10 blogging tips – Part two

Kuinka moni muistaa mun tammikuulla kirjoitetun postauksen kymmenestä blogivinkistä? Nimittäin nyt sille postaukselle tulisi jatkoa! Edellisessä postauksessa kerroin yleisiä perus vinkkejä bloggaamiseen ja jos et ole sitä vielä lukenut niin se kannattaa käydä lukemassa täältä. Kyseinen postaus nousi heti tosi suosituksi, joten ajattelin tehdä sille jatkoa! Tällä kertaa kerron taas kymmenen vinkkiä, mutta nämä on hieman erilaisempia. Muistutan vielä, että nämä on mun ajatuksia ja huomiota, jotka oon todennut hyviksi eikä ole niitä ainoita oikeita sellaisia.

1. Älä vertaa itseäsi ja blogiasi liikaa muihin vaan mieti niitä omia intohimon kohteita, vahvuuksia sekä tee sitä mistä itse pidät. Kun tekee omalla tyylillä postaukset niin lukijoillekkin välittyy rento fiilis postauksesta ja koko blogista! Blogin täytyy olla sellainen paikka, johon on aina mukava palata takaisin kirjoittelemaan ja johon on itse tyytyväinen. Sellainen epävarmuus välittyy lukijoihin heti, joten omaan tekemiseen kannattaa uskoa ja voin sanoa, että silloin lopputulos miellyttää ainakin mua blogeissa.

2. Postauksen julkaisuajalla on yllättävän suuri merkitys. Omat lukijasi lukevat postauksesi ihan koska vaan – aamulla tai yöllä, mutta uudet lukijat kannattaa ottaa tässä kohtaa huomioon. Aamulla aikaisin julkaistu postaus näkyy erilaisten blogikanavien etusivuilla uusimmissa postauksissa kauemmin, kun esimerkiksi päivällä yleiseen postausaikaan kirjoitetut postaukset. Ja mitä kauemmin se siellä kanavilla näkyy, sitä enemmän se saa huomiota. Mutta taas illalla koneen ääressä istuu enemmän ihmisiä eli kummassakin on omat hyvät puolensa. Tälläiseenkin yllättävään asiaan voi kiinnittää bloggaamisessa huomiota. Omalla kohdalla täytyy myöntää, että harvoin katson kelloa postausta julkaistessa… Mutta tämä on yksi keino, jonka on huomattu toimivan.

Bannerit4-0013. Ei kannata suunnittella liikaa – Tämä on sellainen asia, joka yleensä sattuu postaillessa unohtamaan. Nimittäin mun kohdalla ainakin ne postaukset, joita en oo suunnittelut tai joiden kirjoittamisen kohdalla en edes tiedä miltä ne tulee valmiina näyttämään – On juuri niitä parhaiten onnistuneita postauksia!! Tämänkin postauksen jatko-osaan sain idean noin 15 minuuttia sitten enkä tällä hetkellä tiedä mitä tästä tulee :-D

4. Postausideoita kannattaa pitää varmuuden vuoksi jossain ylhäällä. Aina, kun tulee joku hyvä mieleen tai lukija ehdottaa jotain niin kirjoitan sen mun kalenterin lopussa oleville tyhjille sivuille. Sitten kun tulee sellainen ajankohta, että ei ole mitään ihmeellistä postailtavaa niin katson sieltä idean ja alan toteuttaa sitä. Tälläiset listat pelastaa myös kiireen keskellä!

5. Uuden postauksen otsikko. Asia, jonka keksimiseen mä saatan käyttää joskus puolikin tuntia. Toisaalta siihen otsikkokenttään voisi kirjoittaa ihan mitä vaan… Mutta moni lukija klikkaa postauksen auki otsikon perusteella, koska se on ensimmäinen asia mikä siitä näkyy. Tässä kohtaa monella on jo odotukset siitä, mitä kyseinen postaus tulee pitämään sisällä. Eli kannattaa huomioida, että jos otsikossa lukee jotain muuta mitä itse postaus pitää sisällään niin lukija ei katso sitä hyvällä. Lyhyt ja ytimekäs otsikko toimii aina!

t46. Sosiaalista mediaa voi käyttää hyödyksi monellakin tapaa. Saijis blogiltakin löytyy Facebook-sivut (täältä) sekä Instagramin nimimerkki tulee myös tämän blogin nimestä! Jos sulle tulee joku sellainen kiireinen ajankohta, että et ehdi postailemaan niin kannattaa päivittää vaikka kerran päivässä Instagramia tai blogin FB-sivuja niin lukijat pysyy sun menoissa mukana. Mä itse päivitän Instagramiin myös usein kuvan uusimmasta asupostauksesta sekä reaaliaikaisia kuvia siitä mitä päivän aikana on tullut tehtyä. Nämä on myös tosi hyviä kanavia uusien blogien ja inspiraatiolähteden löytämiseen!

7. Vuorovaikutus lukijoiden kanssa on tosi tärkeää. Kannattaa kysyä omilta lukijoilta mielipidettä esimerkiksi postaustoiveiden suhteen tai he voivat auttaa sinua päättämään esimerkiksi muutaman uuden banneriehdokkaan välillä. Lisäksi yksi mulle tärkeä yksityiskohta on kommentteihin vastaaminen. Mun mielestä se on tämän harrastuksen yksi parhaimmista asioista! Pyrinkin heti vastailemaan kaikkiin kommentteihin ja käyn välillä läpi vanhempia postauksia, että onko siellä vielä jotain kommentteja/kysymyksiä joihin ei ole vastausta.

8. Koko blogin ja postausten suhteen kannattaa välillä on uhkarohkea ja spontaani. Jos tekee mieli kokeilla kirjoittaa ihan erilaista kirjoitusta tai muttaa ulkoasua radikaalisti niin antaa palaa vaan! Kokeilematta ei voi ikinä tietää kannattiko se vai ei ;)

5 9. On hyvä pitää huoli siitä, että samantyylisiä postauksia ei tule usein. En nyt laske tähän mukaan perus lifestylepostauksia tai asuja, mutta esimerkiksi videoita, puhelimenkuvia jne. moni tylsistyy katselemaan postauksesta toiseen. Kun tekee kaikkia postauksia yhdessä sopivissa määrin niin sisältö pysyy mielenkiintoisena ja monipuolisena.

10. Loppuun haluan vielä sanoa, että jos oot pidemmän aikaa miettinyt blogin aloittamista tai ajatus siitä käy aina välillä mielessä niin ehdottomasti kannattaa kokeilla! Itsekkin aluksi ajattelin, että en uskalla… Mutta jos en olisi kokeillut niin tänä päivänä katuisin sitä luultavasti todella paljon – Tämä on juuri se juttu, jota tykkään tehdä

Toivottavasti saitte näistä vinkeistä jotain irti ja jos jää kysymyksiä niin laittakaa ihmeessä kommenttiboksiin tulemaan! Mutta kertokaa myös mitä te tykkäsitte ylipäätänsä tälläisestä postausideasta?

Kuvat: Weit

45 Comments
 • Avatar
  Anni Suvisuo
  Posted at 13:20h, 26 toukokuu Vastaa

  Tämä on kiva postaus. Kiitos tästä! Oot kyllä ehkä yksi parhaista, jota odotan aina. Jonain päivänä, ehkä minäkin pääseen noin suuriin lukijamääriin ♥ ♥

  // Anni, Blurry Runner

 • Avatar
  Sofi
  Posted at 13:34h, 26 toukokuu Vastaa

  Tosi hyvä postaus! Tuli esille monta sellasta asiaa, jotka oon itekin todennut hyviksi bloggailussa mutta vähän myös jotain uutta, mitä ei oo tullut aiemmin ajateltua! Tästä on apua varmasti monille juuri bloggaamisen aloittaneille :)

  Ihailen sitä miten jaksat käyttää aikaa ja nähdä vaivaa tän blogisi eteen :) keep going!

 • Avatar
  Eerika
  Posted at 13:55h, 26 toukokuu Vastaa

  Ihana postaus! <3 Tää anto mulle tosi hyviä vinkkejä oman blogini suhteen! :-)

 • Avatar
  sarara
  Posted at 15:01h, 26 toukokuu Vastaa

  Näistä postauksista on saanut kyllä tosi hyviä vinkkejä, mut silti jotenkin en ole omasta blogista niin varma, katseluita päivään tulee mielestäni paljon, lukijoita ei niinkään.. Juuri poistin vanhoja postauksia ja tekisi mieli aloittaa puhtaalta pöydältä! Olisko sulla hetki aikaa käydä kurkistamassa ja antamassa pieni mielipide? :) http://nevergiveupsarara.blogspot.fi

 • Avatar
  Oona
  Posted at 17:38h, 26 toukokuu Vastaa

  Tää oli kiva postaus! :) Haluaisitko tehdä linkkaa blogisi- postauksen lähiaikoina?

 • Avatar
  Sanna
  Posted at 18:15h, 26 toukokuu Vastaa

  Tosi hyviä vinkkejä! :")
  Mietin tossa kohtaa 7, niin miten lukijoihin voi pitää vuorovaikutusta jos lukijat eivät kommentoi/vastaa postauksiini?

 • Avatar
  Katarina Kivimäki
  Posted at 19:18h, 26 toukokuu Vastaa

  Oot kyllä niin huippunainen, ettei mitään määrää ♥

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 20:02h, 26 toukokuu Vastaa

  Voi kun tulis se ostosten esittely, osaatko yhtään sanoo koska se on tulos?:) p.s. oot huippu bloggaaja, harva postaa päivittäin, ja jos postaakin niin ei yhtä hyvin ku sä:))

 • Avatar
  Hanna Voutilainen
  Posted at 22:16h, 26 toukokuu Vastaa

  Erittäin hyviä vinkkejä, eritoten tuo postausten listaaminen ylös. Itselläni on pieni punainen vihko johon kirjaan kaiken muistettavan ylös, kuten mm. postausideat. Ne kyllä pelastaa hädän hetkellä kun ei ole muuta kirjoiteltavaa. :)

  hanna
  http://www.hannamariav.com

 • Avatar
  Katarina Kivimäki
  Posted at 22:46h, 26 toukokuu Vastaa

  Hei voisit tehä postauksen sun vaatekaapin kulmakivistä. Eli sillä tyylillä mitkä perus jutut hankkimalla kannattaa omaa vaatekaappia lähteä rakentamaan :) toivottavasti tajusit mitä tarkotan, mul on ollu tänää pääsykokeet eikä aivot toimi enää yhtään :D

 • Avatar
  Noora
  Posted at 01:02h, 27 toukokuu Vastaa

  Otsikon keksiminen on yleensä ihan kamalan työn takana. Vihaan sitä ja saan kulumaan siihen liian kauan aikaa. :D

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 09:33h, 27 toukokuu Vastaa

  Voi kiitos älyttömästi Anni!! :) Niin ihana kuulla, että odotat postauksia:) Ja aivan varmasti tuut pääsemään ♥ Sulla on niin mielenkiintoisia postauksia :)!

 • Avatar
  Laura
  Posted at 09:48h, 27 toukokuu Vastaa

  Mahtava postaus, tästä sai monia hyviä vinkkejä :)

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 10:46h, 27 toukokuu Vastaa

  Wau tosi kiva kuulla, että tykkäsit tästä :)! Joo toivotaan, että on :) Oi ihanasti sanottu <3! Tämä on kyllä sellainen asia, johon haluan panostaa täysillä :)

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 10:50h, 27 toukokuu Vastaa

  Kiitos hirmu paljon<3 Oo vähän ihanaa, että sait hyviä vinkkejä! :)

 • Avatar
  Kata
  Posted at 11:49h, 27 toukokuu Vastaa

  Tosi hyvä postaus! Mulla on hirmu hankala keksiä myös otsikkoa postauksiin, välillä vihaan sitä osaa tässä ja tekisi mieli jättää kenttä tyhjäksi – sitähän en siis todellakaan tee!:D

 • Avatar
  Emilia
  Posted at 13:05h, 27 toukokuu Vastaa

  Tosi hyvä postaus :)♡ oot koonnut tähän paljon hyviä ja toimivia vinkkejä :) kiitos tästä ♡ blogistasi huomaa sen kuinka täydellä sydämellä oot tässä mukana ♡ jatka samaan malliin ♡ iso hali!

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 18:22h, 27 toukokuu Vastaa

  joooo tää ois superhyvä :)!

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 18:31h, 27 toukokuu Vastaa

  Millon sä teet sen blogikirppiksen?

 • Avatar
  Sanni
  Posted at 21:21h, 27 toukokuu Vastaa

  Ihana postaus jälleen, josta sain itselle hyviä vinkkejä! Sain hetki sitten mun blogin valmiiksi ja aattelin että jos sua kiinnostaa katsoo se (kurikassa silloin tyttöjenillassa puhuin sulle) :)
  http://around-s.blogspot.fi/

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 21:38h, 27 toukokuu Vastaa

  Ihana kuulla, että oot saanut vinkkejä :)! Puhtaalta pöydältä aloittaminen voi joskus tuoda bloggaamiseen uutta inspiraatiota, kun saa aloittaa kaiken alusta mutta mun mielestä sun blogi oli tosi hyvä jo noin! :) Kävin kommentoimassa tarkemmin blogin puolelle ja laitoin muutaman vinkin :) Jatka ihmeessä samaan malliin ahkeraa postailua niin lukijoita tulee varmasti jatkossa lisää :) Tsemppiä<3

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 21:40h, 27 toukokuu Vastaa

  Kiitos superisti Oona! :) Voisin kyllä tehdä :) Teen vaikka jo ensi viikolla :p

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 21:43h, 27 toukokuu Vastaa

  Kiitti älyttömästi:)! Yksi hyvä keino saada lukijat kommentoimaan on, että laittaa postauksen loppuun esimerkiksi yhden kysymyksen. Vaikka mitä tykkäsitte postauksesta? Tai haluatteko nähdä näitä lisää? :) Silloin tosi moni tulee kertomaan oman mielipiteen ja vuorovaikutus niiden kanssa lähtee käyntiin! :)

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 21:46h, 27 toukokuu Vastaa

  Aww niin ihana oot! Kiitos lämpimästi tästä ihanasta piristyksestä ♥ Wau! :)

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 21:52h, 27 toukokuu Vastaa

  En tiedä saanko sitä yhdistämistä toimimaan ollenkaan :s Joten joudun varmaan esitellä ne kuvina :/ Mutta kerään siihen postaukseen erilaisia ostoksia pitkältä ajalta niin siitä tulee isompi ja laajempi :) Toivotaan, että saan vian korjattua ennen asuntovideota, koska sen haluan ehdottomasti päästä kuvaamaan :) Voi eikä miten ihanasti sanoit! Mulle tuli niin hyvä mieli tästä sun kommentista :) Kiitos kiitos tuhannesti ♥

 • Avatar
  Tiina
  Posted at 23:42h, 27 toukokuu Vastaa

  Ihana postaus, kiitos taas vinkeistä! :)

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 23:48h, 27 toukokuu Vastaa

  hyviä vinkkejä! oon kyllä ihan samaa mieltä noista (:

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 23:51h, 27 toukokuu Vastaa

  Tosi kiva kuulla, että tykkäsit! (: Sellainen postauslista pelastaa kyllä aina ideoiden loppuessa :) Hyvät ideat varmaan unohtuisi helposti, mutta onneksi sieltä voi aina välillä lukea ne uudestaan ja alkaa toteuttamaan! :)

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 23:54h, 27 toukokuu Vastaa

  Hei tositosi kiva idea!! :) Kuulostaa hyvältä :p Tekisinkö sen omista vaatteista vai olisiko jotkut asukollaasit mielenkiintoisempia? :) Kiitos sulle tästä ideasta! :>

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 23:55h, 27 toukokuu Vastaa

  Joo niin on :-D! Siihen saa kulumaan oikeasti välillä vaikka kuinka paljon aikaa :D Joskus, kun en millään meinaa keksiä niin suljen koneen ja teen hetken jotain muuta. Sit yritän uudestaan hetken päästä jos ajatus kulkisi paremmin:D

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 23:56h, 27 toukokuu Vastaa

  Kiitos superisti Laura! :) Oi joo toivotaan=)

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 23:57h, 27 toukokuu Vastaa

  Kiitti paljon Kata! :) Niin on!:D Välillä sen keksii ensimmäisenä ja joskus sen keksimiseen menee varmaan tunti…:D Onneksi niin käy kuitenkin aika harvoin :p

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 23:58h, 27 toukokuu Vastaa

  Voi mikä ihanaihana kommentti! Niin kiva huomata, että teillekkin välittyy sellainen tunne ♥ Kiitos älyttömästi:) Oot kyllä ihana piristäjä aina :)♥

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 23:59h, 27 toukokuu Vastaa

  Mun pitää vielä keksiä sinne säännöt ja vielä luonnostella sitä vähän niin sitten :)

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 00:01h, 28 toukokuu Vastaa

  Kiitos hirmuisesti Sanni!! :) Hei joo mä meen heti katsomaan paremmin, kun pääsen koneelle :) Tosi kiva, että pääset aloittamaan myös bloggaamisen! :)

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 00:03h, 28 toukokuu Vastaa

  Ihana kuulla, että pidit:) Kiitos paljon itsellesi kivasta kommentista! (:

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 00:04h, 28 toukokuu Vastaa

  Kiitos tuhannesti :) Oo vähän kiva kuulla, että oot samaa mieltä!! :)

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 09:02h, 28 toukokuu Vastaa

  Käytätkö hiuksiin jotain jätettävää hoitoainetta tai jtn? Jos joo nin mitä? :)

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 11:32h, 28 toukokuu Vastaa

  Ja mitä lämpösuojaa?

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 21:02h, 28 toukokuu Vastaa

  missä paikoissa voi blogia 'mainostaa'? eli mite saa kaikki lukiat löytämään just sun blogiin?

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 10:44h, 29 toukokuu Vastaa

  En käytä :) Mulla on niin sileäksi ja pehmeäksi jättävä hoitoaine, että hiukset ei tarvi suihkun jälkeen kun kuivumista nopeuttavaa seerumia :)!

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 10:46h, 29 toukokuu Vastaa

  Four Reasonsin Heat Styler-nimistä lämpösuojaa :) Se on niiiin parasta, suosittelen lämpimästi <3

 • Avatar
  Saijis
  Posted at 10:48h, 29 toukokuu Vastaa

  Kannattaa esimerkiksi kommentoida muille ja laittaa kommentin perään linkin omaan blogiin yms. :) Moni on löytänyt mun blogiin erilaisista linkitä blogisi-postauksista, joihin joskus osallistuin ja sitten mun blogi valittiin esittelyyn :) Niitä kannattaa myös hyödyntää ja Instagramin profiiliin kannattaa myös laittaa linkki omaan blogiin :)! (jos Instagram löytyy) :)

 • Avatar
  Katarina Kivimäki
  Posted at 14:28h, 29 toukokuu Vastaa

  Ei sillä niin väliä, ihan miten parhaaksi näet :)

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 14:33h, 29 toukokuu Vastaa

  Niin mitä hoitoainetta käytät?

Post A Comment