Blogivinkit jakoon

Tällä kertaa olisi vuorossa vinkkejä bloggaajille, bloggaamisesta tai sen aloittamisesta kiinnostuneille. Mulle on alkanut viime aikoina sadella erilaisia kysymyksiä bloggaamiseen liittyen ja tosi moni kaipaa vinkkejä juuri niiden isojen asioiden äärelle, kuten blogin aloittamiseen, lukijoiden löytämiseen sekä ylipäätänsä bloggaamisen ”makuun” pääsemiseen. Oon joskus blogin alkuaikoina jakanut tällaisia vinkkejä, mutta ne on vuosien myötä muuttunut… joten menkööt tämä uudistuksena sille postaukselle.
Aloitetaan nimestä – Keksi mahdollisimman omaperäinen, lyhyt ja ytimekäs nimi. Liian pitkä nimi hukkuu muiden joukkoon ja yleensä sellaista on vaikea varsinkaan uuden lukijan muistaa. Lempinimi (kuten mulla), sanonta, joku itselle tärkeä sana/lause. Jos keksit ulkomaalaisen nimen niin kannattaa myös miettiä, että aikooko tulevaisuudessa kirjoitella mahdollisesti kyseisellä kielellä.
Selvät sävelet – Laadi suunnitelma, tee tavoitteita ja pidä ne. Mieti heti bloggaamisen alussa, että miksi teet sen ja miten aiot sen tehdä. Jokainen toteuttaa bloggaamistaan omalla tyylillään ja on tärkeää tietää jo heti aloittaessa, että mikä on se oma tapa toimia.

PicMonkey Collage1 – Kopio

Älä vertaa itseäsi muihin – Kuten sanoin niin jokainen tekee tätä juuri niin kuin haluaa eikä ole olemassa yhtä ja oikeaa tapaa blogata. Älä kuitenkaan missään vaiheessa vertaa itseäsi muihin vaan muista keskittyä omaan tekemiseen sekä muista aina omat vahvuutesi.

Toteuta kaikki rytmissä – Lukijat tottuu kaikkeen ja ensimmäinen asia on postausrytmi. Postaat sitten kerran päivässä, kerran viikossa tai kerran kuukaudessa niin pidä se. Silloin lukijat alkaa oppimaan, että milloin sulta tulee postauksia ja he alkavat jo odotella niitä! Mä itse pyrin postailemaan päivittäin, mutta kuitenkaan vähintään sen kuusi kertaa viikossa ja näin parin vuoden bloggaamisen jälkeen oon huomannut, että moni jo tietää että missä vaiheessa multa kannattaa odottaa uutta juttua.

Vuorovaikutus on kaiken a ja o – Mä itse en voisi kuvitellakaan, että kirjoittaisin tätä ilman vuorovaikutusta lukijoiden kanssa. Musta on hienoa, että tätä kautta pystyy pitämään yhteyttä niin monen eri henkilön kanssa ja sen vuoksi jokainen kommentti piristää mun päivää suunnattomasti Kun vastaat kommentteihin niin lukijoidenkin on 100 x mieluisampi kommentoida, kun tietää saavansa kommenttiin myös vastauksen. Vai oonko aivan väärässä?

PicMonkey Collage3 – KopioMuista yksityisyys – Hyvä vinkki on tehdä jo alussa selväksi asiat, joita et halua blogissasi kertoa. Henkilökohtaiset jutut kannattaa jättää suosiolla pois eikä osoitetta, työpaikkaa, perhettä yms. kannata kertoa, jos siitä voi olla vähänkin haittaa tulevaisuudessa. Se mitä et kertoisi tuntemattomalle vastaantulijalle kannattaa niin jättää myös blogista pois.

Itsesi näköinen ulkoasu – Ilahduin joskus, kun eräs lukija sanoi ulkoasun olevan heti ”saijiksen näköinen”. Eli silloin, kun toinen huomaa jotain tällaista niin itselle tulee onnistunut olo. Ulkoasun tekemiseen kannattaa käyttää aikaa ja mä oon henkilökohtaisesti sitä mieltä, että tässä hommassa vähemmän on enemmän.

Ole vastuussa – Sä olet yksin vastuussa kaikesta mitä blogiin kirjoitat. Kaikki mitä nettiin kirjoittaa niin jää sinne aina. Jos vähänkin epäilet, että saatat katua kirjoitustasi myöhemmin niin mieti kaksi kertaa onko se kuitenkaan sen arvoista.

PicMonkey Collage2

Mieti otsikot – Ei ole aivan sama, että mitä kirjoitat postauksen otsikoksi vaan sillä on yllättävän iso vaikutus. Postaus saattaa löytyä esimerkiksi Indiedaysin sivuilta paremmin, kun otsikko on mielenkiintoa herättävä. Sillä on myös ratkaiseva vaikutus Googlen haussa eli näiden keksimiseen kannattaa uhrata aikaa.
Suunnittele postausaika – Jos haluat, että postauksesi saa mahdollisimman ison näkyvyyden niin suunnittele julkaisuaika tarkkaan. Aamulla aikaisin kirjoitettu postaus näkyy uutisvirroissa kauemmin, mutta illalla tähän aikaan (kello: 22.00) on netissä tutkitusti enemmän surffailijoita. Postaus saattaa saada yllättävän paljon katseluita jo pelkästänsä tämän asian huomioimisessa!

Hyödynnä sosiaalinen media – Blogin lisäksi bloggaajan hyviä apukeinoja on Instagram (@saijis), Twitter, Weheartit, blogin Facebook-sivut, Facebookin ryhmät jne. Jos sattuu tulla päiviä, että postaaaminen ei yksinkertaisesti mahdu tiukkaan aikatauluun niin päivitä edes yksi tai useampi kuva muihin lähteisiin. Lukijat tykkää, kun saa kuulla sun tekemisistä ja kuulumisista.

PicMonkey Collage4

Monipuolisuus on rikkaus – Mitä enemmän teet monipuolisia postauksia, julkaiset erilaisia kuvia yms. niin sitä useamman ihmisen tavoitat! Mä itse lukeudun siihen kastiin, joka tykkää tehdä vähän mitä milloinkin. Asukuvia, reseptejä, kosmetiikkaa, lifestyleä, ajatuksia, toivepostauksia ja tuotearvosteluja. Tähänkin löytyy ajan myötä oma tyyli ja opit selventämään itsellesi, että mitkä postaukset on lähellä itseäsi ja mitkä ei.

Ole spontaani – Aina ei tarvitse kangistua kaavoihin vaan uusien juttujen kokeileminen voi avata uusia ovia! Vaikka kirjoittaminen tuntemattomasta aiheesta pelottaa niin se saattaa tuoda susta aivan uusia puolia esiin. Sitä ei aina huomaa itse, mutta lukijat on onneksi aktiivisia kommentoimaan asiasta.
Mun piti aluksi kirjoittaa vain muutama vinkki, mutta näitä alkoi tulla niin paljon etten malttanut lopettaa. Toivottavasti kuitenkin saitte näistä jotain irti! Jos herää mielipiteitä, kommentteja tai kysymyksiä niin ne on enemmän kuin tervetulleita. 

65 Comments
 • Jere
  Posted at 23:31h, 20 huhtikuun Vastaa

  Tämmöset postaukset kyllä aina mukavaa luettavaa kun itsekkin blogia kirjoittelee!

 • Saijis
  Posted at 23:34h, 20 huhtikuun Vastaa

  Se oli mukava kuulla! Tällaiset vinkki-postaukset on nimittäin myös mun mieleen ja se on kiva nähdä, että te myös pidätte – Kiitti sulle Jere :)

 • Iitu
  Posted at 23:48h, 20 huhtikuun Vastaa

  Hei jes! Kiva lukea vähän vinkkejä bloggaamiseen liittyen :)

 • Anonyymi
  Posted at 23:57h, 20 huhtikuun Vastaa

  Olis kiva jos tulis reseptejä tai ees kuvia teijän ruuista mitä syötte. Itsellä alkaa ruoan suhteen ideat loppua, siksi haluaisin vinkkejä??

 • Anonyymi
  Posted at 00:04h, 21 huhtikuun Vastaa

  tosi hyvä postaus ja tästä kyllä huomaa että sä tiedät mistä puhut! :) tää sun blogin on ehdottomasti mun lemppari, ollut jo kauan aikaa ❤

 • Saijis
  Posted at 00:10h, 21 huhtikuun Vastaa

  Oi huippua, että pidit! Ja tämä aihe tuntuu olevan monelle mielenkiintoinen, joten toivottavasti vinkeistä on apua :)

 • Saijis
  Posted at 00:14h, 21 huhtikuun Vastaa

  Tuo voisi olla mielenkiintoinen idea ja varmasti monelle hyödyllinen postaus! Voisin vaikka jossain välissä kuvata ruokapäiväkirjamaiseen tyyliin kuvia kokkailuista :-)

 • Saijis
  Posted at 00:18h, 21 huhtikuun Vastaa

  Kiitos tuhannesti sulle Anonyymi :) Sä onnistuit ilahduttamaan paljon mun päivää näillä sanoilla! Hyvä juttu, jos oot pitänyt tästä jo pidemmän aikaa:) ❤

 • sanni
  Posted at 06:11h, 21 huhtikuun Vastaa

  Kiva postaus!

 • Mira-Marie/ MiruMaru
  Posted at 07:46h, 21 huhtikuun Vastaa

  Olis niin ihanaa, kun vois postata kerran päivässä. Minä teen postaukset yölliseen aikaan lasten nukkuessa..käsittelen kuvia ja muutenkin suunnittelen. Tahtoisin vuorokauteen enemmän tunteja.

 • Anonyymi
  Posted at 07:57h, 21 huhtikuun Vastaa

  Mahtavaa kuulla vinkkejä ihmiseltä, joka on jo kauan pitänyt blogia yllä ! Kaikki vinkit oli ihankuin suoraan jostakin blogin aloitus kirjasta, jos näin vois sanoa :D ihan mahtava postaus ja hyvät vinkit ❤
  -Elina

 • Hanna Voutilainen
  Posted at 08:28h, 21 huhtikuun Vastaa

  Suurin osa oli tuttua juttua (pakko ollakin kun on vuodesta 2010 tätä hommaa tehnyt :D), mutta silti oli virkistävää hiukan kerrata nämäkin jutut! Ajoitan ite yleensä postaukseni aamulle mutta olen todennut, että entistä useampi ajoittaa ne samalle ajalle ja oma postaus hukkuu virtaan – koitankin nyt muutaman viikon ajan julkaista esim. yhden postauksen iltaisin ja katsoa onko sillä kävijä/lukijamääriin suurempikin vaikutus. Se nimittäin on ihan totta että suurin määrä ihmisistä surffailee iltaisin!

  hanna
  http://www.hannamariav.com

 • Mira Ella
  Posted at 08:50h, 21 huhtikuun Vastaa

  Voi vitsit, tässä oli kyllä koottu ns. bloggaamisen kaikki perusjutut kasaan, kuitenkin lisätiedolla höystettynä! :) Oli todella kiva lukea tälläistä bloggaamiseen liittyvää, ja uskon että tästä on monelle apua, niin mulle, vanhemmille sekä uudemmillekkin bloggaajille :) Tykkään tästä sun blogista yksinkertaisesti niin paljon! ❤️

 • Sofia
  Posted at 09:38h, 21 huhtikuun Vastaa

  Tää oli tosi hyödyllinen! Mä tykkään siitä, miten sä oot onnistunu tässä monipuolisuuden toteuttamisessa: aiheet on tosi monipuolisia, mutta ei tää tunnu yhtään sillisalaatilta vaan tyyli on tosi yhtenäinen. Eli tietää siis vähän minkä tyllistä odottaa, vaikka aihe voikin vaihdella. Blogin kohdentamisesta kirjotetaan usein siihen sävyyn, että aiheen pitäis olla kauheen rajattu, jotta tavottaa lukijakunnan. Tää sun esimerkki taas osoittaa hyvin sen, että monipuolisuudessakin voi onnistua niin, että blogi on tyylillisesti yhtenäinen :)

 • Reetta Ekström
  Posted at 09:40h, 21 huhtikuun Vastaa

  Itsekin oon usein miettinyt, että mikä oikein olisi se paras julkaisu ajankohta postauksille! :)
  Tää oli tosi kivasti toteutettu postaus, kiitos! :)

 • Sofkulen
  Posted at 10:51h, 21 huhtikuun Vastaa

  hyviä vinkkejä ! tälläiset "arvot" unohtuu joskus ihan kokeneeltakin bloggaajalta (-:

 • Sanni
  Posted at 12:02h, 21 huhtikuun Vastaa

  Ihanaa kun bloggaajat (varsinkin hieman tunnetuimmat) jakavat vinkkejä bloggaamiseen! Muutenkin kaikenlaiset vinkit elämässä on kivaa luettavaa, oli se sitten opiskeluun tai meikkaukseen liittyvää :)

 • Inka Hämäläinen
  Posted at 12:02h, 21 huhtikuun Vastaa

  Hyvä postaus, uskon että moni saa tästä vinkkejä ja rohkeutta aloittaa oman blogin suunnittelu. Muuten olisi kiva jos tekisit kuvapostauksen, tykkään niistä! :)<3

 • Anonyymi
  Posted at 13:35h, 21 huhtikuun Vastaa

  Tässä blogissa on kiva ulkoasu mutta loppupeleissä aika massan mukana menevä :p

 • Anonyymi
  Posted at 13:44h, 21 huhtikuun Vastaa

  Ihanan monipuolinen blogi sulla :) Mua kiinnostaa tietää mitä mieltä sä olet blogien matkimisesta? Oletko itse törmännyt matkimiseen tai miten otat itse vaikutteita toisista blogeista ilman matkimisen leimaa?

 • Neea Nieminen
  Posted at 13:46h, 21 huhtikuun Vastaa

  Hyviä ja hyödyllisiä vinkkejä! Oot paras! ♥

  http://neeanatalie.blogspot.fi

 • Essi
  Posted at 15:03h, 21 huhtikuun Vastaa

  Aivan älyttömän hyvä postaus! :) Ehottomasti huomaa, että tiedät mistä puhut. Varmasti aloittelijatkin saavat tästä postauksesta jotain irti. :)

 • Anonyymi
  Posted at 15:12h, 21 huhtikuun Vastaa

  Vautsi! Sulta kyllä tulee aina uusia ihania ja erinlaisia postauksia päivä toisensa jälkeen :-) ❤ varmasti monelle bloggaajalle tai sen aloittelijalle on tärkeitä nää vinkit! Ja eka asia minkä takia just sun blogia aloin näin anonyymina aktiivisesti seurailemaan, koska sä vastaat jokaiseen kommenttiin :-) musta on tosi kiva, että joku jaksaa vastailla sellaisiinkin kysymyksiin ja asioihin mitä on jo aijemminkin kysytty! Ihanaa tiistai iltapäivää sulle saija ❤ jatka samaan malliin näitten postauksien kanssa :-)! Seuraan sua myös instagramissa päivittäin.. Sun kuvat on niin valoisia, kesäisiä (välillä kylmästä säästä huolimatta).. Miten osaatkin kerta toisensa jälkeen yllättää mut sun kuvilla :-D!

 • Taru Ojalehto
  Posted at 15:26h, 21 huhtikuun Vastaa

  Tosi kiva postaus :) Olen miettinyt bloggamisen aloittamista, mutta en tiedä onko minun elämässäni mitään bloggamisen arvoista :D Mietin sitä joskus myöhemmin :) … Toiseksi minulla ei ole kovin hyvin kuvausvälineitä enkä osaa muokata kuvia oikein … Ehkäpä joskus aloitan …
  Tuo vuorovaikutus lukioiden kanssa on juurikin sinun blogissasi ihailtavaa :) Ei ole kivaa lukea blogia jossa bloggaja ei vastaa kommenteihin. Olen huomannut että sinä vastaat jokaiseen ja se on tärkeä asia :)

 • Anonyymi
  Posted at 17:38h, 21 huhtikuun Vastaa

  Tule tänne kans: http://blogipolku.com/
  :)

 • Viivi
  Posted at 17:45h, 21 huhtikuun Vastaa

  Tämä jos mikä oli hyvä postaus :) Taidan lukaista vielä uudestaankin!

  http://viiviwrites.blogspot.fi

 • Milla
  Posted at 18:11h, 21 huhtikuun Vastaa

  Hyviä vinkkejä oli! Otan vinkkisi heti käyttöön omassa blogissani :)

 • Aada
  Posted at 19:08h, 21 huhtikuun Vastaa

  Mahtava postaus, sain kivoja vinkkejä ja tää blogi on muutenki paras! Sulla on paljon hyviä ideoita ja postaukset on aina mielenkiintoisia:) Huomaa kyllä, että oot kirjottanu monta vuotta. Onko tämä sun eka blogi?:)

 • Saijis
  Posted at 21:57h, 21 huhtikuun Vastaa

  Oi vähän kiva, että pidit! Kiitti Sanni :')

 • Saijis
  Posted at 21:58h, 21 huhtikuun Vastaa

  Voi eikä :/ Tiedän tuon tunteen… Joskus se kerran päivässä postaaminen tuntuu aivan liian haastavalta :s Vuorokauteen ei olisi kyllä lisätunnit pahitteeksi! Mutta onneksi välillä löytyy myös aikaa (:

 • Joanna
  Posted at 22:04h, 21 huhtikuun Vastaa

  Tosi kiva postaus!

 • Saijis
  Posted at 22:07h, 21 huhtikuun Vastaa

  Voi kuinka ihanasti kirjoitettu kommentti! Mukava saada näin lämminhenkistä palautetta :) Voi ei, täytyisi varmaan kirjoittaa sellainen joskus tulevaisuudessa ;-D Kiitos sulle tästä illan piristyksestä… ♥

 • Saijis
  Posted at 22:10h, 21 huhtikuun Vastaa

  Ohoh sä oot blogannut sitten kauan :) Ja tiedät varmasti paljon näistä asioista! Kiva, että kuitenkin pidit tätä postausta virkistävänä :> Hei totta! Tosi moni ajoittaa postaukset aamuun, jonka vuoksi itsellä jää ainakin postauksia välistä kun niin monen omat ilmestyy samaan aikaan :s Kokeile ihmeessä – Sillä voi olla yllättävän suuri vaikutus :)

 • Saijis
  Posted at 22:12h, 21 huhtikuun Vastaa

  Se oli kivasti kuvailtu :) Ihana nähdä sun ajattelevan noin positiivisesti tästä postauksesta! Mä toivon suuresti, että tästä postauksesta olisi monelle hyötyä :) Piristävää nähdä sun tykkäävän tästä. Tuhat kiitosta sulle tästä kommentista♥ :)

 • Saijis
  Posted at 22:17h, 21 huhtikuun Vastaa

  Oliko? :o Vauu kiitti Sofia! Tuo on muuten totta – En tiedä, mutta harvoin oon pelännyt tekeväni liian monipuolisia postauksia vaan oon antanut mennä :) Toki haluan noudattaa sellaista ns. "omaa linjaa". Juuri sen vuoksi on kiva, että lukijat tietää että minkä tyyppistä postausta on odotettavissa :') Tuo ei mun mielestä pidä paikkansa! Blogi voi olla monipuolinen, mutta mielenkiintoinen. Aw kiitos – Tämä oli kyllä ihanan tsemppaava kommentti :)!

 • Saijis
  Posted at 22:19h, 21 huhtikuun Vastaa

  Joo kannattaa testailla vähän erilaisia ajankohtia, koska niissä saattaa olla yllättävän suuri ero :) Kiva nähdä, että tällainen postaus oli mieluinen! Kiitti sulle Reetta =)

 • Saijis
  Posted at 22:20h, 21 huhtikuun Vastaa

  Oooh vähän mukava huomata, että tykkäsit! Joo se on kyllä totta, täytyisi aina välillä muistaa kerrata näitä myös itselle :-)

 • Saijis
  Posted at 22:21h, 21 huhtikuun Vastaa

  Mä oon samaa mieltä :) Jos vaan on jotain vinkkejä jaettavaksi niin mun mielestä kaikki kannattaa laittaa jakoon! Niistä saattaa olla yllättävän iso apu muille :) Mä kans tykkään erilaisista vinkeistä ja täytyisikin alkaa jakamaan niitä myös täällä blogissa useammin :>

 • Saijis
  Posted at 22:28h, 21 huhtikuun Vastaa

  Kiitos Inka suuresti näistä sanoista:) Voi vitsit toivotaan – Sen vuoksi mä tämän kirjoitin ja olisi mukava nähdä tästä olevan muille hyötyä! Hei hyvä idea, voisin pian tehdä sellaisen :) <3

 • Saijis
  Posted at 22:30h, 21 huhtikuun Vastaa

  Hmm ehkä hieman :) Blogeissa on hyvin yleistä vaalea tai jopa kokonaan valkoinen tausta, joten se tekee tästä heti sellaisen. Mutta mä itse tykkään älyttömästi :)!

 • Saijis
  Posted at 22:33h, 21 huhtikuun Vastaa

  Ilo nähdä sun olevan tuota mieltä :) Mä en itse tykkää siitä… Tai blogien tarkoitus on jakaa inspiraatiota ja haen sitä myös itse blogeista! Mutta silloin, jos inspiraation hakeminen menee yli niin on inhottavaa :s Bloggaaja näkee kuitenkin omiin juttuihinsa niin suuren vaivan, että matkiminen tuntuu varmasti pahalta. Onneksi tähän kuitenkin törmää harvoin :)!

 • Saijis
  Posted at 22:35h, 21 huhtikuun Vastaa

  Wau kiitti!! Tällaiset kommentit nostattaa inspiraatiota huimasti :) ♥

 • Saijis
  Posted at 22:37h, 21 huhtikuun Vastaa

  Tuhat kiitosta sulle Essi :) Meen aivan sanattomaksi näistä kaikista kivoista kommenteista, joita tänne satelee! Te piristätte niin mun päivää<3 Mä kans toivon, että tästä postauksesta olisi mahdollisimman monelle hyötyä (:

 • Ansku k
  Posted at 22:41h, 21 huhtikuun Vastaa

  Huippu postaus!♡

 • Saijis
  Posted at 09:48h, 22 huhtikuun Vastaa

  Eii ♥ Luin tämän sun kommentin ja välittömästi tuli hymy huulille :) Mä toivon kans, että näistä vinkeistä olisi hyötyä mahdollisimman monelle! Ainakin mulla itsellä nämä on toiminut :) Ihana kuulla! Mulle on nimittäin henkilökohtaisesti tärkeää vastata jokaiseen kommenttiin ja vielä erikseen. Lukijan on kivempi kommentoida tänne, kun tietää saavansa niihin vastaukset :') Wau kiitos ♥ Kuvista on niin inspiroivaa saada tällaista palautetta! Mut tekee iloiseksi se, kun huomaan jonkun pitävän kuvista ja Instagramista :)

 • Saijis
  Posted at 09:59h, 22 huhtikuun Vastaa

  Kiitti hurjasti Taru :) Ei kannatta ajatella noin! Musta nimittäin tuntui aikoinaan samalta, kunnes tajusin että blogata pystyy paljon muustakin kuin ns. elämisestä :) Kaikki oppii ja voit aluksi vaikka aloittaa kuvaamaan kännykällä. Jos bloggaaminen alkaa maistua niin sitten voi hommata paremmat välineet :) Aww ihana! Tämän mä haluan pitää aina tulevaisuudessakin – Tykkään nimittäin pitää vuorovaikutusta teidän kanssa <3

 • Saijis
  Posted at 10:00h, 22 huhtikuun Vastaa

  En olekaan kuullut tuollaisesta paikasta! Kiitti sulle vinkistä, mä tuun :p

 • Saijis
  Posted at 10:15h, 22 huhtikuun Vastaa

  Oi oi kiitti Viivi! Oli ilahduttavaa nähdä tämän olevan näin mieluinen :')

 • Saijis
  Posted at 10:24h, 22 huhtikuun Vastaa

  Huippua, että nämä on ollut hyviä vinkkejä teidän mielestä:) Ja ehdottomasti kannattaa, jos vähänkin siltä tuntuu. Kiitti sulle paljon (:

 • Saijis
  Posted at 10:27h, 22 huhtikuun Vastaa

  Vautsi Aada!! Niin ihana nähdä sun ajattelevan noin :) Ja kiitos <3 Et tiedäkään, että miten paljon tällainen palaute tuo mulle uutta inspiraatiota! Oon kirjoittanut tätä pari vuotta ja siinä ajassa on kyllä ehtinyt oppimaan paljon. Ei mulla oli tätä ennen yksi sellainen ns. kokeilumielessä, mutta kirjoitin sitä vaan pari kuukautta satunnaisesti kavereille… Joten lasken tämän ehkä kuitenkin ensimmäiseksi blogiksi :)!

 • Saijis
  Posted at 10:29h, 22 huhtikuun Vastaa

  Suuret kiitokset Joanna, kiva nähdä sun pitävän tällaisesta postauksesta :)!

 • Saijis
  Posted at 10:32h, 22 huhtikuun Vastaa

  Voi Ansku :) Sä se sitten osaat aina kirjoittaa niin piristäviä kommentteja! Kiitti paljon (:

 • Anonyymi
  Posted at 13:33h, 22 huhtikuun Vastaa

  Hei olisi hauska idea jos ottaisit vaikka 10 blogia "arvosteluun" ja kertoisit, mikä ko blogissa on ongelmana ettei sen suosio kasva SINUN mielestäsi. Olisi tosi mielenkiintoista huomata tällaisia asioita ja mitä bloggaaja voisi juuri siinä blogissa tehdä enemmän mitä tekee ehkä liian vähän tai jotain vastaavaa. Mihin kannattaisi suunnata jos blogissa on liian moneen suuntaan asiaan ja sellaista… Vaikka oma ei pääsisikään niin voisi vähän tarkastella etäältä? Kuulostaako ihan huonolta? Olen aina halunnut lukea tällaisesta joltain joka on vähän suositumpi. :)

 • Eeti
  Posted at 19:43h, 22 huhtikuun Vastaa

  Hyviä vinkkejä kyllä

 • Jenna
  Posted at 20:37h, 22 huhtikuun Vastaa

  Loistava postaus ja muistutus itselleni. Varsinkin "älä vertaa itseäsi muihin" oli tosi hyvä vinkki. Sorrun joskus tuohon ja yritän joka kerta tuota miettiessä ajatella että tää on vaan mun blogi, ei muiden. Minä itse voin vaikuttaa omilla tekemisillä ja kirjotuksilla minkälaisena haluan sitä pitää. :)

 • Saijis
  Posted at 09:51h, 23 huhtikuun Vastaa

  En tiedä löytyykö halukkaita kuulemaan julkisesti, että mikä omassa blogissa on vialla :o Tai voisihan tuo toimia, mutta olisiko siinä sitten vaarana että blogin kirjoittaja loukkaantuu jos kerron jonkun "ongelman". Sitä ei tiedä, mutta ei tämä ihan huono idea kuitenkaan ollut! Katsotaan jos joskus tekisin, mutta voin ainakin yksittäisiä blogeja tarkastella, jos kirjoittaja haluaa kuulla vinkkejä yms. :)!

 • Saijis
  Posted at 09:51h, 23 huhtikuun Vastaa

  Hyvä juttu, että nämä oli sun mielestä hyviä vinkkejä – Täytyisi jakaa tällaisia useammin :)!

 • Saijis
  Posted at 09:54h, 23 huhtikuun Vastaa

  Oi oi kiitti Jenna :) Sanos muuta! Ei koskaan kannata verrata muihin, nimittäin ihmiset tykkää erilaisista blogeista :) Eli kannattaa keskittyä omiin juttuihin ja tehdä sitä mitä itse haluaa. Omilla teoilla pystyy vaikuttaa niin paljon blogiin :)!

 • Sara Vanhala
  Posted at 12:15h, 23 huhtikuun Vastaa

  Tai voisihan tuon tehdä päinvastoin, eli kertoisit mikä miellyttää juuri itseäsi ja mikä on mielestäsi onnistunut paremmin kuin hyvin. Ja tietty voisit kertoa mitä esim. alottelijoiden kannattaisi juuri niistä blogeista ottaa opiksi! :)

 • Anonyymi
  Posted at 11:01h, 24 huhtikuun Vastaa

  Noo tee sellainen vinkkijuttu että kyselet blogeja. :) jotkuthan voi itse kertoa mitä haluaa kuulla, hyvät puolet vai kritiikkiä. En ainakaa ite suuttuis jos itse kerjäisin kritiikkiä, heh. :)

 • Saijis
  Posted at 22:59h, 24 huhtikuun Vastaa

  Tuo päinvastoin kertominen olisi kyllä varmasti mieluisampi monelle eikä kukaan ainakaan liukkaantuisi :) Tietysti jos itse ehdottaa bloginsa kritiikin kuunteluun niin sitten asia olisi erikseen! Mä laitan tämän idean harkintaan, kiitos teille kaikille näistä vinkeistä (:

 • Mirella Katainen
  Posted at 14:46h, 20 toukokuun Vastaa

  Eksyin sun blogiin nyt ja oon jo aivan koukussa näihin postauksiin enkä malta millään lopettaa niitten lukemista!:D Aivan ihana blogi ja tämä postaus kyllä anto ihan hirmusesti vinkkejä mulle!! Kiitos paljon!!:)

 • Saijis
  Posted at 21:45h, 20 toukokuun Vastaa

  Äää ihana!! Vau kiitos Mirella <3 Tämä oli kunnon piristys mun iltaan ja mahtava juttu, jos näistä vinkeistä oli sulle apua. Tiedän jatkossakin toteutella tällaisia postauksia :)!

 • Inga
  Posted at 00:14h, 13 kesäkuun Vastaa

  Kommentoin nyt "hieman" myöhässä, mutta aloitin torstaina pitkän pohdinnan jälkeen bloggauksen ja nuo vinkit tulivat todella tarpeeseen, kiitos. Olen myös seurannut blogiasi jo parisen kuukautta ja rakastan värikkäitä kuviasi ja tapaasi kirjoittaa, postauksesi saavat minut aina hyvälle tuulelle, olet myös sisäisesti kuin ulkoisestikkin hyvin kaunis !

 • Maiski / 40 hours and counting
  Posted at 23:54h, 10 elokuun Vastaa

Post A Comment