8 + 1 Christmas movie tips

Joulufiiliksen saaminen kohdilleen saattaa joskus olla vaikeaa. Aika menee nopeasti, lumesta ei ole tietoakaan (tai se sulaa heti pois) ja kaupoissa soivat joululaulut aiheuttaa enemmän stressiä kuin iloa. Kaikki eivät joulufiilistä edes halua ennen aattoa, mutta teille siitä haaveileville mulla olisi yksi takuuvarma fiiliksen nostaja: joululeffat Glögiä, piparia, lämmin viltti, sohva ja leffa. Voisko olla parempaa? Ei. Jos näistä ei fiilis nouse niin ei sitten mistään!

Christmas movies

Napapiirin pikajuna – Mun suosikki kaikista ensimmäisenä. Voi tätä on toistettu VHS:ltä kymmeniä ja taas kymmeniä kertoja. Leffa kertoo kymmenenvuotiaasta Stevenistä, jonka ovelle ilmestyyy maaginen juna. Napapiirin pikajuna vie pojan matkalle pohjoisnavalle.
Yksin kotona (kaikki osat) – Klassikkojen klassikot. Tykkään kaikista eniten ensimmäisestä sekä neljännestä osasta. Nämä on varmasti monelle tutut, mutta leffoissa perheen pieni poika jää yksin kotiin. Erilaiset roistot yrittävät päästä taloihin käsiksi varkaudet silmissä, mutta poika päättää taistella heitä vastaan eri keinoin.
Miracle on 34th Street – Suomeksi Susanin kääntymys-leffa on koko perheelle suunnattu pätkä. Siinä tavarataloon joulupukiksi palkattu herttainen vanhus väittää olevansa oikea joulupukki ja joutuu mielisairaalaan. Miten hänen käy? Se selviää katsomalla.
Rakkautta vain – Leffa perustuu tapahtumiin vain muutamaa viikkoa ennen joulua. Kun yhdistetään tyttöystävä, poikaystävä, aviovaimo, aviomies, isät, pojat, rokkitähdet ja managerit niin syntyy unohtumaton tarina, josta löytyy rakkautta kaikkialta.
Neljä joulua yhdessä päivässä – Pariskunta päättää lähteä karkuun joulun pakollisia perhevierailuja paratiisimaisemiin. Sattuma puuttuu peliin, ja pariskunnan on pakko suunnata vuoronperään molempien eronneiden vanhempien luokse juhlapyhien viettoon
Skipataan joulu – Tällä on hyvä aloittaa, nimittäin kyseisessä leffassa ei aluksi ole päähenkilöilläkään joulufiilistä vaan he päättävät kirjaimellisesti skipata joulun. Vähän saman tyyppinen kuin edellisessä kohdassa oleva pätkä! Pariskunta aikoo viettää joulunsa Karibialla, mutta jouluhullut naapurit eivät päästä heitä niin helpolla.
Holiday – Leffassa kaksi naista kaipaavat maisemanvaihdosta ja niin sanottua lomaa miehistä. He saavatkin idean vaihtaa koteja kahdeksi viikoksi. Vaikka he kaipasivat lomaa miehistä niin se ei ole yksinkertaista, kun molemmat tutustuu aivan uusiin ihmisiin.
Perheen jalokivi – Perheen kultapoju tuo näytille uuden mielitiettynsä joulun alla vanhempien luo näytille. Kaikkien järkytykseksi tämä onkin New Yorkin bisnespiireistä löytynyt tiukkapipoinen jakkupukudaami. Kaaos on taattu!
Isä lumiukkona – Tämä elokuva on vuodelta 1998, mutta toimii hyvin siitä huolimatta välittämään joulun tunnetta. Perheenisä ja rockmuusikko Rockmuusikko Jack Frost viettää liian vähän aikaa perheensä kanssa. Juuri ennenkuin hän tajuaa tekemänsä virheen, hän menehtyy auto-onnettomuudessa. Vuoden päästä hän palaa takaisin elävien kirjoihin lumiukkona ja on aika saada menetetty aika takaisin.
Toivottavasti saitte vinkit irti ja päinvastoin mä olisin kiinnostunut kuulemaan teiltä leffavinkit?

61 Responses to “8 + 1 Christmas movie tips”

 1. Avatar JoQQ sanoo:

  The Grinch ja Mitä tapahtui Joulupukille :)

 2. Avatar Saijis sanoo:

  Kiitos näistä! Ensimmäisestä en ole koskaan kuullutkaan :)

 3. Avatar Aada sanoo:

  Jännä nähdä kuinka samanlaisista elokuvista tykätään :-)!! Pakko nähdä ainakin tuo love actually, rakastan ton tyylisiä elokuvia! The holidayn oonkin nähnyt aikaisemminkin mutta pakko nähdä uudestaan kiitos sun kun muistutit tän elokuvan olemassa olosta :-D yks elokuva jota suosittelen on animaatio "painajainen ennen joulua"! Tykkään ite tosi paljon!!

 4. Joulutarina on ykkönen!

 5. Avatar Anni sanoo:

  Joulutarina, lyhyt piirroselokuva Lumiukko sekä Mitä tapahtui joulupukille lukeutuvat ehdottomasti mun suosikkeihin! :D

  Ja sinun listastasi Napapiirin pikajuna on ehdoton rakkaus<3 Niin ihana leffa!

 6. Avatar JoQQ sanoo:

  Eikä :o the Grinch on niin klassikko. Siinä on Taylor Momsen ja Jim Carrey aivan mahtava leffa! :)

 7. Avatar Saijis sanoo:

  Mä oon nähnyt sen vaan kerran aikoja sitten… Täytyy kyllä laittaa tämä heti viikonloppuna pyörimään :)!

 8. Avatar Saijis sanoo:

  Lumiukko on kyllä ihana:) Tuo Joulutarina lähtee uudelleen katsottavaksi ja voisin seuraavaksi katsoa Mitä tapahtui Joulupukille-leffan. Napapiirin pikajuna on niin tunnelmallinen leffa :) Kiitti paljon Anni tästä kommentista <3

 9. Avatar Anonyymi sanoo:

  Perheen jalokivi ja Neljä joulua yhdessä päivässä, parhaat! ❤❤ :)

 10. Avatar Saijis sanoo:

  Jooo mä aloin heti googlettella ja huomasin, että se on kunnon klassikko :o Voi olla, että oon muutaman pätkän nähnyt. Tämä pääsee kuitenkin pyörimään :)

 11. Avatar Jenni R sanoo:

  Mää kans suosittelen Mutta mitä tapahtui joulupukille leffoja ja lapsena mun suosikki oli Joulupukki ja noitarumpu, joka täytyy vieläkin nähdä joka joulu ;D

  http://www.kenkafriikki.com

 12. Avatar jennijanita sanoo:

  Napapiirin pikajuna ja neljä joulua yhdessä päivässä, aivan huippuja! Yks klassikko on myös ehdottomasti lumiukko, se on ihan pakko nähdä joka jouluaatto.♥ Sit tietty lapsesta asti mukana kulkenut joulupukki ja noitarumpu, niin huolettoman hyvä..:D Vois laittaa ton sun listan ylös ja pitää kunnon leffamaratoonin;)

 13. Avatar Saijis sanoo:

  Hei mahtavaa :) Se on niin ilahduttavaa nähdä, että maku menee lukijan kanssa yhteen. Suosittelen, jos vähänkin pidät tuon tyyppisistä leffoista :-) En olekaan tuota nähnyt, mutta sun vinkki menee varmasti katsottavaksi. Kiitti paljon Aada :)

 14. Avatar Saijis sanoo:

  Niin on!! Ihanan jouluisia ja molemmat pitää juonen mielenkiintoisena loppuun asti =) Tykkään <3

 15. Avatar Saijis sanoo:

  Kiitos näistä :) Täytyy katsoa jo heti tänään joku joululeffa! Voi kaikki lasten joululeffat on oikeasti hyviä – niin mukaansa vieviä :p

 16. Avatar PS sanoo:

  Noista tulee varmaan katsottua ainakin Skipataan joulu ja Rakkautta vain. Omalla listallani on myös While You Were Sleeping ja Tokyo Godfathers.

 17. Avatar Iina Jasmin sanoo:

  Joulutarina, Joulupukki ja noitarumpu ovat niin ihania, että ne on aina katsottava ennen joulua Yksin kotona elokuvien ja Napapiirin pikajunan lisäksi! <3 :P

 18. Avatar Anonyymi sanoo:

  Täällä onkin aika lailla mainittu ne mitä mulle tuli mieleen, eli lumiukko (siitö on tullut myös kakkososa!!), joulutarina ja joulupukki ja noitarumpu. Kaikki kolme ihan huippuja. Oiih love actually on ylsi mun lempileffoista mutta oon päättänyt että saan kattoa sitä vaan joulun aikaan. Nyt kun joulu alkaa lähestyä niin ehkä annan itselleni taas luvan katsoa sen… :P

 19. Avatar Peppi sanoo:

  Jouluiset leffat on niin hyviä tähän aikaan vuodesta! Tuli kauhee houkutus kattoo toi Yksin kotona, kun oon nähnyt sen joskus ihan pienenä viimeks. :-D

  aboutmylife-peppi.blogspot.fi

 20. Avatar Anonyymi sanoo:

  Hyvä postaus:)
  Ainakin yksi leffa pääsee todennäköisesti testaukseen:)
  T. Meri

 21. Avatar Anonyymi sanoo:

  Holiday on kyllä ihana leffa!

 22. Avatar Virva M sanoo:

  Love actually saa mut aina hyvälle mielelle ja katon sitä muutenkin kun jouluna :D

 23. Yks parhaista kautta aikojen, Joulupukki ja noitarumpu! <3 Ihan must see joka joulu just ennen aattoa! :D

  http://www.jjuliav.blogspot.fi/

 24. Yks parhaista kautta aikojen, Joulupukki ja noitarumpu! <3 Ihan must see joka joulu just ennen aattoa! :D

  http://www.jjuliav.blogspot.fi/

 25. Avatar Anonyymi sanoo:

  Ja ehdottomasti jouluna lumiukko telkkarista! Se on kyllä aina pakko itsellä katsoa, vaikka alkaakin jo käydä tylsäksi.. :D

 26. Avatar veraaae sanoo:

  Joulupukki ja noitarumpu! Lapsille suunnattu, mutta muodostunut meillä perinteeksi. Joka joulu pakko katsoa ja aina yhtä hyvä:')

 27. Avatar Saijis sanoo:

  Samaa mieltä :) Varsinkin Napapiirin pikajuna on niin tunnelmallinen! Lumiukko on ihanan klassikko ja se täytyy kyllä katsoa tänä vuonna taas. Vitsit täytyy kyllä kans pitää pian joku leffailta ja katsoa muutama joulupätkä putkeen. Tuo Joulupukki ja noitarumpu voisi olla seuraavaksi hyvä ♥ :)

 28. Avatar Saijis sanoo:

  Ne on kivoja leffoja :') Kiitos näistä! Molemmat kuulostaa aivan tuntemattomilta, joten täytyy heti alkaa googlettelemaan, että mistä ne kertoo :)

 29. Avatar Saijis sanoo:

  Joulutarina on kans pakko nähdä pian :) Ai että, kun joulufiilis vaan nousee pelkästään puhumalla näistä leffoista. Täytyy aloittaa joku päivä kunnon leffamaratoni kaikkien jouluisten pätkien suhteen <3 ;-)

 30. Avatar Saijis sanoo:

  Onko?! Suuret kiitokset sulle, kun kerroit – mun täytyy katsoa se pian :D Mäki teen aina samoin! Katson Love Actually-leffaa pelkästänsä joulun aikoihin. Sen katsominen esimerkiksi kesällä ei ole niin kivaa kuin tähän aikaan vuodesta. Ja hei ensi viikolla on jo joulukuu, joten eiköhän se ole sallittua jo ;>

 31. Avatar Saijis sanoo:

  Älä muuta sano :) Oii! Ehdottomasti nyt Yksin kotona-leffat pyörimään. Mäki ajattelin viimeistään viikonloppuna aloittaa ne jälleen kerran alusta ;-D

 32. Avatar Saijis sanoo:

  Kivasti sanottu Meri :) Kiitos! Ja hyvä juttu, että ainakin yksi leffa näistä pääsee sun katsottavaksi :>

 33. Avatar Saijis sanoo:

  Agree! Pakko nähdä joka vuosi joulun aikoihin :-)

 34. Avatar Saijis sanoo:

  Se on kyllä jotenkin niin hyvän tuulinen leffa. Täytyisi varmaan itsekin katsella useammin, kun tuntuu aina niin pitkältä ajalta odottaa jouluun :D

 35. Avatar Saijis sanoo:

  Mun on kyllä pakko nähdä se pian :) Tuli ihan sellainen innostunut fiilis! Rakastan joululeffoja ilmeisesti aika paljon, haha :D <3

 36. Avatar Saijis sanoo:

  Blogger heittelee näitä kommentteja tänne näköjään useamman kerran, mutta vastailin tuonne ylempään :)

 37. Avatar Emilia sanoo:

  Napapiirin pikajuna ehdoton lemppari <3

 38. Avatar Saijis sanoo:

  Siitä jos jostakin syntyy Joulupukin Kuumalinjan lisäksi aaton joulutunnelma!! Olispa jo joulu :-D

 39. Avatar Saijis sanoo:

  Lasten jouluiset leffat on juuri parhaita! Täytyy itsekin laittaa tuo listaan ylös ja katsoa joku päivä :)

 40. Avatar Saijis sanoo:

  Mukava kuulla sunkin pitävän siitä :) Se on i-h-a-n-a <3

 41. Avatar LindaHenna sanoo:

  Kiitos paljon näistä vinkeistä, osa on kyllä ennestään tuttuja mutta sain lisäystä leffalistaan! Parina viime jouluna tv:stä on myös tullut This Christmas, joka mun mielestä on ainakin ollu tosi hyvä ja hauska!:-)

  -Henna

 42. Avatar Anonyymi sanoo:

  Yksin kotona, kaikki osat on myös mun suosikit! Sekin johtuu vaan siitä, että ne tulee joka joulu TVstä juuri siihen aikaan kun voi hyvällä omalla tunnolla löhötä sohvalla ja syödä suklaata.. Oi että! Tämä postaus nostatti mun odotusta toosi paljon, vaikka luulin ettei se olis edes mahdollista… <3

 43. Avatar Sara sanoo:

  Heti alkoi päässä soimaan se "napapiirin pikajuna myöhästy ei!" :D Tuo on siis tosiaan mulla kans yks sellanen "joka joulu pakko katsoa2 leffa ja sitten myös aikasemmin mainitut The grinch, joulupukki ja noitarumpu ja joulutarina :) The Grinch on kyllä todellakin katsomisen arvoinen jos et oo sitä koskaan nähny!

 44. Avatar imlacking sanoo:

  Love actually on ihan mun lemppari. Itsellä ei oo hirveästi mitään joululeffoja, mutta yhdelle digiboksille on tallennettu Joulutarina ja voitin juuri erään blogin arvonnasta Mutta mitä tapahtui joulupukille? -dvd:n.

 45. Avatar Saijis sanoo:

  Huippua, että näistä oli apua (: Kiitos sulle! En ole aivan varma, että oonko katsonut sen. Tulisikohan se myös tänä vuonna? Täytyy kyllä katsoa, koska sait sen kuulostamaan jo sen verran houkuttelevalta :-)

 46. Avatar Saijis sanoo:

  Yhdyn tähän kohtaan :D Aivan totta!! Onneksi ne esittää Yksin kotona-leffat joulun aikoihin, koska ne on aina yhtä hauskoja. Kunnon klassikoita. Hienoa, että sun joulufiilis nousi myös – mulla itselläkin nousi hymy huulille, kun luin tämän <3

 47. Avatar Saijis sanoo:

  Nyt mullakin :D Niin aito ja ihana leffa! Täytyy varmaan katsoa tuo The Grinch jo viikonloppuna, kun sitä on niin moni suositellut. En ymmärrä, että miten en ole voinut nähdä sitä… Onneksi asia kuitenkin korjaantuu :-)

 48. Avatar Nina sanoo:

  Mun lempparit joululeffat on joulutarin ja holiday<3 Niistä kyllä saa heti joulufiiliksen :')

 49. Avatar Saijis sanoo:

  Se on kyllä aina yhtä hyvä :) Tallentava digiboksi on kyllä kätevä, koska joka joulu tulee hyviä leffoja ja sille tallentaessa ne löytyisi aina sieltä. Onnea, sulla oli tosi hyvä tuuri – tuo leffa on nimittäin myös hyvä :p

 50. Avatar Saijis sanoo:

  Täytyy kans katsoa pian Joulutarina :) Tällaiset leffat on niin hyviä fiiliksen nostattajia <3

 51. Avatar Anonyymi sanoo:

  Lauantaina päivällä tulee neloselta Elf niminen jouluelokuva, ite ainakin tykkään siitä mutta ei kaikki, kannattaa kuitenkin nauhoittaa ja katsoa miltä näyttää :) Lisäksi katson joka vuosi Mutta mitä tapahtui joulupukille 1 ja 2 ja ne tekevät mulle aina kunnon joulufiiliksen! Hulluna joulufanina haluan myös jakaa sulle mun tavan näin ennen joulua, sillä Iltapulu nimiseltä sivulta näkyy tänään (26.11) jouluaaton tv ohjelmat! Tätä sivua olen kytännyt jo monta vuotta ja sinne päivittyvät ohelmat aina vähän alle kuukauden päähän, eli huomenna me nähdään mitä tvstä tulee 25.12 ❤️ vielä vinkkinä jos käytät iltapulua puhelimella niin kannattaa käyttää sitä internet versiota, mun mielestä se on selkeämpi :) Ihanaa joulunodotusta sulle!
  -Jenni

 52. Oi joo, sama täällä! <3Ihan parhaita, pakko kattoo joka vuos uudelleen ja uudelleen!:DD

 53. Hupsista, niinpäs tekee.. Mun moka!

 54. Avatar Janita sanoo:

  Kattelin snapchatista, että oot muokkaillut ulkoasua mikä on kyllä kiva juttu, mutta nyt blogia on hankala lukea puhelimella kun näkymä on samanlainen kuin internetversiossa :(
  Joulupostaukset on ollu tosi kivoja lukea ja sun blogista saa aina niin hyvän mielen (:

 55. Avatar Saijis sanoo:

  Aivan outo nimi, mutta menee katsottavaksi :) Oon nimittäin mielenkiintoisena katsomassa kaikki joululeffat, jotka vähänkin on joidenkin mielestä hyväksi todettuja! Oikeasti :o Miksen ole kuullut Iltapulusta koskaan aikaisemmin. Täytyy kyllä käydä tutustumassa ja katsoa, että mitä kivaa telkkarista esitetään tänä vuonna. Kiitos vinkistä <3 Mä meen heti availemaan sen sivuston. Hyvät joulunodotukset myös sinne :)

 56. Avatar Saijis sanoo:

  Onko :o Mulle näkyy normaali mobiiliversio kuin ennen… Kiitos kommentista, täytyy selvittää asia. Hyvä juttu, että joulupostaukset on mieluisia :) Mä oon innoissani toteuttamassa niitä lisää. Ja kiitos vielä loppuun kirjoitetusta kivasta piristyksestä :)

 57. Avatar imlacking sanoo:

  En tosin tiedä toimiiko toi digiboksi enää, toivottavasti. Jotain vikaa siihen tuli aikoinaan. Tallentava digiboksi on kyllä tosi kätevä, ainakin itsellä on muutamia ohjelmia sarjatallennuksessa ja tallentelen sinne myös elokuvia välillä. Ja viime vuonna tuli tallennettua eri jouluohjelmia, mutta tuli sitten poistettua että sai lisää tilaa.

 58. Avatar Erika sanoo:

  Oli tuolla kyllä pari jota voisin katsoa tämän tulevan joulun tienoilla! Holiday on mun yksi lemppari leffoista katsoin sen joskus kolmena päivänä putkeen… :D

 59. Avatar Nelli sanoo:

  Suurin osa näistä leffoista oli ihan vieraita mulle, joten kiitos vinkeistä! Mun lemppareita on lumiukko sekä joulupukki ja noitarumpu :)

 60. Avatar Saijis sanoo:

  Hienoa, että löytyi katsottavaa :) Haha eikä! On se kyllä niin huippu, että en ihmettele yhtään ;-D

 61. Avatar Saijis sanoo:

  Sitten tästä postauksesta oli paljon hyötyä :) Lumiukko on kyllä aivan ihana! Noitarummun ajattelin katsoa ihan pian – oon nimittäin aivan hulluna kaikkiin joululeffoihin <3

Kommentoi