Mun uusi iltarutiini

Kesän jälkeen mun iltarutiineihin on saapunut uusi tulokas. Se rentouttaa, se kuljettaa ajatukset muualle, se saa rauhoittumaan, se vie aikaa pois somesta – kirjan lukeminen. Kyselin teiltä jossain välissä kirjavinkkejä ja nyt oon osan niistä lukenut. Seuraavaksi ajattelin aloittaa jonkun kokonaisen kirjasarjan! Adlibriksen kampanja sattui juuri oikeaan saumaan, nimittäin sain testattavaksi lukulaitteen sekä siihen ladattavat e-kirjat.

IDKUVA

Mä tykkään lukea kirjoja siis aina ennen nukkumaanmenoa. Oon jopa pikkuhiljaa alkanut varata entistä enemmän aikaa lukemiselle. Saatan nipistää ajan tv-sarjan katselusta tai somettamisesta! Pakko myöntää, että yksi parhaimmista päätöksistä tähän loppuvuoteen. Kirjojen lukeminen rentouttaa älyttömästi. Kaiken lisäksi oon sellainen lukija, joka uppoutuu kirjan maailman niin hyvin etten edes lukiessani kuule, jos mua huudetaan :D

adlibris letto lukulaite

Tämä Adlibriksen lukulaite on nimeltään Letto Frontlight. Yksi tärkeä ominaisuus, johon itse ihastuin on keveys. Vitsit, että tällaisen mahallaan makaavan on välillä vaikea saada kirjaa pidettyä paikoillaan. Lukulaitetta pitäessä ei kädet väsy ja sivun vaihtaminen on salaman nopeaa! Letto-lukulaitteesta ei tule ollenkaan nukahtamiselle ja unelle haitallista sinistä valoa. Tämän kanssa lukeminen onnistuu myös aurinkoa ottaessa eli kyseinen laite lähtee varmasti mukaan seuraavalle ulkomaanmatkalle.

bunny

Letto-lukulaite soveltuu jo pelkästänsä näytön vuoksi pitkille matkoille, mutta sen lisäksi laitteen akku kestää jopa kuukauden. SIIS KUUKAUDEN! Puhelimen akku ehkä maksimissaan kokonaisen päivän… Laitteen käyttäminen on todella helppoa alusta saakka eli sen käytön opetteluun ei tarvitse varata aikaa. Eli sen, kun vain etsii mieluisan kirjan ja uppoutuu sen maailmaan. Laitteesta löytyy myös sanakirja, joten tätä voi käyttää hyödyksi myös opiskelussa.

adlibris

Letto Frontlight sisältää automaattisesti kaksi e-kirjaa (Katariina Souri – Valkoinen varjo sekä Pekka Jaatinen – Viimeiseen Patruunaan), mutta siihen mahtuu jopa 4000 e-kirjaa. Kirjaostoksien tekeminen on helppoa suoraan laitteelta. Arvatkaa vaan kuka aikoo tänä iltana shoppailla uuden kirjan? Vitsit oon löytänyt itselleni uuden harrastuksen, josta en voisi olla enempää innoissani! Samaan aikaan, kun Tatu katsoo tabletiltaan sarjoja ja leffoja niin mä luen omalta laitteeltani kirjasta luvun, jos toisenkin.

letto adlibris

Jos pukinkontista puuttuu vielä lahjaidea niin tästä löytyy yksi oikeasti hyödyllinen! Sain teille lukijoille Adlibriksen sivuille tarjouksen. Nimittäin Letto + 5 e-kirjaa maksaa 99€. Tarjous löytyy suoraan tästä.

Luetteko te paljon kirjoja? Entä onko teillä kokemuksia lukulaitteesta tai e-kirjoista?

Yhteistyössä: Adlibris

indiedays-ja-brm-yhteislogo


36 Responses to “Mun uusi iltarutiini”

 1. Nimetön sanoo:

  Pystyykö tuohon laitteeseen siis maksutta vai maksun kanssa lataamaan uusia kirjoja vai millainen on systeemi?

  • Saija Saija sanoo:

   Uusia pystyy aina itse ostamaan, mutta tarjouksella ostaessa mukana on 5 kirjaa valmiina :)

 2. Nimetön sanoo:

  Aiempaan kommenttiini viitaten, klikkasinkin tuosta josta pääsee ostamaan niin sainkin jo vastauksen:D

 3. Anniina sanoo:

  Mäkin oon ottanut taas lukemisen uudeksi iltarutiiniksi, sillä se kyllä rentouttaa ja rauhoittaa paljon paremmin kuin tvn katselu tai somettaminen. Joskus lapsena luin oikeesti joka ilta ennen nukkumaan menoa jonkun parikin tuntia! :D Mä luen edelleen kaikkein mieluiten ihan perinteisiä kirjoja, sillä jotenkin niissä on se oma fiiliksensä♥ Oon kyllä miettinyt myös e-kirjoja, joten pitääkin varmaan tutustua tohon tarjoukseen paremmin :’)

  • Saija Saija sanoo:

   Sanos muuta ♥ Ehdottomasti paras rentoutumiskeino, jonka tiedän! Vielä parempaa on, jos pääsee uppotumaan kunnolla kirjan maailmaan. Perinteiset kirjat ovat kyllä ihanan klassikoita, mutta mä koen tämän jotenkin helpommaksi. Vaikka perinteisiä kirjoja edelleen luen niin silti pyrin ostamaan jatkossa kirjat suoraan tähän. Jotenkin pieni laite on helpompi mukanakin, jos lukee vaikka autossa tai junassa. Mutta se on niin makuasia! Kannattaa tutustua, tuo tarjous on nimittäin hyvä :)

 4. Turun Kirjamessuilla tutustuin Letto -lukulaitteeseen. Se on mainio keksintö. Omaa ei vielä ole, mutta jossakin vaiheessa aion sen hankkia. Lukeminen on rajaton riemu!

  • Saija Saija sanoo:

   Kiva kuulla, että sä oot innostunut tästä :) Voin kyllä lämpimästi suositella! Tämä on niin kätevä, kun saa kannettua yhden jos toisenkin kirjan helposti mukana. Laite ei nimittäin paina oikeastansa yhtään mitään :)

 5. kaija sanoo:

  luen valtavasti, mutta en omista laitetta, näyttää tosi kivalta.E- kirjoja lapset lukee

 6. Heidi sanoo:

  Siinä ja siinä, että voisi sanoa lukevansa paljon :-) Multa löytyy tämä sama lukulaite ja e-kirjat on niin tuttuja kun tein niistä opinnäytetyönkin :’-)

  Nyt kokeilen vähän äänikirjoja puhelimella, joka on ihan kiva.. Mutta liian kallista puuhaa :-D

  • Saija Saija sanoo:

   Löytyykö!! Voi miten kiva, että sä oot kans innostunut tästä :) Äänikirjoja täytyy kans kokeilla, kuulostaa niin hauskalta. Niitä voisi olla kiva kuunnella työmatkalla autoa ajaessa :D

 7. Nimetön sanoo:

  Itse vähän kapinoin kirjan lukemista joltain tekniseltä laitteelta. Haluan tuntea aidon kirjan käsissäni ja kirjoissa on muutoinki se oma ihana fiiliksensä. Lisäksi päivät pitkä tuijotellessa jotain näyttöruutua, ei ajatus kirjasta näytöllä houkuttele. Mutta kaikki eivät välttämättä toki koe asiaa näin. :)

  • Saija Saija sanoo:

   Ymmärrän hyvin pointtisi :) Aidot kirjat ovat legendaarisia ja ihania, erityisesti sellaiset joissa on paljon kuvia. Mä koen tämän laitteen helpoksi, kun luen paljon sängyssä mahallaan eli kirjan pitäminen saa välillä niskat jännittymään. Mutta aidoista kirjoista en mäkään ole kokonaan luopunut. Tämä on vaan niin kätevä! Mutta tämä on kans vähän sellainen makuasia (:

 8. Roosa sanoo:

  Mäkin oon nyt viimeaikoina pyrkinyt siihen, että en tois kännykkää illalla ollenkaan makkariin vaan lukisin sen sijaan kirjaa! Kyllä huomaa eron että paljon helpommin alkaa nukuttaa kun lukee kirjaa, kuin että selaisi kännykkää, aivot jää jotenkin ylikierroksille somessa pyörimisestä… Ois kiva kuulla sulta jotain kirjavinkkejä, nimittäin ongelmana meinaa olla hyvien kirjojen löytäminen :F Jos et oo vielä lukenut niin suosittelen Eat pray love kirjaa!

  • Saija Saija sanoo:

   Ihana kuulla, että sä oot kans alkanut tekemään näin :) Oon samaa mieltä! Ero on kyllä huomattava. Sitä on jotenkin paljon rentoutuneempi, kun lukee edes hetken ennen nukkumaan menoa. Mulla on ollut syksyllä vähän vaikeuksia nukahtaa ja uskon sen johtuvan juuri tuosta somen selailusta. Ihanaa, että tästä on tullut uusi korvike! Voisin jakaa kirjavinkkejä heti ensi vuoden puolella, aion nimittäin nyt itsekin etsiä uutta luettavaa. Eli silloin mulle on varmaan jo kertynyt vinkkaamisen arvoisia suosikkeja. Ja kiitos vinkistä, tämä kirja menee luettavaksi :)

 9. Tinsku sanoo:

  Voinko kysyy mistä noi vaaleanpunaiset housut ja ihanat puputossut on? :)

  • Saija Saija sanoo:

   Totta kai! Vaaleanpunaiset housut on H&M:stä ja puputossut Cubukselta :’)

 10. Eveliina sanoo:

  Mä just kokeilin BookBeatia – miten helppo ja yksinkertainen sovellus! Luin e-kirjana ainoastaan Pauliina Rauhalan Taivaslaulun, mistä itse tykkäsin tosi paljon. Äänikirjoja kuuntelin 7 kappaletta! Niitä oli niin helppo kuunnella töissä tai työmatkoilla. :-) Lukulaitteesta oon haaveillut, mutta toistaiseksi käyttöä ei varmaan tarpeeksi olisikaan. Letto kyllä näyttää ihanan pieneltä tuossa viimeisessä kuvassa!

  • Saija Saija sanoo:

   Oih vähän kiva, että oot pitänyt siitä :) Vau, äänikirjat kuulostavat hyvältä! Itse asiassa niin hyvältä, että taidan itsekin testailla sellaista joku kerta. Letto on kyllä niin täydellisen kokoinen, kulkee mukana pienessäkin laukussa. Viimeisessä kuvassa koko näkyy todellisena, on se vaan niin näppärä =)

 11. Miia Laurikka sanoo:

  4

 12. Nora sanoo:

  Hei nyt offtopic tähän postaukseen, mutta miten sun Ysl cardholder on pysynyt kunnossa? Olisin joululahjaksi hankkimassa sitä, mutta haluaisin tietää ensin, että se kestää käyttöä :-)

  • Saija Saija sanoo:

   Muuten se on aivan täydellinen, paitsi koristeen kultaus on alkanut parista reunasta kulua :( Täytyy varmaan laittaa siitä heidän verkkosivuilleen viestiä… Eli en ehkä suosittelisi ainakaan sellaista, jossa on koholla oleva logo yms. :s

 13. Lottta sanoo:

  Olisi kiva kuulla kirjavinkkejä! Itsekin tykkään lukea ennen nukkumaanmenoa, mutta nyt on ollut jotenkin vaikeaa löytää hyviä kirjoja, joten vinkit olisi tarpeen.

  • Saija Saija sanoo:

   Mä kirjoitan tämän postaustoiveen ylös :) Voisin toteuttaa tämän heti joulun jälkeen! Mä nimittäin aloitan pian etsimään uutta kirjaa, joten joulun jälkeen on mahdollisesti enemmän vinkattavaa :)

 14. Meri sanoo:

  Utelisin, kun teet Clusen kanssa käsittääkseni yhteistyötä, niin tuleekohan blogisi kautta tai esim. joulukalenterissa mahdollisesti jotain alekoodia heille lähiaikoina? Wellingtonhan jakelee paljonkin näitä alekoodeja blogien kautta…

  • Saija Saija sanoo:

   Joulukalenterissa ei ole tulossa enää Clusen juttuja, mutta mä voisin kysyä jos saisin heiltä jonkun alennuskoodin. Palailen tämän kanssa heti, jos/kun sellaisen saan :)

 15. Lasse Vilander sanoo:

  Kello numero 2, on hieno

 16. Teija sanoo:

  Mukana!

 17. Emilia sanoo:

  Oon kuullutkin tuosta jo paljon mutta mä oon edelleen kuitenkin ihan perinteisten kirjojen kannalla, haha :D siinä on vaa se oma juttunsa kun saa illalla siirtää kaikki elektroniikka pois ja ottaa ihan kirja käteen ilman mitään erillisiä laitteita :) On tuo varmasti myös kätevä kun saa niin monta erilaista kirjaa samaan laitteeseen!

  • Saija Saija sanoo:

   Niin totta tuokin :) On niissä se oma tunnelmansa, varsinkin jos haluaa kokonaan siirtyä elektroniikasta pois. Tämä Letto on kyllä siitä kätevä, että reissuunkin saa ”kannettua” monta kirjaa mukana. Ja keveytensä vuoksi helppo kuljettaa mukana. Se on niin makuasia, toinen tykkää ja toinen. Kannattaa kuitenkin joskus testata tätä :p

 18. satu sanoo:

  Hyvä palkinto

 19. Stolibna sanoo:

  Luen, mutta e-kirjat ja lukulaitteet eivät minun kotiini tule.

 20. Lea sanoo:

  Itsellänihän on suorastaan addiktio kirjojen lukemiseen, en vaan voi mennä nukkumaan ilman, että olen ainakin muutaman sivun jotakin lukenut… Vitsit tuollainen voisikin olla hyvä toive vaikka joululahjaksi, ei aina tarvitsisi mennä kirjastoon metsästämään niitä kiinnostavia kirjoja :D

  • Saija Saija sanoo:

   Voi ihana addiktio! Just tuollainen on kiva :p Mielummin lukee kirjaa kuin selailee somea. Sanos muuta, tämä on todella kätevä! Ja niin helppo kantaa mukana vaikka reissuun :)

 21. Ansku sanoo:

  Ois makeeta voittaa :)

 22. […] ”Kesän jälkeen mun iltarutiineihin on saapunut uusi tulokas. Se rentouttaa, se kuljettaa ajatukset muualle, se saa rauhoittumaan, se vie aikaa pois somesta – kirjan lukeminen.” – Saijis. […]

Kommentoi