Q & A – Blogging part two

Kivaa myöhäistä keskiviikko iltaa! Kävin joku reilu pari tuntia sitten viimeisten kysymyksien kimppuun ja tässä tulisi nyt seuraava sekä samalla viimeinen osa bloggaamiseen liittyvistä kysymyksistä. Musta oli niin ilahduttavaa huomata, että te tykkäsitte älyttömästi tästä postausideasta ja toivonkin, että saitte teidän lähettämiin kysymyksiin vastaukset Etten höpise tässä koko iltaa niin mennään asiaan:

KUVAT


Mikä kamera sulla on? Mulla on Canon EOS 1100D, joka on toiminut mun käytössä jo reilut kaksi vuotta 

Entä mitä objektiiveja? Siinä mukana tuleva perus objektiivi eli 18-55mm sekä hetki sitten ostettu 50mm.

PicMonkey Collage1

Miten sun kuvat on niin valoisia ja raikkaita? Hmm mä luulen, että suurimassa asemassa on päivänvalon käyttäminen, selkeä vaalea tausta sekä kameran oikeat asetukset + koneella muokkaaminen.


Miten saat vaakakuvista noin hyvänlaatuisia? Mä kuvaan kaikki mun kuvat vaakasuorassa ja niiden hyvään laatuun vaikuttaa varmaan eniten kans valotus sekä vakaa kuvauskäsi :)
Mikä kuvien koko sulla on? Lataan Flick:rin kautta nämä tänne ja siellä koko on 640×513, joka vastaa samalla myös tämän blogin postauksien leveyttä.

Muokkaatko kuvien koon Bloggerissa vai kuvanmuokkausohjelmasta käsin? En kummastakaan vaan Flick:r muuttaa mulla kuvien koot pienemmäksi ja valitsen sieltä sitten haluamani leveydet kuvalle.

Miten saa pystykuvat vaakakuvienlevyisiksi? Flick:rin kautta onnistuu myös tämä! Siellä saa tehtyä vaikka mitä muutoksia kuvien koolle :-D
Millasia kamera asetuksia käytät kuvatessasi? Kuvaan aina M tai P-asetuksella, säädän aukon sopivaksi sekä lisään kuviin kameran asetuksista lisää kirkkautta. En tee mitään tämän ihmeellisempiä säätöjä.

PicMonkey Collage3


Millä asetuksilla sumennat taustan ja saat säädettyä tarkennuksen suoraan suhun? Tähän vaikuttaa paljon kamera sekä erityisesti objektiivi. Mitä isommaksi aukon saa niin sitä sumeampi tausta on ja sitä tarkempi mä oon. Mun edellisessä objektiivissa ei aukkoa pystynyt paljoa muuttaa, mutta tässä uudessa pystyy ja sen vuoksi kuvien taustoista tulee sumeampia eli objektiivi on todella ratkaisevassa asemassa!

Kun otat kuvaa, muutatko valotusaikaa ja muutatko sitä paljon vai vähän? Riippuu paljon kuvasta, valotuksesta, kohteesta ja kuvaustilanteesta. Aika harvoin muutan sitä mitenkään radikaalisti ja joskus en taas ollenkaan – Tämä vaihtelee paljon!
Kuinka kuvien laadun saa paremmaksi että onko jotain vinkkejä esim. kuvaa otettaessa ja muokatessa, tänne ladatessa? Kuva kannattaa ottaa päivällä, vakaalla kädellä tai kamerajalalla (en itse omista tälläistä), selkeää ja vaaleaa taustaa vasten. Kannattaa muokatessa lisätä kuviin kirkkautta sekä säätää terävyyttä. Ja Bloggerin kautta kuvien lataamisen kannattaa unohtaa kokonaan, koska Blogger huonontaa kuvien laatua… Eli suosittelen tähänkin sitä Flick:riä 
Miten blogata jos ei ole ”valokuvaajaa” eli kaikki kuvat olisi otettava itse? Helposti! Jos et oo perustamassa muotiblogia, joka painottuu asukuviin niin silloin se ei oo mikään este. Melkein kaikki kuvat asukuvia lukuunottamatta pystyy kuvata itse ja asukuviakin voi pyytää kavereiden ottamaan aina silloin tällöin.

Kuinka kannattaa olla kameran edessä ettei näytä hassulta? Rennosti. Mitä rennompi ja luonnollisempi oot niin sitä parempi  Jos jännittää niin kannattaa siirtää ajatukset muualle! Myös ajattelutapa siitä, että kuvat jää vain sulle itselle niin voi auttaa rentoutumisessa :-D Kun ei ota kuvaustilannetta liian vakavasti niin hyvät niistä tulee.
Kuinka saa itsestä otetuista kuvista parempia kuvaa otettaessa/muokatessa? Mä en koskaan kuvaa itse itseäni vaan mulla on aina kuvaaja niissä tilanteissa mukana. Mutta hyvänä vinkkinä voin antaa kamerajalan sekä itselaukaisimen käytön.

PicMonkey Collage4


Millä ohjelma teet sun bannerin ja muut kollaasit? Bannerit oon tehnyt aina Picasalla ja kollaasit luon netissä toimivalla PicMonkey-muokkausohjelmalla.

Onko vinkkejä miten ruokia kannattaa kuvata? Joo kannattaa kiinnittää huomiota siihen, että ruuan kaikki osapuolet tulee selvästi näkyviin. Esimerkiksi salaatissa on tärkeää, että kuvasta näkee mitä kaikkea siellä on vaikka ne olisikin erikseen kerrottu. Ruoka kannattaa kuvata pöydällä ja mieluiten niin, että pöytä sekä lautanen on eri värisiä, koska muuten lautanen ”hukkuu” pöytään ja sitten näyttää kuin ei olisi lautasta ollenkaan… Mulle kävi näin joskus :’D
Mitä mieltä Tatu on, sun valokuvaamisesta? (Hän kai ottaa kaikki asukuvat?) Kyllä ottaa ja hän tykkää siitä paljon! Kameran linssin takaa tulee todella hyviä vinkkejä ja saan häneltä paljon apua esimerkiksi kuvauspaikkoihin, valotukseen ja asentoihin Tatu on parin vuoden aikana kehittynyt huimasti kuvaajana!

POSTAUKSET

Milloin on paras aika tehdä postaus? Tiedän tähän heti vastauksen!! Aamulla noin puolen tunnin päästä siitä, kun on herännyt. Vieressä kuppi vasta keitettyä tuoretta kahvia ja lämmin viltti päällä tai aamutossut jalassa keittiönpöydän ääressä Tätä ei voita mikään. Odotan jo huomista vapaapäivää, kun pääsen nauttimaan tästä pienestä hetkestä!

Kuinka kauan postauksien tekemiseen menee yleensä aikaa? 1-4h :) Riippuu paljon mistä tekee, onko kuvat jo muokattu valmiiksi, tuleeko paljon tekstiä yms. Mutta esimerkiksi tämän postauksen tekemiseen menee noin 2,5h.

PicMonkey Collage2


Millaisista postauksista pidät eniten? Ostosten esittelyistä, asukuvista, resepteistä, kosmetiikkajutuista ja puhelinkuvista tehdyistä koosteista. Siinä tiivistyy mun lempparien kärki!

Mitä postauksia on susta kivoin lukea? Ehkä kaikista eniten sellaisia lifestyle-postauksia ja hyvänä esimerkkinä erilaiset My Day-postaukset!

Entä kivoin tehdä? Kuukauden suosikkeja ja ostospostauksia on ehkä kaikistakaikista kivoin toteuttaa.
Keksitkö helposti postausjuttuja? Keksin! Tämä menee itse asiassa yllättävän helposti joka kerta (kop kop*). Bloggaajan tulee usein mietittyä jo seuraavia postauksia ja mulla on itse asiassa yleensä parin päivän jos ei jopa viikon postaukset ennakkoon mielessä. Eli sellaisia ”apua mitä mä postaan”-tilanteita tulee todella harvoin.
Mikä saa sinut tekemään postuksia? Eli mikä on suurin innoittajasi? Varmaankin se omanlainen intohimo tätä blogia kohtaan  Mä nautin tästä niin paljon, että tätä blogia kirjoittaessa mulle itsellekin tulee hyvä mieli!

Saatko postauksiin inspriaatiota muista blogeista? Kyllä saan ja varsinkin ulkomaalaisten bloggaajien postauksia tulee selailtua melkein päivittäin. Blogien tarkoitus on jakaa inspiraatiota, joten ne on yksi iso osa koko tätä juttua :)

PicMonkey Collage5


Onko sulla koskaan sellasta fiilistä ettei yhtään jaksaisi postata? Kyllä tätä joskus sattuu ja yleensä silloin, kun väsymys painaa päälle. Pienet päikkärit tai kuppi kahvia niin sitten mieli on taas aivan toinen!
Mietitkö postausta yleensä yön yli vai kirjoitatko heti mitä mieleen tulee? Riippuu vähän onko sen kyseisen päivän postaus tiedossa. Yleensä ne tipahtelee mieleen ennakkoon eli voisin sanoa, että yleensä tulee mietittyä yön yli ja sitten seuraavana päivänä se lähtee toteutukseen. Nytkin on huomisen postauksen idea ollut mielessä jo aamusta asti, mutta vasta huomenna aamulla lähden sitä toteuttamaan ;-)

Luetuimmat postauksesi koko blogissa koko aikana? Viiden kärki näyttää tältä:
1. What I got for Xmas? 2. Nordicfeel – Baby Lips & Victoria’s Secret 3. HOME TOUR 4. Linkitä blogisi-postauksen top 10 5. Christmas eve 2014 greetings.
Millaiset postaukset sun blogissasi on katsotuimpia? Tuossa ylempänä ne tuli lueteltua tarkemmin, mutta erityisesti jouluun, kosmetiikkaan sekä sisustukseen liittyvät postaukset vie usein kärkipaikat!

Mikä on ollut mielestäsi blogisi paras/onnistunein postaus? Näitä on varmasti monia, mutta jos täytyy yksi sanoa niin klassinen tämän vuoden postaus jouluaatosta on myös mun mieleen  Eli postaus nimeltä Christmas eve 2014 greetings.
Minkälainen teksti on postauksessa hyvää? Sellainen rento, mutta mielenkiintoinen. Eli sellainen, jonka lukemista ei halua lopettaa kesken vaan mielenkiinto ja pieni uteliaisuus vaan kasvaa mitä enemmän sitä lukee.

PicMonkey Collage6


Minkälaisia kuvia postauksiin olisi hyvä laittaa? Postauksen aiheeseen sopivia, hyvä laatuisia ja isokokoisia kuvia. 

KOMMENTIT JA LUKIJAT
Kuinka paljon sulla on lukijoita? Mä selaan tosi harvoin mitään lukijamääriä, mutta Bloggerin etusivulla se luku näkyy päivittäin katsomattakin… Ja siinä meni muuten 3000 lukijaa rikki! Wow teitä on kertynyt sinne ruudun toiselle puolelle paljon  Bloglovinin kautta näyttäisi olevan päälle 1400, mutta muista paikoista en oo oikein perillä :-D Blogeja pystyy nykypäivänä seurata niin monesta eri paikkaa! Mä pyrin katsomaan enemmän kävijälukuja kuin lukijoiden määrää…

Miltä tuntuu susta ajatus että tuhannet ihmiset seuraa teidän elämää blogin kautta? Aika hassulta… Tätä nimittäin kysytään multa usein! Se on jollain tapaa jännää, mutta jollain tapaa jo niin tuttua ja normaalia, että siihen ei kiinnitä huomiota. Kyllähän se vaikuttaa elämään aika paljon ja varsinkin se, että kaduilla ihmiset tunnistaa. Mutta onhan se hienoa, että tämä blogi ja elämä kiinnostaa niin monia!

Katsotko ikinä, oletko saanut lisää lukijoita/seuraajia tms? Bloggerin etusivulla se luku näkyy koko ajan, kun käyn julkaisemassa ja vastailemassa kommentteihin tai kirjoittelemassa postauksia. Sitä tulee vaistomaisesti katsottua, mutta harvoin pistän tarkkoja lukijamääriä mieleen.
Miten sait ensimmäiset lukijasi eli mainostitko esim jossain blogiasi? Perustin blogini eräänä iltana ja heti seuraavana päivänä kerroin tästä kavereille koulussa, jotka kävivät heti liittymässä lukijoiksi. Eli he olivat ne oikeat ”ensimmäiset” lukijat ja sen jälkeen alkoi tulla muitakin. Mainostin tätä aluksi Demissä sekä Facebookissa ja sitten pikkuhiljaa tieto tästä alkoi levitä.

Kuinka kauan sulla kesti saada kunnolla lukijoita? Puolen vuoden bloggaamisen jälkeen meni 500 lukijaa rikki eli maltillisesti pikkuhiljaa tämä alkoi kasvaa. Tämä on niin yksilöllistä eli saattoi olla päiviä, että ei tuu uusia ja sitten taas päiviä jolloin tänne löysi kymmeniä uusia tyyppejä :)

Miten saada blogiin lukijoita sekä suosiota? Olemalla aktiivinen  Paras neuvo minkä voin antaa! Tietysti myös bloggaajan personaan näkyvyys vaikuttaa paljon siihen, että kiinnostuuko ihmiset siitä. Eli kannattaa kertoa itsestään paljon, mutta ei liikaa. Lisäksi hyvät kuvat, oikeinkirjoitus, postaustahti ja nämä tälläiset vaikuttaa asiaan vaan ainoastaan positiivisesti.

PicMonkey Collage7

Kun alotit bloggaamisen niin pelkäsitkö negatiivisiä kommentteja tai esim. että et saa lukijoita? En pelännyt ja se johtuu siitä, että en ajatellut koskaan kumpaakaan asiaan. Negatiiviset kommentit ei ollut silloin niin yleisiä kuin nykyään, joten ensimmäiset sellaiset tuli yllätyksenä :-D Mutta niihin on jo niin tottunut. 
Saatko paljon negatiivisiä kommentteja mitä et julkaise? Todella harvoin. Yleensä jätän sellaiset negatiiviset kommentit julkaisematta, jossa tuodaan esille mun henkilökohtaisia asioita ja tällöin se tarkoittaa sitä, että kommenttien kirjoittajat on mun ”tuttuja”. Esimerkiksi hetki sitten tuli negatiivinen kommentti mun rahan käytöstä ja olisin halunnut siihen vastata, mutta kommentissa puhuttiin myös mun työpaikasta nimellä niin en vaan yksinkertaisesti voinut julkaista sitä vaikka olisi tehnyt mieli. Mutta pyrin aina julkaisemaan kaikki kommentit oli ne sitten hyviä tai tosi huonoja :)

Miten suhtaudut negatiivisiin kommentteihin? Rennolla otteella. En oo oikeastaan koskaan osannut ottaa niitä itseeni. Ne tulee luettua ja niihin tulee kirjoiteltua vastaukset, mutta en koskaan jää miettimään niitä sen tarkemmin. Kaikkia ei voi eikä saa edes miellyttää. Saan kyllä olla onnellinen, että oon säästynyt negatiivisiltä kommenteilta oikeastaan koko blogihistoriani ajan yllättävän hyvin 

SEKALAISET
Onko susta/sun blogista ollut koskaan keskustelua jossain vauvapalstalla tms? Kyllä on ollut moniakin ja parilla eri keskustelupalstalla joskus aikoinaan, mutta nyt en oo ainakaan hetkeen törmännyt mihinkään. Yksi keskustelu on ollut positiivinen, joka yllätti mut ihan täysin!

Ootko löytänyt blogin kautta ystäviä, joiden kanssa oot yhteyksissä viikottain? Oon löytänyt muutamia uusia ihmisiä, joiden kanssa ollaan Facebookin ja Whatsappin kautta yhteydessä ♥ Sekä Instagramin Directiin, blogin FB-sivuille ja Kik-messengeriin tulee myös päivittäin yhteydenottoja niin uusilta kuin myös jo tutuilta lukijoilta/muilta bloggaajilta.

Mikä läppäri sulla on ja kuinka paljon siinä on tilaa? Mulla on Samsung Ativ Book 2 ja tilan kokoa en valitettavasti muista :( Mutta oon pyöritellyt mielessä ajatusta uuden kannettavan hankkimisesta, joten tämä kyseinen kone on tulossa mahdollisesti lähiaikoina myyntiin!

Missä kannattaa mainostaa blogiaan? Sanoisin, että Facebookissa. Voit vaikka julkisena jakaa omalla seinälläsi blogisi, jonka sitten kaverisi, heidän kaverinsa jne. saattavat löytää sen.

PicMonkey Collage8


Kenen bloggaajan haluaisit tavata? Ehdottomasti ruotsalaisen Kenzan! Hän on yksi niistä harvoista bloggaajista, jonka blogia on tullut seurattua virallisesti ja vähän epävirallisesti jo pidemmän aikaa.
Lempiblogisi? Ei oo olemassa yhtä tiettyä vaan luen sekalaisesti kaikkia. Osaa rekisteröityneenä lukijana ja osaa taas silloin tällöin.

Älä ota huomioon Tatun tuloja pärjäisitkö itse sillä rahalla? Millä rahalla? En tiedä tarkoitetaanko tässä nyt blogin tuloja, mutta pelkästänsä niillä en pärjäisi. Kaikki tulot mukaan laskien kyllä pärjäisin :)

Oudoimmat hakusanat, jolla sun blogiin on päädytty? Haha voi ei näitä riittäisi loputtomiin :’D Mutta kolme parasta on:

1. Vaginan löytäminen itse

2. Sukkahousut miehellä

3. Päivän tissit blogspot (miksi perässä on juuri blogspot??)

Mietitkö koskaan, että mitä voit blogiin kirjoittaa ja mitä et? (Tarkoitan sitä, että mietitkö paljon sitä mitä muut ajattelevat). En mieti koskaan, että mitä muut ajattelee mutta ”joudun” silti miettimään paljon, että mitä voin tänne kirjoittaa ja mitä en. Joudun vetää tietyn rajan aina henkilökohtaisten asioiden, työasioiden, läheisten yms. juttujen kohdalle.

Kuinka monta kertaa joku sun blogin lukija on tunnistanut sut esim. kaupungilla? On tosi monta kertaa ja varsinkin viime kesänä erilaisissa tapahtumissa monet tuli moikkaamaan! Terveisiä vaan kaikille, jotka tätä lukee  Mua saa aina tulla moikkaamaan jos joskus törmäätte muhun!

Kuinka paljon panostat blogisi ulkoasuun? Kyllä pyrin tosi paljon panostamaan. Haluan pitää sen virkeänä eli päivittelen sitä tietyin väliajoin ja huomenna olisi tarkoitus vähän muokkailla bannerin kuvia.

Ootko ostanu koskaa uusia vaatteita sen takia että saa uusia vaatteita asukuviin? Ei en oo! En osta koskaan mitään blogin takia vaan syy on aina joku aivan muu :)

Voitko kertoa yhteistyökumppaneiden valinnasta, mainosten hinnoittelusta, lukijoiden saamisesta, verkostoitumisesta blogipalvelimiin yms Näistä ei kukaan koskaan uskalla puhua ääneen. Kiitos….? Yhteistyökumppaneilta tulee suoraan mulle sähköpostiin ehdotuksia ja mä saatan kans joskus ottaa heihin yhteyttä. Mainosten hinnoittelusta en osaa sanoa ja nämä on vähän tapahtumakohtaisia juttuja eli niihin ei oo olemassa yhtä ja oikeaa vastausta. 

PicMonkey Collage9
Tästä tuli pikkusen pidempi kuin edellisestä osasta :-D Mutta kertokaa vaan oliko postaus teidän mieleen entä minkälaisia ajatuksia nämä kysymykset sekä vastaukset herätti teissä?


60 Responses to “Q & A – Blogging part two”

 1. Avatar wenlamaria sanoo:

  Mulla on ollu toi sama kamera jo useamman vuoden ja useampi objektiivi siihen, mutten vieläkään tajua mistä sieltä saa säädettyä valoisuutta kuvatessa? Osaisitko auttaa avutonta. :D

 2. Avatar annieveliina sanoo:

  Vaginan löytäminen itse XDDDDDD

 3. Avatar Minna sanoo:

  Jee tää oli niin hyvä!! :) Sain paljon hyviä vinkkejä! Haha noi hakusanat on aina ihan parhaita :D

 4. Avatar Anonyymi sanoo:

  Kiva postaus:)

 5. Avatar Emilia sanoo:

  Hyvä ja kattava postaus jota oli mielekästä lukea :)<3 ihanan tarkasti oot vastannu kaikkiin kysymyksiin <3

 6. Avatar Anonyymi sanoo:

  Tää oli tosi kiva postaus! Mä löysin sun blogin siitä baby lips postauksesta, siitä lähtien joka päivä käyn katsomassa onko tullu postausta ja on kivaa huomata kun postaat niin usein! Kiitos tästä blogista Saija
  -sanni

 7. Avatar Kata sanoo:

  Näistä sai kivoja "vinkkejä"! Esim tuo objektiivi, mulla on tosin Nikon että ei objektiivit osu kohdilleen, mutta nyt vaan metsästämään tuollaista mikä sumentaa taustan ja tarkentaa vaan henkilöön:D Kauniita kuvia kuten aina ♥

 8. Avatar Anne H sanoo:

  Ei vitsit noi oudoimmat hakusanat oli hauskat :D Ihan ihmeellistä, millä sanoilla sitä ihmiset välillä päätyykään blogeihin… Kiva postaus ja tästä taas oppi jotakin uutta myös omaa blogia miettien :)

  http://justsayinghianne.blogspot.fi/

 9. Avatar Saijis sanoo:

  Joo totta kai! Eli ennen, kun otat kuvia niin siinä näytössä näkyy kaikki säädöt valkoisella :) Siinä aivan keskellä on sellainen "jana", jossa on palkki. Klikkaat siihen janan kohdalle ja liikutat palkkia oikealla niin kuviin tulee heti lisää valoa! Tätä oli vähän hankala selittää, mutta toivottavasti ymmärsit mitä tarkoitin ja kysy vaan jos jäi jotan epäselvää :)!

 10. Avatar Saijis sanoo:

  Tuo tuli joskus kesällä…. Ei taida mun blogista löytyä vastausta tuohon kysymykseen! :–DD

 11. Avatar Saijis sanoo:

  Voi vitsit miten ihana nähdä, että pidit ja sait vinkkejä!! :) Älä muuta sano… Järkytyn joka kerta, kun näen noi! Ja tuo "päivän tissit blogspot" tuli pari päivää sitten :'D

 12. Avatar Saijis sanoo:

  Oo kiva, että pidit! Kiitos paljon :'))

 13. Avatar Saijis sanoo:

  Aww ihana oot :) Kiitos hirmu paljon Emilia! Ihana nähdä aamulla herättyään näin positiivisia kommentteja :)<3

 14. Avatar Saijis sanoo:

  Iso kiitos ja huippua, että pidit :) Oikeasti! Voi oot sitten seurannut tätä jo hyvän aikaa ja ihana kuulla, että tykkäät :) Kiitos itsellesi ihanan piristävästä kommentista <3!

 15. Avatar Saijis sanoo:

  Hei tosi kiva, että tälläisestä postauksesta saa myös vinkkejä :) Jooo!! Kannattaa, se nimittäin tekee kuvista heti mielenkiintoisempia ja lopputulos on paljon laadukkaampi :) Kiitos tuhannesti Kata..♥

 16. Avatar Saijis sanoo:

  Haha jep :-D Ei taida mun blogista löytyä vastausta yhteenkään noista hakusanoista xD Niinpä… Joskus sitä miettii, että missä kaikissa hakusanoissa se Google oikein ehdottelee omaa blogia :o Aw ihana kuulla, kiitos hirmuisesti! (:

 17. Avatar Emilia sanoo:

  Toi oudot hakusanat oli kyllä paras, ovatkohan sitten löytäneet vastauksia täältä ;D oli ihana postaus ja jotenkin omalla tavalla sain taas lisää inspiraatiota alkaa kuvaileen ja postaileen oikein kunnolla :)

 18. Avatar Anonyymi sanoo:

  Hei tää on ihan random-kysymys mutta kirjotatko sä päiväkirjaa? Tai sellasta kiitollisuuspäiväkirjaa? :-)

 19. Avatar Saijis sanoo:

  Haha toivon, että ei oo! ;-D Ei mun blogissa kyllä valitettavasti käsitellä noita aiheita :s Vautsi kiitos paljon ihanuus <3 Kiva kuulla, että tämä postaus antoi sulle lisää inspiraatiota! Innolla odotan jo sun tulevia postauksia ;-)

 20. Avatar Saijis sanoo:

  En kirjoita :) En oo koskaan kuullut tuollaisesta, mutta mun mielenkiinto heräsi heti! Eli millainen tuo kiitollisuuspäiväkirja on :o?

 21. Avatar janikajohanna sanoo:

  Mitä tuo hyvännäköinen suklaajuttu on tuossa yhdessä kuvassa? :)

 22. Avatar Anonyymi sanoo:

  Mietitkö miten paljon sitä ketkä negatiivisia kommentteja sulle laittaa? Ku laitoit että ne on sun tuttuja mutta eiköhän aika moni oo sut nähnyt siellä kaupassa töissä joten ei tarvi edes sun tuttu olla vaikka tietäiskin sun työpaikan.. eikö sua koskaan harmita tollanen 'julkisuus' ja että ihmiset tietää sun elämästä?

 23. Avatar Anonyymi sanoo:

  Mitä toi "oudoimmat hakusanat joilla sun blogiin on päädytty?" Niin oikein tarkoittaa kun en ihan hyvin tajunnut/ymmärtänyt :D

 24. Avatar Anonyymi sanoo:

  ihana postaus myös tämä kakkososa! haha purskahin nauruun ku näin nuo oudoimmat hakusanat :Dd

 25. Avatar Anonyymi sanoo:

  Häpeätkö työpaikkaasi kun tuommonen bloggaajaprinsessa onkin vain kaupassa töissä:D? Mitä siinö on kun en kehtaa sanoa..

 26. Avatar Anonyymi sanoo:

  Tää ei jostain syystä anna mun vastata tohon sun kommenttiin, mutta siis sen kiitollisuuspäiväkirjan idea on se, et joka päivä kirjotetaan yksi kiitollisuutta tuottanut asia ylös ja vuoden lopussa on sitten ihana katsoa, että mitkä asiat ovat tuoneet itselleen kiitollisuuden tunteen :-)!

 27. Avatar Saijis sanoo:

  Se on Rocky Roadia :) Multa löytyy siihen helppo ohje täältä:

  http://saijis.blogspot.fi/2014/09/rocky-road-with-white-chocolate.html

 28. Avatar Saijis sanoo:

  Ei ei tutut laita niitä työpaikkaan liittyviä vaan kaikkia muita asioista, jotka vain mun tutut ja läheiset tietää. Esimerkiksi perheen työpaikkaan yms. :) Ei harmita. Se ei kuitenkaan vaikuta mun elämään niin paljon, että se olisi häiritsevää vaan oon jo tottunut siihen! :)

 29. Avatar Saijis sanoo:

  Joo eli ne kertoo sen mitä joku on Googlettanut ja näin ollen minkä hakusanan avulla ne on päätynyt tänne blogiin :) Google on ilmeisesti ehdottanut mun blogia noiden hakusanojen kohdalla ja sitten ihmiset klikkaa itsensä tänne (:

 30. Avatar Saijis sanoo:

  Kiitos ja kiva, että postaus oli mieleinen :) Haha älä mitään… Näitä riittäisi vaikka kuinka paljon xD!

 31. Avatar Saijis sanoo:

  En :D?? Kyllä mä oon täällä monesti sanonut olevani kaupassa töissä? Mutta en tietenkään voi sanoa täällä nimeä tai tarkkaa paikkaa, vaikka itse haluaisinkin :)

 32. Avatar Saijis sanoo:

  Aa voi ei :s Blogger aina välillä temppuilee ikävästi :s Eii mikä ihana idea! Kuulostaa kyllä niin sympaattiselta ja mielenkiintoiselta, että tuollaista voisi joskus kokeilla :))

 33. Avatar Sara sanoo:

  Pakko sanoa tähän, että jos blogiin kirjottaa vaikka "Oon töissä Cittarissa" ja sit ihmiset googlettaa jotain cittariin liittyvää niin blogi saattaa nousta googlehaussa esille. Tää on huono juttu siks, et periaatteessa sillon oot vähän niinkuin sen cittarin edustaja ja blogi saattaa antaa huonoa julkisuutta tai ristiriitaista mainontaa, mitä cittari haluaa. Plus, cittari ei tietenkään hihku innoissa, jos kertoo, että on siellä töissä, mut sit joka postauksessa näkyy esim. Lidlin tai Prisman tuotteita. Tätä ei siis moni ehkä tajua niin oli pakko jakaa! :D

 34. Avatar Jutta sanoo:

  Ihana postaus, sai muutamia hyviä vinkkejä näin uutena bloggaajana! Muutenkin blogisi on ihanan raikas, muutaman viikon olen tässä seuraillut :)

  http://simple-daily-life.blogspot.fi/

 35. Avatar Anonyymi sanoo:

  Kiva postaus ja ihania kuvia:)

 36. Avatar Jasmiina sanoo:

  Tosi kiva postaus ja sun vaivannäön huomasi kyllä tektistä jälleen! :)

 37. Avatar Anonyymi sanoo:

  Hei täällä yksi mattimyöhänen kysymyksen kanssa! Oon koittanut googletella, että miten tuon instagramin saisi tuonne sivupalkkiin pyörimään niinkuin sulla? Oon löytänyt vaan sellasia versioita, joissa ne kuvat ei vaihdu.. :( P.s Tää oli tosi kiva postaus, oot kyllä yks mun esikuva bloggaajana <3

 38. Avatar Saijis sanoo:

  Oooh<3 Huippua, että tämä postaus jakoi vinkkejä ilmaan :) Kiitos paljon Jutta! Mieltä lämmittävää kuulla tälläistä palautetta sulta, kun oot hetken seuraillut tätä :)!

 39. Avatar Saijis sanoo:

  Iso kiitos sulle ano!:))

 40. Avatar Saijis sanoo:

  Tuo on niin totta!! Se tietysti löytyy Googlesta ja muutenkin, kun mun työpaikka ei liity mitenkään mun blogiin niin en halua siitä erikseen täällä mainita. Juuri tuo, että mikään yritys ei halua ristiriitaista mainontaa, koska blogeissa näkyy paljon kilpailevien yrityksien tuotteita :) Tätä ei moni tajua, mutta harvoin blogeissa näkyvät työpaikat saa mitenkään positiivista mainontaa juuri ristiriitaisuuden takia. Kiva, kun tulit Sara kommentoimaan asiasta! (:

 41. Avatar Kristine R sanoo:

  Todella ihania kuvia sulla ja inspiroiva blogi :) Itselläni on matkablogi bloggerissa http://matka-unelmia.blogspot.fi/ ja olen ihmetellyt, miksi bloggeri muuttaa kuvien laatua. Kiitos vinkistä, että kuvat kannattaa ladata Flickerin kautta. Kaipaisin ihan konkreettisen ohjeen, että miten saan ladattua ne bloggeriin eli "lisää kuva" ja mikä vaihtoehto silloin valitaan, että saan ne flickeristä siiretty? Vaihtoehtoja on 6, mutta en millään keksinyt, että mikä se niistä on? Normaalisti käytän "Siirrä" vaihtoehto, joka avaa kansion koneelta. Kiitos sulle etukäteen.

 42. Avatar Saijis sanoo:

  Voi ei se oli Jasmiina ihanasti sanottu :) Kiva juttu, että mun vaivannäön huomasi tästä <3

 43. Avatar Saijis sanoo:

  Aww ihana oot! Niin mahtavaa kuulla tälläinen palaute :) Joo ootko tehnyt ne Snapwidget-nimisellä sivustolla? Eli sieltä, kun valitsee slideshow-asetuksen niin kuvat vaihtelee :) Tässä on suora linkki tuohon valikkoon:

  http://snapwidget.com/#getstarted

 44. Avatar Anonyymi sanoo:

  Joo itseasiassa kokeilin tätä eilen ja ihmettelin että näkyviin tulee vain musta boksi eikä kuvia… Mikäköhän nyt vikana :D

 45. Avatar Anonyymi sanoo:

  Kuvat alkaa pyörimään vain, jos laitan siihe tägin paikalle esim "jee".. mut sillon ne ei oo mun kuvia vaan ihan muiden XD ilman tägiä näkyy vain musta laatikko

 46. Avatar Emma sanoo:

  Ihana postaus, mukava tosiaankin tietää mitä ajattelet blogiin liittyvistä asioista vähän tarkemmin :) olet vaan niiiin ihana ja kaunis ja sun blogisi on ihan huippu! ♥

 47. Avatar Saijis sanoo:

  Wau! Oli niin kiva päivittää Blogger ja nähdä siellä vastassa näin iloinen kommentti ♥ Joo ehdottomasti kannattaa suosia kuvien lataamisessa Flick:riä, koska sitä kautta laatu pysyy aina hyvänä ja ehkä jopa paranee:) Flick:rin kautta ladatessa kuvia ei lisätä noin vaan html-koodin kautta. Eli klikkaat Flick:rissä kuvan alapuolella olevaa nuolta – valitset oikean koon – kopioit html-koodin – siirryt postauksen luonnos tilaan – klikkaat html-puolelle ja liität koodin sinne. Tätä oli tosi vaikea selittää, mutta tämä on tosi helppoa ja nopeaa! Toivottavasti onnistut ja kysy vaan jos jää jotain kysyttävää :) <3

 48. Avatar Saijis sanoo:

  …Voi Emma ♥ Sä oot kyllä niin positiivinen ja susta näkee, että tarkoitat sitä mitä sanot! Ihana kuulla, että sä tykkäät tästä ja kiitos tuhannesti näistä sanoista :)!

 49. Avatar Kristine R sanoo:

  Kiitos sulle paljon, kokeilen tätä seuraavan postauksen yhteydessä.

 50. Avatar Saijis sanoo:

  Ei mitään! Ja toivottavasti onnistuu :)

 51. Avatar Saijis sanoo:

  Mitä ihmettä :o Ompas jännä juttu! Eihän sun käyttäjätili oo yksityinen :o Jos on niin silloin se ei näytä niitä :s

 52. Avatar Anonyymi sanoo:

  Hahah no siitähän se johtuikin.. :D kiitos tuhannesti!

 53. Avatar Saijis sanoo:

  Noni hyvä, että selvisi syy! Ei mitään, oli ilo olla avuksi :)

 54. Avatar Jenna sanoo:

  Hahhah eikä! Repesin noille hakusanoille mitkä on päätynyt sun blogiin. :DD Mutta muuten oli tosi mielekästä lukeä tämä kakkososan kysymyksiin ja tykkäsin tosi paljon tästä postauksesta. :)

 55. Avatar Elina sanoo:

  Moikka! Tuli mieleen, että kun saat joskus negatiivisia kommentteja, niin ajatteletko koskaan, miksi ihmiset sulle niitä laittaa? :) Ajatteletko, että ihmiset haluavat puhtaasti kritisoida sua jostain vai ovatko jotkut negatiiviset kommentit mielestäsi puhdasta ilkeilyä? Saatko usein sellaisia kommentteja, jotka on kirjoitettu niin, että kommentin takana oleva ihminen "tuntisi" sut ja tulisi sillä varjolla kommentoimaan jotain negatiivista? :)

  Blogisi on ihanan pirteä ja itse sitä välillä luen, koska saan siitä hyvän mielen jo ulkoasun ansiosta. :) Uskon, että tällaisella panostuksella sun blogista voisi tulla vielä jotain suurempaa. :) Pidä toi ASENNE! :)

 56. Avatar Saijis sanoo:

  Haha älä mitään :D Vitsit noita, kun kattoo niin sitä miettii että mitä ihmettä… ? Oo vitsit, että oli kiva kuulla sun tykkäävän tästä postauksesta. Sun kommentti piristi paljon mun päivää :)!

 57. Avatar Saijis sanoo:

  Heippa! Joo kyllä mä aina välillä ajattelen :) Suurin osa tuntuu olevan mun mielestä sellaista ns. "normaalia" negatiivista kritisointia, mutta aina välillä tänne eksyy sellaisia kommentteja, joista huomaa että kommentin tarkoituksena on pelkästänsä yrittää loukata mua… Mutta tälläiset kommentit menee usein toisesta korvasta sisään ja toisesta pihalle :) Joo saan! Aika usein juuri negatiivisista kommenteista jotenkin aistii sen, että kyseinen henkilö on tuttu. Se on ikävää, että sellaista harrastetaan, mutta onneksi oon oppinut lukemaan kommentteja rivien välistä niin että tunnistaa jo mitkä kommentit on tutuilta ja mitkä ei :)

  Oii mahtavaa kuulla, että ajattelet tästä noin! Ja sun viimeiset lauseet sai kyllä mun hymyn nousemaan korviin asti :) Kovaa työtä mä tämän eteen teen, joten toivotaan että tällä saavutetaan vielä jotain suurta :) KIITOS <3!

 58. Avatar Saijis sanoo:

  Hihi ei mitään :)!

 59. Avatar Janika sanoo:

  Mistä näet tuon että millä hakusanoilla sun blogia on etsitty?

  • Saija Saija sanoo:

   En valitettavasti osaa enää katsoa Analyticsistä. Se on jotenkin päivittynyt :s

Kommentoi