Millainen liikkuja olen?

Mun suhde liikuntaan on syntynyt jo pienestä tytöstä asti. Muistan aina, kuinka vaarini kannusti liikkumaan ja kokeilemaan rohkeasti uusia lajeja! Ilman häntä en varmaan koskaan olisi kokeillut muun muassa judoa! Nyt huhtikuun Lifen kaupallisessa yhteistyössä avaan teille enemmän mun liikuntatottumuksia sekä kerron, mitkä luontaistuotteet on apuna mun liikkumisessa.

Kuten kerroin niin kannustus eri lajien kohtaan on aina ollut suuri, mutta mitään pakottamista ei onneksi ole koskaan tapahtunut. Oon itse saanut päättää liikunko vai en, miten liikun ja missä liikun. Kun multa kysytään, millainen liikkuja olen niin vastaus on älyttömän helppo. Vaihteleva ja oman fiiliksen mukaan kulkeva. Mä en ikinä sitoutunut yhteen lajiin vuosien ajaksi vaan judonkin päätin lopettaa vuoden harrastamisen jälkeen. Mä oon sellainen, joka kaipaa vaihtelua, uusia haasteita ja erilaisia kokemuksia.

Yläasteen jälkeen liikkuminen vähän jäi… Kun siirryin eri kaupunkiin opiskelemaan niin liikkuminen satunnaisia lenkkejä ja koulun liikuntatunteja lukuunottamatta ”unohtui”. Vasta opiskeluiden päätyttyä aloin jälleen löytämään oman liikkumisen ilon ja sen jälkeen se on jäänyt pysyvämmäksi osaksi jokapäiväistä elämää. Aloitin pienestä eli pari kertaa viikossa lenkkeilyllä ja sitten pikkuhiljaa huomasin juoksun kiinnostavan mua enemmän. Siitä se sitten lähti, suuri rakkaus tätä lajia kohtaan. Mutta koska tykkään vaihtelusta niin juoksumaastojen lisäksi vaihtelua arkeen teen sali -tai kotitreeneillä sekä uudella ihastuksella, joogalla. Tänä kesänä tekisi mieli kokeilla pyöräilyä, rullaluistelua, seinäkiipeilyä ja ehkä jopa jotain vesiurheilua. Tulevaisuudessa voisin kokeilla myös maratonia, josta meillä oli Lifen edustajan kanssa puhetta.

Aloitettiin vierailu keskustelemalla mun omista liikuntatottumuksista; mitä harrastan, miten sen teen ja kuinka paljon. Kartoitettiin myös, että käytänkö luontaistuotteita liikunnan ja palautumisen edistämiseen. Rehellinen vastaus oli, että en. Vaikka pidän tarkasti huolta riittävistä vitamiinien saannista niin silti mulla ei ole käynyt mielessä, että voisin löytää myös liikuntaa tukevat tuotteet. Konsultin avulla lähdettiin etsimään mulle sopivia valmisteita ja yllätyin siitä, miten moneen eri tarkoitukseen niitä löytyy. Jos sulla on joku vaiva tai kipeä kohta, mikä hieman haittaa liikkumista niin siihen saattaa olla apu luonnontuotteissa!

Lifelta löytyy laaja oma tuotesarja Life Multivitamiinit. Niistä parhaimmaksi vaihtoehdoksi mulle löytyi Life MultiSport, joka on täydellinen vaihtoehto urheileville. Valmisteesta löytyy erityisen suuret annokset aineenvaihduntaan osallistuvia B-ryhmän vitamiineja (B1, B2, B5, B6 ja B12). Sekä C-vitamiinia, sinkkiä ja seleeniä. Lifen kaikissa monivitamiineissa on käytetty pääasiallisena B-vitamiinien lähteenä luonnollista guavauutetta. 

Ihminen tarvitsee myös magnesiumia kehon jokaisessa solussa. Erityisesti hermostossa, lihaksissa, luustossa sekä energia-aineenvaihdunnassa. Magnesium myös edistää lihasten normaalia toimintaa. Sen vuoksi mun on hyvä syödä myös tätä Life Magnesiumia Life MultiSportin lisäksi. Lifen Magnesium on kasviperäinen kapseli, joten siitä on pystytty jättämään kaikki täyteaineet pois!

Keskusteltiin konsultin kanssa myös nivelongelmista, joita mulla on ollut polvissa. Mun polvista löytyi reilu vuosi sitten nivelrikko, joka aiheutti mulle todella pahat kivut. Sain tähän lääkityksen, mutta itsehoito on tärkeää myös tulevina vuosina. Sain testiin Life Flexilett Curcumin, joka on tähän tilanteeseen sopiva. Se sisältää C-vitamiinia, joka edistää normaalia kollageenin muodostumista. Sekä on tärkeä osa ruston normaalia toimintaa, muun muassa juuri niissä polvien nivelissä. 

Liikkujan valitettava ongelma saattaa olla urheilun tuomat finnit ja ihon epäpuhtaudet. Niihin on saatavilla ravitsemuksellista apua Bactosan-kapseleista. Ne sisältää ihon hyvinvointia edistäviä ravintoaineita, kuten laktoferriiniä, sinkkiä, biotiinia sekä B2- ja B3-vitamiineja. Tuotteen aktiiviaineet puhdistavat ja ravitsevat ihoa sisältä. Tämä myös vähentää ihon punoitusta ja rasvoittumista! Bactosania löytyy myös voiteena, jota pystyy levittää paikallisesti epäpuhtauksille – niin pienille kuin suurille alueille.

Lifella on myynnissä myös palautusjuomia, joita mä pääsin nyt elämäni ensimmäistä kertaa testaamaan. Konsultin kanssa keskusteltiin siitä, miten tärkeää palautuminen on kaikenlaisten urheilusuoritusten jälkeen.

Lifelta löytyy siis monia erilaisia tuotteita kaikenlaisten liikkujien tueksi. Lifen Multivitamiineista löytyy varmasti jokaiselle sopiva valmiste! Näiden lisäksi heillä on myynnissä myös suloinen joogamatto, joka pääsee meidän taloudessa kovalle käytölle. Joogamatto tulee kätevässä kantopussissa, josta löytyy myös tasku vaikka kotiavaimille tai lompakolle.

Mulla on myös teille jotain! Eli nyt huhti- ja toukokuun ajan saatte Lifen verkkokaupasta – 10 % alennusta käyttämällä koodia indiedays2.

Mitäs piditte tällaisesta postauksesta? Entä millaisia liikkujia te olette?


21 Responses to “Millainen liikkuja olen?”

 1. Annina sanoo:

  Jäikö minulta vain huomioitta vai onko se uudistuneen kotisi esittely vieläkin julkaisematta??

 2. Elina sanoo:

  Suosittelen kokeilemaan rullaluistelua :) Oon itse pian 12 vuotta rullaluistellu kesäisin ja nautin suunnattomasti!
  Ihana postaus joka herätteli taas ajattelemaan että pitäis kyllä kiinnittää enemmän huomiota noihin vitamiineihin :)

  • Saija Saija sanoo:

   Voi kuulostaa hyvältä :) Mä oon nuorempana harrastanut sitä ja silloin se oli kivaa. Täytyy nyt tänä kesänä kokeilla uudestaan! Mukava kuulla, että pidit tästä ja että postaus herätti huomiota vitamiinien suhteen. Ne on vähän sellaisia, että ne saattaa unohtaa mutta oon kans yrittänyt syödä ne joka päivä samaan aikaan niin muistaa vähän paremmin :)!

 3. Marianne sanoo:

  Tosi kiva postaus! :)
  Itselläkin liikkuminen jäänyt, opiskeluiden ja uuteen kaupunkiin ja maahan muuton takia. Tosin yritän joogata päivittäin. Jooga on jo pitkään ollut tapa löytää tasapainoa arkeen :)
  xx
  http://mariannelle.com

  • Saija Saija sanoo:

   Kiitti Marianne :) Voi ei, se on kyllä sellainen asia joka saattaa helposti unohtua. Mutta kiva, että joogaat päivittäin ja että oot saanut sitä kautta tasapainoa arkeen :)!

 4. Marine sanoo:

  Sain tästä postauksesta lisäboostia eilen tehtyyn päätökseen. Aloittaa terveellsempi kausi ruoan suhteen ja lisätä liikuntaa. Aloitamme miehen kanssa yhdessä, jolloin toinen voi tsempata kun toinen meinaa luovuttaa. Tästä siis kohti terveellisempää elämää.

  • Saija Saija sanoo:

   Niinkö!! Vautsi, ihan mahtava juttu :) Ja hienoa, että teette sen yhdessä. Muutoksen tekeminen on varmasti helpompaa, kun vierestä löytyy tsemppaaja. Ja saa yhdessä kokeilla vaikka uusia lajeja tai reseptejä :)!

 5. Jenna sanoo:

  Tosi kiva postaus ja muutenkin ihanan monipuolista sisältöä sun blogissa! Olisi taas kiva jos tekisit postauksen uusista lempi instagram tileistä ja blogeista! Onko suunnitelmissa toteuttaa sellaista joskus?:)

  • Saija Saija sanoo:

   Voi kiitos paljon :) Ihana nähdä sun pitävän sisällöstä. Hei hyvä idea! Oon löytänyt pari kivaa uutta Instagram-tiliä seurattavaksi, joten esittely voisi onnistua. Haluatko, että teen esittelyn lempiblogeista vai linkitä blogisi-tyyppisen? Mä joka tapauksessa kirjoitan nämä itselle ylös :)!

 6. Nimetön sanoo:

  Ravintolisät ovat täsyin turhia, sillä suurin osa suomalaisista saa tarvittavat aineet monipuolisesta ruoasta jota länsimaissa on tarjolla runsain mitoin. Esim. Suomessa ravintolisäbisnes tekee vuosittain satojen miljoonien arvoista liiketoimintaa ihmisten terveyden kustannuksella. En suosittele ostaa ravintolisiä, vitamiineja yms.

  Netistä löytyy erittäin paljon artikkeleita jotka käsittelevät aihetta, sen kun vain etsimään tietoa. Tässä esimerkiksi pari lähdettä: http://www.terve.fi/ravintolisat/78084-hs-asiantuntija-toteaa-ravintolisat-turhia

  • Saija Saija sanoo:

   Multa itseltä löytyy vain positiivisia kokemuksia lisäravinteiden ja vitamiinien syömisestä :) Muutama vuosi sitten huomasin kynsissä ja hiuksissa muutoksia. Ne oli ohentunut, heikot ja katkeilevat. Kun aloin syödä biotiinia niin ei mennyt kauaa, kun molemmat kasvoi vahvempina takaisin :) Vaikka kuinka syön terveellisesti niin en saa tarvittavaa määrää rautaa tai se ei imeydy kunnolla, joten mun on hyvä syödä sitä erillisenä valmisteena. Urheillessa ihminen kuluttaa enemmän ja näin ollen myös vitamiinit, hivenaineet yms. poistuu kropasta nopeammin kuin mitä ruokavaliosta tulee lisää eli silloin on myös hyvä kiinnittää tähän huomiota. Ymmärrän toki, jos ei halua syödä mitään tai ei koe sille olevan tarvetta. Se on hyvä juttu! Mutta mä itse koen niistä olevan mulle vain hyötyä. Kiitos näkökulmastasi ja kommentistasi, mielenkiintoinen aihe :)

 7. imlacking sanoo:

  Mä tykkään liikkua eniten kesällä, viime kesänä kävelin paljon, pelasin jalkapalloa ja kävin uimassa omalla takapihalla. Muutaman kerran myös pyöräilin. Nyt talvella ja keväällä olen käynyt salilla ihan vaan kuntoilumielessä. Pari kertaa viikossa on ollut mulle ihan hyvä tahti.

  Eilen aloitin pyöräilykauden, noin 20km tuli poljettua.

  Aika fiiliksen mukaan meen, mutta huomasin varsinkin kesällä että oli ihan pakko päästä kävelemään ja esimerkiks jos oli huono päivä, kävelylenkki piristi kummasti. Välillä pitää ehkä patistaa itteensä liikumaan, mutta kumminkin kuulostelen miltä tuntuu. Jos on olo, että ei vaan pysty, niin ei itteensä pysty jotenkin pakottamaankaan. Lähtee sitten taas liikkelle, kun on parempi fiilis.

  • Saija Saija sanoo:

   Vau, sä oot ehtinyt kokeilemaan viime kesänä vaikka mitä :) Ja super kiva kuulla, että oot aloittanut pyöräilykauden. Vitsit, täytyy kyllä itsekin testata sitä tänä kesänä. Oot oikeassa, lenkki piristää aina. Usein kesällä tulee aamulla aikaisin lähdettyä juoksemaan. Päivä lähtee paremmin käyntiin sen jälkeen. Niinpä, fiiliksen mukaan. Kun kuuntelee omaa kroppaa niin tulee paras lopputulos :)

 8. Annina sanoo:

  Ihanat legginsit! Mistä ne on? :)

 9. Roosa Mononen sanoo:

  Tosi kiva postaus Saija! Treeniaiheisia juttuja saisi mun puolesta olla useamminkin! :)
  http://roosamononen.com

  • Saija Saija sanoo:

   Kiitos kovasti Roosa :) Voi täytyy pitää tämä toive korvan takana! Mielelläni höpöttelisin treeniaiheista lisää :p

 10. Nelli sanoo:

  Kiva postaus ja hyödyllinen apu myös mulle, kun etsin itselle sopivia vitamiineja urheilun tueksi ja toinen polvi on alkanut reistailla, joten pitääpä etsiä siihenkin sopiva tuote. Ihanaa, kun luontaistuotteilla voi vaikuttaa niin paljon omaan terveyteen :)

  • Saija Saija sanoo:

   Voi kiitos Nelli :) Ikävä kuulla, että sulla on ongelmia polven kanssa. Tiedän kokemuksesta, että se ei ole yhtään kivaa :/ Toivottavasti helpottuu! Sanos muuta, helppo tapa vaikuttaa terveyteen :)

 11. […] viime kuun teemapostauksessa, jos oot jostain syystä skipannut sen niin kirjoitus löytyy myös täältä. Mä aloitin oman Bactosan-kuurini viime kuulla ja eroa on huomattavissa jo selän […]

Kommentoi