Should I cut my hair?

Se ajatus iski autolla ruuhkassa jonottaessa, ajatus uudistuksesta…

long bob

Olkoon tämä kevät alku uusille asioille, niin eilen puhumissani ihmissuhteissa kuin hiuksissa. Kyllä, nyt mä sen teen. Asian, josta haaveilen joka ikinen vuosi (todisteita löytyy mm. täältä), nimittäin long bobin leikkaamisesta Oikeastansa vielä koskaan mulle ei ole tullut näin vahvaa tunnetta kuin eilen. Selailin eilen koko illan kuvia lyhyemmistä hiuksista ja päätin, että miksi ihmeessä mä oon miettinyt tätä asiaa näin kauan? Kyse on VAIN hiuksista. Jos ei sovi niin ei sovi, kyllä ne kasvaa. Kai? Elämässä on turha käyttää aikaa pohtimaan, mitä voisi tehdä sen sijaan, että tekisi ne. Itse asiassa innostuin tästä asiasta niin paljon, että varasin kampaajan jo huomiselle :D

Jos totta puhutaan niin hetken jo pohdin uusien pidennyksien tilaamista, mutta onneksi en ihan ehtinyt tehdä sitä. Eli tämä on selvää kohtalon peliä, haha. Uskon, että elämä lyhyemmillä hiuksilla on helpompaa, ne näyttää hyvältä monien eri asujen kanssa (pitkähiuksiset tietävät ongelmat esim. takkien ja huivien kanssa) ja kesää kohti mennessä freshimpi lookki on enemmän kuin tervetullut.

Vaikka päätös on jo melkein lukkoon löyty niin olisi kiva kuulla mitä sanotte – onko hyvä vai huono idea? Entä löytyykö teiltä kokemuksia elämästä long bobin kanssa?

Kuvat: Pinterest


54 Responses to “Should I cut my hair?”

 1. Janette sanoo:

  Leikkaa ihmeessä, uskon että sopii sulle erittäin hyvin! :) Itse leikkasin synsyllä long bobin ja nyt se on jo ihan ylikasvanut ja pähkäilen leikkaanko sen takaisin vai kasvtanko taas pidemmät hiukset. Positiivinen ongelma kerrankin kun pitää molemmista eikä osaa valita. :D

  • Saija Saija sanoo:

   Hei kiva kuulla sun olevan tuota mieltä :) Voisin kyllä leikata, oon melko varma että mua alkaa harmittamaan jos en testaa. Eikä, mutta tuo on vaan positiivinen ongelma ;-D

 2. Kanerva sanoo:

  ON hyvä idea! Itsekin olen haaveillut long bobista jo pitkään, mutta ainakaan vielä en ole uskaltanut, koska minulla on aina ollut pitkät hiukset :D Jos kuitenkin rohkeutta löytyy, niin ehdottomasti kannattaa leikkauttaa, koska ainakin minusta tuo tyyli on niin kivan näköinen :)

  • Saija Saija sanoo:

   Jee, kiitos tsempeistä! Kyllä mä taidan uskaltaa, on tätä niin kauan pohdittu :) Voi ihanaa, että sulla on ollut aina pitkät hiukset – niistä ei ehkä kannata luopua! Mä oon niin kyllästynyt pidennyksiin ja näihin hiuksiin ylipäätänsä, joten tämä voisi olla kaivattu piristys :p

 3. SofiaEmilia sanoo:

  Leikkaa ihmeessä, voisin kuvitella sulle just tollaset :)! Ja kokeilemallahan se selviää, hiukset on uusiutuva luonnonvara niin kyllä ne kasvaa jossei niistä pidäkään. Ja long bob -tyyli on siitä hyvä, että sen saa halutessaan kuitenkin kiinni :)!

  Itellä on niin monta vuotta ollut pitkät hiukset, mutta joskus ala-asteen kuudennella luokalla leikkasin lyhyeksi, lyhyemmäksi kuin logn bob. Olihan ne silloin kivat ja aika ajoittain haaveilen itekin tosta long bob -tyylistä mutta taidan kuitenkin vielä pysyttäytyä näissä pitkissä, ne on vaan osa mua, heh :D

  • Saija Saija sanoo:

   Super kiva kuulla, että voisit kuvitella mulle tällaiset :) Sepä! Turha niiden takia stressata, kun ne kyllä kasvaa jos ei tykkääkään. Niin muuten saa, katsoin jo parit kampausohjeet joita voi sitten testailla, kun haluaa hiukset kiinni. Voi ehdottomasti jos tuntuu niiden olevan osa sua niin ei kannata kokeilla leikata. Silloin voisi alkaa kaduttamaan :/ Mulla on nyt fiilis etten tykkää omista hiuksista ollenkaan, joten pakko päästä jotain tekemään :D!

 4. Adeliina sanoo:

  Ehdottomasti! Itsekin innostuin yhtäkkiä ja tällä viikolla koittaakin jo kampaaja Mulla on ollut pitkät hiukset niin kauan kun oon elänyt, joten nyt aika vähän keväisemmälle muutokselle Toivottavasti snap-materiaalia tulossa! Kivaa kevään jatkoa

  • Saija Saija sanoo:

   Super kiva kuulla, että sä oot kans innostunut tästä :) Joo ehdottomasti! Muutos virkistää ja mikäs siihen olisikaan parempi ajankohta kuin kevät. Mä laitan heti huomenna materiaalia tulemaan, en malta odottaa! Kiitoksia ja samoin myös sulle :’)

 5. Noora sanoo:

  Leikkaa ihmeessä, voin kuvitella että sopi varmasti tosi hyvin :-) Ja niinkuin itse sanoit niin kyllä ne kasvaa takaisin jos ei tykkääkkään!

  • Saija Saija sanoo:

   Ilo nähdä, että sä oot tuota mieltä :) Mä uskon, että katuisin jos en vieläkään testaisi. Niinpä, hiuksia ne vaan on :-)

 6. Annika sanoo:

  Leikkaa ihmeessä! Itse jaarittelin myös todella kauan hiustenleikkausta, mutta leikkautin kuitenkin juurikin lobin tai oikeastaan ”pitkän polkan” mutten ole kyllä katunut hetkeäkään. Jotenkin niin paljon freesimpi kevättukka <3

  • Saija Saija sanoo:

   Ihana nähdä näin monen kannustavan tähän :) Voisin kyllä nyt vihdoin sen tehdä! Kiva kuulla, että sä oot leikkauttanut sellaisen ja tykännyt. Vitsit sellainen olisi kyllä ihan fresh kevääksi/kesäksi :) Kiitos kommentistasi <3

 7. Olivia sanoo:

  Kannattaa ihan ehdottomasti leikata! :) Leikkasin itse pari vuotta sit syksyllä ja hetkeäkään en oo katunut, vaikka sillon jännitti että mitä jos käy niinkuin aikasemmillakin kerroilla, että haluun pitkät heti takasin :D Ei edes oo käynyt mielessä kasvattaa enää, on esim. niin paljon viileempi olo helteillä ja muutenkin hiusten laittaminen paljon nopeempaa.
  Sulle tulee sopimaan varmasti tosi hyvin :)

  • Saija Saija sanoo:

   Siis mua jännittää just sama asia :D Mitä jos sitä alkaa heti kaduttamaan, kun pitkät hiukset jää kampaamon lattialle! Toisaalta on tätä pohdittu niin monesti, että nyt jos koskaan on jo aika. Mukava kuulla, että sä oot ollut tyytyväinen lyhyempään lookkiin, tällainen kommentti saa mut odottamaan innokkaammin huomista! Mä uskon kans, että lopputuloksesta tulee hyvä. Kiitos sulle :) xx

 8. Empuskaa sanoo:

  Huippu idea :)<3 sopii sulle aivan varmasti!!!

 9. Nimetön sanoo:

  Miten hyvään aikaan tää postaus tulikaan! Itekkin oon miettinyt kampaajalle menoo jo aika pitkään ja nyt tuntuu siltä että ois kiva päivittää hiuksii vähän keväisempään lookkiin ja leikkuuttaa vähän lyhyemmäks:) Mulla on ollu oikeestaan aina pitkät hiukset ja sillon tällön leikkuuttani huonoja latvoja pois. Oon varsinki hiusteni suhteen vanhoihin kangistuva, en ole ikinä uskaltanut tehdä mitää radikaalii muutosta hiuksiini, mutta ehkä nyt olisi sen aika.. ;)
  Ja sulle käy varmasti tollanen long bob! Varsinkin kun sulla ei taida olla luonnonkiharaa:) Laittele sit hei heti kuvaa sun uudesta lookista!

  • Saija Saija sanoo:

   Kannatan ideaa :) Mä uskon, että tällainen keväinen uudistus tekee hyvää niin hiuksille kuin mielelle! Hei mä oon sitten samanlainen. Aina leikkaan saman verran, värjään samalla värillä ja niin edelleen :D Huomenna on aika kokeilla jotain uutta! Joo mulla on ihan vähän luonnonkiharaa ja sekin latvoissa, joten uskon tämän myötä niiden vähäistenkin lähtevän. Jooo mä laitan :)!

 10. Anonyymi sanoo:

  Ehdottomasti kyllä! Vaikka hiuksesi ovat kauniit pitkänäkin, niin uskon lyhenkin tukan näyttävän hyvältä sinulla! :)

  • Saija Saija sanoo:

   Oi kiitos paljon :) Mä oon kans melko luottavainen sen suhteen, että ne tulee näyttämään hyvältä! Ja eihän sitä tiedä, jos ei kokeile :>

 11. Annn sanoo:

  Vautsi, uskoisin että sopii sulle just hyvin! :-)

  • Saija Saija sanoo:

   Jes, niin piristävää kuulla teidän olevan tästä samaa mieltä! Vitsit, en malta odottaa lopputulosta :p

 12. Nimetön sanoo:

  Mun on pakko sanoa, että itse napsasin viime kesänä vyötärölle asti olevat hiukset long bobiksi, ja kadun kyllä…. :/ Kyllä tässä muutama vuosi vierähtää ennenkuin ovat saman mittaiset! Kannattaa tottakai silti ihmeessä kokeilla, voihan olla, että tykkäät lyhyistä paljon enemmän

  • Saija Saija sanoo:

   Eikä :( Niin harmi kuulla, että sä kadut. Se on varmasti inhottava tunne! Mutta toivotaan, että hiukset kasvavat nopeasti takaisin pitkiksi :) Kyllä mä uskon, että tykkään, mutta kokeilemalla se selviää. Täytyy toivoa, että lopputulos miellyttää :)

 13. Salla sanoo:

  Leikkaa ihmeessä! Sopisi sulle varmasti hyvin :) Itsekin tänään repäsin ja sanoin kampaajalle että leikkaa pois pituutta, ja nyt pidän tästä tukasta ihan älyttömästi! Joten suosittelen! :)

  • Saija Saija sanoo:

   Kiitos kommentistasi Salla :) Tämän myötä tuli kyllä sellainen ”vitsit, miksen ole tehnyt tätä aikaisemmin-fiilis”. Super kiva kuulla, että sä otit kans pituutta enemmän pois ja oot tyytyväinen. Lyhyempi tukka on kyllä niin fresh :)

 14. Pinjamariia sanoo:

  Hyvä päätös! Sopii sulle aivan varmasti tollaset lyhyemmätkin :) Itse uskalsin vähän aika sitten leikata itselleni lyhyemmät hiukset ja rakastuin! En voisi enää kuvitellakaan itselleni tosi pitkiä hiuksia.

  • Saija Saija sanoo:

   Voi vitsit miten hyvälle tuulelle tulin näistä kommenteista :) Ja huippua, että sä oot pitänyt lyhyemmissä hiuksista! Uskon kans, että leikkaamisen jälkeen ei ole enää paluuta pitkään :>

 15. Marianne sanoo:

  Sopisi aivan varmasti sinulle :)
  Mun mielestä aina kesäksi on kiva olla vähän lyhyemmät hiukset :)
  xx
  http://mariannelle.com

  • Saija Saija sanoo:

   Kiitos Marianne :) Niin ihana nähdä sun olevan sitä mieltä! Totta, ne on varmasti paljon rennommat kuin pitkät hiukset :’)

 16. Kannatan! Sulle varmasti sopisi ihan mielettömän hyvin :)
  Itse en ainakaan ole katunut päivääkään koska long bob is the way to go! :D

  • Saija Saija sanoo:

   Ihan huippua, että sä oot kans sitä mieltö :) Ja helpottavaa kuulla, ettet ole katunut sitä. Uskon kans, että tuun tykkäämään lopputuloksesta. Voi ja tämän mallin helppous viehättää myös mua, miten ihanaa saada tukka ”lähtövalmiiksi” nopeasti :’)

 17. V sanoo:

  Mäkin pohdin long bobin leikkauttamista kauan, ainakin vuoden verran. Pari kuukautta sitten kuitenkin uskaltauduin kampaajan penkkiin ja oon ollut tosi tyytyväinen. Käytin pidennyksiä kolme vuotta tätä ennen ja nyt en edes haluaisi palata niihin takaisin. Leikkauta ihmeessä, uskon että lob sopisi sulle paremmin kuin hyvin :)

  • Saija Saija sanoo:

   Helpottavaa huomata, etten ole ainoa asiaa näin kauan pohtinut ja lopulta sen tekevä :) Oi kuulostaa hyvältä! Vitsit, mä oon niin innoissani! Oon melkein 100 % varma, että lopputulos miellyttää. Olisi kyllä niin kiva vihdoin luopua pidennyksistä ja löytää hiusmalli, joka miellyttää. Kiitos sulle paljon V tsemppaavasta kommentista (:

 18. Nimetön sanoo:

  Ehdottomasti leikkaat! Itse pari vuotta sitten leikkasin long bobin, enkä enää vaihtaisi. Paljon raikkaampi look kesää kohti

  • Saija Saija sanoo:

   Ette tiedäkään, miten ihanaa on lukea näin tsemppaavia kommentteja :) Hieman kyllä jännittää, mutta uskon lopputuloksen olevan miellyttävä! Kiva nähdä, että sä et enää vaihtaisi pois. Se on kyllä varmasti paljon raikkaampi vaihtoehto kesäksi kuin pitkät hiukset :)

 19. Mansi sanoo:

  Joo joo mä niin kannatan tota päätöstä!!! :D Itse mietein ihan samaa toosi pitkään, että leikatakko vai ei ja kun sen vihdoin helmikuussa tein, niin heti tuli fiilis että miksen tätä aikaisemmin tehnyt. Ja melkeinpä heti myös nälkä kasvoi syödessä ja nyt haluankin leikata vielä lisää kesää kohden :) Eli päivääkään en ole katunut, vaan päin vastoin! Tämä lyhyt on niin paljon helpompi, fressimpi ja lisäksi oma olemus ja ilmekin on skarpimpi nyt. En malta odottaa että näen lopputuloksesi :)

  • Saija Saija sanoo:

   Jee!! Tulee niin hyvä mieli, kun näin moni kannustaa päätöstä :p Niin kiva kuulla, että sä oot ollut päätökseen tyytyväinen! Mä uskon kans, että mulle tulee heti sama fiilis (tai on tullut jo). Päätös tuntuu niin oikealta. Lyhyempi malli on varmasti täydellinen kevääksi/kesäksi. Mahtavaa, että olemus ja ilme on myös skarpimpi, toivotaan mulle käyvän samoin. Kiitos sulle, laitan kuvaa sitten heti lopputuloksesta :) xx

 20. JennyJanette sanoo:

  Sopis sulle ihan älyttömän hyvin! Muutenkin tuo long bob on tosi kiva kesäksi kun saa vähän enemmän selkäkin hengittää jne :) <3

  • Saija Saija sanoo:

   Kiitos paljon tästä kommentista :) Toivotaan, että mallista tulee mieluinen. Mutta kyllä mä uskon! Lyhyempi tukka on kyllä täydellinen kevääksi :)<3

 21. Saga sanoo:

  Joo!! Suosittelen! Itteä hotsittais kans hiusten leikkuu long bobiksi, en oo viel vaan kans uskaltanut kun kovalla työllä nää on tähän mittaan saatu :D Ehdottomasti kannattaa leikata, sillä kyllähän nää hiukset takasinki sitten kasvaa jos ei miellytäkään :))

  • Saija Saija sanoo:

   Hihi, mäki uskon tämän olevan oikea ratkaisu :) Voi tuo on kyllä paha! Mutta kannattaa nauttia pitkistä hiuksista, jos sellaiset löytyy. Niinpä, aina voi kasvattaa takaisin jos alkaakin kaduttamaan :)!

 22. Riissa sanoo:

  Leikkaa leikkaa leikkaa! :D Sopisi sinulle älyttömän hyvin. Lob on niin fressi ja skarppi sekä antaa ihan uudenlaista ilmettä. Itsekkin leikkasin juuri polkan, kun häitä varten kasvattelin hiuksia useamman vuoden. Nyt se reuhka sai hyvästit eikä kaduta yhtään! Tuntuu niin omalta tämä lyhyempi pituus :D ps. mun pinterest tauluista löytyy about samat kuvat haha.

  • Saija Saija sanoo:

   Sanos muuta! Freesi lopputulos oli se, mitä lähdin hakemaan ja nyt sain sen :) Onneksi päätin leikata, koska vitsit tämä malli on kuin mulle tehty. Huippua, että sä et myöskään ole katunut päätöstä leikata. Haha eikä, meillä on sitten täysin samanlainen maku hiusten suhteen :D

 23. Nimetön sanoo:

  Niinkuin sanontakin kuuluu; parempi katua mitä on tehnyt, kuin mitä on jättänyt tekemättä ;) omasta mielestä lyhyet hiukset on just tyylikkäät, eikä vaadi niin paljon laittamista kuin pitkät! Teet kyllä ihan hyvän päätöksen – kyllä ne lyhyemmätkin hiukset sopii kaikille, alussa tietysti vaatii totuttelua pitkien hiusten jälkeen :)

  • Saija Saija sanoo:

   Sepä ;-) Ja tämän lauseen myötä sitten päätin leikata! Oon kyllä älyttömän tyytyväinen näihin. Tuntuu, että itsellekin tuli niin hyvä mieli yleisesti pelkkien hiusten vuoksi. Oot oikeassa, totuttelua vaatii. Tänään aamulla herätessäni jo säikähdin, että missä mun hiukset on :D

 24. Nennu sanoo:

  Alin oikealla, aivan ihana!! Polkka sopisi sulle varmasti tosi hyvin :)

  • Saija Saija sanoo:

   Jee kiitos paljon tsempistä!! Polkkaan päädyin enkä voisi olla tyytyväisempi :) xx

 25. K sanoo:

  Haha tässä vielä yksi viesti lisää poistamaan epäilyksiä. Oon itse viihtynyt pitkissä hiuksissa aina ja myöskin ajatellut että mä oon niitä keille ei lyhyet vaan sovi kunnes viimekesänä tukka lyheni olkapäille. Ja se onnen määrä! Pituus sopi, oli ihanan keveä olo, hoito helppoa, just toi uudistus ihanuus fiilis. Nyt hiukset on ehtineet kasvaa olkapäiltä siihen just sopivaan pituuteen jossa aionkin jatkossa pysyä. Nyt ymmärrän mistä kaikki ne iänikuiset huonot hiuspäivät johtu.. siitä pitkästä reuhkasta :D nykyään tykkään lähes joka päivä siitä miten ne sattuu asettumaan. Eli siis melkeen suosittelen leikkaamaan kunnolla pois niin uutuus fiilis on radikaalimpi ja äkkiä ne sieltä laskeutuu :)

  • Saija Saija sanoo:

   Ihana nähdä sun olleen noin tyytyväinen lopputulokseen :) Mä oon kans pyöritellyt ajatusta, että ei ne sovi mulle… Mutta luojan kiitos päätin nyt kokeilla. Näistä en enää vaihda pois! Totta, nuo hiuskriisit on saattanut johtua liian pitkästä tukasta. Mullakin latva oli jo ihan kuivettunut, joten oli aikakin päästä siitä eroon. Me leikattiin enemmän kuin olin alunperin ajatellut ja saan kiittää siitä tätä sun kommenttia – tämä rohkaisi mua niin paljon! :)

 26. Katri sanoo:

  Suosittelen! Itse leikkasin vyötäisille ulottuvat hiukseni long bobiksi jo 6 vuotta sitten, kun kampaaja sitä minulle suositteli. En ole katunut hetkeäkään, sillä lyhyemmät hiukset ovat keveät ja helpot. Aina voi leikitellä kerrostuksilla ym. ja nopeastihan ne kasvavat takaisin jos sattuu katumapäälle. Nuo listaamasi mallit on tosi kauniita ja sopisivat sinulle varmasti hyvin. :)

  • Saija Saija sanoo:

   Vau! Vitsit, miten kiva nähdä näin monella onnistuneen lyhyeksi leikkaaminen :) Oon kyllä ihan fiiliksissä tästä uudesta tukasta! Tuntuu, että muutuin myös ihmisenä :D Mä uskon kans, etten tule katumaan. Ja kuten sanoit niin se on hyvä, että myös lyhyen kanssa voi muutella mallia tarvittaessa :)

 27. Milja sanoo:

  Leikkaa ihmeessä, sopii varmasti sulle! Itse leikkautin syksyllä olkapäihin ja oon tykännyt tosi paljon, paljon helpommat hoitaa ja raikkaan näköset :)

  • Saija Saija sanoo:

   On ollut niin mieltä lämmittävää huomata, miten moni on ollut lopputulokseen tyytyväinen :) Mä oon kans ja tuntuu siltä, että tämä malli voittaa nyt kaikki mitä mulla on koskaan edes ollut. Jotenkin niin raikas olo, sisältä ja ulkoa. Kiitos sulle Milja kommentistasi :’)

Kommentoi