Hyvinvointi alkaa vatsasta

Kaupallinen yhteistyö: Life

life

IDKUVA-001

Tiesittekö, että jopa joka kymmenes suomalainen kärsii erilaisista vatsavaivoista sekä yliherkkyyksistä? Ja mä oon yksi heistä, jotka lukeutuu tähän mukaan. Kirjoittelin teille melkein täsmälleen vuosi sitten vatsaongelmista, jotka tulevat leivän syömisen johdosta. Eikä siinä vielä kaikki vaan tämän lisäksi vatsan hyvinvointia kiusaa liiallinen kahvin juonti sekä kiireessä syöminen. Kolme itse pirua, jotka aiheuttavat niin pieniä kuin suurempia kipukohtauksia, turvotusta ja tukalaa olotilaa. Ei siis turhaa sanota, että hyvinvointi alkaa vatsata. Nimittäin komppaan tätä ajatusta kympillä!

Oon käyttänyt apukeinona näihin inhottaviin vaivoihin leivän syönnin vähentämistä minimiin (kokonaan en pysty olla syömättä vaan pyrin käyttämään vatsaystävällisempiä vaihtoehtoja), kahvin juomisen rajoittamista muutamaan kupilliseen päivässä, välttäen iltakahveja. Sekä rauhoittumaan, kun syön – ilman kiirettä ja turhaa ruuan hotkimista. Life Ambassador-tehtävän tiimoilta pääsin kuukausittaisella myymälävierailullani kuitenkin tutustumaan tuotteisiin, jotka ovat suunniteltu nimenomaan vatsan hyvinvointiin.

mahatabletit

life liikkeet

Ensimmäisenä Lifen sarjan uusin jäsen Life Sporebiotic, jonka yksi kapseli sisältää 3 miljardia maitohappobakteeria. Tuotteen teho siis perustuu itiömuotoisiin bakteereihin, joiden kyky selvitä toimintakykyisinä suolistoon saakka on täysin omaa luokkaansa.  Se sulaa vasta suolistossa, kun osa maitohappobakteerikapseleista saattaa sulaa jo ennen suolistoa.  Yksi kapseli voi siis vastata jopa tuhansia kapseleita verrattuna perinteisiin valmisteisiin.

Toinen tuote on kehitetty nimenomaan vatsaongelmista, kuten turvotuksesta kärsiville. Kyseessä on Lectinect. Se sisältää biologisesti aktiivisia lektiinejä, jotka ovat peräisin seljanmarjasta sekä kalsiumia, joka tukee ruuansulatusentsyymien normaalia toimintaa. Se tasapainottaa suolta, joten siitä on todettu olevan apua myös ummetukseen!

vatsakivut

frutin

Greath Earth Ergozymen otin testiin heti samana päivänä, kun olin käynyt konsultin tapaamisessa. Se kuulosti nimittäin kuin mulle tehdyltä tuotteelta! Se on monipuolinen sekoitus ruoansulatusentsyymejä. Entsyymien lisäksi se sisältää ruoansulatusta tukevaa suolahappoa sekä maitohappobakteereita. Tästä on suurin apu juuri silloin, kun vatsa on herkimillään. Esimerkiksi raskaan (ja/tai rasvaisen) illallisen jälkeen, jolloin ähky on pahimmillaan. Tämä helpottaa oloa eikä vatsa ole yhtään turvoksissa seuraavana päivänä!

Frutin puolestaan on luonnollisempi valinta närästyslääkkeille. Meidän taloudessa Tatu on se, joka kärsii pahimmista närästyksistä eli tämä tuote on päässyt molempien testaukseen. Tämä on pureskeltava tabletti ja sen sisältämä ainutlaatuinen mikronisoitu hedelmäkuitu muodostaa luonnollisen vaahtoesteen mahalaukkuun, joka puolestaan auttaa heti närästysoireisiin.

Vatsan toimintaa tukemaan on kehitetty Puhdas + Boulardii, joka on tehokas probioottihiiva. Boulardii toimii maitohappobakteerien kasvualustana ja moni on kokenut siitä olevan hyötyä jopa ärtyvän suolen oireyhtymässä. 

life maitohappobakteerit

Lifella on nyt menossa synttärikampanja kaikissa heidän myymälöissään sekä verkkokaupassa. Kannattaa käydä tutustumassa heidän valikoimaan täällä!

Olisi kiva kuulla, onko teillä ollut ongelmia vatsan kanssa? Jos niin millaisia?

3 Responses to “Hyvinvointi alkaa vatsasta”

  1. Elli sanoo:

    Oi onko sun napakoru joku Coca Cola -aiheinen? Ihana!!! :D<3

  2. Maiju sanoo:

    Heippa! Kiitti postauksesta!
    Mä oon kolmen vuoden ajan kärsinyt monen moisista vatsavaivoista. Kaikki alkoi siitä, kun huomasin etten pysty syömään enää mitään, mikä sisältää ruista, ilman että se tulee hetken päästä pihalle. Ongelmia on tutkittu lääkärissä asti eri verikokein ja tähystyksin, mutta mitään kunnon selitystä ei ole löytynyt. Pahin ongelmani tällä hetkellä on turvotus, joka on useina päivinä aivan hullua. Näyttää kuin oisin useammalla kuulla raskaana. Myös ummetus, jonka takia vatsa on joskus ollut niin kipeä, että hädintuskin kärsii pystyssä seistä. Olen kokeillut fodmap hiilareiden jättämistä (jota suositellaan, jos on saanut romukoppadiagnoosin – ärtynysuoli oireyhtymä). Merkittävää muutosta vatsan voinnissa ei siinä kokeilussa kuitenkaan näkynyt. Tulosta näyttää tosin tuottavan se, kun käytän gluteenittomia tuotteita (vaikkei mulla keliakiaa ole todettukaan, oisko joku yliherkkyys sitten…?). Myös se, että syön joka aamu kaurapuuron vaikuttaa vatsan toimintaan suuresti. Maitohappobakteerien syöntiä olen yrittänyt pariinkin otteeseen, mutta vatsani menee niistä heti täysin sekaisin. Varsinainen ongelmavatsa täällä siis kyseessä :-D Onneksi näyttää siltä, että gluteeniton ruokavalio ei turvota vatsaa läheskään niin paljoa ja se auttaa jo paljon. Ja aamupuuron syönnistä en tingi kuin pakon edestä :-D silläkin iso merkitys. On tässä pitkään mennytkin, kun on ruokavalion kautta koittanut itse saada asioita kuntoon. Voisi Lifessa käydä kattelemassa oisiko siellä jotain mitä voisi kokeilla joka voisi auttaa vielä!

Kommentoi