Let’s talk about brows

Kaupallinen yhteistyö: Depend

depend tuotteet

Vanhoja nuoruusvuosien kuvia katsellessa huomio kiinnittyy usein yhteen asiaan: kulmakarvoihin… Oh my, mietin vaan miten mut on päästetty ulos sen näköisenä. Kulmakarvojen nyppiminen houkutteli sen verran paljon, että vaikka äiti sano ettei kannata niin halusin välttämättä kokeilla. Se tehtiin salaa omassa huoneessa, pienen kampauspöydän edessä äidiltä varastetuilla pinseteillä. Omasta mielestä olin tyytyväinen lopputulokseen, mutta moni oli eri mieltä. Ja näin jälkikäteen ajateltuna en ihmettele yhtään.

Kulmakarvojen historia on ollut mutkikas aikuisuuden ikävuosiin saakka. Vasta näin vuosia myöhemmin oon ymmärtänyt, mitä liikanyppiminen teki omille kulmille. Todella paljon pahaa! Karvat kasvavat edelleen, mutta huomattavasti hitaammin ja harvakseltaan. Noh, virheistä on opittu ja nykyään on onneksi olemassa sen verran hyviä tuotteita, jotta kulmia ei tarvitse kuitenkaan peitellä.

Depend-merkiltä löytyy Perfect Eye-tuotesarja, josta löytyy laajavalikoima kulmatuotteita monen eri lopputuloksen saamiseen. Mä itse tykkään luonnollisesta, mutta huollitellusta lookista. Sarjaan kuuluu pomade kulmaväri, ohutkärkinen- ja vinokärkinen kulmakynä. Jokaisesta tuotteesta on todella laaja värivalikoima, joten joukosta on helppo jokaisen bongata itselleen sopivimmat sävyt. Nämä Dependin kulmatuotteet on saatavilla heidän omilta verkkosivuilta, Kickseistä sekä Hehku-myymälöistä.

Ajattelin nyt näyttää step-by-step tyylisesti, miten mä teen omat kulmani nykyään.

depend meikit

kulmakarva pomade

Depend – Eyebrow Pencil Triangular

1. Aivan ensimmäisenä hieman harjaan kulmia ja tarvittaessa nypin yksittäisiä ”reunojen” ulkopuolelle kasvaneita karvoja. Sitten alan vinokärkisellä kynällä vetämään rajat kulmien alaosiin. Mulla on tapana tehdä toinen kulma ensin ja sitten toinen, mutta jos se tuntuu hankalalta niin voit vaikka tehdä molempia vuorotellen.

kulmakarva pomade

2. Seuraavaksi vedän samanlaisen rajan yläpuolelle. Mutta teen siitä huomattavasti pehmeämmän, koska silloin lopputuloksesta tulee luonnollisempi. Eli tässä kohtaa kannattaa painaa kynää todella vähän. Kynän väri on juuri sopivan pehmeää, mutta jämäkkää tähän tarkoitukseen. Nämä rajat toimivat periaatteessa kulmien kehyksinä.

depend pomade

IDKUVA

Depend – Eyebrow Pomade Colour Cream

3. Sitten lähden pomade-värillä ja kulmasiveltimellä vetämään pehmeitä viivoja kulmakarvojen suuntaisesti. Yleensä vielä pehmitän lopputulosta tässä vaiheessa harjaamalla kulmaa.

depend kulmatuotteet

kulmakarvat tutoriaalit

Depend – Eyebrow Pencil Slim & Thin

4. Viimeistelen lopputuloksen ohutpäisellä kynällä, jolla täytän kulman loppuosaan myös väriä.

kulmakarvamallit

Ja valmista! Brows on fleek ;-) Tosin ripsienpidennykset kaipaisi huoltoa, heh.

Näistä Dependin kulmatuotteista löytyy sävyjä aina pehmeän ruskeasta mustaan saakka. Mulla on kaikista tuotteista käytössä sävy Taupe. Siinä on juuri sopivasti pigmenttiä omaan makuun, nimittäin vaikka mulla on mustat hiukset niin en silti halua liian rajuja kulmia. Niitä tuli silloin teiniaikana piirreltyä aivan tarpeeksi, haha. Luonnollinen lopputulos on tänä päivänä kaikista paras!

depend

Jos sua kiinnostaa nämä Dependin kulmatuotteet niin älä nyt karkaa mihinkään. Nimittäin he hakevat 100 testaajaa, joista jokainen saa Perfect Eye-tuotepaketit. Näiden sisältö on räätälöity juuri sun vastausten perusteella eli käy ihmeessä ilmoittautumassa testiryhmään TÄÄLLÄ.

Eikä siinä vielä kaikki vaan saan myös arpoa tuotepaketin teidän kesken  Osallistumisohjeet ovat yksinkertaiset:

1. Kommentoi tykkäätkö sä näyttävistä vai luonnollisista kulmista?

Aikaa osallistua on 7.10 saakka. Tarkemmat osallistumisohjeet löytyvät täältä. Tsemppiä skabaan!


104 Responses to “Let’s talk about brows”

 1. Elina sanoo:

  Tykkään itse arkena tehdä aika luonnolliset kulmat, väritän vain hiukan omien kulmien ”koloja” :) Mutta juhliin panostan ja näyttävämpi look on mieleeni. Käytän kulmissa nykyään pelkästään kulmadippiä, kulmakynät ovat jääneet käytöstä aikoja sitten mutta olisi kiva kokeilla noiden yhdistämistä.

 2. Aino sanoo:

  Pidän kummistakin eri käyttötarkoituksissa, mutta enemmän suosin luonnollisia kulmia :)

 3. Maiju sanoo:

  Tykkään melko luonnollisista kulmista, vaikkakin niihin saa aikalailla aamuisin aikaa käyttää kun omat kulmakarvat on niin olemattomat…

 4. Hann sanoo:

  Arkisin luonnollinen look, mutta juhlaan näyttävämpi kun muutenkin tummempi meikki:)

 5. Rosie sanoo:

  Ehdottomasti luonnollisista! Vaaleat kulmat kaipaavat kuitenkin vähän lisäväriä. :)

 6. Noora sanoo:

  Luonnollisista kulmista tykkään itsellä mutta joillekkin sopii hyvin vahvemmatkin kulmat, kauniisti tehtyinä näyttävät hyvältä :)

 7. Janina sanoo:

  Luonnolliset. Hyvin vähän meikkaan kulmia. Kulmakynä on ollut vain käytössä mutta olisi mukava kokeilla eri tuotteita.

 8. Katja sanoo:

  Tykkään paljon enemmän luonnollisesta lookista :)

 9. Leila sanoo:

  Luonnolliset, mutta itellä taitaa usein olla jotakin muuta kuitenkin.

 10. Lotta sanoo:

  Luonnollisista kulmista! :)

 11. Niina sanoo:

  Tykkään itse luonnollisista kulmista ja siksi käytän vain vähän kulmakynää :)

 12. Sannis sanoo:

  Pidän luonnollisista, mutta selkeistä ja hyvin rajatuista kulmista. Itse käytän kulmiin yleensä tussia+ kynää.

 13. Jonna sanoo:

  Kyllä luonnolliset kulmat miellyttää enemmän! :-)

 14. Anne sanoo:

  Tykkään luonnollisista kulmista :)

 15. Nea sanoo:

  Tykkään, että kulmat ovat luonnolliset, hillityt ja huolletut! :)

 16. Mari sanoo:

  Luonnolliset kulmat ovat parhaimmat! :)

 17. Nea sanoo:

  Luonnolliset kulmat arkeen ja vähän näyttävämt juhlaan :)

 18. Roosa sanoo:

  Mäkin tykkään meikata kulmat luonnollisen näköiseksi, mutta aivan ilman väriä en tykkää olla, koska kulmat eivät näy mihinkään

 19. Sonja sanoo:

  Tykkään että kulmat ovat tummat ja suht näyttävät, mutta liian piirretyn näköiset instagram-kulmat on jo liikaa. Muuten olen meikin suhteen melko suuripiirteinen mutta kulmien täytyy olla just eikä melkein :D tällä hetkellä käytössä dip brow pomade, mut tollaset viistopäiset kulmakynät ovat myös hyviä.

 20. Laura sanoo:

  Ehdottomasti luonnolliset kulmat. Kuitenkin sellaiset hoidetut ja vähän värjätyt, jotka luovat kehykset kasvoille :)

 21. Roosa sanoo:

  Luonnolliset mutta silti huolitellut kulmat miellyttävät!

 22. Paulina sanoo:

  Luonnollisista kulmista :)

 23. Susanna k sanoo:

  Oon todella huono tekemään kulmia, johtuen osittain myös huonoista välineistä ja tuotteista. Tulisi siis kyseiset tuotteet varmasti tarpeeseen. Luonnolliset kulmat on nykyisin enemmän mieleeni.

 24. Janna sanoo:

  Ehdottomasti luonnollisista! : )

 25. kukka sanoo:

  Lähtökohtaisesti pidän enemmän luonnollisista kulmista. Usein ne kuitenkin kaipaavat suomalaisilla hieman ”tuunausta”, että näkyisivät paremmin.

 26. Elina sanoo:

  Kulmat ovat minulle tärkein osa meikkiä. Ja varsinkin saman kokeneena, eli teininä suurimman osan kulmakarvoista pois nyppineenä kulmatuotteet ovat minulle melkein pakollisia :D Kulmaluukkini on usein luonnollisen ja näyttävän välillä, sekä vähän tilaisuuden ja muun meikin mukaan vaihteleva.

 27. Susanna sanoo:

  Luonnolliset kulmat. Olen kuitenkin sen verran vaalea kulmistani, että väriä on pakko lisätä vaikka muuten minulla tummat hiukset onkin.

 28. Jenni sanoo:

  Luonnollisista kulmista! :)

 29. Henna sanoo:

  En sano pahalla, mutta sun ripset näyttää ihan väärin tehdyiltä ja omat ripset varmasti kärsii noista :/

  • Saija Saija sanoo:

   Oon käynyt monta vuotta samalla tekijällä ja aina välillä, kun pidän taukoa niin omissa ripsissä ei ole ollut mitään muutoksia kärsimisestä. Mutta kiinnostaisi tietää lisää, millä tavalla väärin? :o

   • Henna sanoo:

    Ainakin näyttää, että liimaa olis käytetty ihan liikaa ja useampi ripsiviuhka olis kiinni useammassa omassa ripsessä. Lisäks näyttää aika painavilta. Mutta hyvä jos ei oo kärsiny :)

 30. Aino Hyväri sanoo:

  Arkena luonnolliset kulmat on jess, mut välillä myös semmoset näyttävämmät:)

 31. Henna sanoo:

  Tykkään enemmän luonnollisista kulmista ☺️

 32. Marine sanoo:

  Luonnolliset kulmat ovat omaan makuun mutta ne ovat kuitenkin aika tummat.

 33. Sari sanoo:

  Ehdottomasti luonnollisemmat!

 34. Jasmin sanoo:

  Ehdottamasti luonnollisista. Oon niin vaalea että tummat kulmat pomppais liikaa silmille : D

 35. Taru sanoo:

  Luonnollisista!

 36. Katja sanoo:

  Luonnollisista tykkään enempi!:)

 37. Tanja sanoo:

  Luonnolliset kulmat.

 38. Iida sanoo:

  Tykkään melko näyttävistä kulmista itellä :)

 39. Salla sanoo:

  Luonnollisemmat kulmat miellyttää omaa silmää enemmän :)

 40. Nimetön sanoo:

  Ehdottomasti luonnolliset! Jotenkin en vielä tähän 25-vuoden ikään mennessäkään oppinut tekemään kulmia, en ole ikinä oppinut nyppimäänkään tällä hetkellä toinen kulma on huomattavasti (noin puoli senttiä) lyhkäsempi kuin toinen, apuaaaaa nää olis kiva voittaa, jos vaikka vielä joku päivä oppisi tekemään kulmat kunnolla ja kunnollisilla välineillä!

 41. Jensku sanoo:

  Tykkään luonnollisista ja yleensä värjään kulmat noin kerran kuussa, välillä harvemmin, mutta usein väri on ehtinyt kulumaan pois kokonaan ennen kun edes mietin uudelleen värjäämistä ja sillon tulee piirrettyä, olen kokeillut kynää, geeliä ja jotain luomivärin tapasta mutta kulmille tarkoitettua (ajatuskatko en muista nimeä) :D värjäävästä geelistä en tykännyt, mutta väritön geeli on ihan paras, kun värjää kulmat tai käyttää tuota luomivärin tapasta tököttiä… :D

 42. Eveliina sanoo:

  Ihana tutoriaali! Itse tykkään todellakin eniten luonnollisista kulmista! :) Vinkkinä että kuvasarjaa olisi selkeyttänyt huomattavasti se, että olisit laittanut kuvan myös lähtötilanteesta, eli kuva jossa sinulla ei ole vielä lainkaan kulmameikkiä.

  • Saija Saija sanoo:

   Kiitos paljon Eveliina <3 Hei hyvä huomio! Täytyy muistaa tämä ensi kerralla, kun tekee jotain tämän tyyppistä tutoriaalia :)

 43. Renja sanoo:

  Tykkään vähän vahvemmista kulmista silloin, kun kerkeän ne piirtämään. Kuitenkaan en liian tummista :)

 44. Anna sanoo:

  Mun juttu on ehkä enemmän luonnolliset kulmat, mutta tietyt lookit vaatii näyttävämpiä kulmia. :)

 45. Nea sanoo:

  Mun mieleen on niin paljon enemmän, just niinkun sanoit, sellaiset luonnolliset mutta huolitellut kulmat. Tällöin ne ei vie liikaa huomiota, mutta kevystää kivasti kasvoja.

 46. Niina sanoo:

  Luonnollisista

 47. Jenny sanoo:

  Tykkään arkena luonnollisista kulmista mutta juhlaan tykkään tehdän vähän vahvemmat kulmat.

 48. Heli sanoo:

  Näyttävät mutta luonnolliset kulmat :D
  Eli ehkä siis luonnolliset mutta riittävästi väriä/pigmenttiä

 49. Maiju sanoo:

  Näyttävät kulmat :)

 50. Suvi sanoo:

  Luonnolliset kulmat on best! Tai ihan parhaita on ne ”luonnolliset”, jotka kuitenkin on laitettu, mutta näyttää siltä kuin ei olisi. :D Itsellä on vielä matkaa tuohon, vaikka teinivuosista on sun tavoin jo edettykin harppauksin eteenpäin. ;D

 51. Meri sanoo:

  Luonnolliset kulmat

 52. Aino Lehtinen sanoo:

  luonnollinen look on paras itselleni !:-)

 53. Meeri sanoo:

  Arkena tykkään luonnollisesta lookista mutta juhliin tykkään tehdä vähän näyttävämmät kulmat :)

 54. Jennni sanoo:

  Luonnolliset kulmat on kivemmat :)

 55. Hemppe sanoo:

  Luonnolliset kulmat! :)

 56. Ninna sanoo:

  Arkena ehdottomasti luonnolliset kulmat joita on hieman huoliteltu, juhliin tulee usein tehtyä hieman näyttävämmät!

 57. Emilia sanoo:

  Aika luonnolliset, mutta silti saa näyttää laitetuilta !

 58. Nina sanoo:

  Vähän muun meikin mukaan teen, mutta yleensä luonnolliset! :)

 59. Nandu sanoo:

  Aika luonnollisella linjalla mennään. Pyrin siihen että kulmat olisivat huolitellut ja ikäänkun vain ”paremmat versiot” omista :)

 60. Jenna sanoo:

  Luonnollisista kulmista :)

 61. Tiia sanoo:

  Tykkään paljon enemmän luonnollisista kulmista! :)

 62. Viivi Kulju sanoo:

  Tykkään ehdottomasti enemmän luonnollisista kulmista itselläni. Yleensä tykkään olla muuten ilman meikkiä mutta laittaa hieman väriä kulmiin!

 63. Ellunen sanoo:

  Tykkään enemmän luonnollisista :) Omat kulmakarvat ovat olemattomat ja värittömät ja jos meikkaan ne näyttäviksi, en tunne oloani mukavaksi. Taitaa olla tottumiskysymys.

 64. Katya sanoo:

  Luonnolliset on paremmat

 65. Sennu sanoo:

  Ehdottomasti luonnollisista kulmista! Olisi ihanaa, jos omat kulmat olisivat luonnostaan tuuheat ja hyvänmalliset. Omat kulmakarvani ovat viimeisen vuoden aikana jostain syystä harventuneet ja haalistuneet eivätkä ne todellakaan ole keskenään symmetriset. Tästä syystä kulmameikit ovat meikkipussini keskeisimpiä tuotteita. Pyrin kuitenkin aina mahdollisimman luonnolliseen lopputulokseen :)

 66. Jenna sanoo:

  Itse tykkään melko luonnollisista kulmista! Mutta omani ovat melko haaleat ja paketti tulisi tarpeeseen helpottamaan arkea!:)

 67. xod sanoo:

  Luonnollisuus kunniaan :)

 68. Katri sanoo:

  Tykkään näyttävistä kulmista ja juurikin siksi että ne tekee kasvoista ryhdikkäät :)

 69. Henna sanoo:

  Joillekin sopii näyttävät kulmat, mutta itse suosin luonnollisia kulmia :) olisipa ihanaa voittaa, saisi lisää harjoitusta kulmien tekoon kattavalla paketilla :)

 70. KissKiss sanoo:

  Itsellekin muistuu hyvin mieleen teinivuodet, jolloin siittiökulmakarvat oli aivan must ja jopa kosmetologini nyppi mulle nykyisin superohuilta tuntuvat kulmat. Kaduttaa kyllä edelleen, kulmakarvat ovat jääneet ohuiksi. Onneksi on paljon uusia kulmatuotteita tarjolla, joita itsekin ahkerasti käytän. Kulmat ovat mielestäni kasvojen kehys, joten meikkaan ne päivittäin. Suosin puuterimaisia kulmavärejä ja viistopäistä sivellintä, enkä ollut kuullutkaan tuollaisesta kynästä saatika voidemaisista tuotteista. Yritän pitää kulmat luonnollisina, mutta toisinaan silti syyllistyn ylilyönteihin :’-) Sun kulmat näyttää muuten tosi hyviltä, tykkään.

 71. Roosa sanoo:

  Itse tykkään luonnollisista kulmista :)

 72. Sari sanoo:

  Luonnollisesti laitetut kulmakarvat! :)

 73. Anne sanoo:

  Siltä väliltä! Käytän kynää jolloin lopputuloksesta tulee luonnollinen mutta itselläni tykkään suht paksuista kulmista :)

 74. Sini sanoo:

  Tykkään enemmän luonnollisista kulmista.

 75. Helena sanoo:

  Pidän luonnollisista kulmakarvoista enemmän :)

 76. Kati sanoo:

  Luonnolliset kulmat! =)

 77. Kati sanoo:

  Luonnolliset kulmat.

 78. Marianne sanoo:

  Tykkään useimmiten hyvin luonnollisista kulmista ja arkena saatan sipaista vain väriä tuovaa kulmavahaa. Juhliin tai ulos lähtiessä tykkään sitten laittaa kulmia vähän enemmän ja käytän kynää ja kulmaväriä ja vielä vahaa päälle niin karvat pysyy ojossa :D

 79. Jenni sanoo:

  Tykkään luonnollisista kulmista!:)

 80. Laura sanoo:

  Hiukseni ovat luonnostaan todella vaaleat ja ihoni väri lähellä valkoista lakanaa eli luonnolliset kulmat ehdottomasti

 81. Minja sanoo:

  Tää ei nyt mitenkään liity kulmiin, mutta pisti silmään sun tosi hyvä iho! Ei siis todellakaan ole pakko vastata jos on liian henk.koht kysymys, kiinnostaisi vaan käytitkö jotain ehkäisyä ennen raskautta? Ja jos niin miten iho reagoi kun lopetit ja tietysti kun olit raskaana ja synnytit ja nyt kun imetät? Terv. Utelias lukija :-)

  • Saija Saija sanoo:

   Voi kiitos :) Joo mulla oli käytössä minipillerit ja niiden lopettamisen jälkeen iho ei reagoinut mitenkään. Raskaana huomasin sen, että ihoon ei tule ollenkaan finnejä eikä mitään sen kummempia epäpuhtauksia. Nyt imettäessä oon huomannut pientä kuivuutta ja sen seurauksena on tullut pieniä näppyjä. Nyt täytyy extrakosteuttaa ihoa! Toki kesän päättyminen ja kylmempien ilmojen alkaminen saattaa myös olla osallisena kuivuuteen. Mutta mitään sen suurempia muutoksia ei ihossa tapahtunut vaikka kropassa on tapahtunut näin isoja ”muutoksia” :)

 82. hnna90 sanoo:

  Vaihdelle luonnolliset ja näyttävät. Itsellä on en verran tummat omat kulmat, että aina tulee aika näyttävät/vahvat kulmat..

 83. Hanna sanoo:

  Tykkään enemmän luonnollisista kulmista :)

 84. merika sanoo:

  Luonnolliset kulmat!

 85. Pauliina sanoo:

  Ihana arvonta! ❤️ Itse tykkään luonnollisten ja vahvojen kulmien välimaastosta!

 86. anna s. sanoo:

  Luonnolliset kulmat ovat enemmän mieleeni :)

 87. Viivi Vilja sanoo:

  Tykkään kyllä molemmista, mutta useemmin tulee itselle tehtyä luonnolliset kulmat!

 88. Iitu sanoo:

  Riippuu tilanteesta! Arkena tykkään tehdä luonnolliset, mutta kuitenkin omia todella vaaleita kulmia tummemmat ja vahvemmat kulmat. Erikoisempiin tilanteisiin sitten vähän näyttävämpää :)

 89. Matilde sanoo:

  Luonnolliset kulmat

 90. Henna sanoo:

  Näyttävät ovat ehkä paras sana minun kulmistani. Tummanruskeaa käytän.

 91. Airi sanoo:

  Luonnolliset, minulla on huonot kulmat joten joudun tekemään ne kokonaan melkein uudelleen kynällä. Medium brown.

 92. Ansku sanoo:

  Jotain luonnollisen ja näyttävän väliltä. Arkena hieman enemmän luonnonllisempaa, juhliin sitte hieman näyttävämpää. Aina tulee kulmat laitettua, koska sama täällä, kulmat tuli nypittyä teininä ohuiksi riu’uiksi..

 93. Jenni sanoo:

  Luonnolliset!

 94. Essi sanoo:

  Luonnollisista kulmista arkena, vähän enemmän laitetuista jos silmämeikkiä on muutenkin enemmän, eli riippuu tilanteesta!

 95. Nimetön sanoo:

  Ehdottomasti luonnolliset kulmat.

 96. Tuuli sanoo:

  Siltä väliltä. Parhaimman näköset kulmat on musta laitetut ja huolitellut, mutta kuitenkin luonnolliset:)

 97. hilkka sanoo:

  Vaihtelee tilanteen mukaan, jos muutenkin paljon meikkiä, niin silloin näyttävät :)

 98. Asta sanoo:

  Luonnolliset ovat minulle paremmat.

 99. Pet sanoo:

  Luonnolliset ovat kauniit.

Kommentoi