Pakkausvinkkini x 12

pakkaus1

Tämä ensimmäinen lomaviikko on ollut melko kiireinen: rästiin jääneiden spostien hoitelua, postausten tekemistä ennakkoon ensi viikolle ja mikä tärkeintä niin on täytynyt aloittaa pakkaaminen. Onneksi laadin ajoissa oman pakkauslistan tätä reissua varten niin koko homma hoitui yllättävän helposti! Päätin myös päästää teidät mukaan mun pakkausoperaatioon – en tiedä kiinnostavatko tällaiset postaukset, mutta tässä tulee blogihistoriani ensimmäinen pakkauspostaus (+vinkit).

– Step one on pakkauslistan kirjoitus. Tein mulle ja Tatulle omat niin pystytään minimoimaan riskit tärkeiden tavaroiden unohtamisesta. Eli kirjaa kaikki pienetkin jutut, joita tarvitset mukana.

– Tämän jälkeen ala kerätä tavarat ”kasaan” eli lähekkäin toisia. Hyvä vinkki, jonka oon saanut jo vuosia sitten: laita tavarat ensin laukkuun ennen lopullisia päätöksiä niiden mukaan lähtemisestä – näin näet konkreettisesti onko määrä liian vähän, sopivasti vai liian paljon.

calvin klein sandaalit

– Kerään mukaan lähtevät kengät yhteen kasaan. Laita ne aina muovipusseihin niin muut vaatteet eivät likaannu. Sijoita kengät + muut painavat jutut matkalaukun alaosaan, pyörien lähelle. On tärkeää muistaa, että miten laukku toimii myös pystysuunnassa.

– Hyödynnä laukun joka nurkka (ainakin takaisin tullessa, jos shoppailet). Yleensä niihin jää tyhjää tilaa vaikka sukille, hatuille, bikineille jne.

pakkausvinkitpostaus

– Pakkaa mukaan myös pieniä kangaskasseja tai joidenkin laukkujen mukana tulevia dustbaggeja. Voit niiden avulla eroitella puhtaat vaatteet likaisista tai heittää pussin sisälle vielä vähän kosteat bikinit. Mä itse olin jo heittämässä biksujen mukana tulleen pienen pussukan roskiin, kunnes tajusin tämän. Nyt se on lähdössä mukaan!

– Pakkaa laturit, varamuistikortit, mahdolliset adapterit ja muut elektroniikat esimerkiksi verkkolokerikkoon. Näin ei tarvitse heitellä koko laukun sisältöä ulos etsiessä laturia vaan se on kirjaimellisesti käden ulottuvilla.

IDKUVA

– Suunnittele vaatteista jo mielessäsi eri asukokonaisuuksia ja pyri ottamaan mahdollisimman paljon keskenään miksailtavia osia. Esimerkiksi valkoinen toppi menee niin värikkäiden shortsien kuin farkkuhameen kanssa.

– Älä ota mukaan montaa eri laukkua käytettäväksi vaan yksi matkalaukku, koneeseen mukaan tuleva sekä pienempi, kuten clutch. Valitse sellaisia, jotka menevät asun kuin asun kanssa.

matkapakkaukset

– Suosi matkakokoisia tuotteita. Tai jopa näytteitä, joita tulee esimerkiksi lehtien mukana. Kesällä kaupoissa on parempi tarjonta matkakokoisista tuotteista, joten niitä kannattaa ostaa varastoon! Näin saat kaikki shampoot, meikinpuhdistustuotteet, rasvat ja hampaiden pesuvälineet yhteen pussukkaan.

– Mieti tarkkaan tarvitsetko välttämättä ison luomiväripaletin, eyelinerin, kynsilakan yms. mukaan. Mä oon ainakin melko laiska meikkaamaan kuumassa ilmastossa, joten ripsienpidennysten harjaus ja meikkivoide suojakertoimeilla saa riittää.

pakkauspostaus

– Kääri vaatteet mielummin kuin viikkaat. Näin ryppyyntyvät mallit pysyvät suoremmassa muodossa ja vaatteet vievät laukussa vähemmän tilaa. Katsokaa miten pieneen tilaan mun rantapyyhe menee!

– Rantapyyhkeen sisälle pystyy näppärästi kääriä vaikka meikkipussin tai hajuveden. Näin ne säästyvät matkassa suuremmilta osumilta.

Siinä olisi tärkeimmät – ja jos teillä on jotain omia vinkkejä niin kuulisin niitä mielelläni!


34 Responses to “Pakkausvinkkini x 12”

 1. Ansku k sanoo:

  Kiva ja hyödyllinen postaus!:)♡

 2. Jenna sanoo:

  Oon niin monesti reissannut, että tärkein vinkki tässäkin asiassa: vähemmän on enemmän :D ite siis otan nii vähän ku mahdollista vaatteita mukaan, koska niitä tulee sit kumminki osteltua.

  • Saija Saija sanoo:

   Tuo on hyvä!! Ja jos joku nyt puuttuu niin suurimmasta osasta kohteista saa ostettua vaatteita. Mun matkalaukku näyttää yllättävän tyhjältä, mutta aina sinne täytyy tilaa jättää :p

 3. L sanoo:

  Ei vitsi mulla on kaks samanlaista matkalaukkua, toinen ihan tismalleen sama kun sulla ja toinen on violetti!!:D
  Uuseamman reissun jomman kumman laukun kanssa tehneenä voin todeta että laukku kestää!! *koputtaa puuta* kun seuraava reissu häämöttää parin viikon päästä..:D
  Pakkausvinkit tulee siis tarpeeseen ainakin täällä! Tungen aina laukun epämääräisesti täyteeen kaikkea ja paluumatkalla onkin sitten jännitettävä painorajoja..:D tuli hyvään aikaan nää vinkit!:)

  • Saija Saija sanoo:

   Onko :D Mikä sattuma! Niin kestää, tuo sai jo ensimmäisellä reissulla kolhuja, mutta kesti. Ja nyt on toisen reissun vuoro – toivotaan, että meidän omat ei nyt hajoa kun niitä kehutaan :D Kiva kuulla, että nämä vinkit tulevat tarpeeseen. Mielummin liian vähän kuin liian paljon. Kiitos kommentistasi ja mukavaa tulevaa reissua :)

 4. Nimetön sanoo:

  En ottaisi mukaan rantapyyhettä,koska se vie paljon tilaa ja hotellilta saa pyyhkeen. Useimmiten saa vuokrata myös rantapyyheen hotellilta tai rannalta. Itse ostan mieluummin sen edestä tuliaisia tai otan esim vaatteita lisää mukaan.

  • Saija Saija sanoo:

   Mä taas tykkään mielummin ottaa pyyhkeen kuin ostaa/vuokrata :) Ja hotellin pyyhkeitä harvoin saa viedä rannalle. Mun laukku jäi sen verran tyhjäksi, että sinne mahtuu vielä paljon tuliaisia. Eikä tuo pyyhe vie paljoa tilaa, kun sen käärii oiken + sitä voi käyttää hyödyksi juuri särkyvien tavaroiden kanssa. Mutta se on niin makuasia :)

 5. Turvalokero :) sanoo:

  Hei,
  Mietin että ootko ajatellut laittaa jotain tavaroita hotellin sinne turvasäilöön ? Tai tarkistanut matkavakuutuksen kattavuuden (lähinnä lv:n jutut siis) :o tuollakin ei mikään mahdottomuus ole että mennään huoneeseen sisään :( hauskaa lomaa teille!! :)

  • Saija Saija sanoo:

   Turvasäilöä en ole ajatellut, mutta oon ottanut suuriin summiin kattavan matkavakuutuksen :) Oot oikeassa, ikinä ei tiedä mitä tapahtuu… LV:n pikkulaukku taitaa kulkea koko ajan mukana, mutta muut täytyy suojata vaikka turvasäilöön tai lukolliseen matkalaukkuun. Kiitos tästä, tämä oli hyödyllistä – aion olla nyt entistä tarkempi :)!

 6. nimetön sanoo:

  Moikka mistä toi laukku mahtaa olla ja mistä ostit sitä, entä hinta? Ite tarvitsisin matkalaukun ja toi väri pisti kyllä silmää :)

  • Saija Saija sanoo:

   Tämä on ostettu jo muutama vuosi sitten Seinäjoen Laukkutalosta (jota ei taida enää olla). Enkä valitettavasti muista yhtään mallin nimeä tai hintaa, pahoittelut :( Väri on kyllä upea ja se erottuu kauas <3

 7. Iiris sanoo:

  Mä olen sunnuntaina lähdössä reissuun,joten tosi hyödyllinen postaus. Kiitos ihanista vinkeistä!<3

  • Saija Saija sanoo:

   Jei, tosi kiva kuulla :) Se, että postauksista on konkreettista hyötyä – saa aina hymyn huulille! Ihanaa reissua <3 xx

 8. Saara sanoo:

  Tää oli mielenkiintoinen postaus vaikken pidemmälle reissulle ookkaan lähössä :D aiheesta poiketen haluisin kysyy kun olit sillon sielä viking grace laivalla että mitä oli mieltä siitä? :) Olen itse ensi kuussa menossa laivalle ja ajateltiin gracea. Ainakin vaikuttaa hienolta! Onko jotain vinkkejä mitä sieltä kannattais bongailla?

 9. Eeva sanoo:

  Kiva postaus! :) Ite toteutankin suurta osaa jo noista, mut toi oli esim. hyvä vinkki, että testaa eka kaikki tavarat sisään ja päättää sitten ottaako kaikkea. Nimimerkillä kyllästynyt jumalattoman painavaan matkalaukkuun, josta on tullut jopa mustelmia (kannettava kassi).

  • Saija Saija sanoo:

   Kiitoksia Eeva :) Hei hienoa, että se oli hyödyllinen vinkki! Mä teen nykyään aina niin, lähdin sitten viikonloppureissuun tai pidemmälle lomalle. Koska muuten sitä tulee kerättyä laukun viereen aivan liian paljon tavaraa. Eikä :o Auts, ei kuulosta kivalta. Ehkä tämän vinkin avulla saat laukun jatkossa kevyemmäksi :)

 10. Annica sanoo:

  Hyvä postaus sai itselle ainakin tosi hyödyllisiä vinkkejä:) Yli söpö muuten toi sun matkalaukku!
  http://annicariinaa.blogspot.fi/

  • Saija Saija sanoo:

   Super iso kiitos :-) Tulin niin hyvälle tuulelle, kun kuulin vinkeistä olevan hyötyä! Se on kyllä suloinen ja värinsä puolesta sen erottaa jo melko kauas :p

 11. Pinja sanoo:

  Tosi hyödyllinen postaus! Osa vinkeistä oli ihan uusia ja osa jo ennestään tuttuja, tuo vaatteiden rullaus on todettu erittäin toimivaksi, siinä on vain yksi pikku ongelma. Kun käytiin ulkomailla pakkasin laukun liian täyteen kun sinne mahtui niin paljon kaikkea, painoa oli monta k

  • Saija Saija sanoo:

   Kiitos Pinja :) Oih vähän kiva, että löytyi myös uusia vinkkejä! Ou nou… Hyvä, kun sanoit :D Mä nimittäin saatan kans sit innostua pakkailemaan (ja ostelemaan) liikaa tavaraa. Täytyy kokeilla punnita laukku jossain, että rajat eivät ylittyisi. Inhottavaa sitten, jos menee monta kiloa yli rajan :/

 12. Pinja sanoo:

  En tiedä tuliko ed. kommentti kun vahingossa painoin lähetä.
  Kiva postaus ja hyödyllisiä vinkkejä! Osa oli ennestään tuttuja ja osa uusia mulle. Vaatteiden rullaus on hyväksi todettu, tosin liiankin hyväksi sillä kun käytiin ulkomailla niin laukkuun mahtui vähän liikaakin tavaraa ja paino ylitti maksimit monella kilolla :D

  • Saija Saija sanoo:

   Kyllä se tuli melkein kokonaan perille, mä vastailin tuohon ylempään :)

 13. Aliisa sanoo:

  Mulle tuli vielä mieleen pari vinkkiä, nää saattaa kyllä olla vähän itsestäänselvyyksiä. Mä tykkään säästää ja täyttää uudelleen matkakokoiset purkit, jos se vaan on mahdollista sillä uusien ostaminen on suhteessa tosi kallista. Pakkaan myös mun meikkipussin ja muut kosmetiikkajutut matkalaukun keskelle vaatteiden sekaan niin ne ei mene rikki. Jos päätyy kynsilakkoja ottamaan mukaan niin ne kannattaa ehdottomasti pakata omaan muovipussiin, sillä mulle on käynyt niin että jokin lentokoneen paineessa saa kynsilakkapullot vuotamaan ja sotkemaan kaiken. Ja kannattaa ehdottomasti ottaa mukaan noi pakkauslistat, ne toimii takaisin tullessa hyvinä tarkistuslistoina, että kaikki on varmasti mukana!

  • Saija Saija sanoo:

   Kiitos kovasti (: Erityisesti tuo meikkilaukkuun ja kynsilakkapulloon liittyvät vinkit olivat uusia sekä tarpeellisia. Kynsilakkaa en taida ottaa mukaan, mutta hyvä tietää jos ostaa sieltä ja tuo Suomeen. Otan melko vähän meikkejä mukaan, mutta pieni pussukka pääsee nyt laukun keskelle, kiitos sun vinkin :) Pelkään aina niin kovaa, että kaikki hajoaa… Pakkauslistoja en olisi ikinä tajunnut ottaa joukkoon, joten tämä oli ehdottomasti paras vinkki!

 14. Mari sanoo:

  Ihanan värinen on kyllä sun matkalaukku.
  Eikö siinä ole mitään merkkiä missään?
  Ja sit,on tainnut mennä ihan ohi minne ootte lähdössä lomalle…luen aika harvoin blogiasi ja välillä sit yritän lukea useamman postauksen kerralla,ei vaan oo aikaa=(
  Hyvää matkaa teille kuitenkin=)

  • Saija Saija sanoo:

   Samaa mieltä <3 Ei ole, ainoastaan edessä lukee Travel. Se ei kuitenkaan taida olla merkki enkä muista sitä yhtään :/ Me ollaan lähdössä Rodokselle viikoksi. Ei se haittaa, täysin ymmärrettävää ettei kaikkea aina huomaan. Kiva kuitenkin, että aina välillä ehdit lukemaan postauksia ja kiitos paljon :')

 15. Nelli sanoo:

  tää tuli just oikeeseen saumaan kun oon maanantaina lähössä reissuun (ihan suomen sisällä tosin) ja huomenna pitäs pakata matkalaukkuun :) hyödyllisiä vinkkejä ja jotkut myös mulle uusia :)

 16. Panda sanoo:

  Ihanan värinen matkalaukku! Ainakin erottuu sieltä matkalaukkuhihnalta :)

  • Saija Saija sanoo:

   Tuo on totta :) Se näkee jo kauas, hih. Pelkistetyt mustat ei oikein iskenyt, joten halusin aikoinaan valita erottuvan värin :’)

 17. maiju sanoo:

  Mistä teidän makuhuoneen sängyn päällä olevat mustavalkoiset tyynyt ovat? Sekä myös pötkylätyyny :D entä onko sinulla yhtään unikaveria tallessa lapsuudesta?

  • Saija Saija sanoo:

   Ne on tilattu H&M:n Home-puolelta, pitäisi olla vielä saatavilla :) Ja putkilotyyny on Ellokselta! On yksi mollamaija tallella, mutta se on meillä kotona :)

 18. Kaisa sanoo:

  Oi vitsi kuinka ihana tuo pieni tyyny noiden kahden välissä!! Mistä olet ostanut?

Kommentoi