Vaikka myös kommentointi on blogimaailmassa vähentynyt niin olisi mukava kuulla, että miten te näette asian? Entä minkälaisia ajatuksia kirjoitus herättää? Kommenttiboksi on avoin kaikille näkemyksille. 

75 Responses to “Bloggaajan avoimuus”

 1. Avatar Veera sanoo:

  Voi Saija mikä teksti! Hienoa että osasit avautua ja kirjoittaa näinkin rehellisesti, sillä siihen ei moni bloggaaja pysty. Olen huomannut saman ilmiön blogeissa kuin sinä, että nykyään ei enää niin paljoa avata sitä omaa oikeaa elämäänsä lukijoille, juurikin tuon stalkkaamisen tai pilkallisten kommenttien pelossa. Itsekin olen alkanut miettimään, mitä omassa blogissa uskaltaa kirjoittaa. Omalla kohdallani ainakin olen hieman menettänyt intoa bloggaamiselle, koska en "uskalla" kirjoittaa niitä rehellisiä ja avoimia postauksia, missä kertoa omista fiiliksistään, vaikka ne ovat olleet ehdottomasti lemppareitani kaikkien tekstieni joukossa. Miksei bloggaajat voi näyttää, että hekin ovat vain ihmisiä, joille tapahtuu vastoinkäymisiä siinä missä muillekin?

 2. Avatar Saijis sanoo:

  Kiitos Veera! Avautuminen on välillä paikallaan ja toivon, että se herättelee tässäkin kohtaa ajatuksia :) Tuo ilmiö tuntuu olevan koko ajan ns. kasvussa ja omalla tavallansa se on sääli, että blogeista katoaa ne aidot elämän vastoinkäymiset ja kompuroinnit. Tykkään siitä, että keskitytään elämän pieniin iloihin ja positiivisiin juttuihin, mutta olisi se kiva päästä välillä kirjoittelemaan myös toista puolta ilman pelottavia seurauksia. Ymmärrän sua hyvin, että fiilis katoaa sellaisten tekstien julkaisemisesta :/ Niistä, kun seuraa melkein aina 99%:sesti hyvän lisäksi myös huonoa… Sanos muuta, tällä tavalla jatkuessa bloggaajat tuskin tulevat ainakaan enempään avautumaan :s

 3. Avatar Anonyymi sanoo:

  Ihmiset on vaan niin typeriä. Jotkut saa mielihyvää toisten satuttamisesta henkisesti tai fyysisesti ja ei voi kun vaan ihmetellä. Itse tykkään lukea myös henkilökohtaisia postauksia, koska niihin voi samaistua ja bloggaajasta tulee ns aidompi kuva, ettei hänelläkään kaikki ole täydellisesti aina. Mut ymmärrän kyllä ettei kaikki sellaisia halua tehdä juuri sen takia, että sit jotkut kirjoittelee ihan älyttömyyksiä tai pahimmassa tapauksessa tulee pimpottelee ovikelloo niinkuin sulla. Tosi kurjaa, mut tsemppiä hirmuisesti Saijis! :)

 4. Avatar Saijis sanoo:

  Tuota mäki oon ihmetellyt, että mitä mielihyvää joku saa toisten ihmisten satuttamisesta… Kuten esimerkiksi koulukiusaamisesta. Ei vaan mahdu mun järkeen :/ Mä kans tykkään juuri tuon vuoksi kirjoittaa niitä – silloin näkee, että lukijat saavat enemmän irti ja moni osaa samaistua juuri niihin asioihin. Mä en halua niitä täältä sulkea pois koskaan, mutta joka kerta se on suuri riski alkaa kirjoittamaan henkilökohtaisesti omasta elämästä. Kiitos paljon kommentistasi ja tsempeistä :)!

 5. Avatar Nea sanoo:

  Mun mielestä blogimaailma on mennyt tietynlaisten lukijoiden ansiosta ihan päin helvettiä, näin suoraan sanoen. Tämän vuoden alussa järkytyin kunnolla ekaa kertaa, kun yksi suosittu bloggaaja oli pitkään tauolla, ja sen blogin kommenttiboksit täyttyivät anonyymikommenteista, joissa haukuttiin tätä bloggaajaa ja sanottiin, että on hänen velvollisuutensa pitää lukijat ajan tasalla jne… En vaan pystynyt käsittämään, miksi se muka olisi bloggaajan velvollisuus – eikö bloggaajakin voi ottaa omaa lomaa, miksi hänen täytyisi ilmoitella tulemisista ja menemisistään? Tietysti jos bloggaa jonkun yhtiön alla, niin silloin asia on eri, mutta silloinkin kyseessä on bloggaajan ja yhtiön välinen asia, eikä lukijoiden.

  Tuntuu että bloggaajia on alettu pitämään joinakin asiakaspalvelijoina ja tietopankkeina joita ei pidetä enää ihmisinä ollenkaan. Oon itse huomannut saman kuin sinäkin, uusien poikaystävien kasvoja eikä nimiä paljasteta ja ymmärrän hyvin miksi, ja siksi en kuulukaan siihen sakkiin joka utelee bloggaajan uusista ihmissuhdekuvioista ja kyselee, miksei poikaystävää näytetä blogissa. Mutta haluaisin uskoa, että vielä tulee sekin aika uudestaan, kun bloggaajat uskaltavat olla avoimempia…

  Tästä koko jutusta tekee entistä ongelmallisemman se, että koko blogiskene ja ylipäätään some on täysin uusi juttu esim. laissa. Ei ole aiemmin ollut tarvetta miettiä, mikä olisi sopiva rangaistus ihmiselle, joka huutelee järkyttäviä asioita anonymiteetin takaa. Mutta nyt on, ja sekin on varmaan yksi syy miksi bloggaajat vetäytyvät vähän enemmän kuoreensa. Kun ei ole edes takuita siitä, että bloggaajalla olisi jotain oikeuksia ja isompaa yksityisyydensuojaa kuin "tavallisella tallaajalla", eikä varmuutta siitä että joku huutelija joutuisi vastuuseen siitä mitä on koneellaan näpytellyt. Faktahan on, että joistakin bloggaajista on tullut ainakin tiettyjen ikäryhmien keskuudessa (Esim. juuri nuoret tytöt) isompia julkkiksia kuin vaikka näyttelijät ja artistit.

  Joo, tuli vähän sekava sepustus, mutta pointtina se, etten todellakaan ymmärrä mitä mielihyvää joku voi saada siitä että aiheuttaa toiselle ahdistusta ja pelkoa, ja miten joku voi edes ajatella että koska laittaa itsensä esille niin muka ansaitsee sen kaiken loanheiton.

 6. Avatar Emzi sanoo:

  Tyhmiä ihmisiä on joka puolella. Valitettavasti moni ottaa juuri bloggaajat silmätiktuksi. Ei todellakaa ole mikään "uran mukana tuleva" juttu jonka pitää vaan hyväksyä. Se että alkaa stalkkaa ja pelotella ei todellakaan oikein.

  yritän itsekin löytää sen kultaisen keskitien ja eihän se helppoa ole.

 7. Avatar Sara sanoo:

  Sitä olen itse miettiny että millon muiden ihmisten haukkuminen anonyyminä on muuttunu sallituksi? Mistä lähtien on ollut ok pilkata toisen ihmisen elämää? Sitten kun sanotaan että "bloggaajat itse päättävät elää julkisuudessa", noh kyllähän jokainen päättää itse miten pukeutuu julkiselle paikalle eikä silti ole okei mennä haukkumaan jonkun vaatteita. Miksi pitää lukea blogia joka "on niin perseestä" ja bloggaaja "on niin epäaito" ja "julkisuudenhakuinen"… Jos tekee mieli jotakuta hakkua niin kertokoot mielipiteensä vaikka omalle kaverilleen tai vaikka kissalleen, mutta ei niitä tarvi mennä suoraan toiselle ihmiselle mennä kertomaan ja pahoittamaan toisen mieltä… ugh! olen puhunut :D

 8. Avatar Anonyymi sanoo:

  Itse en ole niin suosittu bloggaaja mutta olen juuri tuolta kannalta miettinyt, että haluaisinko edes olla. Jotenki pelottaa vaan ajatus että joku selvittää tietoja musta ja piinaa niiden tietojen avulla. Onko siitä sun stalkkerista kuulunut mitään uutta? Tsemppejä sulle!

 9. Mä oon kanssa joutunut toteamaan avoimena ihmisenä että kaikkea kurjaa sitä ihmiset toisten blogeihin suoltaa. Luen paljon perheblogeja, ja sydämeen sattuu kun anonyymiyden turvin haukutaan bloggaajien LAPSIA kuinka rumia ja vasenmielisen näköisiä ne on, arvostellaan vanhemmuutta ja jopa toivotaan keskenmenoja… Itse olen blogannut monta vuotta, ja tuntuu siltä että minun tulisi laittaa tiliotteeni ihmisten nähtäville että voin todistaa eläväni omilla rahoillani enkä poikaystävän siivellä, ja aivan varmasti huoraan tai teen jotain vastaavaa että minulla on varaa matkustaa Tokioon ja New Yorkiin. Myös ulkonäkö tuntuu olevan minulla ja monella monella muulla bloggaajalla vapaata riistaa revittäväksi :P

  Tosi kamalaa ajatella että sinulle on käynyt noin D: Se voi olla Seinäjoen kokoisessa kuitenkin semipienessä kaupungissa ongelma ns. kadota massaan. Minusta se, että vaikka julkaisisin itsestäni alastonkuvia blogissani ja kertoisin viimeisimpien lääkärikäyntien sisällöt blogiini, ei oikeuta ilkeilyyn saatika kiusaamiseen. Ainakin omasta mielestäni, mikään ei oikeuta nettikiusaamiseen. Se minua oikeasti syljettää, että kuinka kauhean julmaa kiusaamista on aikuisten piirissäkin, kun sitä lapsilta yritetään karsia koko ajan pois..

  Tsemppiä sinulle, poliisia kehiin jos homma jatkuu, kotirauhan häirintää tuo puhtaasti on. Muista että sulla on yksi suomen parhaista blogeista ja suurin osa tykkää susta vaikkei tunnekaan henkilökohtaisesti :) <3

 10. Avatar Anonyymi sanoo:

  En keksi miten tämän kommentin aloittaisin, niin paljon ajatuksia herättävä teksti tämä oli. Tosi hyvä, että kirjoitat välillä myös näitä. Itse olen 16-vuotias tyttö, ja olen myös saanut kokea ihmisten julmuuden omissa ihmissuhteissani viime vuosina. Olen tehnyt johtopäätöksen, että kateus saa ihmiset tekemään välillä järjettömiä asioita. Muiden mielipiteille ei pitäisi koskaan antaa liian suurta valtaa. Loppujen lopuksi ihmisen olisi mielestäni hyvä olla jopa hieman itsekäs, sillä niin elämässä pärjää parhaiten. Tässä taas pieni avautuminen, ihanaa joulun odotusta sinne!

 11. Avatar Anonyymi sanoo:

  Hieno teksti! Itse tykkään lukea pinnallisten muoti ym juttujen lisäksi avoimia kirjoituksia missä pääsee hieman pintaa syvemmälle. Harmillista on juuri tuo, että ihmiset valittavat kuinka pinnallisia blogit ovat mutta samalla tekevät ilkeillä kommenteilla syvällisten kirjoitusten julkaisemisesta hankalaa jopa mahdotonta.. :/

 12. Avatar Johanna sanoo:

  Tää on ihanan aidompia ja parhaimpia postauksia mitä olet kirjoittanut. Vaikka vähemmän viimeaikoina kommentoin sulle koska olen ollut muutenkin vähän kiireinen tähän blogimaailmaan, niin silti käyn välillä lukemassa postauksia ja olen kiinnostunut mitä sinulle kuuluu. Voimia kovasti <3 Avautumisessa julkisesti näköjään on omat riskinsä… Ei ole kyllä kiva tuo ettei saisi olla kotona rauhassa vaan pitää tulla aiheuttamaan häiriötä oven taakse! Kuinka typeriä jotku ihmiset osaa ollakaan..:-(
  Itsekkin tein kerran syvällisemmin postauksen, mutta jostain syystä poistin sen kun pelkään että mitä jos ihmisten käsitys muuttuu minusta eivätkä pidäkkään minusta niinkuin ennen.. Vaikka eihän sillä mitään väliä olisi että pitää kuka pitää. Mutta ehkä mielummin jaan tietyt asiat vaan lähimmäisilleni. Tietenkin tietynlainen julkinen avoimuus on kaunista, mutta samalla vaikeaa koska on paljon kriittisiä ihmisiä jotka ei ymmärrä asiaa oikealla tavalla.

 13. Avatar Anonyymi sanoo:

  Vau tosi hyvä teksti ja täyttä totta! Ei kenenkään pidä pelätä omassa kodissaan enkä ymmärrä miksi kukaan tulisi pimpottelemaan toisen ihmisen ovikelloa ja juosta sitten karkuun ja väittää että joku ansaitsee sellaista käytöstä ? ei, ei todellaakaan!
  Mutta tsemppiä sinulle, olet ihana ♥

 14. Avatar Pauski sanoo:

  Mua kans oikeesti harmittaa, että on näitä ihmisiä, jotka löytää aina vaan toisista vikoja ja yrittää saada epävarmaksi itsestään. Eikö kannattaisi keskittää sitä energiaa johonkin positiivisempaan asiaan, eikä tulla anonyymisti kirjoittamaan inhottavia kommentteja? Itse kuitenkin arvostan, että jotkut kuten sä, uskaltaa silloin tällöin jakaa joitain hetkiä omasta elämästään blogiinkin. Tosi paljon voimia sulle ja älä anna tuollaisten ihmisten pilata sun intoa bloggaukseen! ♥

 15. Avatar Ansku k sanoo:

  Huippu teksti!♥
  Ja tosi tyhmää leikillä käydä soitteleen ovikelloa:( Ja muutenkaan haukkua sua
  Ite tykkään lukea kovasti avoimia tekstejä
  Ja hyvä linja sulla, että välillä avoimuutta ja pääasiassa pintapuolisuutta
  :)

 16. Avatar Elli sanoo:

  Miksi aina ihmiset iskee kiinni niihin negatiivisiin asioihin? Mun mielestä on hienoa, jos pystyy keskittymään ihmisen hienoihin puoliin, joita sussa Saija on! Ja varsinkaan sitä en ymmärrä, miten jotkut näkee stalkkaamisen hauskana. Sä oot hyvä bloggaaja ja sun elämää on mielenkiintoista seurata. Ymmärrän hyvin sen yksityisyyden rajan vetämisen tiettyyn pisteeseen, vaikka varmasti lukijat haluisivat tietää kaikki asiat mahdollisimman yksityiskohtaisesti, mutta he eivät koe sitä kääntöpuolta, mikä siitä seuraa ja jonka te bloggaajat koette. Sä oot hieno nainen ja pysy sellaisena, paljon tsemppiä!

 17. mun mielestä on kummallista, että ihmiset ylipäätään haluavat tietää kaiken ja uskaltavat vielä vaatia bloggaajia avaamaan omaa elämäänsä todella paljon.

  eikö ihmiset käsitä, että toisten poikaystävät, asuinosoitteet (edes kaupunginosat) ja sisarusten elämä ei kuulu kenellekään muulle kuin tälle bloggaajalle ja niille, joille bloggaaja haluaa elämäänsä avata. muistan, kun yksikin blogi piti taukoa henkilökohtaisista syistä, ja voi jestas sitä utelun määrää!

  lisäksi on aivan absurdia väittää, että "bloggaaja ansaitsisi tulla stalkatuksi". ketään ei saa häiritä omassa kodissaan, oli sitten suositumpi tai ei. kukaan ei ansaitse yksityisyyden loukkaamista vaan sen takia, että sattuu harrastamaan bloggaamista ja toisinaan kertomaan elämästään.

  tsempit sulle Saija, olet ihan huippu, ja muista keskittyä siihen osaan porukkaa, joka kunnioittaa sun yksityisyyttä eikä pidä sua tilivelvollisena! :-)

 18. Avatar Mari sanoo:

  Aivan kauheeta tollanen luin just ton sun postauksen missä kerroit tästä.. Onko lähiaikoina tullut merkillisiä pimpotteluja ovelle?
  Toivottavasti ovat loppuneet.. Ja todella lapsellista joltain tyttöporukalta käydä pimpottelemassa, mutta noh tytöthän monesti ovat sellaisia ja kuitenkin vaarattomia, mutta ei tosiaan ole oikein sekään.
  Tsemppii!

 19. Avatar Anonyymi sanoo:

  Aivan käsittämätöntä toimintaa, tuo ovikellon soittelu nimittäin. Oon todella pahoillani sun puolesta.

 20. Avatar Heidi sanoo:

  Muistan kun luin stalkkaaja-tekstin ja itsellekin tuli siitä kylmät väreet! En vain osaa kuvitella miltä sinusta on tuntunut, kun jotkut teinitytöt ovat tehneet sen työn, etä ovat löytäneet osoitteesi ja soitelleet summeria. Luulis että niilläkin olisi parempaa tekemistä…

  Mutta älä anna tämän kaiken latistaa bloggaamista, sillä ainakin tämän ruudun takana odotellaan päivittäin uutta postausta :)

 21. Avatar Janita sanoo:

  Hieno teksti sulta! Oon sun kanssa ihan samaa mieltä tosta, että bloggaajat ovat tosiaan muuttuneet hiukan "etäisemmiksi" ja on harmillista huomata, että yhtenä suurena syynä on juurikin me lukijat :( Tsemppiä sulle, toivottavasti ne ilkeyksiä tylsyyttään laukovat anonyymit ja muut häiriköt pysyvät kurissa!
  Sun blogi tuo niin paljon positiivista mieltä ja uutta inspiraatiota, että olisi tosi kurjaa jos joutuisit muuttamaan tapaasi kertoa asioita blogissa.
  Hyvää joulunodotusta sulle! (:

 22. Avatar Anonyymi sanoo:

  Järkytyin tekstistäsi. Olen Tampereelta ja täällä Kaukajärvellä tapahtui ihan kamala tapaus kerrostalossa jossa monia ystäviäni asuu. Vaikken asukkaan siinä ihan lähellä olen silti järkyttynyt ja asia painaa todella mieltäni.

  Te jotka ovat kiusanneet Saijaa miettikää tekojanne!! Paljon pahaa tapahtuu oikeasti, ja jos teistä on tosi hauskaa soitella summeria siinä toivossa että toista alkaisi pelottaa… olen niin ärsyyntynyt. Kukaan ei ansaitse tuollaista vaikka kuinka kirjoittaisi julkista blogia.

 23. Avatar Henna sanoo:

  Olipa kiva lukea sun ajatuksia! Mä olen nimittäin aloittelevana bloggaajana miettinyt tosi paljon tota rajojen vetämistä ja turvallisuusasioita, minkä verran blogissa oikeasti uskaltaa kertoa…
  Musta on tosi hienoa, että olet uskaltanut puhua avoimesti blogissassi ja kertoa myös niistä "epätäydellisistä hetkistä", mitkä monesti piilotetaan. Monet varmasti suhtautuukin kivasti ja just tsemppaa jne, mutta on tosi harmi, että meidän ihmisten joukossa on myös niitä, jotka lähtee syyttelemään ja haukkumaan… :( Tsemppejä sinne!:)

 24. Avatar Kristiina sanoo:

  Ihan tästä samasta syystä olen joutunut jättämään kaikista henkilökohtaisimpia juttuja pois viime aikoina! :/ Paljon tsemppiä ja jaksamista!

 25. Avatar Sinituuli sanoo:

  Ei voi kuin ihmetellä ihmisten tyhmyyttä. Hyvä postaus!

 26. Avatar Anonyymi sanoo:

  Oon aika järkyttynyt siitä, että joku koki hauskaksi vitsiksi tulla soittelemaan sun ovipuhelinta stalkkausepisodin jälkeen. Siis kenelle tulee edes mieleen tollaista?!
  Onneksi suurin osa lukijoista kuitenkin omaa empatiakyvyn ja on varmasti sun puolella tällaisissa asioissa. Sulla on täysi oikeus jättää kertomatta sellaiset asiat, mitä et halua tuoda julki. Sun blogi on ihana juuri näin, sun näköisenä :)

 27. Avatar Elllie sanoo:

  Mä en ymmärrä miten ihmisillä on edes aikaa ja energiaa kirjoittaa suoraan sanottuna paskaa toisten postauksiin vain sen takia, että saa toiselle huonon mielen! Itse tykkään eniten juuri henkilökohtaisia asioita käsittelevistä postauksista, vaikka ymmärrän kyllä täysin sen miksi niitä ei enää hirveästi kirjoiteta :/
  Tsemppiä sulle jatkoon! :)

 28. Avatar Tuuli sanoo:

  Olipa hieno kirjoitus! Itse olen pohtinut täysin samaa, että mitä sitä enää ylipäätään uskaltaa blogiinsa kirjoittaa.. Itse en kuitenkaan ole onneksi saanut paljoakaan niitä ikäviä anonyymisti heiteltyjä kommentteja, mutta jostain syystä olen silti poistanut useamman ns. "henkilökohtaisemman" postauksen, kun mietin ketkä kaikki niitä voi oikeasti lukea. Vaikka useimmiten palaute niistä onkin ollut positiivista ja olen tarkoittanut jokaista sanaa, tulee joskus kuitenkin jälkikäteen sellainen myötähäpeä että mitä sitä onkaan kirjoittanut, tiedätkö :D

  On tosi surullista, että nykypäivänä nettikiusaaminen on niin yleistä ja bloggaajiakin ruoditaan todella ilkeästi :( Inhottavaa että olet joutunut kokemaan noin paljon kaikkea, stalkkausta sun muuta ikävää.. Olen kuitenkin aina ollut sitä mieltä että se on lähtöisin vain jonkinlaisesta kateudesta, sillä itselläni ei tulisi pieneen mieleenkään lähteä soittelemaan pilaillakseni toisten ovisummeria tai tehdä mitään muutakaan noin typerää! Tsemppiä sinne ♥

 29. Avatar Tinpsu sanoo:

  Kyllä ihmiset on tyhmiä! Ihan hirveää, mitä oot joutunut kokemaan blogin vuoksi :( Kenelläkään, ei siis kenelläkään, ole mitään velvollisuutta joutua tuommoisen p*skamaisen käytöksen uhriksi, oli sitten tunnettu bloggaaja tai ihan tavallinen ja somessa tuntematon nuori nainen. Vaikka noilla kiusaajilla on varmaan paha olla ja muutenkin köyhä elämä, niin se ei silti ole mikään syy tehdä kiusaa muille ihmisille. Hirveää, että ei kyetä asettumaan toisen ihmisen asemaan eikä ymmärretä, miten typerä pila saattaa saada toisen pelkäämään ihan todella. Musta on upeaa, että oot silti pysynyt avoimena blogissasi, vaikka ymmärtäisin kyllä ihan täysin, jos haluaisit sulkea yksityiselämäsi kokonaan blogin ulkopuolelle. Aika moni blogi on tippunut omalta lukulistalta, kun niissä on vain arvontoja, tuote-esittelyjä ja yhteistyökuvioita. Kaikkia blogeja oon alunperin alkanut seurata siksi, että bloggaaja on vaikuttanut ihmisenä kiinnostavalta. Ymmärrän, että paine bloggaajia kohtaan kasvaa ja monet ei halua enää kertoa niin paljon itsestään kun lukijoita on tuhansia, mutta musta on mahtavaa, että kerrot omista kuulumisistasi blogissa :) Oon seurannu sua melkein sun blogin alkuajoista lähtien ja oot edelleen mun suosikkibloggaaja. Hyvää joulun odotusta! <3 :)

 30. Avatar Jenni R sanoo:

  Mun mielestä on ihan sairasta että ihmiset selvittelee bloggaajien osoitteita. Ihan oikeesti? Ja vielä että tullaan oven taakse soittaa summeria.. Tsemppiä Saija!

  http://www.kenkafriikki.com

 31. Avatar Anonyymi sanoo:

  Oon aina inhonnu tota ideologiaa, että vain jos hiukan jaat elämääsi muille tai olet millää tapaa "julkisuudessa", niin tämä oikeuttaisi muut ihmiset käyttäytymään ihan törkeästi sua kohtaan. Varsinkin internetissä. Ei kenenkään pitäisi "vaan kestää" muiden ihmisten käsittämättömän lapsellista ja ilkeää käytöstä, oli tilanne mikä tahansa. Huolestuttaa miten huonot käytöstavat voi olla. Tsemppii sulle (ja kaikille muillekkin jotka tällästä käytöstä kohtaa)!

 32. Avatar Saijis sanoo:

  Agree!! Oon aivan samaa mieltä. Bloggaaja ei ole tilivelvollinen kellekään (jos ei sitten ole portaalin alla), mutta kuten sanoit niin velvollisuudet eivät koske lukijoita :s Vaikka niin oletetaan. Tietysti on fiksua kertoa mahdollisista blogitauoista, mutta täytyy ymmärtää kunnioittaa jokaisen bloggaajan yksityisyyttä. Vaikka kuinka tekisi mieli kysyä kaiken maailman yksityiskohdat taukoihin niin se ei ole suotavaa – kyse on kuitenkin toisen ihmisen elämästä :s

  Mä en blogia aloittaessani allekirjoittanut sitä asiaa, että oon velvollinen kestämään kaiken paskan mitä niskaan sataa. Kukaan ei ole ansainnut sitä, vaikka kuinka olisi julkisuudessa esillä :/ Ymmärrän, että ihmiset ovat uteliaita ja haluavat tietää esimerkiksi fanittamistaan bloggaajista mahdollisimman paljon. Siinä kuitenkin unohtuu se, että takana on todellisuudessa samanlainen ihminen kuin kaikki muut. Bloggaajilla on myös tunteet, vastoinkäymiset, ilot sekä surut. Tuntuu, että se todellisuudentaju bloggaajista on aivan kadokssa. Kuten sanoit niin meitä ei pidetä enää ihmisinä…

  Se on huono juttu, että laki ei määrittele oikeastaan mitään blogeihin liittyvää. Tämä scene on noussut niin suureen suosioon "pienessä" ajassa, että laki ja rangaistukset eivät ole samalla aaltopituudella. Jos ei se asia muutu niin uskon, että tilanne tulee vielä joku päivä pahentumaan :/ On kurjaa, että blogien kommenttiboksit on yli 50%:sesti pelkkää negatiivisuutta…

  Kiitos tästä kommentista. Ymmärsin sun pointin hyvin. En ymmärrä, että mistä tämä älytön kaikki bloggaajat saa haukkua-trendi on lähtenyt. Toivon, että vielä jonain päivänä sille saadaan loppu ja päästään nauttimaan asteen avoimimmista kirjoituksista blogeissa :)

 33. Avatar Saijis sanoo:

  Tuota kannattaa miettiä tarkkaan, koska sen minkä nettiin laittaa niin se säilyy siellä aina… Se on hyvä ajattelutapa, että sitä mitä ei kertoisi tuntemattomalle vastaantulijalle niin ei kerro blogissa. Ei ole kuulunut hetkeen mitään, kirjoituksen jälkeen kävi ilmeisesti kerran ovella ja sen jälkeen tapahtumat loppui kuin seinään. Onneksi! Kiitos sulle tsempeistä ja kommentista :)

 34. Avatar Saijis sanoo:

  Täysin samaa mieltä jokaisesta sanasta! Monesti sanotaan, että "noh, itsepä on blogin perustanut – eli paskan kestäköön". Mä en mielestä allekirjoittanut blogia aloittaessa tällaista ehtoa. Jokainen saa olla sitä mieltä kuin on, mutta ei mun mielestä kaikkea tarvitse ääneen sanoa eikä varsinkaan kirjoittaa toiselle rumaa kommenttia :s Anonyymikommentointi on mennyt järkyttävään suuntaan siitä, kun blogin aloitin ja nykypäivänä tuntuu, että bloggaajat yritetään murskata tällä tavalla. Pahimmassa tapauksessa kommentoinnit saattaa ajaa bloggaajan lopettamaan :/ En vaan tuu koskaan ymmärtämään, että miten toisen haukkumisesta voi saada hyvän mielen. Tuskin kukaan menisi kellekään kadulla sanomaan päin naamaa, että oot ruma ja perseestä. Huh… Ei voi käsittää :/

 35. Avatar Saijis sanoo:

  Tuo lasten ja vanhemmuuden haukkuminen on kyllä yksiä pahimpia asioita blogimaailmassa. Sellaiset kommentit saa ihan mun veren kiehumaan :s Kuten säkin oot kokenut niin tuntuu, että bloggajan täytyisi tuoda esille JOKAINEN asia omasta elämästä. Oli se sitten työsopimus, tiliote, kotiosoite jne. Millään ei tunnu olevan nykypäivänä rajaa vaan halutaan tietää ihmisestä enemmän, enemmän ja enemmän. Nuo raha-asiat on kans sellaisia, joista ei kenenkään kuuluisi olla tilivelvollinen eikä niiistä saisi kysyä. Jokainen käyttää ja tienaa rahansa kuten parhaaksi näkee – eikä se ole velvoite kertomaan niistä yhtään enempää.

  Massaan katoaminen täällä on vaikeaa ja ihmiset ovat tietysti kiinnostuneita näin pienessä kaupungissa asuvan bloggaajan tiedoista. Vaikka kirjoittaisin täällä mitä tahansa niin se ei koskaan riitä vaan täytyy saada tietää lisää. Ihmiset ovat uteliaita ja ymmärrän sen, mutta on se kurjaa kuinka se muuttaa bloggaamista. Jokaisen henkilökohtaisemman tekstin kirjoittaminen vaatii suurta rohkeutta. Netissä kiusaaminen on nykypäivänä niin helppoa eikä tekijöitä saada kiinni ennen kuin menee oikeasti kunnianloukkauksen puolelle :/

  Kiitos paljon tästä palautteesta :) Kyllä tuli hyvä mieli lukea tällainen kommentti <3 Onneksi nyt homma on loppunut, mutta seuraavasta kerrasta soitan varmasti heti poliisille. Se ei kuitenkaan ole mikään hinta mistään bloggaamisesta, joka mun täytyisi kestää…

 36. Avatar Saijis sanoo:

  En tiedä mistä tuo bloggaajien silmätikuksi ottaminen on oikein lähtenyt :o Se on aivan käsittämätöntä! Kultaisen keskitien löytäminen on vaikeaa, mutta eiköhän me se löydetä pikkuhiljaa. Kiitos ja tsempit sinne!:)

 37. Avatar Saijis sanoo:

  Hienoa, että teksti herätti ajatuksia. Mä haluan jatkossakin kirjoitella välillä henkilökohtaisempia tekstejä, vaikka niillä varjopuolet ovatkin. Oon pahoillani, että oot joutunut kokemaan julmuutta :( Se on väärin eikä kenenkään kuuluisi kestää sellaista. Tuo oli hyvin sanottu! Hieman itsekäs täytyisi olla ja jättää jokaisen mielipiteet omaan arvoonsa – itseään varten täällä kuitenkin eletään eikä kenenkään muun. Kiitos paljon avautumisesta ja hyvät joulunodotukset myös sinne suuntaan :)

 38. Avatar Saijis sanoo:

  Kiitän :) Aivan totta! Monet eivät ehkä huomaakaan, että ikävästi kirjoitettu kommentti vain ajaa bloggaaja kauemmas ja pahimmassa tapauksessa saa hänet lopettamaan. Ihmisten täytyisi muistaa, että jokainen meistä on vaan ihminen eikä kukaan ole ansainnut ilkeilyä :/

 39. Avatar Saijis sanoo:

  Kiitos Johanna <3 Ymmärrän täysin kiireesi ja varsinkin joulun aikaan se vielä korostuu :s Niinpä… Avoimuus blogeissa on hyvä juttu ja sitä ihaillaan, mutta harvoin se saa pelkkää hyvää aikaan vaan aina mukana seuraa ilkeilyt ja haukkumiset. Jotkut eivät selvästikään ymmärrä, että missä raja menee, kun on kyse bloggaajasta :/

  Ikävä kuulla, että sä jouduit poistamaan kirjoituksesi. Juuri tämä älytön anonyymitrendi saa meidät bloggaajat vähentämään henkilökohtaisempia juttuja ja jättämään ne vain perheen keskelle. Avoimuus on ihailtavaa ja haluan itsekin avata itsestäni enemmän, mutta jokainen negatiivisuus tekee siitä haastavampaa. Asiat täytyisi nähdä myös bloggaajien kannalta :s

 40. Avatar Saijis sanoo:

  Kiitos paljon Anonyymi :') Niinpä! En ymmärrä, että mitä hauskaa siinä oli. Käytännössä tapahtuneessa leikitään toisen pelolla. Vaikka ei siitä haittaa ollutkaan niin mulle tuli itselle sellainen olo, että en halua enää avautua, jos seuraamukset ovat tällaiset. Kiitos vielä sulle kivoista sanoista <3

 41. Avatar Saijis sanoo:

  Sanos muuta! Elämästä löytyy varmasti jokaisella jotain muuta, johon voi energiansa tai päivänsä kuluttaa. Mun mielestä kenenkään ei kannattaisi tuhlata hetkeäkään miettimällä mitä muut tekee ja elää. Jokainen täällä elää vain itseään varten. Mä haluan jatkossakin avautua ja kertoa pintaa syvemmältä asioita – se tulee olemaan jatkossakin osa tätä blogia. Kaikki tuollaiset jutut, kun kuuluu elämään. En anna, eteenpäin mennään ja täysillä :) Kiitos ihana<3

 42. Avatar Saijis sanoo:

  Kiitos paljon ♥ Niin on… En ole bloggaajana mielestäni mitenkään velvollinen kestämään tällaista. Ei kukaan ole. Joku raja täytyy jokaisen ihmisen vetää uteliaisuudelle ja kunnioitukselle :s Tuo linja tulee pysymään, vaikka välillä onkin hankalaa olla avoin :s

 43. Avatar Saijis sanoo:

  Sepä! Oon iloinen sellaisten ihmisten puolesta, jotka jättävät negatiivisuudet omiin ajatuksiin ja sen sijaan keskittyvät elämään omaa elämää. Kiitos :) Musta on hienoa, että mun elämää halutaan seurata ja ollaan kiinnostuneita jokaisesta elämän tapahtumasta. Täytyisi kuitenkin ihmisten ymmärtää, että se mitä kirjoitan täällä – riittää aiheesta. Enempää ei tarvitse kaivaa esille eikä sitä saisi kääntää mua vastaan. Pahimmassa tapauksessa avoimuus loppuu, jos asiat hoidetaan aina näin. Kiitos vielä sulle näistä mukavista sanoista. Voin sanoa, että tällainen palaute tsemppasi ja paljon <3

 44. Avatar Saijis sanoo:

  Niinpä.. Tuo vaatimustaso on lukijoilla noussut selvästi vuosien saatossa ja nykyään kaikki täytyy repiä irti. Jokainen pienikin tieto – ihmisten uteliaisuudella ja ilkeilyllä ei selvästikään ole minkäänlaista rajaa. Se on vielä törkeämpää, jos bloggaajan läheiset vedetään kuvioihin mukaan ja heistäkin täytyy saada tietää kaikki :s Joku raha!!

  Kukaan ei ole ansainnut tuollaista kohtelua ja mun mielestä olisi hyvä, että nämä anonyymikommentoijat ja häiriköt miettisivät asiaa omalle kohdalle. Kiitos tuhannesti Hilja tästä! Tällaiset kommentit tsemppaavat niin paljon ja jälleen kerran muistan, että kuinka kivaa tämä bloggaaminen on. Varjopuolista huolimatta :-)

 45. Avatar Saijis sanoo:

  Joo :/ Oli se pelottavaa aikaa. Onneksi ne kuitenkin loppuivat melkein heti postauksen kirjoitettuani (mikä todistaa vaan sen, että kyse oli blogin lukijasta). Oon saanut olla rauhassa :) Tytöistä ei onneksi ollut minkäänlaista haittaa, vaikka inhottava olo tulikin itselle. Tuli sellainen fiilis, että en halua enää avautua… Tästä on kuitenkin päästy yli ja avoimuus saa täällä jatkua, mutta hieman varovaisemmin. Kiitos Mari! :)

 46. Avatar Saijis sanoo:

  Niin on :/ Kiitos paljon! Toivottavasti tekijät ymmärsivät, että tuollainen käyttäytyminen ei ole millään tavalla sallittua tai "hienoa" :s

 47. Avatar Saijis sanoo:

  Se oli kyllä pelottavaa aikaa :s Niinpä… Siinä on täytynyt olla ajatusmaailma hakoteillä. Tuskin heistäkään kukaan olisi halunnut, että mä tuun tekemään saman. Ei kukaan ole ansainnut tällaista kohtelua, vaikka kuinka sattuisi kirjoittamaan julkista blogia. Kiitos hurjan paljon ja vitsit miten hymy nousi totisille kasvoille luettuani sun viimeisen lauseen :)

 48. Avatar Saijis sanoo:

  Voi ei :( En tiedä mikä tapaus on kyseessä, mutta tsemppiä sinne! Kukaan ei saisi kokea huonoa kohtelua omassa kodissa. On tosi kurjaa, että vakavat asiat otetaan näin "vitsillä". Aivan kuin olisin kertonut stalkkaajasta sen vuoksi, että nyt mua saa pelotella kuka vaan… En käsitä :(

 49. Avatar Aada sanoo:

  Todella hienoa tekstiä Saija! Oot älyttömän vahva kun kestät kaiken tällaisen. ihan kauheita nuo oville tulemiset jne.. Suoraan sanottuna jotkut ihmiset ovat niin perseestä kuin olla voi.. Ei riitä ymmärrys ihmisiin jotka jaksaa koko ajan olla arvostelemassa ja haukkumassa, tekemässä pilaa ja muutenkin ovat ilkeitä. Onneksi sää oot ihana, vahva, kaunis, viisas ja kaikkea muuta ihanaa <3 sun blogi on mun päivän piristäjä. Toivottavasti saadaan lukea sun blogia vielä pitkään <3 voimia ja haleja <3

 50. Avatar Saijis sanoo:

  Kiitti Janita :) Niinpä… Selvästi on tapahtunut suuri muutos etäisyydessä eikä omaa elämää avata niin kuin vuosia sitten. Kiitos kovasti tästä tsempistä. Se on ilo kuulla, että blogini saa tuollaista aikaan :) En tule muuttamaan kirjoitustapaa tai avoimuutta ja toivon suuresti, että mun ei koskaan tarvitsekaan. Toivon tämän postauksen herättävän anokommentoijat ja heidän tajuavaan jokaisen kommentin yllättävän suuret seuraukset. Hyvät joulunodotukset myös sulle :')

 51. Avatar Anonyymi sanoo:

  Oon tosi pahoillani, että oot joutunut kokemaan tuollaista pelkästään sen takia, että olet bloggaaja. Käsittämätöntä! Pitäis muistaa, että siellä blogin takana kirjottava henkilö on paljon muutakin kuin mitä häm blogissaan näyttää, hänellä on oma yksityisyytensä, tunteensa ja pelkonsa.
  Ihmiset on niin julmia – varsinkin kaikkeen someen liittyvissä asioissa. Missä toisen kunnioitus ja kotirauha? :-( Ei voi edes oikein uskoa, että jollakin on todella pokkaa alkaa selvittämään toisen osoitetta, jotta voisi häiriköidä.
  Mukavaa ja ennen kaikkea rauhallista joulun aikaa Saija!

 52. Avatar Saijis sanoo:

  Kiva kuulla, että pidit =) Ja tuota kannattaa miettiä. Mä olisin myös jättänyt pari asiaa kertomatta täällä (kuten, että asun yksin) jos olisin tajunnut, että seuraukset voi olla tällaiset :/ Sellainen on hyvä taktiikka, että miettii mitä ei halua kertoa tuntemattomalle vastaantulijalle ja jättää sen myös blogista pois. Mä oon aina halunnut kirjoittaa myös vähän avoimemmin ja tuun niin jatkossakin tekemään, mutta toivon tämän postauksen herättävän anonyymikommentoijat… Ihmisiä löytyy joka lähtöön :s Kiitos suuresti! Tällaiset tsempit ilahduttaa :)

 53. Avatar Saijis sanoo:

  Se on ymmärrettävää :-( Ihmiset osaavat olla ilkeitä ja iskeä juuri siihen heikkoon tai henkilökohtaiseen osaan kommenteilla. Kiitos Kristiina ja samoin sinne :-)!

 54. Avatar Saijis sanoo:

  Sepä, käsittämätöntä… Kiitos kovasti sulle tästä :')

 55. Avatar Saijis sanoo:

  Siinä kohtaa ei kyllä olla mietitty seurauksia. Mä olisin voinut soittaa heti poliisit, jos olisin luullut sen olevan stalkkaaja. Niinpä, täältä löytyy moniamonia ihania ihmisiä, joilla on sydän paikallaan :) Aivan totta, tuun puhumaan edelleen avoimesti. Mutta mietin tarkkaan, että mistä ja miten. Aw kiitos Anonyymi =)

 56. Avatar Saijis sanoo:

  Samaa mäki oon ihmetellyt. Mun mielestä energia tulisi käyttää omaan elämään :s Henkilökohtaisemmat postaukset on mukavaa luettavaa, mutta selvästi ne ovat vähentyneet… Mä tuun kirjoittamaan edelleen aina silloin tällöin. Kiiiitos :)!

 57. Avatar Saijis sanoo:

  Luulisi, että jokaisella olisi elämässä muutakin tekemistä kuin keskittyä muiden osoitteiden selvittämiseen :< Mutta ei näköjään. En ymmärrä miten he edes kehtasivat. Kiitos kovasti sulle Jenni:)

 58. Avatar Kata sanoo:

  Mä en käsitä, ihan päätöntä touhua! Eikö joillain ole enää oikeesti minkään näköstä järkeä päässä. Annanpa vinkin, miettikää ennen tekojanne aina omalle kohdalle.:D Tosi hyvä teksti Saija, tsemppiä ♥

 59. Avatar Tiia sanoo:

  Ihan järkyttävää että joku on kokenut kivaksi pilaksi tulla soittelemaan ovipuhelinta! Eikö ihmisillä ole oikeasti muuta tekemistä?? Itsekkin mietin kovasti mitä viitsin kirjoittaa blogiini ja aika pintapuolisilla asioilla mennään. Poikaystävän ja parin kaverin nimet olen kirjoittanut, sillä ne ovat esillä myös esimerkiksi instagramissa. Tsemppiä sulle!

 60. Avatar Anonyymi sanoo:

  Mun mielestä sukunimen julkinen kertominen yhdistettynä siihen, että myös asuinpaikka (tuskin Seinäjoella montaa sun nimistä on) on tuotu julki on ehkä pahin juttu, mitä itse en voisi edes kuvitella tekeväni. :/

 61. Avatar Saijis sanoo:

  Sukunimi on sellainen asia jonka saa nykypäivänä selville mistä vaan. Mulla on myös yksityinen Facebook josta saa sen selville, joten salaaminen olisi todella hankalaa. Ja nykypäivänä bloggaaja tarvii sukunimeä monessa eri jutuissa kuin yhteistyökuvioissa. Musta olisi väärin alkaa salaamaan aivan kaikki täältä, koska silloin tästä bloggaamisessa tulisi haastavaa ja ehkä jopa inhottavaa. Kiitos kuitenkin mielipiteestäsi :)

 62. Avatar Wiivi sanoo:

  Tosi hyvä kirjoitus Saija, tää on kyllä tosi tärkeä aihe. Tosi kurja ja inhottava toi ahdistelia, luin sitä silloin ihan sydän kurkussa ja mietin miten kukaan tekee oikeesti tollaista? Ihan järkyttävää oikeesti… Onneks se lopetti aika lyhyeen, jos oon käsittänyt oikein ettei oo enää tapahtunut mitään? No joka tapauksessa, tsempit sinne ja hyvää joulun odottamista sulle. <3

 63. Avatar Emilia sanoo:

  Mahtava teksti saija, siis aivan huikea <3 oot kyllä niin upea pakkaus! Vaikutat niin kultaiselta ihmiseltä <3 aivan kauheaa että aletaan urkkimaan toisen osoitetta ja sitten tuon tapahtuman jälkeen vielä aletaan sanomaan että se on sulle oikeen koska kirjoitat blogia, mitä helvt?? Ei mee mun ymmärrykseen. Herää taas kysymys, mihin ihmeeseen tää maailma on menossa!! Toivottavasti tämän jälkeen vielä kirjoitat niitä syvällisempiäkin postauksia, ne on mun lemppareita<2

 64. Avatar Saijis sanoo:

  Kiitos ja kiva kuulla, että pidit :) Nykypäivänä se ei ole niin yksinkertaista miettiä, että mistä blogiin voi kirjoittaa ja mistä ei. Tuntuu, että moni haluaa ja onkin kirjoittanut henkilökohtaisempia postauksia, mutta myöhemmin kuitenkin jättänyt ne kirjoittamatta tai jopa poistanut. Anonyymikommentoinnit ovat ajaneet bloggaajat siihen pisteeseen, että ei enää uskalleta näyttää itsestä kaikkia puolia ja osa-alueita :/ Ymmärrän sua täysin ja tiedän mitä tarkoitat.

  Se on kyllä surullista nähdä, että nettikiusaaminen on yleistynyt niin paljon ja varsinkin juuri meidän bloggaajien kohdalla. Niinpä :s En käsitä, että mitä mielihyvää ihmiset saavat toisen ns. kotirauhan rikkomisesta. Onneksi tämä kaikki on nyt loppunut! Kiitos paljon ja samoin sinne bloggailun kanssa ♥ :)

 65. Avatar Saijis sanoo:

  Sama täällä… Kuka tuon on edes alunperin keksinyt?? Kenenkään ei kuuluisi saada ilkeitä kommentteja tai sanoja vaan mun mielestä jokaisen täytyisi keskittyä elämään omaa elämäänsä. Kukaan ei ole kuitenkaan ansainnut minkäänlaista kiusaamista yms. vaikka sattuukin kirjoittamaan blogia :< Kiitos paljon Ano!

 66. Avatar Saijis sanoo:

  Kiitos Aada <3 Niin on :( En varmaan tuu koskaan edes ymmärtämään, että mitä hauskaa tuossa oli… Ylipäätänsä tulla toisen ihmisen oven taakse. Voi ei miten ihanasti oot kirjoittanut tämän kommentin :) Tuli niin hyvä mieli, kun luki tämän ja tässä on aito muistutus siitä, että siellä ruudun toisella puolella on aitoja hyväsydämisiä ihmisiä <3!

 67. Avatar Saijis sanoo:

  Kiitos <3 Sanos muuta, en ymmärrä mitä tämä tyyppi halusi. Se jäi varmasti ikuisiksi ajoiksi salaisuudeksi, mutta tuskin sillä mitään järkevää selitystä oli :( Nyt ei ole onneksi kuulunut mitään ja toivottavasti ei ikinä enää edes kuulu. Kiitos ja kivat jouluodotukset myös sinne <3

 68. Avatar Saijis sanoo:

  Sepä :s En ymmärrä! Ilmeisesti tuossa kohtaa ei ole päässä liikkunut yhtään mitään… Kiitos Kata hurjasti sulle tästä kommentista ja ihanista tsempeistä ♥

 69. Hieno postaus. Ei varmasti jätä ketään kylmäksi. Liikutuin. Kyllä olit rohkea.

 70. Avatar Saijis sanoo:

  Tuo oli kieltämättä mauton temppu eikä siinä mietitty yhtään tekemisiä ;o Mä olisin voinut vaikka soittaa poliisit jo pelkästä ovipuhelimen soitosta. Sitä kannattaa miettiä tarkkaan, kun niitä kirjoituksia ei saa koskaan pois netistä :/ Kiitos Tiia ja samoin sulle :)

 71. Avatar Saijis sanoo:

  Kiitos :( Sepä! Monesti tunnutaan unohtavan se tosiasia, että mäkin oon ihminen. Mulla on myös omat ajatukset, pelkoni ja yksityisyydensuojani. Bloggaajia kohtaan tällainen älytön ja törkeä käytös on yleistynyt huomattavasti :( Ja se on sääli, koska sellainen juuri ajaa bloggaajat sulkeutumaan. Kunnioitusta ei tunnu netissä löytyvän… Kiitos kovasti ja hyvää joulunodotusta myös sulle :) xx

 72. Avatar Saijis sanoo:

  Vautsi kiitos <3 Oot itse huippu, kun lähettelet näin iloisia kommentteja! Sepä… Bloggaajalla ei ilmeisesti saisi olla minkäänlaista yksityisyyttä :s En kyllä tiedä, että mihin tämä maailma on menossa – aivan väärään suuntaan selvästi :/ Kyllä tuun jatkossakin kirjoittelemaan näitä, koska nämä on melkein pidetyimpiä postauksia kautta aikojen :')

 73. Avatar Saijis sanoo:

  Kyllä tuli hyvä mieli sun sanoista. Kiitos :)

 74. Avatar Anonyymi sanoo:

  Hienoa että susta on bloggaajaks! Itellä oli joskus lifestyleblogi, mutta tuli vain yhtäkkiä ahdistus siitä, että muut näkee mun kuvia ja saattaa urkkia jotain yksityisiä tietoja. Menin oman mukavuusalueelle puolelle, poistin tuon lifestyleblogin ja perustin nukkeilublogin, sillä tuntui turvallisemmalta lisäillä kuvia nukesta kuin itsestä :D. Mut ihanasti kirjoitettu, tollanen ei ole kenellekään oikein!

 75. Avatar Emma sanoo:

  Olipa hyvä ja asiallinen kirjotus!

  Aivan hirveää, miten sun kirjotuksiin ja sanoihin on noin takerruttu ja oikein kiusaamalla kiusattu ja peloteltu! Ei kenenkään pitäis kokea tollasta, eikä varsinkaan tämän mukavan ja ajatuksia keventävän harratuksen tähden!

  Keskitie lienee se parhain tie, sitä kun ei tosiaan tiedä mitä täällä netissä liikkuu ja mitä kukin ymmärtää mistäkin. Ja sitten on niitä, jotka ihan tahallaan tosiaan ymmärtää, mitä haluaa ja vaan innostuu.

  Mukavia blogihetkiä ja joulunodotusta sinulle! <3

  Toivotaan, että nämä tällaiset ikävät jutut jäisivät tähän!!

Kommentoi