Ice coffee with almond milk

IMG_4802ss

Kivaa perjantai iltaa Vaikka tähän aikaan päivästä ei enää kaipaa lisäenergiaa niin tulin vinkkailemaan teille eräästä mun suosikkijuomasta, jota voitte testailla vaikka heti huomenna aamulla! Mä ajattelin nimittäin jakaa teille easyn jääkahvin reseptin tai tämän maku on niin kermainen, että sitä voisi kutsua enemmänkin jäälateksi.

IMG_4731

Moni teistä lukijoista on jo saattanut huomata, että oon ottanut mun melkein päivittäitäiseen tai noh ainakin viikottaiseen käyttöön herkullisen mantelimaidon. Te ootte lähetellyt mulle kysymyksiä tähän liittyen ja hetki sitten myös Alpro haastoi mut kehittelemään oman reseptin tämän avulla, joten ajattelin nyt vähän infota teitä tästä paljon suosiota saaneesta mantelimaidosta.

IMG_4773s

Kuinka monelle teistä Alpro on merkkinä tuttu? Mulle ei oo ollut kuin vasta pari kuukautta ja hieman harmittaa, että en oo löytänyt näitä kyseisen merkin tuotteita aikaisemmin. Alpro valmistaa tuotteensa monenlaisista herkullisista sekä ennen kaikkea terveellisistä aineosista kuin esimerkiksi riisistä, soijasta, hasselpähkinästä, kookoksesta ja tietysti mantelista. Valikoimaa riittää vaikka millä mitalla ja sieltä löytyy muun muassa ruuanlaittovalmisteita, erilaisia vaihtoehtoja jugurteille ja juomille.
Mantelimaito on tervellinen ja luonnollisempi vaihtoehto esimerkiksi perus maidolle. Se on 100%:sesti kasvipohjainen, se sisältää E-vitamiinia sekä on täysin laktoositon ja gluteeniton – Sopiva valinta osaksi terveellistä ja monipuolista ruokavaliota!

IMG_4706s

Sitten reseptiin – Eli tarviset:

Espressoa tai normaalia vahvaa kahvia
Mantelimaitoa
Vaniljasokeria
+ Kahvista tehtyjä jääpaloja

IMG_4768s

Ensimmäisenä keitä Cupsolo-koneella kupillinen Espressoa tai normaalilla kahvinkeittimellä vahvaa kahvia. Lisää joukkuun teelusikallinen vaniljasokeria sekä kaada joukkoon mantelimaitoa. Sekoita hyvin! Tämän jälkeen laita se jääkaappiin kylmentymään noin 15 minuutiksi.

IMG_4747ss

Mä oon yksi kunnon kahvihullu eli juon sitä päivässä vähintään kolme kuppia, joten vaihtelun vuoksi tulee kokeiltua kaikkia erilaisia versioita. Innostuinkin hetki sitten tälläisistä itse tehdyistä kahvisista jääpaloista, jotka korostaa jääkahvissa entisestään kahvin aromia sekä pitää juoman kylmänä esimerkiksi kesän helteillä. Nämä on helppo tehdä: Kaada vasta keitetty kahvi jääpalamuotteihin ja laita se pakastimeen vähintään puoleksi tunniksi! 

IMG_4806ss
Kun jääkahvi on vartin kylmentynyt jääkaapissa niin lisää joukkoon vielä kahvin makuisia jääpaloja, jonka jälkeen se onkin valmista nautittavaksi  Helppoa, nopeaa sekä kivaa virkistystä aamun perus kahvin tilalle! Mä käytän nykyään makeuttamatonta mantelimaitoa, mutta tähän kahviin normaali versio soveltuu kuitenkin vielä paremmin ja se tekee tästä täyteläisemmän.

Onko teistä moni testannut mantelimaitoa? Entä aiotteko kokeilla tätä jääkahvia?

Toteutettu yhteistyössä Alpro Suomen kanssa

54 Responses to “Ice coffee with almond milk”

 1. Avatar Janni sanoo:

  Oi, tää lähtee kyllä varmana testiin, ihanan helppo ja herkullisen kuuloinen ohje! ♥ Alpron tuotteet on täälläkin lähes päivittäisessä käytössä! :) Toi jäälatte maistuu varmasti tälläselle kahvisiepolle – ja ihanaa että ohje on vieläpä terveellinen, nams! :)

 2. Avatar Saijis sanoo:

  Voi kiitos kovasti Janni ♥ Ihana kuulla, että sä aiot heti testata tätä! Ja tämä taitaa olla itse asiassa helpoin ohje, jonka oon koko blogihistorian aikana täällä jakanut :p Kiva tehdä välillä tälläisiä :) Jooooh! Jos oot yhtään samanlainen kahvihullu kuin mä niin tuut varmasti ihastumaan tähän. Mä kans tykkään, että tämä on terveellinen ja voittaa mennen tullen sokerilla maustetun normaalin kahvin :')

 3. Avatar Jutta sanoo:

  Näyttää kyllä niin herkulliselta, vaikka en olekaan kahvin ystävä :D. Tuota voisi kyllä kuitenkin testata vaikkapa joissain juhlissa – ainakin uskon, että voisi olla monen mieleen!
  Ihana, kun sä jaksat tehdä niin monipuolisia postauksia<3

 4. Avatar Saijis sanoo:

  Testaa ihmeessä, voit tulla yllättymään :p Niinpä :) Tämä on sellainen juoma, jota voisi nauttia kupin jos toisenkin! Voi kiitos hirmu paljon sulle Jutta :) Mieltä lämmittävää nähdä, että pidät monipuolisista postauksista <3

 5. Avatar Anonyymi sanoo:

  Tää pitää testata, tykkään kahvista mutta ehkä vielä enemmän kylmistä kahvijuomista! :-) :D

 6. Avatar Saijis sanoo:

  Oooh testaa :) Kahvi on taivaallisen hyvää, mutta vielä parempaa tässä versiossa! Jotenkin kylmyys tuo tässä vielä paremmin maut esille ;-)

 7. Avatar Ilonaah sanoo:

  tosi kiva postaus & hauska idea tämä! ♥ hmm, ite en kyllä ole niin kahvi ihminen, etenkään vahvan kahvin ystävä, mutta kyllä mä tätä ehkä silti aion kokeilla! ♥ toi mantelimaito kuulostaa kyllä tosi kiinnostavalta ja terveelliseltä, sitä täytyykin varmasti kokeilla! ♥ :–)

 8. Avatar Saijis sanoo:

  Jei ♥ Mahtavaa nähdä sun tykkäävän niin postauksesta kuin myös ideasta :) Joo suosittelen vaikka et kahvista pitäisikään! Tuo vaniljasokeri tuo tähän sellaisen makean maun niin se vahva kahvi ei enää maistu niin paljon :) Mantelimaito on myös tosi hyvä valinta ihan perus smoothieiden ja juomien tekemiseen! Käytän sitä itse myös aamulla kaurapuurossa – NAM ♥ :-)

 9. Avatar Emilia sanoo:

  Täytyyy testata ehdottomasti pian :)<333

 10. Avatar Saijis sanoo:

  Vitsit, että oli kiva päivittää Blogger näin myöhään illalla ja nähdä sielä sun lämmin sekä positiivinen kommentti :) Kiitos Emilia <3 Ja huippua, että mun puuroreseptit on myös testauksessa, nyt vielä tämä kokeiluun mukaan ;) <3

 11. Avatar Minna sanoo:

  Mä oon käyttäny mantelimaitoa jo pitkään ja se maistuu niin hyvältä kaikessa! Tykkään tosi paljon siitä myös kahvissa! Jääkahvia täytyykin kokeilla seuraavaksi :))

 12. Avatar Anonyymi sanoo:

  Saija, apua. Olet liian ihana. Kyynel tuli kun lapsi on iloinen kun vastasit kommenttiinsta. Oikeasti mulla on tippa silmässä. Olet aivan äly ihana. Saija olet aivan täydellinen <3 Siis apua oikeasti. Piristät lapseni päivää tosi tosi tosi paljon postauksillasi. Kuinka tylsää tyttärellänikin olisi ilman blogiasi. Älä koskaa lopeta tätä <3 Olet aivan huippu Saija!

 13. Avatar Anonyymi sanoo:

  alpro on ollut tuttu monia vuosia, serkkuni kun ei voi maitotuotteita käyttää, niin heillä aina on soijamaitoa tarjolla (jota aina itse yritän siellä päästä juomaan :-D). vähän aikaa sitten kokeilin makeuttamatonta mantelimaitoa, ja ainakin tuorepuuroissa se oli älyhyvää! :-)

 14. Avatar Emilia sanoo:

  Voi vitsit miten herkulliselta toi näyttääkään :) ite myös suuri kahvin ystävä joten pakko päästä tuo testaamaan ;) ihana kun jaat näitä reseptejä tänne, aina saa jotain uutta kokeiltavaa !

 15. Avatar Saijis sanoo:

  Sanos muuta! Mä kokeilin kans normaalissa kahvissa ja aluksi maku oli tosi jännä, mutta kyllä siihen sitten tottui:) Mutta tuorepuurossa se on ihan ehdoton! Ja voin lämpimästi suositella tätä jääkahvia kokeiltavaksi <3

 16. Avatar Saijis sanoo:

  Kuinka lämpimästi sanottu! Ihana nähdä aamulla ensimmäisenä täällä näin iloinen vastaanotto :) Tosi hyvä juttu jos voin kirjoituksilla ja tällä blogilla piristää tytärtäsi! Suuren suuret kiitokset sulle <3

 17. Avatar Saijis sanoo:

  Voi vähän kiva :-) Aivan harmittaa, kun en oo itse löytänyt näitä tuotteita aikaisemmin… Mutta onneksi nyt vihdoin! Haha vähän hyvä taktisesti käydä siellä juomassa sitä ;-D Samaa mieltä! Mä teen kans aina tuorepuuron makeuttamattomaan tai tähän normaaliin mantelimaitoon ja se tuo siihen kivan maun :)

 18. Avatar Saijis sanoo:

  Ja maistuu vielä paremmalta, nimimerkillä juuri sama aamukahvi vieressä ;> Jooo! Oon varma, että sä tuut tykkäämään tästä jos vähänkin pidät kahvin mausta ja miksei muutenkin. Mukava kuulla, että nämä reseptit on täällä näin toivottuja (:

 19. Avatar sanni sanoo:

  Tosi hyvän näköistä ! Pitää varmaan käydä hakemassa tota mantelimaitoo nii pääsee kokeilemaan;-)

 20. Avatar Sirpale sanoo:

  Mantelimaito (makeuttamaton) on kyllä kans mun lemppari kookosmaidon kanssa :)

 21. Avatar JIA sanoo:

  Voi nää sun reseptit on hyviä! Poikaystävä on täysin maitoallerginen ja harmittelee aina, ettei voi juoda erikoiskahveja. Tää kuitenkin sopii sillekin kaikessa yksinkertaisuudessaan, kiitos! (:

 22. Avatar mihara sanoo:

  Kahvista tuli mieleen.. Katselin taannoin Prisman hyllyllä (tais olla Juhla Mokka?) mustaherukan makusta kahvia. Teki kauheasti mieli maistaa, mutten uskaltanu ostaa 6€ kahvipakettia, jos jääki sitten juomatta. Päätin sitte testata omaa versiota: mittasin normaalisti purut keittimeen ja rikoin päälle mustaherukka teepussin. Ja ah! Se tuoksuki oli jo niin herkullinen! Kannattaa kokeilla :) Tullu koitettua myös vaniljaa, sitruunaa ja forest fruittia, mutta tuo on ehdottomasti paras.

 23. Avatar Salla sanoo:

  Kuulostaapa kyllä kokeilemisen arvoiselta tämä jääkahvi! Alpro ei ole itselleni entuudestaan tuttu merkki, mutta testiin menee sekin jossain vaiheessa! :) Mun pitää kyllä vielä erikseen mainita noista postauksen kuvista: niin ihanan värisiä ja valoisia! sun kuvat on kyllä aina niin huolella otettuja <3

 24. Avatar Anonyymi sanoo:

  Kiva postaus;)

 25. Avatar Sarita sanoo:

  Mä käytän Alpron makeuttamatonta mantelimaitoa aina proteiinijuomissani, kannattaa kokeilla! :) Sun blogi on tosi kiva <3

  http://xoxosarita.blogspot.fi/

 26. Avatar Heidi sanoo:

  Oi miten hyvältä näyttää!

  http://more-than-we.blogspot.fi/

 27. Avatar Anonyymi sanoo:

  Tämä ei liity mitenkää postaukseen, mutta sinulla on semmoset siniset farkut. Muistaakseni sanoit et oot ostanu ne ginasta! Mikä sen mallin nimi oli ja mitä oot niistä ite tykänny? Täytyykö niitä pestä kuinka usein ja tuleeko niihin semmoisia inhottavia polvipusseja yhden käyttöpäivän jälkeen? Mitä mieltä olet niihin verrattuna dr.denimeihin? Ja paljonko niiden hinta suurin piirtein oli? Ja oliko niitä myös muun värisenä? Olis tosi kiva jos vastaisit asap! :) ♥

 28. Avatar Joanna sanoo:

  Hei pakko kysyä, miten siirrät kuvat puhelimestas koneelle? Kun mä siirrän OneDriven kautta ja se on aika hidasta, kun pitää yksitellen tallentaa ne kuvat. Ja sit haluisin vielä tietää, että millä muokkaat kuvasi?

  P.S. Sulla on ihana blogi!

 29. Avatar Anonyymi sanoo:

  Oii, namii ♥︎_♥︎

  – Julia :-)

 30. Avatar Saijis sanoo:

  Tämä on kyllä yllättävän hyvää vaikka mitään erikoista tässä ei ookkaan :) Oi joo! Mantelimaito oli ainakin mulle positiivinen yllätys ja nyt sitä on tullut juotua viikottain :-)!

 31. Avatar Saijis sanoo:

  Jooooo! Vitsit se on niin hyvää :) Se makeuttamaton versio on mun mielestä jopa parempaa kuin tämä normaali! Kookosmaitoa mä en ookkaan ikinä testannut (:

 32. Avatar Saijis sanoo:

  Huippua, että sä pidät näistä :) Eikä… Voin vaan kuvitella miten hankalaa on elää maitoallergian kanssa, kun maitoa käytetään joka paikassa :s Toivottavasti saatte tästä paremman vaihtoehdon normaalin maidon tilalle :)!

 33. Avatar Saijis sanoo:

  Oikeasti onko sellaistakin :o Kuulostaa herkulliselta! Mutta tuo 6€:n hinta kahvipaketista on kyllä aika paljon jos se onkin pahaa :s Ei vitsit vähän hyvä! Tuo kuulostaa niin herkulliselta, että täytyy testata heti joku päivä <3 Multa löytyy vaikka minkä makuisia teepusseja, joten oma lemppari löytyisi varmasti pian. Ja voi tuo vanilja kahvissa kuulostaa niin hyvältä, että se ei voi kuin olla herkullista :)

 34. Avatar Saijis sanoo:

  Sitä se mun mielestä myös on :) Hei vähän kiva! Alpro on mullekin uusi tuttavuus ja ihan yllätyin, että minkälainen valikoima sitä kaupasta löytyikään kaikenlaisia tuotteita ja vielä moneen eri tarkoitukseen :p Aww kiitos! Mä pyrin ottamaan aina jokaiset kuvat huolella sekä mahdollisimman laadukkaasti, joten sun palaute ilahdutti paljon <3

 35. Avatar Saijis sanoo:

  Iso kiitos sulle! Mukava nähdä, että nämä reseptit on tänne tervetulleita :)

 36. Avatar Saijis sanoo:

  Heii vähän hyvä idea! Jei kiitti tästä vinkistä :) Ja paljon kiitoksia myös kivoista sanoista sulle Sarita <3!

 37. Avatar Saijis sanoo:

  Suosittelen lämpimästi testaamaan! Virkistävää vaihtelua joka aamuiselle perus kahville :')

 38. Avatar Saijis sanoo:

  Joo on:) Ja ne on ostettu Ginasta! Oon tykännyt älyttömästi ja oikeastaan niin paljon, että en enää edes muita farkkuja käytä ♥ Multa löytyy samat kyseiset farkut kolmessa eri värissä ja en enää varmaan osaisi elää ilman niitä :D Ne pysyy tosi hyvin tiukkoina eikä tuu mitään polvipusseja yms. Ei tarvi pestä usein ja ne on niin pehmeät, että pesun jälkeen ne on myös miellyttävät päällä! Voittaa myös 6-0 Dr.Denimit ja ne tuntuu jotenkin näiden Ginan omien jälkeen paksuilta ja epämiellyttäviltä päällä :D En tiedä sitten mistä se johtuu, mutta mä vannon näiden nimeen! Ja malli on nimeltään Alex Jeans. Väreinä on ainakin tummansiniset, vähän vaaleammat, sitten täysin vaaleansiniset ja mustat! Lisää värejä näyttäisi tulevan pikkuhiljaa myyntiin :) Toivottavasti musta oli apua ja kysy vaan jos tulee vielä jotain ♥

 39. Avatar Saijis sanoo:

  Mä siirrän sen iPhonen laturin johdolla eli liitän sen USB-puolen koneeseen sekä jos nopeasti haluan kuvat koneelle niin lähetän ne puhelimella omaan sähköpostiin ja tallennan sieltä :) Kuvat mä muokkaan Picasalla! Se on helppo ja selkeä kuvanmuokkausohjelma, jota oon käyttänyt jo parin vuoden ajan (:

  Voi vitsit kiiiitos paljon <3 Mukava nähdä, että oot pitänyt tästä :)!

 40. Avatar Saijis sanoo:

  ♥ Vähän liiankin hyvää, kun tulee juotua monta kuppia :-D

 41. Avatar JIA sanoo:

  Joo soveltamaan on kyllä saanut opetella! :D Mantelimaito sopii myös hyvin smoothieeseen korvaamaan rahkat niin saan niitäkin viimein alkaa valmistelemaan molemmille. :D Onneksi kaupoista kuitenkin nykyään löytyy just maidottomiakin tuotteita, alpro on kyllä ehdottomasti ykkönen näissä!

 42. Avatar Anonyymi sanoo:

  kiitos paljon tästä oli apua! :-)

 43. Avatar Nelli sanoo:

  kuulostaa kyllä kiinnostavalta reseptiltä, vaikken niin kahvin ystävä ookkaan. ♥ Mä joskus maistoin alpron niitä soya juomia enkä tykännyt yhtään, mut ehkä mun pitäs antaa tälle mantelimaidolle mahdollisuus :-D

 44. Avatar Anonyymi sanoo:

  Aloin vähän aikaa sitten vegaaniksi, joten tää tuli todellakin tarpeeseen koska oon kylmien kahvien rakastaja! ❤️ Oi pakko testata :-)

 45. Avatar Saijis sanoo:

  Oo mä suosittelen tätä lämpimästi vaikka et kahvista tykkäisikään ♥ Tämä on nimittäin sellainen kivan kermaisen makea ja kahvi toimii vaan sivumakuna :p Noita soija juttuja en ookkaan kokeillut :o Mutta tämä mantelimaito oli positiivinen yllätys! Toivottavasti tuut tykkäämään siitä :)!

 46. Avatar Saijis sanoo:

  Hei vitsit sitten tämä tuli juuri oikeaan aikaan! Ja kylmiä kahveja ei muuten voita mikään ♥ Hihi testaa ihmeessä ja mä pidän peukut pystyssä, että tuut tykkäämään tästä :p

 47. Avatar Anonyymi sanoo:

  Olisi kivaa, kun Alpro pystyisi kehittämään vielä jonkin tuotteen pähkinä- ja soija-allergisille :) Katson lähes aina himoiten tällaisia reseptejä, mutta en voi omien allergioiden takia käyttää niitä :(

 48. Avatar Jenna sanoo:

  Oii kuulostaa niin hyvältä!! Mulla on jääkaappi täynnä alpron tuotteita mm. erilaisia maitoja. :) Mantelimaito on ihan parasta! <3

 49. Avatar Saijis sanoo:

  Hei kannattaa laittaa ihmeessä tuo vinkki eteenpäin Alprolle! Ei sitä tiedä vaikka sun idea toteutuisi hyvinkin pian :) Voi ei… Voin vaan kuvitella kuinka inhottavaa katsoa reseptejä, joita ei voi itse valmistaa :

 50. Avatar Saijis sanoo:

  Testaile ihmeessä tätä! Jos käytät Alpron tuotteita niin varmasti tuut myös tykkäämään tästä :) Älä muuta sano ja se käy vielä niin moneen eri tarkoitukseen <3 :p

 51. Avatar Saijis sanoo:

  Jeii hyvä juttu! Ei mitään :)

 52. Avatar Saijis sanoo:

  Niin sopii! Voi, että se maistuu taivaalliselta smoothieissa <3 Ja myös tuorepuurossa, nammm :p Hyvä, että löytyy myös niitä maidottomia versioita niin allergiaa kärsivät pääsee myös nauttimaan samoista herkuista :)

 53. Avatar Anonyymi sanoo:

  Aww oot tosi suloinen

 54. Avatar Saijis sanoo:

  Aww vaan itsellesi tästä kommentista! :*

Kommentoi