Raadollinen some

En nähnyt aluksi tarpeelliseksi kirjoittaa tästä aiheesta, mutta koska en nähtävästi saa sitä pois mielestäni niin tekee varmasti hyvää purkaa nämä fiilikset. Haluan myös aina silloin tällöin kirjoittaa ”pintaa syvemmältä”, joten tämä sopi kyseiseen teemaan vallan mainiosti.
Moni teistä on varmasti kuullut nuoren australialaisen somejulkkiksen Essena O’Neilin tarinan. Katsoin videon eilen ensimmäistä kertaa ja tänään vielä toisen kerran – kummallakin kerralla mua aivan ahdisti. Videon läpi sai niin suorat tuntemukset hänen pahasta olostaan… Essena oli aloittanut jo 12-vuotiaana käyttämään somea inspiraation hakemiseen. Selaili toinen toistaan kauniimpia kuvia, hoikempia vartaloita sekä täydellistä elämää tai eihän kenenkään elämä ole täydellistä. Mutta siltä se näytti 12-vuotiaan silmissä. Essena halusi itsekin samanlaiseksi: omistaa mahdollisimman paljon seuraajia ja saada tunnettavuutta. Hän oli täysin varma, että mitä suositummaksi hän tulee niin sitä onnellisempi hän on.

juoksutreeni

Essenan suosion hakemisesta tuli sairaalloinen elämäntapa. Hän saattoi ottaa satoja kuvia ja etsiä niiden joukosta täydellisimmän yksilön. Hän oli päivän syömättä ihan vaan sen takia, että maha näyttäisi litteältä. Hän käytti tuhottomasti aikaa miettimällä, että kuinka saa mahdollisimman paljon seuraajia. Sponsorit lähettivät hänelle tuotteita, joiden tuli näkyä Instagramissa tietyillä kuvateksteillä varustettuna.

Tätä täydellisyyden tavoittelua tai täydellisen elämän feikkaamista kesti neljä vuotta, kunnes hän sai kaiken. Puoli miljoonaa seuraajaa, moniamonia katsojia Youtube-videoissa sekä satoja sähköpostiviestejä päivässä isommilta ja isommilta yrityksiltä. Koko se neljän vuoden työ oli tullut haluttuun päätökseen. Vai oliko se haluttu? Hän jäi seuraajiin riippuvaiseksi. Niitä täytyi saada lisää, lisää ja lisää. Hän jopa ajoitti julkaisut sellaisille ajankohdille, jotka tavoittaa mahdollisimman monta katsojaa kerralla. Seuraajia tuli, mutta Essena paloi loppuun.
Neljä vuotta meni täydellisyyden tavoittelussa, kuvien asetteluissa ja itsensä rääkkäämisessä. Miettikää, että teidän elämästä olisi mennyt nuoruuden parhaat hetket pelkkään ruudun tuijottamiseen? Essena poisti yli 2000 Instagram-kuvaa, kirjoitti jäljelle jääneisiin kuvien takana olevat karut totuudet sekä sulki Youtube-kanavansa. Tämän seurauksena hän teki  videon, joka on varoittava esimerkki muille.

IMG_3556.1

Ja se on pointti, joka mua pelottaakin. Nimittäin tiedän, että Essena ei todellakaan ole ainoa. Sosiaalinen media on muuttunut suorastansa kuvottavan paljon viimeisimpien vuosien aikana. Miettikää esimerkiksi Snapchattia? Mulla ei ollut koko sovelluksesta harmainta aavistustakaan ennen kesää, koska kukaan lähipiirissä ei käyttänyt sitä. Nyt taas sitä käyttää kaikki mun kaverit, bloggaajat, julkkikset jne. Tämä muutos tapahtui vain viiden kuukauden aikana? Millainen some on ensi kesänä? Onko meillä kohta täällä maailmassa monia Essenan kaltaisia ihmisiä lisää?

Mä en ole koskaan omalla kohdallani nähnyt sosiaalista mediaa uhkana enkä näe edelleenkään. Syynä tähän on lähtökohta. Mä perustin aikoinaan blogin, koska halusin jakaa kuviani ja palasia elämästäni muille. Ihan samalla tavalla mä saatan heittää koko vaatekaapin aamulla lattialle vaatekriisin iskiessä, mutta toivon asukuvieni myötä olevan helpottaja jollekin lukijalle samaisen kriisin tullessa. Totta kai uusia seuraajia on kiva saada, varmasti jokaisen on. En kuitenkaan koskaan tarkkaile, että tuleeko vai lähteekö seuraajia. Jos joskus tähän ajatuisin niin varmasti sekoaisin.

IMG_2994s

Haluan tuottaa kaunista sisältöä sekä jakaa inspiraatiota kuvillani. Saatan sommitella visuaalisesti esineitä ja muokata valotuksia, mutta se ei ole mielestäni väärin. Näiden kuvien lisäksi mä pyrin tuomaan täällä esille myös omaa itseäni. Kerroin mä sitten positiivisuuden täytteisestä päivästä tai henkilökohtaisemmin esimerkiksi siitä, kun kärsin univaikeuksista – niin se kaikki on elämää. Jokaisella on omat ilot ja surut. Tämä on hyvä muistaa siinä kohtaa, kun katsot kauniin täydellistä Instagram-profiilia.

Maailma olisi paljon parempi paikka, kun ihmiset lakkaisisivat vertailemasta itseänsä muihin sekä olemasta kateellisia. Sen sijaan, että viettäisit päivät selaillen jonkun feediä niin keskity siihen elämään joka sulla on siinä Vaikka kahvitteluhetki hyvän ystävän kanssa ottamatta siitä kahvista kymmentä erilaista kuvaa.


46 Comments
 • Avatar
  Ansku k
  Posted at 22:49h, 05 marraskuun Vastaa

  Tosi ajankohtainen aihe, joten on hyvä kun joku kirjoittaa siitä ja huippu postaus:)♥

 • Avatar
  Jessica Teljänneito
  Posted at 22:56h, 05 marraskuun Vastaa

  Todella hyvin kirjoitettu. Aloitin aikoinaan blogini itseäni varten, sillä halusin paikan mihin kerätä niitä oman ilon aiheita ja ajatuksia. Rakastan sitä, että voin blogiani selata taaksepäin ja nähdä ja muistella asioita. Se on pelottava ajatus, että joillekin siitä tulee jonkinlainen pakkomiele. Snapchatista täytyy muuten sanoa, että mun mielestä se on ihanan rentoa! :) Meillä on iso karhukoira, eli Newfoundland Albert, se ei paljoa blogissa näy, mutta päivittäin snapissa, se on niin helppoa ja nopeaa ja kivaa, se tuo jotenkin niin paljon aidomman ja läheisemmän fiiliksen :)

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 23:22h, 05 marraskuun Vastaa

  Tämä aihe on nyt niin pinnalla, että halusin kirjoittaa oman näkemyksen :) Kiitos kovasti Ansku! Sä se sitten osaat aina ilahduttaa kommenteilla ♥

 • Avatar
  Olga / Linnamaista elämää
  Posted at 23:55h, 05 marraskuun Vastaa

  Hyvin kirjotettu. Se on niin surullista, että somesta voi tulla "koko elämä", silloin on syytäkin tehdä asialle jtn. Mukavaa viikon jatkoa sinulle! :)

 • Avatar
  Laura Annika
  Posted at 00:05h, 06 marraskuun Vastaa

  Olen täysin samaa mieltä, fiksu postaus! Itse kirjoittelinkin samasta aiheesta juuri äskettäin, tämä tuntuu olevan nyt niin pinnalla. Toisaalta hyvä, jotta asioita ja someen kohdistuvia ongelmiakin päästään nostamaan esille. Kiitos kivasta postauksesta! :)

 • Avatar
  Emilia / Lehtiä mäessä
  Posted at 01:21h, 06 marraskuun Vastaa

  Ajankohtainen aihe todellakin, ja oon mä samoja asioita myös miettinyt, ja jopa pelännyt, että joskus oma touhu lähtee ns. lapasesta, ja jään tuijottamaan vaan seuraajalukuja. Sitäkin tulee mietittyä minkä verran itse somelle antaa aikaa ja mistä muusta se silloin on pois. (Somesta on tosin hyötyäkin, tapaa uusia ihmisiä ja ehkä sen rakkauden, mutta sen ei saisi antaa viedä kokonaan.)
  Vaikka bloggaan ihan vaan siitä ilosta että tykkään siitä, on lukijatkin tärkee osa sitä, ja varsinkin kun vielä mulla on tosi vähän lukijoita, niitä aina toivoo lisää. Mäkin pelkään sitä, millaisia ovat ne nuoret tytöt, jotka alkavat bloggaamaan tai vloggaamaan vain sen takia, että saisivat suosiota… Tulee monta Essenaa lisää, jotka luovat itselleen valheellisen maailman ja hukkaavat itsensä. En haluaisi että kellekään käy niin :c En itse tahdo "sitä kaikkea" muun elämän kustannuksella, koska sitä pärjää vähemmälläkin. Toivottavasti moni tämän ymmärtää ennen kuin ryhtyy leikkiin, joka voi alkaa kaduttaa jälkeenpäin… /:

 • Avatar
  Jenni R
  Posted at 03:53h, 06 marraskuun Vastaa

  Mua niin ärsyttää tää täydellisyyden tavoittelu. Tottakai täydellisesti asetellut kuvat aamupuurosta on kauniita, mutta mää en henkilökohtaisesti jaksa katella pelkästään sellaisia. Itse olen laittanut Instagramiin kuvaan itsestä salin jälkeen hirveen hikisenä, koska ei kaiken tarvi olla niin mietittyä :D

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 06:08h, 06 marraskuun Vastaa

  Nää sun pari viime postausta on ollut vähän kuin toisten blogeista,koska samat postaukset on tulleet muilta bloggaajilta. :P

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 07:05h, 06 marraskuun Vastaa

  niin surullisen totta tää postaus!Aivan liian monesti aatellaan,että jonku 'julkkiksen' elämä on täydellistä.Vaikka oikeasti ei tiedetä siitä kuin se pintaraapaisu..

 • Avatar
  Petra / Hyvinvoinnin sietämätön keveys
  Posted at 07:40h, 06 marraskuun Vastaa

  Sä oot niin symppis, Saija! <3

 • Avatar
  Verna M
  Posted at 07:51h, 06 marraskuun Vastaa

  Todella hyvä postaus! :) En yleensä lueskele pitkiä tekstejä, mutta tää oli todella mielenkiintonen aihe. Mun mielestä jokaisen pitäis elää enemmän muutakin elämää kuin somea!

 • Avatar
  inka
  Posted at 08:06h, 06 marraskuun Vastaa

  Mä teen tota useesti, että jätän kameran ja blogijutut kotiin ja lähden kahville. Välillä on ihana vaan olla. Hyvä postaus♥

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 08:10h, 06 marraskuun Vastaa

  Kiitos! Muita sanoja ei nyt tule… :') ❤❤

 • Avatar
  Mira-Marie/ MiruMaru
  Posted at 08:11h, 06 marraskuun Vastaa

  Itse tätä aihetta pohdin myös ja postausta kirjoittelen ja ihan mielenkiinnosta kysyn, että pystyisitkö blogiisi laittamaan epäonnistuneen asukuvan? Kuvan kodista, joka ei ole ihan tip ja top. Pystyisitkö rikkomaan blogisi ihanan täydellisen ilmapiirin? Tämä ei ole negatiivinen kommentti. Pidän blogistasi ja käyn sitä usein lukemassa ja ymmärrän täysin tuon, että haluaa jakaa vain kaunista sisältöä..mutta eihän se ole 100% aitoa elämää? Ja pitämällä sellaista blogia missä arki ei tavallaan näy aidosti osallistuu myös ison kuplan luomiseen omalta pieneltä osaltaan. Mieitin vain, että missä menee se tasapainon raja? Ja kuinka vaikea on tasapainoilla. Itse en näkisi, että menettäisit yhtään seuraajaa (luultavasti saisit niitä vain lisää), vaikka rikkoisit hieman blogisi täydellisyyttä. Mutta kuten sanottua olet mielestäni todella söpö ja hurmaava. Ja hienoa, että kirjoittelet myös mm. univaikeuksista, joka onkin todella tärkeä aihe. Ja tietysti jokainen valitsee tyylinsä. Blogit ovat kuitenkin aikamoisia minimaailmoja. Mukavaa syksyä sinulle!

 • Avatar
  Nina
  Posted at 08:47h, 06 marraskuun Vastaa

  Huhhuh mikä teksti Saija! Siis kirjotit kyllä kaiken just niin osuvasti ja oon täysin samaa mieltä tästä koko tekstistä.. Tuo Essenan tarina sai mut oikeen voimaan pahoin, että millaseksi tää maailma on muuttumassa. Toivottavasti ihmiset ainaki ton jälkeen tajuaa säilyttää järjen tämän somepelleilyn kanssa:( "Jokaisella on omat ilot ja surut. Tämä on hyvä muistaa siinä kohtaa, kun katsot kauniin täydellistä Instagram-profiilia" – Tuon paremmin ei ois voinu kyllä sanoa! :-)

 • Avatar
  Hanna Voutilainen
  Posted at 08:59h, 06 marraskuun Vastaa

  Aihe on tällä hetkellä erittäin pinnalla ja hyvä että käsittelit sitä itsekin. Mulla on aika lailla sama lähtökohta, halusin jakaa ottamani kuvat ja päästä kirjoittamaan ja bloggaaminen on oikea tapa siihen. Jos se joskus alkaa tuntua pakkopullalta, tiedän mitä tehdä :) Ja olet niin oikeassa, jos vain tiiraisi kävijämääriä, tulisi varmasti hulluksi.

  hanna
  http://www.hannamariav.com

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 09:15h, 06 marraskuun Vastaa

  Kiitoksia Jessica :) Sama ajatus oli mulla! Vitsit, että niihin menneisiin hetkiin on mukava palata ja blogin kautta muistoja tulee tallennettua tuhat kertaa enemmän. Se on kyllä pelottavaa :/ Niin on – mä toivon, että Snapchat pysyy aina mahdollisimman rentona ja aitona sovelluksena. Voi kuulostaa hyvältä! Täytyy tähän väliin myöntää, että mä oon aina niin innoissani kaikkien koiravideoista :)

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 09:17h, 06 marraskuun Vastaa

  Kiitos :) Se on todella surullista ja hieman pelottaa tämä maailman muuttuminen… Mä toivon, että tämä tapaus herättää ihmiset. Samoin myös sulle kivaa viikonloppua :')

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 09:18h, 06 marraskuun Vastaa

  Mukava kuulla:) Mä luinkin sun postauksen! Hienoa, että asia on pinnalla – tämä asia tuntuu nimittäin yleistyvän koko ajan. Luulen, että tämä herättelee ihmisiä. Kiitos hirmuisesti (:

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 09:21h, 06 marraskuun Vastaa

  Niin on :) Eikä… Onneksi sen pelon asiaa kohtaa tiedoistaa niin se ei tule koskaan ainakaan yllättäen. Niinpä! Mä uskon, että kun käyttää tasaisesti aikaa somee pitäen kuitenkin oman elämän ja läheiset tärkeämpänä niin homma pelaa. Se oma elämä, kun on tässä eikä somessa. Ihana nähdä, että sun tekstistä oikein huokuu intohimo siihen mitä teet. Blogimaailma ja some osaa olla raadollisia varsinkin nuorille tytöille. Toivottavasti ei saada Essenan kaltaisia tapauksia enää vaan ihmiset heräisisivät tämän myötä ajattelemaan asiaa eri näkökulmista. Olisi kauheaa, jos koko elämä menisi hukkaan ruudun tuijottamisella :/

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 09:28h, 06 marraskuun Vastaa

  Sitä on tässä maailmassa liikaa :s Riippuu täysin ihmisestä, asenteesta ja tarkoituksesta, että kuinka kuvan aamupuurosta ottaa. Essenan tarinassa se olisi ollut keino saada lisää seuraajia, mutta en näe, että täydellisesti aseteltu aamupuuro olisi täydellisyyden tavoittelua. Ainakaan itselläni vaan pieni iloinen osa elämää. Kuva saattaa olla kaunis ja inspiroida muitakin nauttimaan aamupuuronsa :) Kyllähän elämään kuuluu paljon muutakin ja sen vuoksi voi onneksi itseänsä tuoda hyvin esille laittamalla muita kuvia :)

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 09:30h, 06 marraskuun Vastaa

  Nämä blogivinkit ja somen karu todellisuus on nyt niin pinnalla, että moni bloggaaja kirjoittelee niistä. Mutta seuraavaksi ei ole tiedossa asiatekstiä vaan uuden ostoksen esittelyä pitkästä aikaa :)!

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 09:30h, 06 marraskuun Vastaa

  Valitettavasti :( En tiedä miksi noin ajatellaan, koska kukaan ei halua tuoda elämänsä huonoja puolia julkisuuteen. Silti ne on jokaisella ja tämä unohtuu aivan liian usein :-/

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 09:31h, 06 marraskuun Vastaa

  Kiiitos! Mikä hymyä nostattava kommentti täällä odotikaan aamulla <3

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 09:32h, 06 marraskuun Vastaa

  Kiitos hurjasti :) Oon otettu siitä, että päätit lukea tämän tekstin! Ja hienoa, että pidit sitä mielenkiintoisena. Oon täysin samaa mieltä: se oma elämä, kun on tässä eikä somessa. Toivottavasti tämän myötä oikea ajatus leviää :)

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 09:35h, 06 marraskuun Vastaa

  Se on hyvä :) Mäki teen ja se on oikeasti rentouttavaa! Blogiakin on mukavampi palata kirjoittelemaan, kun se ei ole pyörinyt koko aikaa mielessä. Kiitos kovasti Inka…♥

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 09:35h, 06 marraskuun Vastaa

  Aww! Tiedätkö, että tämä oli jo riittävä piristys :) Varsinkin näin sateeseen päivään. Kiitos itsellesi ♥

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 09:42h, 06 marraskuun Vastaa

  Käyt ilmeisesti satunnaisesti tätä seurailemassa ja sen vuoksi sulta on mennyt varmasti ohi mun epäonnistuneet asukuvat? Niitä postauksia taitaa löytyä täältä ehkä jopa kolme tai neljä :) Mutta ymmärrän pointtisi. Kauniit kuvat eivät ole 100%:sesti aitoa elämää vaan blogia, toivon monen muistavan sen. Oon vuoden aikana tuonut täällä pikkuhiljaa enemmän esille myös niitä elämän huonoimpiakin hetkiä sekä päästänyt lukijan lähemmäksi oikeaa elämääni. Se ei kuitenkaan ole aina tiennyt hyvää :s Ja tämä on se syy, jonka vuoksi niitä kaikkia huonoja hetkiä ei tule kerrottua. Uskon, että monella bloggaajalla on sama syy. Ihmiset osaavat myös olla raadollisia siinä kohtaa, kun avaat epätäydellisyyttäsi :( Kauniit kuvat on osa tätä blogia, haluan inspiroida niillä sekä keskittyä täällä niihin elämän pieniin iloisiin hetkiin. Ne on juuri niitä, jotka inspiroi lukijoita eniten. Monesti ajatellaan, että ihmisiä ei kiinnosta pesemättömät pyykit tai sotkuinen keittiö. Tuun varmasti jatkossa rikkomaan tätä ja varsinkin Snapchatin kautta oon saanut tuotua esille niitä elämän monia osa-alueita. Kiitos sulle tästä palautteesta ja näkökulmasta. Tällaiset rakentavat sanat vie blogia aina eteenpäin. Mukavat syksyn jatkot myös sulle (:

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 09:46h, 06 marraskuun Vastaa

  Olipas ilahduttava palaute! Tuli heti sellainen fiilis, että ajatuksia ja mielipiteitä voisi kirjoitella useamminkin :) Essenan tarina on hälyttävän vaarallinen ja oon hänestä ylpeä. Hienoa, että ymmärsi mihin oli ajautunut ja alkoi auttamaan muita. Elämää, kun tulisi elää myös somen ulkopuolella :s Voi kiitos sulle tästä kommentista Nina :-)

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 10:19h, 06 marraskuun Vastaa

  Tätä on nostettu esille monissa eri medioissa ja se on hyvä :) Tuo lähtökohta bloggaamiselle on mun mielestä hyvä juttu. Tämän täytyy olla rentoa ja mukavaa, ei missään nimessä pakkopullaa tai suosion hakemista. Totta… Parempi, kun keskittyy siihen mitä tekee eikä mieti liikaa kävijälukuja yms. :)

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 11:39h, 06 marraskuun Vastaa

  Hyvä aihe ja ajatuksia herättävä aihe. Varsinkin tuo viimeinen kappale vetosi minuun. Se että uskaltaa olla oma itsensä ja lakkaa vertailemasta itseään muihin on tärkeä asia.

  Itse olen viime vuosina tajunnut tuon asian ja saanut kiusaamisen jäljiltä mitättömäksi kutistunutta itsetuntoani takaisin. :)

  Nuo viimeisen kappaleen sanat jäävät varmasti yhdeksi voimavaraksi jotka saavat huononakin päivänä hymyilemään ♥ Kiitos tästä Saija :)

 • Avatar
  Marianne
  Posted at 21:57h, 06 marraskuun Vastaa

  Tosi hyvä teksti! :) Musta on tärkeetä että aihe on esillä, sillä nykypäivinä kuitenkin suurin osa pyörii siellä somessa. Kirjoitin tästä itsekin tänään muutaman sanan!

  http://m-stay-fresh.blogspot.fi/

 • Avatar
  Taru Ojalehto
  Posted at 22:18h, 06 marraskuun Vastaa

  Todella hyvä ja aiheellinen kirjoitus Saija :)
  On surullista miten joillekkin ihmiselle käy somen kanssa kuten Essenalle … Onneksi Essena oli rohkea ja teki noin että muut näkisivät sen kauhean todellisuuden siitä kaikesta "täydellisyydestä", joka näkyy somessa … Voisin myös katsoa tuon videon kun luin myös artikkelin netistä … On hyvä että tuot oman itsesi esille blogissa :) Olet mielestäni aika esimerkillinen kuva kaikille somekäyttäjille … Et pidä somettamista pakkomielteenä … Blogistasi huokuu innostus joka ei kovin helposti lopahda ;) Se vaikuttaa aidolta ja toivon että se todella on sitä ♡

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 22:29h, 06 marraskuun Vastaa

  Kommenttini on näköjään pompannut vahingossa tänne :D ↑

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 08:38h, 07 marraskuun Vastaa

  Olet onnistunut hyvin tossa hyvän mielen ja inspiraation tuojana!

 • Avatar
  Tia
  Posted at 10:15h, 07 marraskuun Vastaa

  Mä en ollut itse bloggaajana ja somen käyttäjänä tuosta edes mitään kuullut :o Aika jännä! No, nyt kuulin, ja voin samaistua täysin sun mietteisiin :-)

 • Avatar
  Tatti
  Posted at 12:33h, 07 marraskuun Vastaa

  Itsekin katsoin tuon Essenan videon muutama päivä sitten. Ja jotenkin olen muutaman vuoden jo ollut tietoinen että some antaa epärealistista kuvaa esim. Bloggaajien elämästä. Muutamaan otteeseen kun blogeissa on kysytty lukijoiden toiveita, niin olen kirjoittanut toiveeksi sen, että kirjoittaisi myös joskus niistä päivistä kun ketuttaa ankarasti. Vastaukseksi olen saanut että haluavat pitää blogin positiivisena ja keveänä. Sehän on ok, ei siinä mitään. Mukavia juttuja on kiva lukea, mutta uskon että se että kertoo huonoistakin päivistä kun kaikki menee pieleen on vaan inhimillistä. Se kiinnittää myös ihmisten huomiota tavallaan – ai tuollakin ihmisellä on huonoja päiviä joskus. Ihmiset usein samaistuu kirjoittajaan lisää. Ihmisiä jännittää kertoa kovin henkilökohtaisista asioista blogissa. Se kun olet kertonut omista askarruttavista asioista saa minut vaan ajattelemaan että tuohan pohtii asioita ja on fiksu. Ne ihmiset jotka tarttuvat niihin käyttääkseen sitä sua vastaan ovat vaan pöljiä :/
  Mutta toki rajansa kaikella, en siis ikinä olettaisikaan että bloggaaja kertoisi vaikeista ihmissuhteista tai riidasta työpaikalla. Sen sijaan, että joskus kertoisi, että tänään ei oo mun päivä olisi oikein tervetullutta :)

  Usein olen miettinyt sisustusblogien kuvankauniita koteja kun tavarat ovat paikallaan ja ei pölynhiukkastakaan korkeakiiltopinnalla. Eihän tuo voi olla todellisuus – etenkin jos on eläimiä tai lapsia taloudessa. Tietenkin on hieno katsoa toisen siistiä kotia mielummin kun likaista, mutta joskus olen huomannut itsenikin ajattelevan että onpas noilla kaunista ja siistiä kun omassa kotona pölypallot pyörii jaloissa ja tuntuu että koti on sikolätti. Vaikka just toissapäivänä siivosin :D mutta todellisuudessa se epäjärjestys on vaan elämää!

  Mutta tällaiset kirjoitukset nostavat juuri keskustelua :) keep it going!

 • Avatar
  Nita
  Posted at 10:06h, 08 marraskuun Vastaa

  Uskallan väittää, etten oo ainut bloggaaja joka saa vaikutteita muilta bloggaajilta. Tää saman aiheen postaus on ollut monessa blogissa, mutta niin on miljoona muutakin eri aihetta :)

 • Avatar
  Nelli
  Posted at 12:38h, 08 marraskuun Vastaa

  mä tulin todella surulliseks kun kuulin ja luin tätä essenan tarinaa :( pelottaa, että näin käy useammalle! kirjotit tästä aiheesta tosi hyvin! haluun vielä sanoo et sun blogi antaa inspiraatiota ja hyvää mieltä niinkuin sen kuuluukin – ja oot osannu osottaa sen, ettei sunkaan elämä oo täydellistä, vaikka se jonkun mielestä saattaa siltä kuvien välityksellä näyttää :)

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 19:42h, 08 marraskuun Vastaa

  Kiitos Marianne :) Samaa mieltä! Mun täytyykin käydä lukemassa sun postaus heti. Hienoa, että tästä aiheesta puhutaan avoimesti :')

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 20:13h, 08 marraskuun Vastaa

  Iso kiitos sinne :) Tulin niin hyvälle mielelle tästä palautteesta! Tämä on tosi surullinen tarina :/ Mutta varmasti opettavainen monelle. Oon samaa mieltä, että onneksi Essena tajusi tämän :) Täytyy nostaa hänelle hattua rohkeudesta tuoda julkisuuteen kaiken tämän. Hienoa nähdä, että ajattelet noin. Mä en koskaan halua somettamisesta tulevan pakkomieltä… Niin kauan, kun vaan mahdollista haluan pitää blogini aitona ja näyttää suuren intohimon tätä kohtaan. Loppua sille ei ole näkymässä ;-) Todellakin on. Rakastan tämän kirjoittamista <3

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 20:16h, 08 marraskuun Vastaa

  Kyllä hymy nousi huulille!! Tällainen palaute nostattaa juuri mun inspiraatiota blogia kohtaan:) Kiitos <3

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 20:21h, 08 marraskuun Vastaa

  Hei sehän on hyvä, että sana lähtee leviämään :) Tärkeä aihe! Ilo kuulla, että sä pystyt samaistumaan mun mietteisiin :)

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 23:38h, 08 marraskuun Vastaa

  Sama täällä :( Niinpä… Toivotaan, että Essenan kaltaisia ihmisiä ei löydy tästä maailmasta enempää. Surullista, että hänen nuoruus meni tällaiseen :/ Kiitos paljon! Mä oon aina halunnut antaa aidon kuvan ja yrittää näyttää teille millainen ihminen täällä ruudun toisella puolella on. Hyvä, jos oon saanut näytettyä sen :)

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 23:40h, 08 marraskuun Vastaa

  Niinpäs oli! Mä ihmettelinkin, että enkö julkaissut tänne uuden kommentin ja sitä ei näkynyt missään :D Onneksi sanoit. Kiitos sulle kovasti ♥ Aivan totta! Kun uskaltaa olla juuri sellainen kun on niin sen voima kantaa kauemmaksi. Ei koskaan kannata yrittää olla muuta ja tämä Essenan tarina on siitä hyvä esimerkki :s Mahtavaa, että oot saanut itsetuntosi takaisin. Kiusaaminen on surullinen aihe, mutta onneksi oot selvinnyt. Ei saa antaa sen koskaan lannistaa! Kiitos <3

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 23:53h, 08 marraskuun Vastaa

  Niin se antaa :( Blogeissa keskitytään elämän hyviin asioihin, ilonaiheisiin ja niihin elämän täydellisiin juttuihin. Se ei ole väärin, mutta lukijat eivät aina tajua bloggaajan elämään kuuluvan muutakin. Se vääristynyt kuva täytyisi saada ihmisten ajatuksista pois :/ Jokaisella on niitä huonoja puolia. Mä kirjoittaisin niistä päivää ärsyttävistä tekijöistä myös, mutta blogilleni on tullut tavaksi tuoda ilonaiheita muiden elämään niin se menisi pois tästä kategoriasta aika reippaasti :s Mutta jos ihmisiä kiinnostaisi lukea mun esimerkiksi päivän ärsytyksen kohteet niin miksei! Kyllä mä ne voisin kertoa :) Mä oon halunnut avata elämääni enemmän, oon sitä tehnyt ja lopputulokset ovat olleet ristiriitaiset. Milloin mitäkin keskustelua missä, lisäpohdintaa, vääriä ymmärryksiä yms. ja varsinkin mun elämän raadollista arvostelua :s Se on, kun bloggaaja avaa elämäänsä niin sitä käytetään häntä vastaan. Sen vuoksi olen hieman varuillani, mutta varmasti tuun avaamaan elämääni myös jatkossa lisää :)

  Kiitoksia sulle! Tämä oli mielenkiintoinen kommentti ja näkökulma. Laittoi ajattelemaan :)

Post A Comment