5 things I do before I go to sleep

Mä tunnetusti rakastan hitaita aamuja  Jos vain voisin niin hörppisin aamukahvia ikkunan edessä (okei tietokone vieressä) ainakin aamun kaksi ensimmäistä tuntia. Mutta välillä on aikaa vain 20 minuuttia, jolloin kaikki aamutoimet tulee tehtyä nopeammalla tempolla. Oli vuorossa sitten kiireinen tai hidas aamu niin tykkään iltaisin tehdä tietyt jutut ennen nukkumaanmenoa  valmiiksi – nämä ovat vähän kuin rutiineja, jotka helpottavat seuraavaa aamua/päivää!

1. Lataan kahvinkeittimen valmiiksi.

Mä tykkään heti herättyäni painaa kahvinkeittimen päälle, pukea ja lähteä Nemon kanssa ulos. Kun palataan niin koko kodin on vallannut kahvin tuoksu ja se odottaa keittimessä valmiina. Täydellistä! Pieni juttu, mutta se tekee mun päivästä heti astetta paremman.

2. Valmistan aamuksi tuorepuuron tai smoothien jääkaappiin odottamaan.

Hitaina aamuina tykkään syödä normaalia keitettyä kaurapuuroa, mutta kiireisimmille aamuille tulee tehtyä aamupala jääkaappiin odottamaan. Tatu on innostunut tekemään mulle smoothieita, joten valitaan iltaisin yhdessä raaka-aineet ja miksaillaan niitä. Näin saan aamuisin vain napata smoothien tai puuron jääkaapista ja nauttia.

3. Siivoan kaikki pienet sotkut pois.

Jos rakastatte siistiä kotia niin suosittelen testaamaan tätä! Eli illalla viimeisenä siivoa kaikki pienet sotkut pois, kuten tiskit, ylimääräiset vaatteet, takit (mulla on paha tapa jättää niitä keittiöntuoleille), koska yleisilme on heti paljon siistimpi ja näin sitä ei joudu heräämään sotkun keskelle. Yksi juttu mitä myös siivotaan joka ilta on Nemon lelut!

4. Luonnollisesti pesen kasvot ja hampaat sekä rasvaan kropan.

Käsirasva kulkee päivittäin mukana, mutta kropan rasvaukseen ei yleensä ole aikaa kuin iltaisin. Joskus saatan levittää itseruskettavaa, mutta pyrin tekemään sen hyvissä ajoin ennen sänkyyn menoa.

5. Suunnittelen seuraavan päivän juttuja valmiiksi.

To do-listaa, tekemisiä, aikatauluja, mahdollisesti myös päivän asua. Organisointi tekee elämästä paljon helpompaa ja jokaisesta aamusta huolettomampaa!

Kertokaa ihmeessä, mitä te piditte postauksesta? Entä teettekö te kenties samoja juttuja ennen nukkumaanmenoa?


14 Responses to “5 things I do before I go to sleep”

 1. Ilona sanoo:

  Moi Saija!

  Aion tänään kokeilla tuota siivousjuttua! Kiitti vinkistä!

  • Saija Saija sanoo:

   Voi vitsit, miten kiva! Toivottavasti tykkäät ja mahdollisesti saat siitä uuden iltarutiinin :)

 2. Listastasi löytyi monta kohtaa, mitkä löytyy omista rutiineista myös. Pitää kyllä kokeilla tuota siivousta – oon liian hyvä skippaamaan kaikki ikävämmät jutut seuraavaan päivään… :D

  http://heidi-karoliina-a.blogspot.fi

  • Saija Saija sanoo:

   Oi kiva kuulla, että löytyy samoja :> Joo tuo skippaaminen on paha! Sitä tuli itsekin aina siirrettyä pakollisia juttuja vaan eteenpäin… Mutta tuo siivous todellakin kannattaa, suosittelen testaamaan :) xx

 3. Maria sanoo:

  Itse samaistun myös ilta siivoukseen olen myös tehnyt sitä aina. Ja juuri niin kuin itsekin sanoit niin aamulla mukava herätä kun ei ole niin sotkusta. :)

  • Saija Saija sanoo:

   Mukava nähdä, että samaistut siihen :) Se on kyllä tosi toimiva tapa! Vaikka välillä iltaisin saattaa väsyttää niin kyllä se muutaman minuutin siivous palkitsee sitten aamulla :’)

 4. Inka Nitta sanoo:

  Tuo 1 kohta on kyllä pakollinen joka ilta! Me ollaan kans koitettu Veskun kanssa tota, että käyttäis ihan pari minuuttia asunnon siivoomiseen ennen nukkumaanmenoa. Puhdas ja siisti asunto on ihana!

  • Saija Saija sanoo:

   Niin on, ilman sitä ei voi mennä nukkumaan :) Kuulostaa hyvältä! Kyllä se siivoaminen kannattaa, luonnistuu paremmin iltaisin kuin heti aamulla ensimmäisenä. Puhtaaseen kotiin on vaan parasta herätä :)<3

 5. Mulle näistä moni juttu ihan sitä omaa arkea myöskin. Ehkä illalla vielä tulee tehtyä eväät töihin valmiiksi, esim. päivän ruoka pakattua vain rasiaan ja semmosta iisiä.

  • Saija Saija sanoo:

   Tosi kiva kuulla, että meillä on samanlaisia rutiineja :) Totta, tuo on myös hyvä! Helpottaa huomattavasti seuraavaa päivää :)

 6. Nimetön sanoo:

  Siis toi siivous pitäisi ehdottomasti ottaa haltuun! Tälläkin hetkellä talo ihan kuin olisi pommi räjähtänyt ja kyse on vielä aika isosta talosta.. ;D

  Mutta hyvältä kuulostaa kaikki jutut ja ehdottomasti olisi kiva saada tälläisiä lisää! Muutenkin sun postaukset ja kuvat on NIIN ihania, kiitos niistä! <3 =)

  • Saija Saija sanoo:

   Suosittelen :) Ou nou! Mutta nopea siivous jokaiseen iltaan niin helpottuu työmäärä :) Mä voisin toteuttaa tällaisia jatkossakin, tykkäsin nimittäin itsekin tehdä tätä postausta. Ja kiitos tuhannesti sanoistasi, tällaiset motivoi niin paljon <3

 7. Pepita sanoo:

  Ihana postaus! Mä teen kans aina sun 3, 4 ja 5 -kohdat. ;)

  • Saija Saija sanoo:

   Kiitos paljon! Onpas kiva kuulla, että näin monella on samanlaiset rutiinit :) xx

Kommentoi