Stockholm weekend

Huomenta ja ihanaa tiistaita Jälleen takaisin Suomessa! Nyt olisi aika aloittaa Tukholma-aiheiset postaukset. Kuvia tuli räpsittyä älytön määrä, joten kerrottavaa riittää vaikka millä mitalla. Ajattelin kertoa meidän päivien ohjelmista, jakaa muutamia must-vinkkejä sekä mahdollisesti esitellä shoppailuja. Miltäs ideat kuulostavat?

Lähdettiin tosiaan matkaan Juulian ja Nadjan kanssa Visit Swedenin tarjoamalle muotireissulle; neljä päivää, paljon muotipainotteista ohjelmaa, kuvailua, hyvää ruokaa ja sen ”erilaisemman” Tukholman näkemistä.

viking-gabriella-no-name-ravintola

tasting-menu

viking-gabriella-no-name

idkuva

Lähdettiin matkaan torstai illalla Viking Linen laivalla. Käytiin syömässä 9 ruokalajin maistelumenu, johon kuului tosiaan näin monta erilaista pientä annosta. Alkupaloja, pääruokaa sekä jälkkäriä. Lakritsin suurena ystävänä mun suosikiksi pääsi viimeisenä tullut vaahtomainen jälkkäri, joka muistutti hieman lakritsijätskiä! Syömisen jälkeen tehtiin nopeat kiertelyt tax freessä, jonka jälkeen suunnattiin hytteihimme nukkumaan ennen seuraavan aamun aikaista herätystä.

tukholma-kaupunki

musta-adidas-mekko

sisustuskauppa-tukholma

Laivan meriaamiaisen jälkeen oli vuorossa maihinnousu Tukholmaan, jossa meitä oltiin jo satamassa vastassa. Ajettiin Blog Houseen eli isoon asuntoon, johon majoittauduttiin neljän päivän ajaksi. Käytiin nopeasti läpi päivien suunnitelmat, jonka jälkeen taksi tulikin jo hakemaan meitä!

puukengat

nayteikkuna

kultaiset-korut

Koska meidän reissu oli muotipainotteinen niin siihen kuului paljon vierailuja eri liikkeissä. Oli hieman arvokkaampaa, second handia sekä vintagea. Pyörittiin pääasiassa Sofon alueella, Hornsgatanilla sekä Hornstullissa. Mun suosikkeja näistä liikkeistä oli ehdottomasti Acne Studios,  King Lily, WOS Store sekä  Filippa K second hand.

vintage-liike-tukholma

vintage-liikkeet-ruotsi

vintage-liikkeet-tukholma

Ruotsissa on selvästi panostettu liikkeiden ulkoiseen näyttävyyteen sekä tuotteiden esillepanoon.

alkupalat

drinkki

kanttarellipizza

Tuntien kiertelyn, shoppailun ja kuvailun jälkeen lähdettiin metrolla takaisin asunnolle lepäämään sekä valmistautumaan iltaan. Nimittäin meidän päivä huipentui illalliseen Linje Tiossa Tiia Vanhatapion kanssa Ihana ja herttainen Tiia hurmasi kyllä samantien meidät kaikki!

En malta odottaa, että pääsen kertomaan meidän reissusta lisää. Taidankin samantien käydä erään vinkkipostauksen kimppuun, joten siitä lisää illemmalla, xx.


10 Responses to “Stockholm weekend”

 1. Inka Nitta sanoo:

  Tuo reissu on kyllä vaikuttanut ihanalta! Odottelen innolla lisää postauksia sieltä :)

  • Saija Saija sanoo:

   Oli kyllä niin onnistunut reissu :) Voi, kun kiva kuulla! Postauksia on tulossa vielä paljon lisää :p

 2. Nimetön sanoo:

  Ostospostaukset on aina kivoja! :)

  • Saija Saija sanoo:

   Oi hyvä tietää, että sellaiset ovat mieluisia! En ole ostospostausta hetkeen toteuttanutkaan :’)

 3. Ellen sanoo:

  Siis mä en voi muuta kun rakastaa Tukholmaa <3 ihan yks mun lemppari kaupungeista!! pakko päästä käymään sielä tuotapikaa :) ja nää postaukset ei kyllä helpota mun reissukuumetta :D

  http://livefearlessly-ellen.blogspot.fi/

  • Saija Saija sanoo:

   Oon sun kanssa niin samaa mieltä <3 Aivan ihana kaupunki =) Sellainen, johon voisi muuttaa vaikka heti. Varo vaan, näitä postauksia on tulossa vielä paljon lisää :p

 4. Anonyymi sanoo:

  En sano tätä millään pahalla, mutta oon ihmetellyt minne Nemo katosi ensimmäisen esittelyn jälkeen blogista? Mulle ainakin koiran ottaminen oli todella iso juttu enkä halunnut ensimmäisenä kuukautena edes tehdä mitään muuta kuin olla pikkuisen kanssa ja kotouttaa hänet luokseni. Ja ennen kuin joku tulee tästä sanomaan, tottakai mäkin rupesin totuttamaan koiraa yksinoloon aika pian, mutta haen tällä nyt sitä että koira tarvitsee etenkin aluksi ihan tosi paljon huomiota.
  Mua siis kiinnostaisi kuulla ihan rehellisesti että miten on mennyt ja ootko vielä ehtinyt kiintyä koiraan?:-)

  • Saija Saija sanoo:

   Itse asiassa mulla on Nemoon liittyvä ”näin sujui ensimmäinen kuukausi”-postaus luonnoksissa odottamassa kuvia :) Poitsu on niin nopea liikkeissään, että kaikki kuvat meinaa heilahtaa ;-D Osa lukijoista toivoi, että tämä ei muutu koirablogiksi ja osa taas voisi lukea juttuja vaikka joka päivä – se on niin makuasia. Mutta Nemo ei ole koskaan yksin mitään pitkiä aikoja, koska molemmilla on vaihtuvat työajat :) Ja kun olin Tukholmassa niin Tatu oli hänen kanssaan ja jos taas Tatulla on menoa niin mä oon vuorostani Nemon kanssa. Ikävöin häntä koko reissun ajan eli kyllä oon kiintynyt Nemoon jo alusta saakka. Ei sitä osaisi enää kuvitella elämää ilman sitä <3 Pojalle kuuluu hyvää, kaikki aika menee 90%:sesti hänen kanssa. Vaikka blogissa kerronkin muista asioista niin täytyy muistaa, että tämä ei kerro edes puolta osaa elämästäni :) Kerron Nemosta lisää tulevassa postauksessa, mutta ollaan opeteltu jo vaikka mitä, käyty ottamassa 12 viikkoisen rokotus, harjoiteltu lenkillä käymistä jne. Tähän asti on mennyt jopa yllättävän hyvin, Nemo on luonteeltaan kiltti ja nopeasti oppiva :)!

 5. Julia sanoo:

  Tukholma vaikuttaa todella lumoavalta paikalta. Koskaan en ole itse siellä päässyt vierailemaan, mutta esimerkiksi kuvien kautta saa hyvin käsitystä siitä kuinka ihanasta kaupungista on kyse. Vuoden sisällä on kyllä ihan pakko päästä tuonne matkustamaan. :-)

  • Saija Saija sanoo:

   Voi Tukholma on kyllä upea kaupunki :-) Vaikka se on niin lähellä Helsinkiä ja Suomea ylipäätänsä niin on se vaan huomattavasti erilaisempi. Toivottavasti pääset vierailemaan siellä pian :)

Kommentoi