Näin muokkaan kuvani Instagramiin

Hei ja hyvää itsenäisyyspäivää kaikille  Samalla, kun Linnanjuhlat pyörii taustalla niin ajattelin tulla postailemaan päivän aiheesta, joka on Instagram-kuvien muokkaaminen. Mä saan päivittäin niin suoraan Instagramiin kuin myös tänne blogin puolelle kysymyksiä, että millä mä muokkaan kuvat? Miten säädän valot? Miten saan niistä tarkkoja? Hetki sitten eräs lukija toivoi asiasta omaa postausta ja vaikka mun muokkaus on erittäin yksinkertainen niin ajattelin, että postaus tästä voisi olla  nyt monelle ajankohtainen!

IMG_3611k

Instagramin suosio on vuodessa noussut älyttömän paljon ja sen odotetaan jossain välissä olevan suosituin sosiaalisenmedian lähde. Mä itse rekisteröidyin palveluun noin reilu kaksi vuotta sitten, mutta aktiivisesti sitä on tullut käytettyä noin vuoden ajan ja nykyään se päivittyy mulla päivässä vähintään kerran Sinne ei ladata niin paljon kuvia kuin esimerkiksi blogiin vaan muutama onnistunut otos riittää ja sen vuoksi sinne päätyvien kuvien muokkaukseen kiinnitetään entistä enemmän huomiota.

instagram

Mulla on neljä eri sovellusta, joissa muokkaan kuvia. Osaa käytän todella harvoin ja osaa taas melkein päivittäin. Vasemman puoleisessa kuvassa on kohteet ympyröity (harmaalla) ja lista menee ylhäältä alaspäin näin:
1. InstaBeauty – Sovellus, joka on tarkoitettu selfie-kuvien muokkaamiseen. Siellä pystyy pehmentää ihoa, suurentaa silmiä, lisätä ”rusketusta” ja vaikka mitä muuta! Mutta tämä toimii parhaiten lähellä otettujen kuvien kirkkauden säätöön.
2. Pixlr Express+ – Tällä sovelluksella lisään mun kuviin aina välillä erilaisia valopalloja, valohileitä, valosydämiä sekä muita efektejä. Tällä pystyy muokata kuvia myös normaalilla tapaa, mutta mä käytän tätä enää ainoastaan efektien lisäämiseen.
3. InstaSize – Tällä sovelluksella saa kuvan kuin kuvan muokattua Instagramin kokoon sopivaksi. Kuvan saa myös tarvittaessa lisättyä sovelluksesta suoraan Instagramin puolelle.
4. Instagram – Viimeisenä perus Instagram, jossa mun suurin kuvien muokkaaminen tapahtuu. Joskus kesällä mun puhelin päivitti itsestään sovelluksen uusimman version ja sen mukana sinne ilmestyi uusia muokkaus mahdollisuuksia. Jos sulla ei nämä kyseiset kohdat näy niin suosittelen päivittämään koko sovelluksen!

10850700_10204672829971898_2080812898_n

LÄHTÖTILANNE

Kuva, jota lähdetään muokkaamaan näkyy tässä! Se on otettu puhelimen kameran neliö-asetuksella illalla normaalissa valossa ja tarkoitus olisi saada siihen vähän ”eloa”

muokkaus4

KIRKKAUS
Ensimmäisenä klikataan haluama kuva auki Instagramiin ja painetaan jakoavaimesta (sinisellä painettuna) muokkausvalikko auki. Toisena vaihtoehtona näkyy kirkkaus, jota mä lisään kuvan valosta riippuen 20-40%. Näinkin pieni muokkaus tekee kuvasta heti paljon raikkaamman

muokkaus3

LÄMPÖ

Mä otan 99%:a mun kuvista aina luonnonvalon aikaan. Kuitenkin aina silloin tällöin tulee vastaan tilanteita, joissa kuviin ottaa kellertävä valo – Hyvänä esimerkkinä toimii ravintoloissa sekä kahviloissa napatut kuvat! Silloin siirryn rullalla eteenpäin kohtaan lämpö. Jos kuva on kellertävä niin siirrän palkkia miinukselle ja jos kuva taas on sinertävä niin päinvastoin plussan puolelle!

muokkaus1s

KOHOKOHDAT

Taas mennään rullalla eteenpäin kohtaan kohokohdat. Tämä muokkaus nostattaa entisestään kuvan värejä kirkkaampana näkyviin eikä kuviin jää turhia varjoja. Tätä mä lisään yleensä vain tummempiin kuviin noin 10-35%:a.

muokkauuus

TERÄVÖINTI

Kuvien tarkkuus on tärkeä osa niiden laatua ja koska puhelimella räpsityt kuvat ei aina välttämättä oo mistään tarkimmasta päästä niin oon innoissani, että Instagramiin on tullut terävöinti-muokkaus. Sitä ei kannata lisätä paljoa, koska muuten kuvasta tulee epäselkeä. Tässä kuvassa tarkennus kuitenkin erotti irtokarkit entisestään toisistaan sekä tarkensi tähtikuvioita.

10816071_10204673124219254_1245433469_n

LOPPUTULOS

Tässä näkyy vielä tarkemmin lopputulos, jonka jaoin hetki sitten myös Instagramiin! Mua miellyttää enemmän tätä lopputulos, jossa kuva on samaan aikaan raikas mutta tarkka.

Kertokaa ihmeessä mitäs tykkäsitte postauksesta? Ja jos heräsi jotain kysymyksiä niin laittakaa niitä tulemaan myös kommenttiboksiin.30 Comments
 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 21:17h, 06 joulukuun Vastaa

  Tosi kiva postaus ja hyvät kuvat, että sai heti selvää mitä muokkausta tarkotit yms. Tykkäsin tosi paljon!! :-) Hyvää itsenäisyyspäivää teillekkin sinne <3

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 21:19h, 06 joulukuun Vastaa

  Hei vitsit miten kiva saada ensimmäisenä näin positiivinen vastaanotto! Mä pyrin tekemään tästä mahdollisimman selkeän ja mukava kuulla, että onnistuin siinä :) Kiitos sulle hirmuisesti <3

 • Avatar
  S O N J A
  Posted at 21:23h, 06 joulukuun Vastaa

  ihana tällänen postaus ja tästä on varmasti hyötyä ainakin mulle jatkossa.. :D otatko suurimman osan sun kuvista puhelimella vai järkkärillä?

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 21:29h, 06 joulukuun Vastaa

  Mahtava juttu, että tästä oli hyötyä:) Ja toivotaan, että on myös monelle muulle! Mä otan melkein kaikki kuvat järkkärillä, mutta esimerkiksi kahvilla ollessani tulee puhelimella räpsittyä siitä kuvia :)

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 21:55h, 06 joulukuun Vastaa

  Heei tää oli kiva postaus! Oppi hieman uutta :) Haluaisitko tehdä samanlaisen postauksen järkkärillä otetuista kuvista et kuinka niitä muokkaat ja miten yms? Samalla kovasti toivon postausta sun kameran asetuksista et miten kuvaat :) kiitos etukäteet jo <3

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 22:05h, 06 joulukuun Vastaa

  mikä ohjemelma toi on millä saat ton "valikon" tommoseks ku tossa toises kuvas:)

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 22:14h, 06 joulukuun Vastaa

  Moikka Saija! :)
  Ihan ekaks pakko sanoa että tää sun blogi on ihan mieletön! Saan tosi paljon inspiraatioo tästä mun omaan blogiin.
  Mulla ois yks kysymys: mistä/miten oot saanu tohon bannerin alle ton "tietopalkin" eli missä lukee HOME, FACEBOOK, BLOGLIST yms. Tarvitsen apua ja oon tosi kiitollinen jos osaat mitenkään auttaa. :) Kiitti etukäteen!

 • Avatar
  Nelli
  Posted at 22:15h, 06 joulukuun Vastaa

  tää postaus oli hyödyllinen varmasti monille ja oot ihana, kun jaksat tälläsiä väsätä vaan meitä varten :) kiva kun selitit tarkasti ja selkeesti :) hyvää itsenäisyyspäivää myös sulle saija ♥

 • Avatar
  Emilia
  Posted at 23:19h, 06 joulukuun Vastaa

  Voi ihanaa saija, kiitos kun teit tän postauksen :) sain muutaman uuden kuvanmuokkaus sovelluksen ja heti alko näiden ohjeiden ansiosta homma sujua paremmin :)

 • Avatar
  Emilia
  Posted at 00:05h, 07 joulukuun Vastaa

  Tosi hyvä ja mulle varsin ajankohtainen postaus kun juuri ostin ensimmäisen iphonen :)<3 kiitos tästä :) kuviasi ihailen kyllä niin täällä kuin instagrammissa ihan joka kerta!!<3

 • Avatar
  Emma
  Posted at 09:17h, 07 joulukuun Vastaa

  Oi kiva postaus :3 mä niin tykkään sun selitystavasta ja esittelytavasta, koska molemmat on niin selkeitä ja opastavia! :) kiitos tästä postauksesta ihana ♥

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 11:25h, 07 joulukuun Vastaa

  Oi kiitos kovasti ja ihanaa kuulla, että tästä oppi jotain uutta:) Mä oon itse asiassa tehnyt kuvista tälläisen jo. Mutta kameran asetuksista en oo tehnyt, joten sellaisen voisin joskus toteuttaa :)<3 Tässä on kuitenkin järkkärillä muokatuista kuvista sama:

  http://saijis.blogspot.com/2014/03/picture-editing.html

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 11:26h, 07 joulukuun Vastaa

  Oon ladannut tuollaisia iconeja Cocoppa-nimisestä sovelluksesta :)

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 11:31h, 07 joulukuun Vastaa

  Wau suuret kiitokset sulle…<3 Ilahduttavaa kuulla, että mun blogi on jakanut inspiraatiota myös sun blogiin :) Joo eli ne saa, kun meet Blogger – Ulkoasu – Sitten banneri-gadgetin alapuolella on kohta sivut (jos ei oo niin lisää se gadgetti-valikoimasta siihen) ja siitä klikkaamalla pääsee luomaan erilaisia sivuja. Tätä oli vähän vaikea selittää, mutta toivottavasti vähän ymmärsit :)!

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 11:32h, 07 joulukuun Vastaa

  Mä toivon, että tästä on monelle hyötyä ja ainakin tälläisistä asioista kysellään paljon:) Kiva kuulla postauksesta näin positiivista palautetta:)! Kiitos hurjasti ihanainen ♥

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 11:34h, 07 joulukuun Vastaa

  Voi kiitos itsellesi ihanasta postausideasta :) Mukava juttu, että tästä oli apua ja toivotaan, että on myös monelle muulle! :)

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 11:36h, 07 joulukuun Vastaa

  Ooo onnea uudesta puhelimesta! Teit kyllä loistavan valinnan merkin suhteen :) Ja kiitos tuhannesti ihanan piristävistä sanoista. Oot kyllä huippu =)<3!

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 11:38h, 07 joulukuun Vastaa

  Iso kiitos sulle Emma :) Voi mä pyrin kirjoittamaan tämän mahdollisimman selkeästi ja yksinkertaisesti, joten tälläinen palaute oli enemmän kuin tervetullut ♥!

 • Avatar
  Nelli
  Posted at 12:42h, 07 joulukuun Vastaa

  Ihana postaus, tästä sai oikeesti tosi hyviä vinkkejä! <3 Oon ajatellut muuten tehdä postauksen minun lemppariblogeista, joten ajattelin tulla kysymään että saanko käyttää sinun kuvia postauksessa, kun ajattelin sinun blogin mainita siinä? :)

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 19:13h, 07 joulukuun Vastaa

  Voi kiitos tuhannesti sulle :) Ja kuulostaa tosi kivalta tuo sun postaus! Saat totta kai käyttää mun kuvia siinä :)!

 • Avatar
  Roosa
  Posted at 19:45h, 07 joulukuun Vastaa

  Miten tossa Fixlr saa niitä palloja ja sydämiä jne? Latasin parikin sen sovellusta mut en löydä! :(

 • Avatar
  Lotta
  Posted at 20:16h, 07 joulukuun Vastaa

  Tykkäsin ehdottomasti :3 Hyviä vinkkejä ja pakko sanoa, että toi sun puhelimes on ihanan sokerinsuloinen <3 Tommonen vaahtokarkkiunelmainen! :)

  ❤: Lotta / My Happybubble

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 21:14h, 07 joulukuun Vastaa

  Joo eli klikkaat sieltä alla olevista kohdista neljättä eli overlay-kohtaa ja siitä avautuu valikko, joista sun täytyy ladata kohdat default sekä bokeh ja näissä kahdessa on niitä erilaisia palloja, sydämiä yms. Toivottavasti tästä oli apua! :)

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 21:18h, 07 joulukuun Vastaa

  Ihana kuulla! :) Haha joo se on kyllä aikamoinen karkki xD Mä niin ihastuin noihin pinkkeihin juttuihin, että oli pakko ladata kaikkiin :p ♥

 • Avatar
  Sara
  Posted at 21:25h, 07 joulukuun Vastaa

  Älyttömän kiva blogi sulla! :) – Sara ( http://justsaraslife.blogspot.fi/ )

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 21:51h, 07 joulukuun Vastaa

  Kiitos tuhannesti Sara! :))

 • Avatar
  Tinja Emilia
  Posted at 22:27h, 07 joulukuun Vastaa

  Tosi kiva postaus, kolme tuntematonta appsia mulle, tosi kiva että vinkkasit :)

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 07:06h, 08 joulukuun Vastaa

  jos joku liittää blogin osoitteen kommentinsa perään käytkö katsomassa sen vai jätäkö huomiotta?

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 19:20h, 08 joulukuun Vastaa

  Kiitos kovasti sulle! Ja mahtavaa kuulla, että postauksesta oli näin konkreettista hyötyä :))

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 19:22h, 08 joulukuun Vastaa

  Jos kommentti on ajatuksella kirjoitettu niin silloin käyn melkein aina katsomassa. Silloin näkee, että lähettäjä on todella vaivautunut kommentoimaan ja mä yleensä haluan myös nähdä millainen on kyseisen kommentoijan blogi :)!

Post A Comment