Ice coffee with almond milk

IMG_4802ss

Kivaa perjantai iltaa Vaikka tähän aikaan päivästä ei enää kaipaa lisäenergiaa niin tulin vinkkailemaan teille eräästä mun suosikkijuomasta, jota voitte testailla vaikka heti huomenna aamulla! Mä ajattelin nimittäin jakaa teille easyn jääkahvin reseptin tai tämän maku on niin kermainen, että sitä voisi kutsua enemmänkin jäälateksi.

IMG_4731

Moni teistä lukijoista on jo saattanut huomata, että oon ottanut mun melkein päivittäitäiseen tai noh ainakin viikottaiseen käyttöön herkullisen mantelimaidon. Te ootte lähetellyt mulle kysymyksiä tähän liittyen ja hetki sitten myös Alpro haastoi mut kehittelemään oman reseptin tämän avulla, joten ajattelin nyt vähän infota teitä tästä paljon suosiota saaneesta mantelimaidosta.

IMG_4773s

Kuinka monelle teistä Alpro on merkkinä tuttu? Mulle ei oo ollut kuin vasta pari kuukautta ja hieman harmittaa, että en oo löytänyt näitä kyseisen merkin tuotteita aikaisemmin. Alpro valmistaa tuotteensa monenlaisista herkullisista sekä ennen kaikkea terveellisistä aineosista kuin esimerkiksi riisistä, soijasta, hasselpähkinästä, kookoksesta ja tietysti mantelista. Valikoimaa riittää vaikka millä mitalla ja sieltä löytyy muun muassa ruuanlaittovalmisteita, erilaisia vaihtoehtoja jugurteille ja juomille.
Mantelimaito on tervellinen ja luonnollisempi vaihtoehto esimerkiksi perus maidolle. Se on 100%:sesti kasvipohjainen, se sisältää E-vitamiinia sekä on täysin laktoositon ja gluteeniton – Sopiva valinta osaksi terveellistä ja monipuolista ruokavaliota!

IMG_4706s

Sitten reseptiin – Eli tarviset:

Espressoa tai normaalia vahvaa kahvia
Mantelimaitoa
Vaniljasokeria
+ Kahvista tehtyjä jääpaloja

IMG_4768s

Ensimmäisenä keitä Cupsolo-koneella kupillinen Espressoa tai normaalilla kahvinkeittimellä vahvaa kahvia. Lisää joukkuun teelusikallinen vaniljasokeria sekä kaada joukkoon mantelimaitoa. Sekoita hyvin! Tämän jälkeen laita se jääkaappiin kylmentymään noin 15 minuutiksi.

IMG_4747ss

Mä oon yksi kunnon kahvihullu eli juon sitä päivässä vähintään kolme kuppia, joten vaihtelun vuoksi tulee kokeiltua kaikkia erilaisia versioita. Innostuinkin hetki sitten tälläisistä itse tehdyistä kahvisista jääpaloista, jotka korostaa jääkahvissa entisestään kahvin aromia sekä pitää juoman kylmänä esimerkiksi kesän helteillä. Nämä on helppo tehdä: Kaada vasta keitetty kahvi jääpalamuotteihin ja laita se pakastimeen vähintään puoleksi tunniksi! 

IMG_4806ss
Kun jääkahvi on vartin kylmentynyt jääkaapissa niin lisää joukkoon vielä kahvin makuisia jääpaloja, jonka jälkeen se onkin valmista nautittavaksi  Helppoa, nopeaa sekä kivaa virkistystä aamun perus kahvin tilalle! Mä käytän nykyään makeuttamatonta mantelimaitoa, mutta tähän kahviin normaali versio soveltuu kuitenkin vielä paremmin ja se tekee tästä täyteläisemmän.

Onko teistä moni testannut mantelimaitoa? Entä aiotteko kokeilla tätä jääkahvia?

Toteutettu yhteistyössä Alpro Suomen kanssa

54 Comments
 • Avatar
  Janni
  Posted at 22:24h, 20 helmikuun Vastaa

  Oi, tää lähtee kyllä varmana testiin, ihanan helppo ja herkullisen kuuloinen ohje! ♥ Alpron tuotteet on täälläkin lähes päivittäisessä käytössä! :) Toi jäälatte maistuu varmasti tälläselle kahvisiepolle – ja ihanaa että ohje on vieläpä terveellinen, nams! :)

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 22:37h, 20 helmikuun Vastaa

  Voi kiitos kovasti Janni ♥ Ihana kuulla, että sä aiot heti testata tätä! Ja tämä taitaa olla itse asiassa helpoin ohje, jonka oon koko blogihistorian aikana täällä jakanut :p Kiva tehdä välillä tälläisiä :) Jooooh! Jos oot yhtään samanlainen kahvihullu kuin mä niin tuut varmasti ihastumaan tähän. Mä kans tykkään, että tämä on terveellinen ja voittaa mennen tullen sokerilla maustetun normaalin kahvin :')

 • Avatar
  Jutta
  Posted at 22:41h, 20 helmikuun Vastaa

  Näyttää kyllä niin herkulliselta, vaikka en olekaan kahvin ystävä :D. Tuota voisi kyllä kuitenkin testata vaikkapa joissain juhlissa – ainakin uskon, että voisi olla monen mieleen!
  Ihana, kun sä jaksat tehdä niin monipuolisia postauksia<3

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 22:49h, 20 helmikuun Vastaa

  Testaa ihmeessä, voit tulla yllättymään :p Niinpä :) Tämä on sellainen juoma, jota voisi nauttia kupin jos toisenkin! Voi kiitos hirmu paljon sulle Jutta :) Mieltä lämmittävää nähdä, että pidät monipuolisista postauksista <3

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 22:55h, 20 helmikuun Vastaa

  Tää pitää testata, tykkään kahvista mutta ehkä vielä enemmän kylmistä kahvijuomista! :-) :D

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 23:02h, 20 helmikuun Vastaa

  Oooh testaa :) Kahvi on taivaallisen hyvää, mutta vielä parempaa tässä versiossa! Jotenkin kylmyys tuo tässä vielä paremmin maut esille ;-)

 • Avatar
  Ilonaah
  Posted at 23:17h, 20 helmikuun Vastaa

  tosi kiva postaus & hauska idea tämä! ♥ hmm, ite en kyllä ole niin kahvi ihminen, etenkään vahvan kahvin ystävä, mutta kyllä mä tätä ehkä silti aion kokeilla! ♥ toi mantelimaito kuulostaa kyllä tosi kiinnostavalta ja terveelliseltä, sitä täytyykin varmasti kokeilla! ♥ :–)

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 23:38h, 20 helmikuun Vastaa

  Jei ♥ Mahtavaa nähdä sun tykkäävän niin postauksesta kuin myös ideasta :) Joo suosittelen vaikka et kahvista pitäisikään! Tuo vaniljasokeri tuo tähän sellaisen makean maun niin se vahva kahvi ei enää maistu niin paljon :) Mantelimaito on myös tosi hyvä valinta ihan perus smoothieiden ja juomien tekemiseen! Käytän sitä itse myös aamulla kaurapuurossa – NAM ♥ :-)

 • Avatar
  Emilia
  Posted at 23:49h, 20 helmikuun Vastaa

  Täytyyy testata ehdottomasti pian :)<333

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 23:56h, 20 helmikuun Vastaa

  Vitsit, että oli kiva päivittää Blogger näin myöhään illalla ja nähdä sielä sun lämmin sekä positiivinen kommentti :) Kiitos Emilia <3 Ja huippua, että mun puuroreseptit on myös testauksessa, nyt vielä tämä kokeiluun mukaan ;) <3

 • Avatar
  Minna
  Posted at 01:39h, 21 helmikuun Vastaa

  Mä oon käyttäny mantelimaitoa jo pitkään ja se maistuu niin hyvältä kaikessa! Tykkään tosi paljon siitä myös kahvissa! Jääkahvia täytyykin kokeilla seuraavaksi :))

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 01:49h, 21 helmikuun Vastaa

  Saija, apua. Olet liian ihana. Kyynel tuli kun lapsi on iloinen kun vastasit kommenttiinsta. Oikeasti mulla on tippa silmässä. Olet aivan äly ihana. Saija olet aivan täydellinen <3 Siis apua oikeasti. Piristät lapseni päivää tosi tosi tosi paljon postauksillasi. Kuinka tylsää tyttärellänikin olisi ilman blogiasi. Älä koskaa lopeta tätä <3 Olet aivan huippu Saija!

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 08:09h, 21 helmikuun Vastaa

  alpro on ollut tuttu monia vuosia, serkkuni kun ei voi maitotuotteita käyttää, niin heillä aina on soijamaitoa tarjolla (jota aina itse yritän siellä päästä juomaan :-D). vähän aikaa sitten kokeilin makeuttamatonta mantelimaitoa, ja ainakin tuorepuuroissa se oli älyhyvää! :-)

 • Avatar
  Emilia
  Posted at 08:16h, 21 helmikuun Vastaa

  Voi vitsit miten herkulliselta toi näyttääkään :) ite myös suuri kahvin ystävä joten pakko päästä tuo testaamaan ;) ihana kun jaat näitä reseptejä tänne, aina saa jotain uutta kokeiltavaa !

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 08:46h, 21 helmikuun Vastaa

  Sanos muuta! Mä kokeilin kans normaalissa kahvissa ja aluksi maku oli tosi jännä, mutta kyllä siihen sitten tottui:) Mutta tuorepuurossa se on ihan ehdoton! Ja voin lämpimästi suositella tätä jääkahvia kokeiltavaksi <3

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 08:52h, 21 helmikuun Vastaa

  Kuinka lämpimästi sanottu! Ihana nähdä aamulla ensimmäisenä täällä näin iloinen vastaanotto :) Tosi hyvä juttu jos voin kirjoituksilla ja tällä blogilla piristää tytärtäsi! Suuren suuret kiitokset sulle <3

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 08:58h, 21 helmikuun Vastaa

  Voi vähän kiva :-) Aivan harmittaa, kun en oo itse löytänyt näitä tuotteita aikaisemmin… Mutta onneksi nyt vihdoin! Haha vähän hyvä taktisesti käydä siellä juomassa sitä ;-D Samaa mieltä! Mä teen kans aina tuorepuuron makeuttamattomaan tai tähän normaaliin mantelimaitoon ja se tuo siihen kivan maun :)

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 09:01h, 21 helmikuun Vastaa

  Ja maistuu vielä paremmalta, nimimerkillä juuri sama aamukahvi vieressä ;> Jooo! Oon varma, että sä tuut tykkäämään tästä jos vähänkin pidät kahvin mausta ja miksei muutenkin. Mukava kuulla, että nämä reseptit on täällä näin toivottuja (:

 • Avatar
  sanni
  Posted at 10:14h, 21 helmikuun Vastaa

  Tosi hyvän näköistä ! Pitää varmaan käydä hakemassa tota mantelimaitoo nii pääsee kokeilemaan;-)

 • Avatar
  Sirpale
  Posted at 10:19h, 21 helmikuun Vastaa

  Mantelimaito (makeuttamaton) on kyllä kans mun lemppari kookosmaidon kanssa :)

 • Avatar
  JIA
  Posted at 10:28h, 21 helmikuun Vastaa

  Voi nää sun reseptit on hyviä! Poikaystävä on täysin maitoallerginen ja harmittelee aina, ettei voi juoda erikoiskahveja. Tää kuitenkin sopii sillekin kaikessa yksinkertaisuudessaan, kiitos! (:

 • Avatar
  mihara
  Posted at 10:53h, 21 helmikuun Vastaa

  Kahvista tuli mieleen.. Katselin taannoin Prisman hyllyllä (tais olla Juhla Mokka?) mustaherukan makusta kahvia. Teki kauheasti mieli maistaa, mutten uskaltanu ostaa 6€ kahvipakettia, jos jääki sitten juomatta. Päätin sitte testata omaa versiota: mittasin normaalisti purut keittimeen ja rikoin päälle mustaherukka teepussin. Ja ah! Se tuoksuki oli jo niin herkullinen! Kannattaa kokeilla :) Tullu koitettua myös vaniljaa, sitruunaa ja forest fruittia, mutta tuo on ehdottomasti paras.

 • Avatar
  Salla
  Posted at 10:54h, 21 helmikuun Vastaa

  Kuulostaapa kyllä kokeilemisen arvoiselta tämä jääkahvi! Alpro ei ole itselleni entuudestaan tuttu merkki, mutta testiin menee sekin jossain vaiheessa! :) Mun pitää kyllä vielä erikseen mainita noista postauksen kuvista: niin ihanan värisiä ja valoisia! sun kuvat on kyllä aina niin huolella otettuja <3

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 11:02h, 21 helmikuun Vastaa

  Kiva postaus;)

 • Avatar
  Sarita
  Posted at 12:30h, 21 helmikuun Vastaa

  Mä käytän Alpron makeuttamatonta mantelimaitoa aina proteiinijuomissani, kannattaa kokeilla! :) Sun blogi on tosi kiva <3

  http://xoxosarita.blogspot.fi/

 • Avatar
  Heidi
  Posted at 13:16h, 21 helmikuun Vastaa

  Oi miten hyvältä näyttää!

  http://more-than-we.blogspot.fi/

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 15:49h, 21 helmikuun Vastaa

  Tämä ei liity mitenkää postaukseen, mutta sinulla on semmoset siniset farkut. Muistaakseni sanoit et oot ostanu ne ginasta! Mikä sen mallin nimi oli ja mitä oot niistä ite tykänny? Täytyykö niitä pestä kuinka usein ja tuleeko niihin semmoisia inhottavia polvipusseja yhden käyttöpäivän jälkeen? Mitä mieltä olet niihin verrattuna dr.denimeihin? Ja paljonko niiden hinta suurin piirtein oli? Ja oliko niitä myös muun värisenä? Olis tosi kiva jos vastaisit asap! :) ♥

 • Avatar
  Joanna
  Posted at 16:25h, 21 helmikuun Vastaa

  Hei pakko kysyä, miten siirrät kuvat puhelimestas koneelle? Kun mä siirrän OneDriven kautta ja se on aika hidasta, kun pitää yksitellen tallentaa ne kuvat. Ja sit haluisin vielä tietää, että millä muokkaat kuvasi?

  P.S. Sulla on ihana blogi!

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 17:42h, 21 helmikuun Vastaa

  Oii, namii ♥︎_♥︎

  – Julia :-)

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 19:56h, 21 helmikuun Vastaa

  Tämä on kyllä yllättävän hyvää vaikka mitään erikoista tässä ei ookkaan :) Oi joo! Mantelimaito oli ainakin mulle positiivinen yllätys ja nyt sitä on tullut juotua viikottain :-)!

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 19:58h, 21 helmikuun Vastaa

  Jooooo! Vitsit se on niin hyvää :) Se makeuttamaton versio on mun mielestä jopa parempaa kuin tämä normaali! Kookosmaitoa mä en ookkaan ikinä testannut (:

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 20:00h, 21 helmikuun Vastaa

  Huippua, että sä pidät näistä :) Eikä… Voin vaan kuvitella miten hankalaa on elää maitoallergian kanssa, kun maitoa käytetään joka paikassa :s Toivottavasti saatte tästä paremman vaihtoehdon normaalin maidon tilalle :)!

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 20:15h, 21 helmikuun Vastaa

  Oikeasti onko sellaistakin :o Kuulostaa herkulliselta! Mutta tuo 6€:n hinta kahvipaketista on kyllä aika paljon jos se onkin pahaa :s Ei vitsit vähän hyvä! Tuo kuulostaa niin herkulliselta, että täytyy testata heti joku päivä <3 Multa löytyy vaikka minkä makuisia teepusseja, joten oma lemppari löytyisi varmasti pian. Ja voi tuo vanilja kahvissa kuulostaa niin hyvältä, että se ei voi kuin olla herkullista :)

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 20:20h, 21 helmikuun Vastaa

  Sitä se mun mielestä myös on :) Hei vähän kiva! Alpro on mullekin uusi tuttavuus ja ihan yllätyin, että minkälainen valikoima sitä kaupasta löytyikään kaikenlaisia tuotteita ja vielä moneen eri tarkoitukseen :p Aww kiitos! Mä pyrin ottamaan aina jokaiset kuvat huolella sekä mahdollisimman laadukkaasti, joten sun palaute ilahdutti paljon <3

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 20:21h, 21 helmikuun Vastaa

  Iso kiitos sulle! Mukava nähdä, että nämä reseptit on tänne tervetulleita :)

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 20:24h, 21 helmikuun Vastaa

  Heii vähän hyvä idea! Jei kiitti tästä vinkistä :) Ja paljon kiitoksia myös kivoista sanoista sulle Sarita <3!

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 20:25h, 21 helmikuun Vastaa

  Suosittelen lämpimästi testaamaan! Virkistävää vaihtelua joka aamuiselle perus kahville :')

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 20:29h, 21 helmikuun Vastaa

  Joo on:) Ja ne on ostettu Ginasta! Oon tykännyt älyttömästi ja oikeastaan niin paljon, että en enää edes muita farkkuja käytä ♥ Multa löytyy samat kyseiset farkut kolmessa eri värissä ja en enää varmaan osaisi elää ilman niitä :D Ne pysyy tosi hyvin tiukkoina eikä tuu mitään polvipusseja yms. Ei tarvi pestä usein ja ne on niin pehmeät, että pesun jälkeen ne on myös miellyttävät päällä! Voittaa myös 6-0 Dr.Denimit ja ne tuntuu jotenkin näiden Ginan omien jälkeen paksuilta ja epämiellyttäviltä päällä :D En tiedä sitten mistä se johtuu, mutta mä vannon näiden nimeen! Ja malli on nimeltään Alex Jeans. Väreinä on ainakin tummansiniset, vähän vaaleammat, sitten täysin vaaleansiniset ja mustat! Lisää värejä näyttäisi tulevan pikkuhiljaa myyntiin :) Toivottavasti musta oli apua ja kysy vaan jos tulee vielä jotain ♥

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 20:30h, 21 helmikuun Vastaa

  Mä siirrän sen iPhonen laturin johdolla eli liitän sen USB-puolen koneeseen sekä jos nopeasti haluan kuvat koneelle niin lähetän ne puhelimella omaan sähköpostiin ja tallennan sieltä :) Kuvat mä muokkaan Picasalla! Se on helppo ja selkeä kuvanmuokkausohjelma, jota oon käyttänyt jo parin vuoden ajan (:

  Voi vitsit kiiiitos paljon <3 Mukava nähdä, että oot pitänyt tästä :)!

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 20:32h, 21 helmikuun Vastaa

  ♥ Vähän liiankin hyvää, kun tulee juotua monta kuppia :-D

 • Avatar
  JIA
  Posted at 22:18h, 21 helmikuun Vastaa

  Joo soveltamaan on kyllä saanut opetella! :D Mantelimaito sopii myös hyvin smoothieeseen korvaamaan rahkat niin saan niitäkin viimein alkaa valmistelemaan molemmille. :D Onneksi kaupoista kuitenkin nykyään löytyy just maidottomiakin tuotteita, alpro on kyllä ehdottomasti ykkönen näissä!

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 08:36h, 22 helmikuun Vastaa

  kiitos paljon tästä oli apua! :-)

 • Avatar
  Nelli
  Posted at 09:46h, 22 helmikuun Vastaa

  kuulostaa kyllä kiinnostavalta reseptiltä, vaikken niin kahvin ystävä ookkaan. ♥ Mä joskus maistoin alpron niitä soya juomia enkä tykännyt yhtään, mut ehkä mun pitäs antaa tälle mantelimaidolle mahdollisuus :-D

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 11:48h, 22 helmikuun Vastaa

  Aloin vähän aikaa sitten vegaaniksi, joten tää tuli todellakin tarpeeseen koska oon kylmien kahvien rakastaja! ❤️ Oi pakko testata :-)

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 20:43h, 22 helmikuun Vastaa

  Oo mä suosittelen tätä lämpimästi vaikka et kahvista tykkäisikään ♥ Tämä on nimittäin sellainen kivan kermaisen makea ja kahvi toimii vaan sivumakuna :p Noita soija juttuja en ookkaan kokeillut :o Mutta tämä mantelimaito oli positiivinen yllätys! Toivottavasti tuut tykkäämään siitä :)!

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 20:46h, 22 helmikuun Vastaa

  Hei vitsit sitten tämä tuli juuri oikeaan aikaan! Ja kylmiä kahveja ei muuten voita mikään ♥ Hihi testaa ihmeessä ja mä pidän peukut pystyssä, että tuut tykkäämään tästä :p

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 21:23h, 22 helmikuun Vastaa

  Olisi kivaa, kun Alpro pystyisi kehittämään vielä jonkin tuotteen pähkinä- ja soija-allergisille :) Katson lähes aina himoiten tällaisia reseptejä, mutta en voi omien allergioiden takia käyttää niitä :(

 • Avatar
  Jenna
  Posted at 22:20h, 22 helmikuun Vastaa

  Oii kuulostaa niin hyvältä!! Mulla on jääkaappi täynnä alpron tuotteita mm. erilaisia maitoja. :) Mantelimaito on ihan parasta! <3

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 21:36h, 23 helmikuun Vastaa

  Hei kannattaa laittaa ihmeessä tuo vinkki eteenpäin Alprolle! Ei sitä tiedä vaikka sun idea toteutuisi hyvinkin pian :) Voi ei… Voin vaan kuvitella kuinka inhottavaa katsoa reseptejä, joita ei voi itse valmistaa :

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 21:37h, 23 helmikuun Vastaa

  Testaile ihmeessä tätä! Jos käytät Alpron tuotteita niin varmasti tuut myös tykkäämään tästä :) Älä muuta sano ja se käy vielä niin moneen eri tarkoitukseen <3 :p

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 21:38h, 23 helmikuun Vastaa

  Jeii hyvä juttu! Ei mitään :)

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 21:44h, 23 helmikuun Vastaa

  Niin sopii! Voi, että se maistuu taivaalliselta smoothieissa <3 Ja myös tuorepuurossa, nammm :p Hyvä, että löytyy myös niitä maidottomia versioita niin allergiaa kärsivät pääsee myös nauttimaan samoista herkuista :)

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 17:07h, 24 helmikuun Vastaa

  Aww oot tosi suloinen

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 18:49h, 24 helmikuun Vastaa

  Aww vaan itsellesi tästä kommentista! :*

Post A Comment