Tarinat vuoden suosituimpien IG-kuvien takaa

Heissan  Jälleen yksi viikonloppu lähempänä joulua!! Tämä viikonloppu sujui oikein hyvin. Yksi paras kohokohta oli ehdottomasti meidän tyttöporukan kanssa perjantaina vietetyt pikkujoulut. Se sisälsi niin ulkona syömistä, VIP-shoppailuiltaa kuin pelejä ja tanssimista. Nyt ajatukset on tässä viikossa, kun vuorossa on viimeiset joulun valmistelut. Ollaan jouluna taas pääsääntöisesti molempien sukulaisten luona, joten haluan nauttia kotona vietetystä joulun tunnelmasta extra paljon. Eikä muuten ole kauaa, kun vuosi vaihtuu! Sen vuoksi innostuin tästä muutamien bloggaajien toteuttamasta IG-kuvakoosteesta, johon keräsin vuoden kymmenen suosituinta kuvaa ja tarinat niiden takaa. 

synnytys

Danielin syntymä  On sanomattakin selvää, että tämä on noussut vuoden suosituimmaksi kuvaksi. Se on tavoittanut ison määrän ihmisiä! Meni melkein vuorokausi ennen kuin julkaisin missään kuvaa pikkuisen syntymästä. Ainoastaan lähipiiri sai kuvat heti synnytyksen jälkeen, mutta muuten aika meni ihan vauvakuplassa, imetystä harjoitellessa ja sektiosta toipuessa, joten unohdin koko somen :Dvastasyntynyt

Ensimmäinen kuva kotoa! Käsittämätöntä, miten pieni Daniel onkaan ollut. Tuntuu, että meidän vauvasta on tullut jo niin iso poika. Ei ole kauaa, kun satuin avaamaan äitiyspakkauksen ja siellä sisällä oli juuri tuo kyseinen pandabody muistona – se on niiin pieni. Meille piti alunperin tulla Tatun vanha pinnasänky, jonka hän oli hionut ja maalannut. Mutta vähän ennen Danielin syntymää kävi ilmi, että se on jotain ihme kokoa eikä sitä ”normaalia”. Meidän uusi patja ja reunapehmusteet oli tietysti tähän standardikokoon suunniteltu, joten ei auttanut kun laittaa meidän Tampereella asuvat kaverit asialle ja he kävivät ostamassa uuden pinnasängyn Ikeasta. Tatu sen sitten kokosi paniikissa kasaan, kun mä olin synnärillä pojan kanssa odottamassa kotiin pääsyä :D

meille tulee vauva

Kolmanneksi suosituin on ilmoitus raskaudesta. En ole varmaan minkään kuvan jakamista jännittänyt niin paljoa kuin tämän. Itse asiassa tällä samalla kuvalla ilmoitettiin niin blogissa, Instagramissa kuin Facebookissa kaikille yhteisesti perheenlisäyksestä. Samaan aikaan sai uutisen siis kuulla niin tuttavat, kaukaisemmat sukulaiset kuin seuraajat.

raskausmaha

Yllätys, yllätys raskausteema näkyy vahvasti näissä suosituimmissa kuvissa. Tässä on ensimmäinen julkinen masukuva! Pienen pieni kumpu  Hyvin noihin aikoihin jouduin luopumaan omien farkkujen käytöstä ja siirtymään mammafarkkuihin. Silti eniten tuli käytettyä rentoja olohousuja! Sain muuten ottaa varmaan kolmekymmentä kuvaa ennen kuin sain pienen masun jotenkin ”järkevän” näköisesti kuvaan… Nimittäin aina näytti vain kuin olisin kärsinyt ruokaturvotuksesta :D

ristiäiset

Kuva ristiäisistä ja päällä oleva mekko oli päätetty juuri ennen juhlapaikalle lähtöä. Olin päättänyt laittaa erään maksimekon, mutta onneksi kokeilin sitä pari päivää ennen juhlia. Nimittäin se ei mennyt tissien kohdalta kiinni :D No olin päätynyt jo erääseen toiseen asuu, kunnes ristiäisten aamulla muistin että mulla on vielä yksi kiva mekk. Se oli muutossa jäänyt yhden purkamatta olevan jätesäkin sisälle. Ja sehän oli täydellinen valinta!

levis housut

Seuraava kuva on Danielista, kun hän oli seitsemän viikkoa vanha. Hän on tässä meidän sängyssä ja vain pieni hetki tämän kuvan räpsimisen jälkeen hymy hyytyi, kun puklut lensi bodylle ja päiväpeitolle :D

mustavalkoinen keittiö

Kuva meidän kodista ennen suurta muuttokaaosta, joka seurasi vain minuutti kuvan ottamisen jälkeen. Tarkkasilmäiset on saattanut huomata, että meillä on vaihtunut lattia tässä välissä. Edellisessä todettiin olevan vikaa, joten se vaihdettiin koko asuntoon. Toki uusi on täysin saman värinen laminaatti, mutta se siinä näkyy paljon paremmin puun kuviot. Uusi lattia näkyy paremmin esimerkiksi tässä kuvassa! Tykkään itse paljon enemmän tästä nykyisestä, vaikka ero ei olekaan mikään älyttömän suuri.

lokki valaisin

Ensimmäinen isänpäivä ja sen kunniaksi järjestin meille brunssin. Pöytä täynnä herkkuja (ja pari lahjaa), onko parempaa tapaa aloittaa päivää? Tein meille protskupannareita, mutta rehellisesti sanottuna niiden tekeminen ei jostain syystä tuolla kerralla meinannut onnistua ollenkaan. Onneksi maku oli parempi kuin ulkonäkö…

instagram followers

Jännästi kaikki vauvajuttuihin liittyvät kuvat kerää eniten tykkäyksiä. Tässä ollaan ensimmäisellä vaunulenkillä koko perheen kesken. Kyllä oli jännittävää! Tuolloin sektiosta ei ollut varmaan viikkoakaan, joten pieni viiden minuutin lenkki taisi kestää kuvausten kanssa joku reilu puoli tuntia.

IDKUVA

Ja kuva äitienpäivältä, kun oma lapsi oli vielä masussa. Käytin näitä samoja kuvia postauksessa, jossa kerroin tuleeko meille tyttö vai poika. Suurin osa luuli tyttömäisten kuvien myötä, että tulee tyttö :D Mutta osasinkin yllättää teidät tällä pikkuisella ”huijauksella”.


6 Responses to “Tarinat vuoden suosituimpien IG-kuvien takaa”

 1. Cami sanoo:

  Daniel on niin supersöpö, että ansaitsee ehdottomasti eniten tykkäyksiä <3 Mullakin viime vuoden tykätyimmät kuvat oli kaikki juurikin raskauteen ja vauvaan liittyviä. Pitääkin tsekata, että mitkä oli tänä vuonna ne tykätyimmät! :) Tyhmä kysymys ehkä, mutta näkeekö ne suoraan itse Instan kautta vai jollain appilla?

  • Saija Saija sanoo:

   Hih, kiitos ihana <3 Hän on kyllä niin suloinen! Oi raskauteen ja vauvoihin liittyvät julkaisut on selkeästi eniten kaikkien mieleen. Joo jos sulla instassa yritysprofiili käytössä niin näkee suoraan sieltä. Profiilissa oikeasta kulmasta kävijätiedot - sisältö - syötejulkaisut ja sieltä ylhäältä valitset, minkä perusteella haluat listata julkaisut. Mä valitsin tykkäyksien määrän ja laitoin, että yhden vuoden ajalta :)

 2. Jenni sanoo:

  Todella hyvä postaus idea!

Kommentoi