Kuvaamisen & muokkaamisen abc

Hei tyypit arvatkaas mitä? Teidän tämän hetken toivotuimpien postauksien kärkisijaa pitää postaus mun käyttämästä kamerasta, kuvaamisesta sekä kuvanmuokkauksesta… Ja nyt ajattelin toteuttaa tämän Toivottavasti tästä on mahdollisimman monelle hyötyä ja jos teillä herää yhtään minkäänlaisia kysymyksiä niin niitä saa laittaa tulemaan kommenttiboksiin.

IMG_3556x

IMG_3646

Kamera, jolla kuvaan kaikki kuvani on Canon EOS 1100D. Tämä on ollut mulla käytössä koko blogihistorian ajan ja hankin sen aikoinaan itse asiassa juuri tätä harrastusta varten. Mitään huonoa sanottavaa en oo tästä löytänyt. Mä oon ollut kaikin puolin tyytyväinen!

IMG_3593ll

Objektiivina mulla on tällä hetkellä käytössä Canon EF 50mm f/1.8 II, jonka hankin syyskuulla. Sitä aikaisemmin käytin pelkästänsä kameran mukana tullutta perus Canon EF-S 18-55mm objektiivia. Nykyään sitä tulee kuitenkin käytettyä todella harvoin…

IMG_8519g
IMG_3640s

Voisin jopa sanoa, että kuvaan kaikki räpsyni joko P, M tai AV-asetuksilla. 
P-tilassa kamera säätää itse valotusajan ja aukon, jolloin pystyt itse muuttamaan ISO-arvoa.
M-tilassa teet itse kaikki säädöt manuaalisesti.
AV-tilassa asetat itse ISO-arvon ja aukon, joiden perusteella kamera säätää itse valotusajan.

IMG_3600s

Kuten kuvasta saattaa huomata niin mainitsemien asetusten lisäksi lisään kuviin tarvittaessa valoa. Sitä lisätään toiseksi ylimmäisellä rivillä olevasta ”janasta”. Vasemmalle puolelle liikuttaessa kuvista vähenee valotus ja luonnollisesti oikealle puolelle liikkuttaessa se lisääntyy. Tämä on nopea ja kätevä keino saada kuviin ”eloa”.
Tämän lisäksi kuvien onnistumiseen vaikuttaa:
Kuvausaika – Mä pyrin kuvaamaan jokaisen kuvani luonnonvalon aikaan. Silloin, kun aurinko paistaa niin kuvista tulee välittömästi kirkkaita!

Kuvaustausta – Vaalea tausta on kaiken a ja o. Itse en innostu tummista taustoista, joten mun blogissa onkin jo totuttu että kuvat on otettu valkoista tai muuten vaan vaaleaa taustaa vasten.

Sommittelu – Tällä on yllättävän suuri merkitys! Kun kuvan asettelu on mietitty huolella niin kuva ei voi muuta kuin onnistua. Kannattaa miettiä minkälainen tausta kuvaan sopisi, minkälaiset värit haluat siihen ja mistä suunnasta kuvan otat.
Muokkaaminen – Koneella muokkaaminen kuuluu nykypäivänä jokaisen kuvaajan perus ”rituaaleihin” ja jopa  epäonnistuneen kuvan voi saada vielä koneella pelastettua!
Seuraavaksi esittelen teille mitä muutoksia mä teen kuviin koneella. Eli käytän muokkaamiseen Picasa-nimistä kuvanmuokkausohjelmaa, jonka saa ladattua helposti netistä. Mun oma Picasa ilmoitti juuri, että saatavilla olisi uudempi versio. Eli te halukkaat, jotka tämän lataatte niin suosittelen ottamaan suoraan uusimman version. Mutta aloitetaan:

Koko näytön kaappaus h

Ensimmäisenä Picasan ollessa normaalissa tilassa niin avaan haluamani kuvan auki. Sitten klikkaan ylhäältä palkista (1.) toisen välilehden auki, jossa tapahtuu kaikki tekemäni muokkaukset. Tällä ohjelmalla pystyy tehdä paljon muutakin, mutta tuolla tapahtuu ne tärkeimmät.

Koko näytön kaappaus

Sitten muokkaukseen! Eli kohdasta Täytä vaaleat kohdat (2.) siirrän palkkia haluamani määrän oikealle. Koko kuvan kirkkaus nousee ja tässä kohtaa vaan kokeilemalla selviää miten paljon palkkia täytyy siirtää minkäkin kuvan kohdalla.

Koko näytön kaappaus44

Kirkkautta lisätessä kuvan sävyt himmenee, joten lisätään siihen Varjostus-kohdasta (3.) tummuuttta tuomaan sävyt herkullisemman näköisinä takaisin. Tämänkin määrä vaihtelee niin paljon kuvasta, mutta yleensä säädän sitä maksimissaan tämän verran kuin tässä kuvassa.

Koko näytön kaappaus

Vielä viimeinen silaus kuvalle tapahtuu silloin tällöin Korosta vaaleat kohdat-palkista (4.). Tätä ei kannata liikuttaa paljoa vaan pieni hiirellä veto riittää.

IMG_8014

Ja lopputulos näyttää tältä – Yksinkertainen ja ennen kaikkea nopea muokkaus!
Huh tulipas tästä kilometripostaus :D Toivottavasti jaksoitte lukea loppuun asti! Mutta kertokaa ihmeessä oliko tämä teidän mieleen?


74 Responses to “Kuvaamisen & muokkaamisen abc”

 1. Anonyymi sanoo:

  Kiva postaus;)
  T. Meri

 2. Anonyymi sanoo:

  Sopivan pituinen ja hyvin selitetty! Tykkäsin:)

 3. Anonyymi sanoo:

  Pakko vähän korjata ;-) av tilassa kamera valitsee itse valotusajan kuvaajan valitseman isoarvon ja aukon perusteella. ja p tilassa kamera valitsee sekä valotusajan ja aukon itse, kuvaaja valitsee vain isoarvon. nuo kyllä menee aika helposti sekaisin ;D

 4. Anonyymi sanoo:

  Tosi kiva postaus! :) Ite muokkailen lähes samallailla, mut sitte kans viimesestä välilehdestä laitan vähän tehostusta :)

  Ja heii se piti vielä sanoa, että ku käytät sitä kookosöljyä hampaiden valkaisuun, niin ei kannata sylkästä sitä öljyä sitten lavuaariin, vaan roskikseen. Se kookosöljy nimittäin kovettuu sinne viemärin putkiin ja kohta teillä on viemäri tukossa :D

 5. sanni sanoo:

  Kiitos vinkeistä;-)

 6. Anonyymi sanoo:

  Kato revontulet! !!!@

 7. emmi sanoo:

  Taidan olla jotenkin laiska, kun en muokkaa blogini kuvia ollenkaan… :D utta yödyllinen postaus, josko sitä itsekkin innostuisi jotain niille kuville tekemään! (:

 8. Saijis sanoo:

  Hei kiva, kun pidit! Kiitoksia :-)

 9. Saijis sanoo:

  Oi oi kiitos :) Hyvä juttu! Mä pyrin kirjoittamaan tämän mahdollisimman yksinkertaisesti ja selkeästi, joten hyvä kuulla että se oli sellainen :')

 10. Saijis sanoo:

  Heii!! Hyvä, kun korjasit :p Mä nimittäin aina sekoitan nuo! Haha en tiedä mikä siinä on niin vaikeaa muistaa miten mikäkin menee :-D Kiitos, mä korjasin tämän heti tekstiin :)

 11. Saijis sanoo:

  Kiitos hurjasti Ano :) Oi!! Tämä on kyllä nopea ja omalla tavallansa yksinkertainen tapa muokata kuvat.

  Mä luin juuri pari päivää sitten samasta aiheesta ja onpas jännä :o Luin, että öljy ei jotenkin "hajoa" normaaliin tapaan. Mutta hyvä tietää ja toivottavasti moni muukin lukee tämän :)!

 12. Saijis sanoo:

  Ei mitään! Hyvä juttu, jos tästä oli edes vähän apua :)

 13. Saijis sanoo:

  Häh?? Ai pihalta :o En nähnyt mitään :D

 14. Saijis sanoo:

  Ei hätää, mäki oon tosi laiska ja tämä näyttää tässä postauksessa "työläältä", mutta todellisuudessa se on aika laiska muokkaus :D Mukava kuulla, että sä mahdollisesti innostut tämän myötä kokeilemaan kans sitä! Kiitos Emmi :)

 15. Anonyymi sanoo:

  Sun blogissa on kyllä ihanan vaaleita ja selkeitä kuvia! Ja tuo mitä kutsuit "janaksi" tekee kuvista yli- tai alivalottuneita. Esim ylivalotetaan kun vaalea asia on tummaa taustaa vasten ja toisinpäin :)

 16. Mary sanoo:

  Oii tämä oli tosi hyödyllinen postaus! :) kiitos paljon<3

 17. Bellanna sanoo:

  Oi jee sie vihdoin teit tämän postauksen! Olenkin käynyt joskus toivomassa tätä ;) Tästähän olikin jonkin verran apua (ei tosin ollut uutta tuo picasa, koska olen käyttänyt sitä jo viimiset 10v) , kun itsellä myös sama kamera ja samat objektit :) Joten iso kiitos siis!! <3 Huippua, että jaksat nähdä vaivaa ja tehdä näin tarkoin :)

 18. Ellen sanoo:

  Vitsi sain hyvi vinkkejä!
  Mä en tiedä osaatko vastata tähän mutta innokas hevoskuvaajan kun olen niin tuleeko kuvista hyviä jos kyttää noit, eli siis toiimiiko nuo myös jos on liikkuva kohde?

 19. Iitu sanoo:

  Kiva ja hyödyllinen postaus! Oon itse kanssa pähkäillyt samoja asioita, ja ilokseni huomasin tätä lukiessani että käytät samaa ohjelmaa ja kameraa kuin minä joten tuplahyöty :)

 20. Emmi sanoo:

  Tosi kiva postaus! :-) itse muokkaan kuvani lähes samalla tavalla Picasalla, tykkään tosi paljon just sen takia, että se on yksinkertaista ja nopeaa :D

 21. Taru Ojalehto sanoo:

  Onko tuo sinun käyttämä kuvanmuokkaus ohjelma ilmainen ?
  Mutta tosi kiva postaus jälleen … oot kyl tosi hyvä muokkaamaan kuvia ;) Mä oo joskus huvinvuoksi muokkailu kuvii jos on ollu vähä huono laatuisia mutta onnistun yleensä aina vaan pilaamaan ne :'D
  Noh :D Pitää varmaan luottaa siihen että harjoitus tekee mestarin ;D Hieno kamera :)

 22. Anonyymi sanoo:

  Hehe hauskasti sanot tuon "syyskuulla" kun minä sanoisin "syyskuussa" :D varmaan pikku murre erot :) sun blogi on ihan lemppari, postauksia tulee ihanan usein ja ne ovat monipuolisia! Jatka samaan malliin :)!

 23. Saijis sanoo:

  Kuinka ihanasti sanottu :) Kiitos hurjan paljon Anonyymi <3 Heh joo niin muuten tekee! Mä en saanut päähän sen oikeaa virallista nimeä niin kutsuin janaksi :D Mutta se on kätevä tapa saada kuviin valoa ja varsinkin jos tausta on tumma (:

 24. Saijis sanoo:

  Jeii kiitti kovasti!! Mahtavaa, että tästä oli hyötyä :) <3

 25. Saijis sanoo:

  Joo!! Kiva, kun tulit toivomaan tätä ;-) Tästä on nimittäin toivottavasti mahdollisimman monelle hyötyä :) Ohoh 10 vuotta on pitkä aika – Mutta miksi sitä toisaalta hyvää vaihtamaankaan! Tämän postauksen tekemiseen kyllä vierähti tovi, mutta musta oli kiva välillä tehdä vähän tällaisiä isompia postauksia :') Kiitos itsellesi tästä kommentista…<3

 26. Saijis sanoo:

  Saitko! Voi sitä mä pyrin tällä postauksella samaan aikaan, joten ilahduttavaa kuulla tämä :) Riippuu paljonko kohde liikkuu. Mä kävin parisen kuukautta sitten kuvaamassa erästä hevosta, kun pyydettiin niin mulla oli käytössä liikkuvan kohteen-asetukset ja erilaiset muutkin asetukset :) Mutta kannattaa ihmeessä testata! Valotusajalla on suuri merkitys niiden kuvien onnistumisessa eli sitä säätelemällä voi saada jo hyvät otokset aikaan :p

 27. Saijis sanoo:

  Ooh kiitos Iitu :) Noni! Tästä postauksesta tulee tuolloin tuplahyöty, kun on samat ohjelmat ja kamera käytössä. Kiitos sulle kommentistasi (:

 28. Saijis sanoo:

  Kiitoksia paljon sulle Emmi :) Huippua! Munkin mielestä tämä on helppokäyttöinen ja jotenkin nopea ohjelma – Eikä lopputuloksesta tule yhtään huono :p

 29. Saijis sanoo:

  Aw kiitos paljon Anonyymi :) Oli ilahduttavaa nähdä, että tästä postauksesta pidettiin paljon !♥

 30. Saijis sanoo:

  Juu kullä on! Hih kiiitos Taru :) Hyvä juttu, jos ne on sun mieleen ;-) Eikä… Se on kyllä vaikeaa verrattuna onnistuneiden kuvien muokkaamiseen. Mutta jotkut voi saada helpostikin pelastettua =) Ja aivan totta! Kaikki oppii, kunhan harjoittelee ahkerasti :>

 31. Saijis sanoo:

  Haha joo :D Mä en kiinnitä tuohon enää mitään huomiota, mutta nyt kun sanoit niin totta! Siinä on varmaan joku ero murteessa :) Wau kiitos! Tällaisen kommentin jälkeen lähti päivä paljon paremmin käyntiin :p

 32. Emilia sanoo:

  Kattava ja hieno postaus!!!<33

 33. Veera sanoo:

  Mulla on Canon EOS 600.
  Tästä postauksesta sain paljon apua ja oppia, kiitos Saijis siitä ! Lisää tämän tyyppisiä postauksia! :) ♡

 34. Katja S sanoo:

  Todella kiva ja tarpeellinen postaus! Pitääkin testata tuo picasa. Kamera on ilmeisesti todella hyvä? Olen ajatellut uusia omani Canonin ja mietin juuri että millainen olisi hyvä!

  TV Katja Willalemmelle.blogspot.fi

 35. Tää tuli tosi hyvään väliin, ostin nimittäin saman kameran viime viikolla :D Mulla on tällä hetkellä käytössä perusobjektiivi myös, mutta tällä pärjää kyllä toistaseks vielä hyvin! Pitää eka myös hiukan opetella kameran käyttöä :)

 36. Anonyymi sanoo:

  Mulla on sama kamera, mut mun kuviin tulee salama jos otan noilla asetuksilla. Tuleeko sulle? Miten saat kuvat silti näyttämään siltä, et niissä ei olis salamaa? :D

 37. Anonyymi sanoo:

  Kirjoitan myös blogia ja minulla on aivan sama kamera (mutta vain yksi objektiivi) ja muokkaan kavatkin samalla muokkaus ohjelmalla. Sinun kuvasi ovat AINA NIIN IHANIA eli luultavasti tuo kamera on sitten hyvä :-) samoin kuin muokkausohjelmakin ❤️

 38. Anonyymi sanoo:

  Kiva postaus ja tosi hyödyllinen! ♡ Muuten miten saat kommenteihin sen hyväksyntäjutun että sun pitää eka hyväksyä ja sitten vasta menee julkasuun jos menee ja millä otit noi kuvat sun kamerasta tässä postauksessa? :-)

 39. Heidi sanoo:

  Minulla on ollut samat metodit picasan suhteen jo pidemmän aikaa. Tykkään kans, kun samalla ohjelmalla on helppo ladata kameran kuvat tietokoneelle ja selata niitä :)

  Minulta itseltäni löytyy myös sama kamera perusobjektiivilla. Olen myös isältäni silloin tällöin lainannut kiinteäpolttovälistä objektiivia ja sellainen on hankintalistalla! Kuviin saa niin paljon enemmän valoa ja tarkkuutta. Miinuksena vaan jos ottaa kuvia isommista kohteista, niin pitää mennä tosi kauas :D ja kiitos taas kerran hyvästä postauksesta!♥

 40. Anonyymi sanoo:

  Täytyy sanoa, että sulla on kyllä tosi kivoja postauksia:) Kaikki kuvat ovat raikkaita ja hyvälaatuisia ja täältä blogista saa ihanasti inspiraatiota:D Voisitko tehdä jonkun meikki- tai ihonhoitopostauksen, esim. ihonhoitorutiini, arkimeikki, joistain tuotteista arvostelut tai vaikka meikkikokoelma:) ?

 41. Saijis sanoo:

  Wau kiitos ihanainen :) Oot kyllä aina niin ihanan positiivinen <3!

 42. Saijis sanoo:

  Oi sitten siinä pätee samat säädökset kuin mun omassa :) Hihi kiitos hurjasti! Voisin kyllä alkaa jakamaan enemmän tällaisia vinkkejä teille sekä tehdä muutenkin erikoisempia postauksia :')

 43. Saijis sanoo:

  Jee kiitti Katja!! Mahtavaa nähdä sun olevan tuota mieltä :) On tosi hyvä ja se on mun käyttöön ainakin riittävän selkeä sekä helppo käyttää. Voin suositella tätä lämpimästi ja siihen tuota 50mm objketiivia :p

 44. Saijis sanoo:

  Oikeasti :D Voi ei olisi sitten voinut parempaa ajankohtaa sattua :) Joo se on tosi hyvä ja siinä on zoomi, jota tuossa 50mm ei ole. Eli senkin vuoksi se on hyvä käytössä. Joo harjoittelemalla tottuu siihen ja myöhemmin sitten voi kasvattaa objektiivi kokoelmaa! :)

 45. Saijis sanoo:

  Kuulostaapa oudolta :o Mulla ei nimittäin koskaan salama nouse itsellään! Ootko katsonut asetukset ettei siellä oo mitään automaattista salaman nostoa päällä :o

 46. Hei sultahan mä voin nyt kans kysyä, että oliko niin että tohon sai vaan langallisen kaukolaukasimen?

 47. Saijis sanoo:

  Ohoh vähän mikä yhteensattuma :o Aww kiitos paljon tästä! Oon kyllä ollut enemmän kuin tyytyväinen tähän kameraan sekä uuteen objektiiviin :) Voittaa mennen tullen vanhan. Mutta yksi ratkaiseva tekijä kuvissa on myös juuri tuo kuvanmuokkausohjelma, jota voisin hehkuttaa paljon enemmänkin ♥ :p

 48. Saijis sanoo:

  Kiitoksia kovasti :) Sen saa, kun menee Blogger – Asetukset – Tekstit ja kommentit. Sitten sieltä laita "pallo" kohtaan Kommenttien valvonta: Aina :) Toivottavasti tajusit mitä tarkoitin! Ja kuvasin nämä Iriksen kameralla, joka oli mulla tämän postauksen vuoksi hetken lainassa (:

 49. Saijis sanoo:

  Hei vähän kiva :) Niinpä! Kaikki tarpeelliset jutut onnistuu yhden ohjelman avulla ja sen vuoksi muokkaaminen tapahtuu nopeasti. Se kameran mukana tullut perus objektiivi on kyllä hyvä, mutta eron tuohon nykyiseen huomaan heti :) Sillä saa kans paljon laadukkaampia ja kirkkaampia kuvia. Objektiivi vaikuttaa yllättävän paljon lopputulokseen ja itse ajattelin kans jossain välissä kasvattaa kokoelmaa :) Voi kiitos ihana Heidi tästä ♥!

 50. Saijis sanoo:

  Kuinka mukava kuulla sulta tällainen kommentti :) Ja vielä kivempaa on nähdä, että sä saat täältä blogista noin paljon inspiraatiota <3 Voi miten hyviö ideoita kaikkki! Hiustenhoitorutiineista oon suunnitellut postausta sekä kevään kosmetiikasta, mutta nuo nämä ideat mä kirjoitan myös ylös. Kiitos näistä :')

 51. Saijis sanoo:

  Kyllä mä oon ainakin nähnyt myös langattomia :o Oliskohan ollut Gigantissa :)

 52. Mari sanoo:

  Kommentoin tähän väliin tälleen törkeästi tuota liikkuvan kohteen kuvaamista, että siinähän eniten merkkaa valon määrä ja kuinka paljon kamerasta pystyy säätämään valotusaikaa. Jos on kesä ja valoisaa, pystyy valotusajan säätämään tosi lyhyeksi, jolloin kaiken järjen mukaan pystyy liikkuvan kohteen pysäyttämään kuvaan. Jos otat maneesissa kuvia, sulla täytyy olla todella valovoimainen objektiivi siihen hommaan.

  Itse kuvaan futikset ja hevoset aina manuaalilla, koska siihen oon tottunu. Lehtikuvaajat vetelee aika usein av:lla.

 53. Anonyymi sanoo:

  Osaisitko neuvoa, mikä kamerassani (Canon eos 550d) voisi olla vikana? Nimittäin kamera ei tarkenna automaattisesti, ja jos joskus sattuu tarkentamaan niin tarkennus on huono eikä tarkenna oikein. Manuaalilla tarkennus toimii, mutta automaatilla kun koittaa tarkentaa niin se oudosti naksuu ja päästää outoja ääniä :D Missä osassa vika voisi olla ja saisiko sitä itse korjattua jos vain satut tietämään? :) Kamera on kyllä vanhakin, noin 4-vuotta, mahtaisiko liittyä asiaan?

 54. Jenna sanoo:

  Oli tosi kattava postaus! :) Kuvien ennen ja jälkeen kuvissa ei ole suurta eroa, mutta se onkin hyvä juttu sillä silloinhan kuva on onnistunut täydelliseti. Sulla on tosi kivoja ja valoisia kuvia ♥

 55. Susanna sanoo:

  Jes, ihana postaus, jota olenkin jo odottanut! Tästä sai hyviä vinkkejä omienkin kuvien muokkaukseen. Kiitos tästä! :)

 56. MarskuOmppu sanoo:

  Kiva postaus!:)

 57. Anonyymi sanoo:

  Voitko joskus tehdä postauksen jossa näytät miten teet bannerisi? :)

 58. Saijis sanoo:

  Kuulostaa tosi oudolta :o Voi olla hyvin mahdollista, että automaattitarkennuksessa on asetukset muuttunut. Mutta voi olla myös, että objektiivin tarkennus on hajalla, jos kerran ainoastaan automaattinen tarkennus toimii :/ Sulla on eri kamera kuin mulla, mutta yleisesti Canonin kameroissa on samantyyliset asetukset eli mä suosittelen katsomaan jos asetuksissa olisi joku heikosti tai sitten kannattaa kokeilla muuttaa niitä. Tekeekö se sen jokaisella säädöllä eli tarkoitan näitä P, AV jne? Yksi vinkki on myös käydä kysymässä ammatilaiselta liikkeestä, että mikä siinä on :/ Nimittäin jos se on hajalla niin hän näkee heti saako sitä korjattua tai mitä asialle voisi tehdä :)

 59. Saijis sanoo:

  Vautsi kiitos hirmuisesti Jenna :) Tuo on totta! En muokkaa niitä liikaa vaan suurimmat muokkaukset tapahtuu kamerassa :) Oi ihana kuulla sun olevan tuota mieltä – Iso kiitos ♥!

 60. Anonyymi sanoo:

  ^Yhtäkkiä kuulostais siltä että sun objektiivista on menny tarkennusrengas paskaksi. Mulla vanha objektiivi teki sitä, just että se ei tarkentanu kunnolla tai sit se tarkennus oli ''sahaava''. Koita kiikuttaa se huoltoon, ne selvittää sielä tarkemmin että missä on vika ja mistä se mahdollisesti johtuu :)

 61. Anonyymi sanoo:

  No eiku sisältä :o

 62. Saijis sanoo:

  Hei hyvä, kun tulit kommentoimaan ja kertomaan omat vinkkisi. Mä oon ainoastaan kerran kuvannut liikkuvaa kohdetta ja silloin se sattui olla hevonen :) Kuvat onnistui yllättävän hyvin, mutta käytin myös automaattia. Tästä sun kommentista on varmasti hyötyä Ellenille sekä mulle ensi kerralla. Kiitos :)!

 63. Saijis sanoo:

  Tuhannet kiitokset sulle Susanna! Ihan huippua, että tästä oli sulle apua :) Täytyy alkaa jakamaan tällaisia vinkkejä teille enemmän, kun nämä saa näin hyvän vastaanoton :')

 64. Saijis sanoo:

  Kiitos hirmuisesti! (:

 65. Saijis sanoo:

  Ei yhtään hullumpi idea, mä laitan tämä ylös! Kiitti ideasta (:

 66. Saijis sanoo:

  Mä oon kans joskus kuullut, että juuri tuo rengas voi hajota jos se ottaa esimerkiksi "osumaa" joskus. Objektiivi nimittäin osuu ensimmäisenä joka paikkaan niin se voi hajota pienestäkin osumasta :s Mutta ammattilaiset näkee kyllä heti, että mikä siinä on vialla :)

 67. Sofia Annika sanoo:

  Kiitos sun mun kuvista tuli heti paljon kivemman näköisiä! Sulla on muutenkin tosi hyvä blogi, upeita kuvia ja ehkä mukavinta tekstiä lukea, jatka samaan malliin ❤

 68. Saijis sanoo:

  Voi eikä! Ihana saada tällaista palautetta, jossa kuulee että mun postauksista on ollut konkreettista apua :) Ilahdutit paljon mun iltaa – Kiitos tästä Sofia :) ♥

 69. aurora anni sanoo:

  Oon huomannu että varsinki nyt talvisin on paljon vaikeampi toteuttaa postauksia koska ulkona on niin pimeä. Joten nyt kun kerroit miten tuota valoisuutta saa laitettua kamerasta (plussana se että meillä on samat kamerat), auttaa ihan sikana kuvien ja postausten toteuttamisissa. Kiitos♥
  http://auroraangela.blogspot.fi/

 70. Saijis sanoo:

  Joo tuo on aivan totta.. Pihalla on samaan aikaan niin synkkää ja ankeaa, että kuvaaminen meinaa olla kovan työn takana onnistua :s Mutta tällä valonsäädöllä saa tuotua kuviin hyvin eloa :) Ihana nähdä, että musta oli apua! Kiitos itsellesi :) ♥

 71. Anonyymi sanoo:

  Salaman oikeanlaisilla asetuksilla kuvan saa näyttämään siltä, että sitä ei ole käytetty. Sikäli vaikeaa se on kameran sisäänrakennetulla salamalla saada sen näköiseksi kuvaa, sillä valovoimaisuutta ei niin hyvin pysty muuttamaan kuten käsisalamassa. Onhan näihinkin kikkoja, esim. erilaisia hajauttimia tai screeneja sisäänrakennetun salaman eteen. Yleensä jos kamerassa pomppaa automaattisesti salama esiin, kuvaat automaatti- tai AV-asetuksella. Sen saat kierrettyä käyttämällä kokonaan manuaaliasetusta.

 72. Anonyymi sanoo:

  Kuten edellinen anonyymi jo sanoi, objektiivissasi on luultavasti tarkennusrengas rikki jos se automaattisesti ei kykene tarkentamaan mihinkään. Onhan objektiivi aika "vanhahko", nimittäin kameroiden mukana tulevat kittiobjektiivit eivät hirmuisen pitkiä aikoja kestä. Itse ei kannata mennä värkkäämään siihen mitään, vaan viet suoraan kameraliikkeeseen tai lähetät korjaukseen tms. Voi olla että objektiivin korjauskin maksaa enemmän kuin uusi vastaava, joten kannattaa miettiä ostaisitko samantein uuden.

  Terveisin kameraliikkeessä myyjänä toimiva

 73. essi sanoo:

  hahah varmaan tyhmä kysymys, mutta siis mistä tuon "janan" arvoa pääsee muuttamaan :-D koitin ihan sikana kaikkia tapoja mutta ei!

 74. Saijis sanoo:

  Ei ole tyhmä kysymys :) Sitä pääsee muokkaamaan kameran reunassa olevista kolmen napin kohdasta valitsemalla sen viimeisen. Siinä on neliö, jonka keskellä on iso Q-kirjain. Sitten vaan nuolia liikuttamalla ylös :)!

Kommentoi