Terrible sugar addiction

Mitä yhteistä on alkoholilla, tupakilla, huumeilla, peleillä, energiajuomilla ja sokerilla? Niihin kaikkiin voi jäädä koukkuun…

sokerikoukku

Kyllä vain, jopa sokeriin. Tämän mun unettomuusjakson aikana oon huomannut hakevani piristystä väärillä keinoilla. Rankasta väsymyksen valtaamasta työpäivästä palkintona toimiva suklaapatukka tai karkkipussi alkoi pienessä ajassa olla enemmän sääntö kuin poikkeus. Verensokerit heitteli paljon univajeen ja huonon syömisen johdosta, joten mikä olisikaan nopeampi tapa nostattaa ne kuin herkuttelu.
Tiedättekö sen tunteen, kun on vetänyt irtokarkkeja niin paljon, että lopulta pelkkä ajatuskin niistä alkaa oksettamaan? Mulle tuli yhtäkkiä tällainen tunne joka kerta, kun söin jotain sokeripitoista. Olin kohdellut mun kroppaa todella huonosti ja näin, että alamäki oli selvästi alkanut… Ei niinkään peilistä katsoessa vaan yleisessä kunnossa. Nukkumattomat yöt ja suuret määrät sokeria söi mun terveyttä ja hyvinvointia entistä enemmän. Tajusin, että nyt tälle on tehtävä loppu!

sokerikoukussa

Aloin pikkuhiljaa karsimaan sokeria pois ruokavaliosta ja jo parin päivän ”sokerittomuuden” jälkeen huomasin älyttömän isot muutokset. Tuntui kuin joku bakteeri olisi poistunut kehosta :D Perus tasapainoinen ruokaväli, hedelmät yms. auttaa makeanhimon taltuttamisessa. Mutta ajattelin nyt listata tähän muutamia omalla kohdallani hyväksi todettuja hieman erilaisia vinkkejä:
1. Älä lähde kieltolinjalle – Poistamalla kaiken sokerin ruokavaliosta sormia napsauttaessa ei tiedä kuin huonoa oloa ja ratkeamista. Niinhän se sanontakin menee, että pikkuhiljaa hyvä tulee! 
2. Juo paljon vettä – Limsoista tulee yllättävän nopeasti päivän sokerimäärät jo täyteen, joten mielummin syö yksi karkki kuin juot. Vesi myös tasapainottaa näläntunnetta (joka voi pahimmillaan johtaa herkutteluun).
3. Juo Detox-teetä – Tämä!! Auttoi mulla ehkä kaikista eniten Sen on todettu vähentävän makeanhimoa. Juon sitä 2-3 kuppia päivässä aterioiden välissä eli juuri pahimpina aikoina, kun verensokeri saattaa laskea. 
4. Syö rahkaa – Hieman happamat maitotuotteet vähentää makeanhimoa. Rahkat on muutenkin oivallisia niin välipaloiksi kuin iltapaloiksi.
5. Herkuttele raakasuklaalla – Terveellisempi vaihtoehto juuri niille päiville, kun haluat nauttia herkutteluhetkestä. Nämä toimii hyvin myös leffassa eväänä.
Eikö kuvissa olevat herkut näytäkin samaan aikaan herkullisilta, mutta ällöttäviltä? Huh, onneksi tervelliset elämäntavat on takaisin.. Olisi kiva kuulla teidän kokemuksia ja jos on jotain vinkkejä niin laittakaas tulemaan.


83 Comments
 • Avatar
  Tiia
  Posted at 18:18h, 14 lokakuun Vastaa

  Multa jäi karkkien syönti melkein vuosi sitten, koska mulle laitettiin aluksi ylähampaisiin raudat ja myöhemmin alaalle. Karkkeja ei oikeastaan tee edes mieli, vaikka yläältä sainkin raudat pari päivää sitten pois. Jäljelle jäi suora hammasrivistö :) Tässä on vain varjo puolena, että olen korvannut karkit sipseillä! Onneksi sipsien himo pysyy loitolla aika hyvin sillä että tiedän et mun iho menee huonoksi.

 • Avatar
  Sara
  Posted at 18:23h, 14 lokakuun Vastaa

  Mulla ei niinkään makean kanssa mennyt yli vaan suolasen, eli söin sipsejä todella paljon! Sitten päätin että nyt alkaa herkkulakko ja laitoin facebookkiin päivityksen jossa luki suunnilleen näin "Jokaisesta tykkäyksestä 2päivää herkkulakkoa". Nyt on 3kk menossa ja vielä noin 4kk jäljellä :D Ainut poikkeus on ollut mun synttärit, mutta muuten oon pysyny erossa herkuista :) Seuraavan kerran sitten jouluna saan taas pienissä määrin herkutella :) Itse olen herkkujen sijasta tehnyt esim. pirtelöitä, smootieta ja banaani lättyjä, makean himon oon sitten taltuttanut juomalla dolce gusto kahveja, niistä mocha on todella hyvä himon karkottaja :)

 • Avatar
  Heidi
  Posted at 18:47h, 14 lokakuun Vastaa

  Mulla itsellä korostuu tasainen ateriarytmi sekä liikunta! Heti jos syömiset on niin ja näin, sekä istun vain sohvan nurkassa, niin varmasti käsi eksyy karkkipussille. Siksi pyrin syömään säännöllisesti ja liikkumaan aikataulujen ja jaksamisen mukaan. :)

 • Avatar
  Anniina
  Posted at 18:55h, 14 lokakuun Vastaa

  Mäkin yritän vähentää sokeristen herkkujen syöntiä, sillä siihen jää helposti koukkuun. Keksejä voisin vedellä loputtomasti ja ei tosiaankaan tee hyvää kropalle! :o Kaikki herkut vaan näyttävät niin petollisen hyviltä ja varsinkin kahvilassa tulee mulla usein valittua se juustokakku sen leivän sijaan. Ehkä sen voisin itelleni sallia, jos kotona yrittäisin herkuttelua vähentää :D Pitää ottaa testiin noi sun vinkit!

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 18:57h, 14 lokakuun Vastaa

  Kiitos vinkeistä!!! Itsekin ole huomannut juuri tupta sokeririippuvuutta. Suklaakeksi tai pari koulun jälkeen kun väsyttää ja sitten on hetken virkeä ja kohta on taas yhtä väsynyt… Ehkä vähentämällä sokeria sais omankin univajeen korjattua:)

 • Avatar
  Anne H
  Posted at 19:16h, 14 lokakuun Vastaa

  Voi tiedän niin tuon sokerikoukun syvän suon! Itselläni oli viime keväänä samoja ongelmia ja olin aina vain väsynyt, samaan aikaan huomasin, että herkkupäiviä oli viikossa enemmän kuin herkuttomia ja oli niin helppo vaan antautua sille sokerille ja kokea se hetken mielihyvä. Puhuinkin blogissani jonkun verran tuosta "vieroittautumisesta" ja omista konsteistani päästä siitä eroon. Nyt syksyn tullen elämä on jo paljon terveemmällä linjalla ja jaksaminen on aivan toisella tasolla. Ihanaa huomata, miten paljon paremmalta olo tuntuu, kun on päässyt eroon tuosta makean jokapäiväisestä houkutuksesta. :) Paljon tsemppiä sulle tämän asian kanssa! ♥

  http://justsayinghianne.blogspot.fi/

 • Avatar
  Saara Peltomäki
  Posted at 19:17h, 14 lokakuun Vastaa

  Tykkään ihan tositosi paljon sun blogin ulkoasusta! Tää on mun mielestä jotenkin tyttömäinen ja ihana vaaleenpunanen, vaikkei tota kyseitä väriä täällä sillee paljoa näykkään :-D Millä kameralla sä kuvaat sun kuvat? Entä millä editointi ohjelmalla editoit sun kuvat? Sun ns. blogifeed on jotenkin vaan niiin mun silmään! Ihanaa viikonloppua sulle!!

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 19:45h, 14 lokakuun Vastaa

  En tiedä kuvittelenko vaan, vai onko nää sun postaukset nykyään hieman henkilökohtaisempia kuin ennen? No kuitenkin, tykkään sun blogista nykyään todella paljon! Mulla oli pieni tauko tän lukemisesta kesän aikana, mut nyt kun oon löytänyt tän uudestaan, täytyy kyllä sanoa että oon aivan koukussa! :D Kaikkea hyvää sulle Saija, jatka samaan malliin! <3

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 20:29h, 14 lokakuun Vastaa

  Mistä lähteestä otit nämä vinkit? :)

 • Avatar
  Ansku k
  Posted at 20:41h, 14 lokakuun Vastaa

  Itellä ei oo mitenkää terveelliset elämäntavat, mutta karkkia/suklaata nii en syö kovin usein, mutta esim.leivonnaisia syön hieman enemmän
  ja totta tuo, että sokeriin voi jäähä riippuvaiseksi
  oishan se hyvä olla terveelliset elämätavat, mutta hankala luopua herkuista ja en ainakaa nyt oo luopumassa, mutta ei sitä tiiå jos joskus kokeilis
  Hyvä postaus hyvästä aiheesta!:)♥

 • Avatar
  Nelli
  Posted at 21:03h, 14 lokakuun Vastaa

  samoja kokemuksia täälläkin, raskaan päivän jälkeen ottaa palan suklaata ja seuraavana päivänä ajattelee että voihan sitä nyt yhden keksin ottaa.. siitä syntyy niin helposti huono kierre eikä se herkuttelu tunnu enää ansaitulta, kun on syönyt vähän jokapäivä :( nää vinkit tuli siis enemmän kuin tarpeeseen :)

 • Avatar
  Petra / Hyvinvoinnin sietämätön keveys
  Posted at 21:20h, 14 lokakuun Vastaa

  Heh, mä oon joutunu toteemaan, et mulla ei oo mitään rajaa karkkien suhteen ;) Vaikka vetäisin hirveet ähkyt yhtenä päivänä, saatan jo seuraavana olla käsi karkkipussilla… Ei tekis siis mullekaan pahitteeksi vähentää sitä sokeria :D

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 21:59h, 14 lokakuun Vastaa

  Mä oon ite kans melkonen pullahiiri ja karkki ja suklaa on aina ollu niin hyvää.. Nykyään oon alkanu rajottamaan sitä ja just että syön säännöllisin väliajoin nii ei tuu semmosta pakottavaa tarvetta koko ajan napsia jotain! Ja vielä yks kysymys sulle. Ei oo pakko vastata jos et halua mutta ootteko Tatun kanssa millaisissa väleissä nykyään? Kun kävitte sillon kesällä risteilyllä ja minigolffaamassa jne mutta nyt ei oo Tatua näkynyt ollenkaan täällä blogissa. Oot ihailtava ihminen Saija kun saat aina postauksilla hyvän mielen ja hymyn huulille sekä miettimään asioita❤️ Ja vielä iso plussa se että kiireitten keskellä jaksat pitää säännöllistä postaustahtia täällä blogissa! Ihanaa syksyä sulle Saija ❤️

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 22:33h, 14 lokakuun Vastaa

  Ihanat kuvat! Näyttää todella samalla herkullisilta ja ällöttäviltä, osuvasti sanottu! :D kyllä siinä on selkeä ero kun syö terveellisesti ja ns puhtaasti, voi niin paljon paremmin. Toivottavasti unettomuus lähtee sulla paraneen:) Muista pitää itsestä huolta! ♥ Ihan mielenkiinnosta kysyn, ootko alkanut tapailla muita kakslahkeisia erosi jälkeen? Tai ootko ihastunut? Sekin voi nimittäin lisätä unettomuutta! :D haha, tuohon ei tarvi vastata jos oli liian henk koht kysymys. Tuli vain mieleen:)

 • Avatar
  Iiris ja Saima
  Posted at 07:11h, 15 lokakuun Vastaa

  Tosi kiva postaus<3 Noi vinkit ovat todella tarpeellisia. Ihanaa päivää sulle!♥

 • Avatar
  Jasmin Alexandra
  Posted at 07:53h, 15 lokakuun Vastaa

  Täällä on kanssa yksi kunnon sokerihiirulainen. En tajuu miten helposti sitä voikaan jäädä koukkuun kaikkeen herkkuun. :D tuota detox teetä pitääkin testata! :)

 • Avatar
  Nita
  Posted at 08:01h, 15 lokakuun Vastaa

  Sokeri tekee aivoille saman kun kokaiini, koukuttamisen kannalta siis. Kuulostaa aika jäätävältä, mutta kun miettii omaa sokerihimoa, niin se on oikeasti todella paha! Miten koukussa voi olla johonkin? Mulla on itellä nyt Konjak mukana uuden ruokavalion tukena, se vie myös TODELLA hyvin makeanhimon, oon ihan yllättyny.

  http://lihavapupu.blogspot.com

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 08:04h, 15 lokakuun Vastaa

  Superhyvä teksti! Mä en kiellä, ettenkö nauttisi herkuttelusta ja musta se kuuluu osaksi yleistä hyvinvointia. Saatan ostaa raskaan kouluviikon päätteeksi pussin irtokarkkeja ja otan aina mummulla vieraillessani kahvipöydän herkkuja lautaselleni. Mutta, sitten kun herkuista tulee enemmänkin sääntö kuin poikkeus, kroppa ja pää eivät voi hyvin ja herkutellaan joka päivä ja vedetään jatkuvasti sokeriöverit, musta on korkea aika puuttua sokerinsyöntiin! Itte oon saanut vähennettyä sokerinsyöntiä kiinnittämällä huomiota annoskokoihin ja syömällä täyttävempiä ja monipuolisempia aterioita!:) En oo kuitenkaan hirveesti nyt panostanut sokerin vähentämiseen kun päällimäisenä on ollut mielessä tupakan vähentäminen, ja oonkin saanut sen vähenemään aski päivässä -tahdista askiin kuukaudessa:-)

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 08:12h, 15 lokakuun Vastaa

  Tota sulla on siellä indiedays introssa harrastuksena sistustus, ei sisustus. Ehkä sen saa muokata kirjotamalla sinne.

 • Avatar
  Taru Ojalehto
  Posted at 08:50h, 15 lokakuun Vastaa

  Tää oli kyllä taas yks parhaista tällaisista "tärkeiden aiheiden postauksista". Siis voi luoja nuo kuvat on niin herkullisen näköisiä ♡, mutta mua juuri eniten inhottaa se mitä ne saa kropalle aikaan suurina määrinä ja miten ne niin petollisesti koukutaa :( Mä olen itse juuri huomannut miten syön nälkäisenä tosi epäterveelisti … Ajattelen silloinkin että hyi miten epäterveellisesti syön esim. Koulusta tullessa …
  Ja toinen oma kokemukseni on että ei kannata ikinä alkaa herkkulakkoon … Mä nimittäin olin viime keväänä 4 kk herkkulakossa, luulin että paino putoaa sillä vaikka mä oon kyllä ihan normaalipainoinen ja halusin haasteen itselleni .. Kun lakko loppui mä söin ihan älyttömiä määriä makeaa kesällä … Sen seurauksena mulle tuli useita kiloja painoa lisää :( Kaikkea sitä tyhmyyksistään oppii Ja muutenkin olen jotenkin hirveän makeanhimoinen … mun pitäisi ehkä yrittää korvata makeaa juuri jollain hedelmillä ja marjoilla :D

 • Avatar
  Nea
  Posted at 09:18h, 15 lokakuun Vastaa

  Oi, hyvä postaus ja täyttä asiaa! Aloitin kuukausi ilman sokeria- projektin muutama viikko sitten ja kyllä sen ensimmäisen viikon aikana oma olo parani niin paljon etten olisi voinut uskoa, uni maittaa paljon paremmin ja olo on hyvinvoiva. Kohta kaksi viikkoa olen ollut ilman sokeria, ja olo on mitä mainioin! Kun tämä kuukausi ilman sokeria-projekti loppuu, uskon että en enää palaa samoihin tapoihin herkuttelun pariin. Kyllä se pieni määrä herkkuja viikossa on ihan tarpeeksi, vaikkapa sitä raakasuklaata :)

  Mukavaa syksyn jatkoa Saija! :)

 • Avatar
  sarimoi
  Posted at 09:36h, 15 lokakuun Vastaa

  Kiitos näistä vinkeistä :) mä olen erittäin sokeri riippuvainen ja pitäisi päästä eroon! Onko jtn tiettyä raakasuklaata suosittelisit ihmiselle joka ei oo ennen maistanut? :D

 • Avatar
  Verna M
  Posted at 09:45h, 15 lokakuun Vastaa

  Oon yrittäny olla jo pidemmän aikaa herkkulakossa, mutta siitä ei oo tullu paljon mitään.. Ehkä näistä sun vinkeistä on apua ;) Mistä detox teetä voi ostaa?

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 10:45h, 15 lokakuun Vastaa

  Oi vitsit vähän kiva, että sä oot päässyt eroon :) Tuo on kyllä ollut siitä hyvä keino, että karkkien syöminen jäi ns. pakolla pois. Suora hammasrivistö on sen arvoista! Ääh sipsit on kyllä pahat, kun ne on niin epäterveellisiä… Mutta se on hyvä perustella itselleen, että miksei niitä kannata syödä niin välttyy pahimmilta mieliteoilta :)

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 11:09h, 15 lokakuun Vastaa

  Se on jännä, että ihmiset tykkää joko suolaisesta eli sipseistä tai sitten makeasta eli karkeista :) Mä olin ennen kans sipsien perään, mutta vuosien myötä oon alkanut tykätä enemmän makeasta. Hei vitsit mä muistan tuon päivityksen! Itsekin sen silloin laitoin :D Hienoa, että se on tsempannut sua noin paljon. Mä ajattelin ottaa kans tavoitteeksi, että ennen joulua sokerit vielä enemmän minimiin ja sitten voi herkutella hyvällä omallatunnolla. Voi näistä vinkeistä on paljon hyötyä! Kiitos paljon, täytyykin hakea heti tuo mocha testaukseen :p

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 11:10h, 15 lokakuun Vastaa

  Tuo auttaa paljon :) Niinpä! Kun kaikki on balanssissa niin ei sitä karkkia edes tarvitse. Ja välipaloina voi hyvin syödä esimerkiksi hedelmiä. Liikunta vaikuttaa yllättävän moneen asiaan ja niistä jopa makeanhimo on yksi! Kiitos Heidi sulle tästä kommentista :')

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 11:13h, 15 lokakuun Vastaa

  Niin jää :s Pelottavan paljon! Keksit on kyllä niin koukuttavia, jos ottaa yhden – täytyy ottaa toinen :D Hei tuossa on ideaa. Nimittäin jos jättäisi sen herkuttelun aina kodin ulkopuolelle eli kahviloissa tai kavereiden kanssa se olisi sallittua. Ei ikinä kotona. Tämä olikin hyvä :) Mukava juttu, jos mun vinkeistä on sulle hyötyä. Tsemppiä sinne sokerittomuuteen!

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 11:19h, 15 lokakuun Vastaa

  Ei mitään :) Kiitos itsellesi kommentista! Se on niin paha… Väsymys katoaa hetkeksi, mutta tulee takaisin ja joskus jopa pahempana. Vähentämällä sokeria elimistö jaksaa varmasti paremmin. Kannattaa, mä luulen sen olevan ratkaiseva tekijä myös omassa univajeessa =)

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 11:25h, 15 lokakuun Vastaa

  Ihanan helpottavaa nähdä, että muilta löytyy myös kokemuksia tästä :) Sepä! Jotenkin sitä tulee muka paremmalle mielelle, kun saa syödä karkkia… Todellisuudessa se on vain hetkellistä eikä tuo yhtään paremmalle tuulelle :s Se on hienoa, että sä oot Anne päässyt siitä eroon ja saanut terveellisemmät elämäntavat. Se on niin hyvä fiilis, kun pääsee herkuista eroon ja niin mäki aion tehdä :) Kiitti sulle ♥

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 11:28h, 15 lokakuun Vastaa

  Voi ihana Saara!! Kiitos paljon :) Tämä oli mukavasti sanottu. Mä kuvaan kaikki kuvat Canon EOS 1100D:llä ja siinä mulla on käytössä 50mm objektiivi. Sekä muokkaan kuviin lisää kirkkautta ja terävöintiä Picasalla. Uusi ulkoasu on vielä vähän kesken, mutta toivottavasti saan sen pian tehtyä loppuun niin pääsette näkemään valmiin lookin. Kiitos vielä kerran ja samoin sinne hyvät viikonloput :)

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 11:32h, 15 lokakuun Vastaa

  Kyllä on :) Huomasin sen itsekin vasta vähän aikaa sitten! En tiedä otanko suuren riskin, kun oon avoimempi täällä mitä ennen, mutta annetaan palaa :) Haluan, että te saatte musta enemmän irti kuin mitä koskaan aikaisemmin. Mun panostus tähän blogiin lähtee nyt uudelle ulottuvuudelle! Oih huippua kuulla. Kieltämättä tällainen kommentti tsemppaa mua entistä enemmän ;> Kiitos siitä <3

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 11:33h, 15 lokakuun Vastaa

  Nämä on siis mun omia vinkkejä, jotka oon totenut hyväksi tässä lähikuukausina :)!

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 11:42h, 15 lokakuun Vastaa

  Se on hyvä!! Ei niiden elämäntapojen aina tarvitse olla terveellisemmästä päästä, mutta jos karkeista pysyy erossa niin se on jo suuri saavutus :) Niin voi.. Valitettavasti. Vaikka kuinka haluaisi herkutella niin aina se ei ole kropan kannalta hyvä vaihtoehto. Herkuista ei kannata kokonaan luopua, mutta vähentäminen tekee hyvää :) Kyllä sitä välillä täytyy saada hemmotella kroppaa! Kiitos kovasti Ansku ♥

 • Avatar
  Cami - Fun, Fitness and Fashion
  Posted at 11:42h, 15 lokakuun Vastaa

  Mä tykkään tosi paljon siitä, että nää sun postaukset on nykyään paljon avoimempia. En yhtään tykkää lukea sellaisia kiiltokuvablogeja, missä esitellään vaan esim. shoppailujuttuja vaikka nekin on kivoja. Näistä syistä nimesin sun blogin omassa blogissani yhdeksi lemppariksi ♥

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 11:44h, 15 lokakuun Vastaa

  Eii :( Niinpä! Nimenomaan tuo kierre on järkyttävän paha… Ei saisi antaa sen päästä valloilleen :s Täytyisi yrittää kohdistaa herkuttelu esimerkiksi viikonloppuun. Kiitos paljon Nelli itsellesi ja hyvä juttu, että vinkit on tarpeellisia :>

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 11:48h, 15 lokakuun Vastaa

  Eikä :D Tuo on kyllä paha! Mutta vähentämällä pikkuhiljaa siitä eroon pääseminen tapahtuu huomaamattaan. Mä aion kans nyt vähentää sitä enemmän ja katsotaan kuinka onnistuu. Pienikin vähennys on jo varmasti kropalle sekä mielelle hyväksi :')

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 11:54h, 15 lokakuun Vastaa

  Jotenkin niin helpottavaa nähdä, että mä en ole ainoa näiden asioiden kanssa taisteleva:) Sokeririippuvuus on yleinen ilmiö, jota moni ei välttämättä edes tiedosta. Säännöllisyys ruuan suhteen on toimiva makeanhimon karkoittaja.

  Kyllä ollaan Tatun kanssa hyvissä väleissä :) En ole viitsinyt laittaa tänne hetkeen hänestä kuvia, kun siitä nousi aikoinaan niin suuri "kohu" täällä blogissa. Mutta katsotaan, jos joskus hänestä tulisi tännekin kuvia pitkästä aikaa. Kiitos tuhannesti!! Tämä lämmitti mun mieltä paljon :) Nimittäin monikaan ei tiedä millainen kiire mulla on käydä töissä, nähdä kavereita, liikkua ja kirjoittaa blogia. Se vaatii välillä vähän enemmän joustamista suuntaan tai toiseen, mutta on hienoa että löytyy lukijoita, jotka ymmärtää. Hyvää syksyn jatkoa myös sulle :) ♥

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 12:00h, 15 lokakuun Vastaa

  Eikö :D Haha tekisi mieli syödä, mutta yhteen laitettuna nämä kuvat alkaa ällöttämään :-D Niinpä! Mä uskon, että tämä lähtee tästä paranemaan :) Yritän muistaa ♥ En ole mitenkään kunnolla alkanut tapailemaan, joten ihastumisesta ei ole kyse. Vaikka se oliskin ihanan luonnollinen selitys tälle unettomuudelle :) Tuntuu, että tähän ei ole mitään ns. järkevää selitystä kuin stressi ja kiire. Mutta kyllä tämä tästä – tahdolla eteenpäin :)

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 12:01h, 15 lokakuun Vastaa

  Kiitos hurjan paljon =) Jei! Oon otettu, jos näistä vinkeistä on näin paljon hyötyä. Kiitos ja samoin sinne <3

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 12:04h, 15 lokakuun Vastaa

  Sanos muuta :D Vähän turhankin helposti! Liian koukuttavaa, ääh. Detox-tee auttaa paljon, siihenkin jää koukkuun. Mutta se ei ole niin huono juttu :p

 • Avatar
  Siiri
  Posted at 12:32h, 15 lokakuun Vastaa

  mulla on ollu makean suhteen aina vähän semmonen kaikki tai ei mitään asenne, eli en oo osannu syödä vaan vähäsen. joskus puoltoista kuukautta sitte päätin yhtäkkiä lopettaa kaiken lisätyn sokerin kokonaan (heräsin vaan aamulla ja totesin tän olevan hyvä päivä alottaa) ja jostain syystä päätös oli niin vahva ettei pidättäytyminen oo ollu kovinkaa raskasta. laihduin nopeesti muutaman kilon, olin pirteempi ja oli helpompaa syödäterveellisesti. paras valinta minkä oon tehny!

  sataakohan huomenna?

 • Avatar
  Hanna
  Posted at 12:44h, 15 lokakuun Vastaa

  Voi apua – makeanhimo iski :-D pitäisi ehkä ottaa noista sun vinkeistä kans jotain käyttöön ja itekin vähentää sokeria. Ei sitä edes tajua kuinka siihen jää koukkuun :o

 • Avatar
  Nea
  Posted at 12:51h, 15 lokakuun Vastaa

  Vau, hyvä postaus! Itselläni tätä sokerin himoa on helpottanut "kuukausi ilman sokeria"-projekti. Muutaman viikon olen nyt tässä projektissa ollut ja hyötyjä näkyi jo muutaman päivän jälkeen! Kun kuukausi on mennyt, pitäisikin koittaa tuota raakasuklaata! Oletko koskaan koittanut itse raakasuklaata valmistaa/ olisiko ohjetta siihen mahdollisesti?
  Mukavaa syksyä Saija!

 • Avatar
  Olivia
  Posted at 12:52h, 15 lokakuun Vastaa

  Juu kyllä täytyy itsekin ihmetellä miten oon ennen elänyt. Tää vuosi 2015 on ollut tosi iso muutos mun elämäntavoissa. Ennen tuli käytyä koko ajan ulkona syömässä ja sehän ei oo kovinkaan terveellistä, ja sit se suklaan syömisen määrä oli tosi järkyttävä. Etenkin viime vuonna joulun aikaan mulla oli aivan todella paha suklaakoukku. :D Ja kyllähän sen sitte puntarilla huomasi että ruokailutavat on huonot ja uuden koulun aloitettuani matka taitetaan autolla, koska 15km. Että enää ei ollut edes sitä pientä liikuntaa jonka ennen sain kun kävelin tai pyöräilin kouluun. Tammikuun alussa laitettiin kaverin kans ittemme herkkulakkoon koko vuodeksi ja ollaan siinä siis edelleen. :D Jouluna saadaan taas syyä karkkia ja suklaata! Ja painoa on tosiaan tippunut 10kg ja muutenkin oon opetellut syömään terveellisesti. Nykyään jos välillä tulee herkuteltua (leivonnaisilla yms) ja syötyä pizzaa ja sellasta niin kyllä sen olosta huomaa. Rasvainen ruoka saa tosi raskaan olon. Niimpä sitten kiiruhdan nopeasti takaisin niihin hyviin ruokailutapoihin ja naps, olo tuntuu taas hyvältä eikä turvota enää ja olo on energinen.

  Tuota Detox-teetä ois kiva kokeilla, mistähän sitä saa?? :D

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 13:10h, 15 lokakuun Vastaa

  Huomattu on :/ tosi ärsyttävää miks sokerikin koukuttaa..:o onko sulla muuta niinsanottuu riippuvuutta jotka tossa teksti alussa luettelit ?

 • Avatar
  Tatti
  Posted at 13:14h, 15 lokakuun Vastaa

  Sokerin sijaan olen alkanut käyttään steviaa ja jos makeannälkää tulee niin esim protskuvälipalajuomat vie sen mennessään :) lidlin euron protskujuoma mielummin kun karkkipussi. Banaanibannaritkin menee herkusta, vaikka hedelmissä on yhtälailla sokeria. Mielummin se sokeri silti hedelmästä kun prosessoitua.
  Suolaisista herkuista suosittelen paahdettuja ja suolattuja pähkinöitä. Omasta mielestä eri makuisia kun peruspähkinät sellaisenaan.

  Tsemppiä!

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 14:12h, 15 lokakuun Vastaa

  Tosi hyvä postaus:)
  T. Meri

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 15:37h, 15 lokakuun Vastaa

  Haha ollaanpa erilaisia:D mulla on nimenomaan just toiminut toi täysi kieltolinja! Ennen päätin esimerkiksi pitää yhden herkkupäivän viikossa, mutta helposti se aina lipsui siitä "vain viikonloppuisin" herkutteluksi, ja siitä taas pikkuhiljaa herkut hiipivät osaksi jokaista arkipäivää. Nyt olen ollut kokonaan ilman lisättyä sokeria jo 8 viikkoa, enkä ole kertaakaan sortunut. Makeanhimokin hiipii mieleen nykyään maksimissaan vain pari kertaa viikossa:) Mandariinit ovat alkaneet maistua suklaata paremmalta!

 • Avatar
  annieveliina
  Posted at 15:43h, 15 lokakuun Vastaa

  Tää oli hyvä postaus!! Ja niiiiin totta.. Itellä monesti oikea ruoka jää pois kun tulee vaan herkuteltua.. Todella huono juttu ja olokin on sen mukainen..

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 17:25h, 15 lokakuun Vastaa

  Olisko sulla kuvia, missä päälläsi on se H&M;:n musta karvaliivi jonka pistit joku aika sitten tilaukseen? :) Olen itse suunnitellut saman liivin ostamista ja nyt mietin että mihin sitä kannattais yhdistellä :)

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 18:08h, 15 lokakuun Vastaa

  Moikka! Olen seurannut sun blogia jo melkeen alusta asti ja mun mielestä olet kehittynyt paljon mitä postauksien sisältöön tulee :) Olet ehdottomasti yksi mun lempibloggaajista. Sun postaukset on inspiroivia ja piristäviä. Kiva että olet myös uskaltanut ottaa esille vähän henkilökohtaisempia aiheita postauksissa. Niiden kautta olen pystynyt samaistumaan suhun ja blogista on tullut entistäkin mielenkiintoisempi. Olen itse hiljattain eronnut ja elämä tuntuu tällä hetkellä hyvin raskaalta. Olet yksi niistä harvoista bloggaajista, jonka blogiin palaan aina uudestaan ja joka kerta tulen yhtä hyvälle miellelle. Kiitos :)

 • Avatar
  Sofia Keitaanranta
  Posted at 18:42h, 15 lokakuun Vastaa

  Mä olin ennen myös ihan koukussa kaikkeen mikä sisälsi sokeria ja ihmettelin miksen saa yöllä unta ja oon aina jotenkin väsynyt ja ärtynyt mutta onneksi sitten pääsin sokereista aika hyvin eroon ja nyt pidän kerran viikossa karkki päivän ja se riittää :D

 • Avatar
  kadris'life
  Posted at 19:28h, 15 lokakuun Vastaa

  Kiva postaus kyllä :) ja hyvät vinkit, voisikin kokeilla vaikka

 • Avatar
  Anni Suvisuo
  Posted at 19:43h, 15 lokakuun Vastaa

  Tää on just sitä mitä tarvitsen tähän hätään! Kiitos tästä!

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 20:07h, 15 lokakuun Vastaa

  Wautsi mä tykkään sun blogista tosi paljon! Tää piristää aina mun päivää!

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 20:25h, 15 lokakuun Vastaa

  Olen ollut kolme kuukautta ilman sokeria ja tunnen oloni loistavaksi. Minulla makeanhimoa aiheuttivat raskauspillerit – lihoin niiden takia 30 kilogrammaa parissa vuodessa. Nyt olen laihdunut 15 kg. Heti kun lopetin pillerit, makeanhimo hävisi. Nyt on näin, että en pysty syömään esimerkiksi appelsiinia, koska se on oksettavan makea. Olen huomannut, että kun jokaisessa ateriassa on rasvaa, sitten ei tulee mitään kiusausta napostella. Syön 4 kertaa päivässä. Voin muuten varoittaa, että noin joka neljäs suomalainen menee tukkoon suklaan syömisestä, huono-osaisimmat loppuiäkseen. Se tahmaa mm. paikan, jonka pitäisi valmistaa ruumiillesi betainihydrokloridia sokerin ja kalkin sulatukseen. Samoin suklaa tahmaa myös muita tärkeitä paikkoja ja on näille ihmisille hyvin vaarallista. Suklaa on kamala juuri sen takia, että se on tahmea ja suolisto kärsii siitä.

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 20:35h, 15 lokakuun Vastaa

  Niin ilmeisesti tekee :s Onhan se kieltämättä tosi pahan ja koukkuun siihen jää! Oikeasti :o Ohoh vähän hyvä. Se on niin huippu tunne, kun pääsee eroon edes hetkeksi siitä sokerin tarpseesta. Makeanhimo on jotain niin kamalaa :s

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 20:40h, 15 lokakuun Vastaa

  Kiitos! Oli ihana kuulla tällainen kommentti :) Sepä, herkuttelu on sallittua silloin kun se oikeasti jää yhteen päivään tai juuri siihen kahvihetkeen. Sitten, jos sokerin kittaaminen alkaa olla jokapäiväistä eikä siitä tunnu pääsevän eroon niin ollaan jo vaarallisilla vesillä… Tuo on hyvä pointti! Annoskoko nimittäin vaikuttaa paljon ja auttaa kontrolloimaan verensokeria. Mä aion nyt vähentää sokeria entisestään, mutta kokonaan sitä ei kannata sulkea pois :) Herkuttelu silloin tällöin tekee niin hyvää myös mielelle. Oi onnea! Tuo on jo suuri saavutus, vautsi. Siinä on selvä esimerkki, että päättämällä pääsee pitkälle :-)

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 20:41h, 15 lokakuun Vastaa

  Eii! Miten siellä on tuollainen kirjoitusvirhe tapahtunut :o Täytyy ottaa sinne yhteyttä tästä asiasta. Kiitos :)

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 20:45h, 15 lokakuun Vastaa

  Kiitoksia hurjan paljon! Tästä saatu hyvä palaute on niin positiivista mulle :)

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 20:46h, 15 lokakuun Vastaa

  Kiitän:) Vitsit sitten tämä postaus osui juuri oikealla ajankohdalle. Täytyy jatkossakin tehdä vähän tällaisia läheisempiä postauksia :p

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 20:47h, 15 lokakuun Vastaa

  Ilo nähdä sun olevan tuota mieltä! Pyrin piristämään tällä teidän päivää, joten on enemmän kuin mieluista saada tällainen palaute :)

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 20:49h, 15 lokakuun Vastaa

  Voi mä pidän peukut pystyssä :) Toivotaan, että nyt onnistuu! Clipperin Detox-teetä myydään ainakin Prismassa ja S-marketissa (:

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 20:52h, 15 lokakuun Vastaa

  Ei mitään, toivottavasti näistä on apua :) Toivotaan parasta! Mä oon ensimmäisenä maistanut Cocovin raakasuklaata ja se on ainakin se appelsiini sekä kahvi on ollut herkullisia. Suosittelen :p

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 20:58h, 15 lokakuun Vastaa

  Kiitos Taru <3 Ihana kommentti! Oli mukava huomata, että sä jaoit oman kokemuksesi. Se on tuttua itsellekin, että työpäivän jälkeen tulee syötyä todella epäterveellisesti. Jotenkin sitä haluaa vaan jotain nopeasti suuhunsa ja yleisesti se on jotain makeaa, joka nostattaa verensokeria aivan liikaa :s Ikävä kuulla, että sulla on noin huonoja kokemuksia herkkulakosta. Mutta jos yhteen helpottaa niin mulle kävi aikoinaan samoin – lopetin lakon ja oksensin koko illan, kun olin vetänyt niin paljon karkkia :s Itseltään ei kannata kokonaan kieltää mitään, koska muuten tulee syötyä aivan liikaa ja hiono omatunto. Tyhmistä teoista onneksi oppii :) Hedelmät on tosi kätevä tapa korvata makeanhimo. Kannattaa testailla. Kiitos sulle vielä tästä :)

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 21:00h, 15 lokakuun Vastaa

  Tuhannet kiitokset sinne :) Oi mahtavaa! Ihanan positiivinen kokemus sulla sokerista eroon pääsystä. Tämä tsemppaa varmasti mua sekä muita tämän lukeneita. Kyllä se sokerin määrä vaikuttaa selvästi myös unenlaatuun sekä yleiseen jaksamiseen. Täytyisi itsekin nyt vähentää entisestään sokerin määrää ja katsoa millaisia lopputuloksia se saa aikaan! Kiitos paljon ja mukavaa syksyä myös sulle Nea (:

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 21:10h, 15 lokakuun Vastaa

  Oot oikeassa :/ Se herkuttelun jälkeinen huono olo ja omatunto on jotain niin inhottavaa… Täytyisi muistella sitä aina, kun tekee mieli makeaa :D

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 21:11h, 15 lokakuun Vastaa

  Ei ole vielä :) Mutta tuun varmasti jossain välissä esittelemään sen myös täällä asukuvissa. Laitan tämän vielä ylös niin muistan :p

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 21:17h, 15 lokakuun Vastaa

  Mä oon itsekin huomannut, että teksteistä on tullut entistä avoimempia :) En tiedä onko se hyvä juttu vai ei, mutta tähän asti se on otettu ainakin avosylin vastaan! Kiitos sulle kovasti ♥ Täytyykin heti käydä lukemassa sun blogia :)

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 21:19h, 15 lokakuun Vastaa

  Sepä :s Kaikki koukuttaa liikaa! Ei ole muita riippuvuuksia, energiajuomia en nykyään enää edes juo ja alkoholiakin juonut viimeksi 1,5 kuukautta sitten :)

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 21:20h, 15 lokakuun Vastaa

  Steviaa mä en olekaan kokeillut, mutta oon kuullut siitä paljon positiivista palautetta :) Täytyy varmaan ottaa testaukseen. Banaanipannarit on herkullista <3 Hedelmien sokeri on onneksi hieman terveellisempää. Ja pähkinät… Ne on itse asiassa suolaisista herkuista mun suurin pahe :-D

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 21:22h, 15 lokakuun Vastaa

  Oikeasti :o Mulle taas kieltolinja aiheuttaa sen, että silloin kun herkut on sallittuja niin niitä tulee vedettyä överit :D Oi kuulostaa mielttömältä saavutukselta. Tästä täytyy inspiroitua itsekin. Mä oon kans kantanut nyt kotiin mandariineja – ne on tähän aikaan vuodesta niin makeita ja hyviä. Kiitti sulle kommentista :)

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 21:30h, 15 lokakuun Vastaa

  Ääh ou nou :D Kannattaa! Ei sitä tajuakaan kuin vasta sitten, jos asiaa alkaa miettimään tarkasti. Toivottavasti näistä vinkeistä on sulle hyötyä :>

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 10:09h, 16 lokakuun Vastaa

  Vau miten piristävästi kirjoitettu kommentti :) Ensimmäisenä haluan sanoa, että hienoa kun oot kulkenut mukana niin pitkän matkan! Ja suuret kiitokset <3 Se on niin tsemppaavaa kuulla, että mä ja mun blogi ollaan inspiroiduttu sua ja henkilökohtaisemmat aiheet on plussaa. Oon jännittänyt suunnattomasti tätä avoimuutta ja sitä, että otanko nyt suuren riskin. Tähän asti se on kuitenkin antanut enemmän kuin ottanut. Kiitos! Mulle tuli hyvä mieli tästä palautteesta :)

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 10:11h, 16 lokakuun Vastaa

  Voi ei :s Mahtavan tsemppaavia nämä teidän kommentit, kun huomaa näin monen päässeen yli sokeririippuvuudesta. Tuo on kyllä suuri saavutus ja mä toivon kans vähentäväni sokerin määrää yhteen päivään viikossa. Kiitos Sofia =)

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 11:00h, 16 lokakuun Vastaa

  Ohoh :o Vau!! Tässä on kunnon tsemppaus tarina :) Appelsiinikin? Sulla on sitten kroppa tottunut tosi hyvin tähän sokerittomuuteen, jos sekin oksettaa. Se rasvan määrä on jännä, sen jotenkin aistii ja maistaa heti. Hyi tuo suklaa juttu! Onneksi mä syön kuitenkin vähän suklaata (enemmän irtokarkkeja). Mutta ei sitä edes tajua, että se tekee noin paljon pahaa kropalle. Hyi yäk. Kiitos tästä kommentista Anonyymi, toivotaan monen lukevan nämä vaaralliset haitat :s

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 11:01h, 16 lokakuun Vastaa

  Kiitoksia paljon Meri :))

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 11:03h, 16 lokakuun Vastaa

  Sama! Mä kans joko syön sitten kunnolla tai en ollenkaan :s Vau ihana tarina! Tämä tsemppaa varmasti mua sekä monia muitakin asian kanssa painiskelevia. Kyllä se sokeri vaan vaikuttaa huonolla tapaa kaikkeen, joten eroon pääsy olisi itsellekin välttämätöntä. Kiitos paljon kommentista Siiri :')

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 11:06h, 16 lokakuun Vastaa

  Kiitos paljon Nea :) Tuollainen projekti voisi olla itsellekin toimiva ratkaisu! Kuukaudessa kroppa muuttuu varmasti energisempään ja huomattavasti terveellisempään suuntaan. En ole koskaan kokeillut itse valmistaa, mutta kaupasta oon ostanut pieniä levyjä. Täytyisi varmaan testailla joku kerta. Kivat syksyt myös sulle (:

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 11:12h, 16 lokakuun Vastaa

  Tuo suklaakoukku on pahin :s Mä en ole koskaan niin välittänyt suklaasta, mutta sitäkin enemmän irtokarkeista. Sitä ei itse edes tajua, että miten paljon haittaa se sokerin määrä saa kropassa aikaan. Se syö sisäisesti terveyttä ja yleistä jaksamista kuin huume :( Onneksi sä oot tajunnut, että se ei tee hyvää ja kokeilit lakkoa. Jouluna kelpaa sitten herkutella hyvällä omalla tunnolla. Täytyy itsekin kokeilla aluksi jotain pientä lakkoa ja sitten vähän isompaa. Ihana tarina Olivia :)

  Detox-teetä saa ainakin S-marketista ja Prismasta. Clipper merkkinen on paras :p

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 23:30h, 18 lokakuun Vastaa

  oioi, unettomuus ja siitä syntyvä ruokahalun kasvu / kasvanut sokerihimo on niin tuttua! Parasta on kun siihen lisätään vielä unilääke, joka tutkitusti lisää sokerinhimoa ja heittelee veren insuliiniarvoja, ja jos käy vielä niin hyvä tuuri, että se unilääke ei toimi, ja valvoo silti, niin ai ai sitä sokerihimoa, mikä siitä tulee :–D Never again kiitos. Onneksi vaihtui kyseiset unilääkkeet antihistamiineihin ja nykyään uni tulee suht normaalisti!

  Se on niin kurjaa, että unettomuus aiheuttaa älyttömästi kaikkia liitännäisvaivoja, vaikka se on itsessäänkin pirullisin vaiva, mitä ihmisellä voi olla. En toivoisi kellekään moista :(

  Toiv. sulla paranee tuo tilanne pian <3 Tärkeintä on olla stressaamatta siitä ja hienoa, jos olet pystynyt taistella sokerihimoa vastaan :D

 • Avatar
  Susanna Taanila
  Posted at 23:27h, 21 lokakuun Vastaa

  Tää postaus osui ja upposi! Itellä on lähteny makeansyöminen totaalisesti käsistä ja herkuttelusta on tullu ihan arkipäivää ja viime viikolla vasta tuli se herätys, kuinka ihmisen kroppa väsyy siitä makeasta. Nyt oon ollut jo huimat 3 päivää (!!!) täysin ilman herkkuja :-D saavutus jo. Päätin ryhtyä täyslakkoon joulukuun alkuun asti, poislukien jos leivon jotain niin saan syödä taikinaa (parasta) ja tietysti aikaansaannostakin :-D Nyt on onneksi niin paljon ohjelmaa, ettei herkkuja ehdi edes kaivata :-D kyllä tulee tekemään tiukkaa aivan varmasti. Peukut ja varpaat ylhäällä että tää toimisi ja herkuttelu vähenisi :-)

 • Avatar
  Mindvalley
  Posted at 06:53h, 28 maaliskuun Vastaa

  This post is very good. There is motivation for others.

  https://blog.mindvalley.com/sugar-addiction/

Post A Comment