Vaatekaappiprojektin tilannekatsaus

Kuinka moni muistaa mun projektin Täydellinen vaatekaappi? Uskoisin, että melko moni! Nimittäin saan aiheesta tasaisin väliajoin kysymyksiä ja niistä inspiroituneena päätin nyt kirjoittaa vähän ”tilannekatsausta” ja omia havaintoja + vinkkejä, joita on tullut projektin edetessä vastaan. Eli miten projekti sujuu? Erittäin hyvin  Lueskelin edellisen postauksen tavoitteita ja suurin osa niistä on saatu toteutettua, wippii! Mutta hommaa riittää, tämä on melkein ikuisuusprojekti. 

vaatekaapin esittely

Mitä oon tehnyt tähän mennessä:

– Käynyt vaatekaapin läpi kolme kertaa.

– Myynyt pois kaikki vähänkin pienet, epämukavat, ei niin klassiset ja ”en ole käyttänyt vuoteen”-vaatteet. Yksi osa tulossa vielä myyntiin!

– Alkanut miettimään tarkemmin ostoksia. Tarvitsenko vaatteen? Mihin yhdistän sen? Käytänkö tätä vielä vuoden päästä? Ja näin ollen välttynyt hutiostoksilta.

– Säästänyt unelmien laukkuja varten (ja tämä jatkuu edelleen).

nappihame farkku

Mitä täytyisi vielä tehdä?

– Kokeilla kaikki takit, viedä kesän ajaksi paksut yksilöt varastoon ja jos löytyy niin käyttämättömät, ei istuvat yms. mallit myyntiin.

– Löytää klassisia kestäviä t-paitoja, toppeja ja puseroita. Perusmalleja, jotka kestäisivät vuodesta toiseen. Ainakin valkoisia, harmaita ja mustia. Tietääkö kukaan, että mistä näitä löytyisi? H&M:stä ostetut topit, kun eivät kestä puoli vuotta pidempään…

– Huoltaa kengät niille tarkoitetuilla aineilla, että ne pysyisivät kauniina pitkään.

Korkkarit Nelly

Omia vinkkejä:

– Jos haluat luoda oman täydellisen vaatekaappisi niin kannattaa miettiä mikä on pohja, jonka haluat luoda ja mikä on lähtökohta.

– Projekti kannattaa aloittaa levittämällä koko vaatekaappi lattialle. Kirjaimellisesti. Tämä toimii! Mutta huom, vie myös tuhottomasti aikaa. Näin tehdessä näet konkreettisesti kaikki omistamasi vaatteet.

– Ei kannata kieltää itseltään liikaa. Välillä saa ja on hyväkin mennä trendien mukana, koska ne tuovat pukeutumiseen uutta inspiraatiota. Mutta pohjana on hyvä olla ajattomia, mukavan tuntuisia, hyvin istuvia, simppeleitä ja laadukkaita vaatteita.

– On hyvä kiinnittää huomiota siihen, että perusvaatteita löytyy perusväreissä. Esimerkiksi jos tykkäät valkoisesta niin valkoinen t-paita, toppi, neule, shortsit yms. helpottavat asujen luomista.

Neuleet netistä

Omat havainnot:

– Aikaisemmin palkan ylijäävästä summasta meni osa ostoksiin. Nyt säästöön.

– Mun vaatekaapissa on t-i-l-a-a!! Oon siirtänyt osan vaatteista hyllyjen eteen (kuten kuvasta näkyy) ja niiden takana on täysin tyhjää.

– En tiedä johtuuko tämä vain käynnissä olevasta kesästä vai tästä projektista, mutta en edes muista koska viimeksi olisin kärsinyt kunnon vaatekriisistä. Kun kaapissa on tilaa niin sieltä löytyy huomattavasti paremmin aineksia miellyttävän asun luomiseen.

Olisi kiva kuulla, että onko teillä kenties menossa vaatekaappiprojekteja?


38 Responses to “Vaatekaappiprojektin tilannekatsaus”

 1. Ihana postaus jälleen kerran Saija! :) <3 pitäisi kyllä itekin ottaa itteä niskasta kiinni ja ryhtyä tähän samaan projektiin. Mulla on niiin paljon (ihan liikaa) vaatteita, mistä osa on käyttämättömiä ja turhia jotka vois hyvin laittaa eteenpäin. Ja toi on varmasti ihan totta, että vaatekriisitkin on helpompi välttää kun on tyytyväinen kaikkiin omistamiinsa vaatteisiin ja kaapissa on tilaa eikä täysi sekasotku :) pitääkin alkaa tähän projektiin heti kun palaan Suomeen!

  • Saija Saija sanoo:

   Kiitoksia paljon Milla :) Kannatan ideaa <3 Mulla oli täysin samanalainen lähtökohta ja hyvin on selvitty. Reippaasti vaan eteenpäin! Kaikista kivointa on, kun eroon pääseminen kasvattaa tilipussia :p Kun konkreettisesti tietää ja ennen kaikkea muistaa jokaisen vaatteensa niin vaatekriisit vähentyvät huomattavasti. Sitä miettii jo mielessään valmiita asukokonaisuuksia. Joo aloita ihmeessä, uskon sun onnistuvan :)!

 2. Nimetön sanoo:

  Kannattaa kokeilla ainakin Vilan niitä perus toppeja, ite tykkään! Ja tietenkin Marimekon, Henry Llyodin yms paidat on kivoja. :)

  • Saija Saija sanoo:

   Kiitos paljon vinkeistä :) Onko ne Vilan topit sellaisia, jotka kestäisi vuosia? Marimekon tuotteista ei löydykään kokemusta.Henri Lloydin tuotteet ovat kyllä laadukkaita. Täytyy katsella, jos näistä löytyisi :)

 3. Mullakin on vaatekaappiprojekti, ollut jo kauan. Mutta tulostakin on syntynyt! Viime vuoden karsin vaatteita, ja jäljelle jäi oikeastaan vain mustia ja valkoisia.. No mutta niissä olen viihtynyt. Nyt olisi oikeastaan sen aika, että pitäisi täydentää vaatekaappia.

  • Saija Saija sanoo:

   Kiva kuulla, että sulla on kans projekti käynnissä ja oot saanut tulosta aikaan :) Huippua! Pitkään se vie, mutta on se palkitsevaa. Mustat ja valkoiset ovat hyvät pohjavärit. Niitä mullakin jäi eniten (ehkä valkoisia vielä enemmän). Nyt ei muuta kuin täydentämään mieluisilla ja ajattomilla jutuilla :p

 4. Inka Nitta sanoo:

  Itselläni menossa varmaan ikuisuusprojekti vaatekaapin kanssa. Kokoajan sitä yritän saada itseni näköiseksi, mutta silti sinne eksyy kaikkea mistä en niinkään pidä itseni päällä. Just heitin varmaan puolet vaatteista kirppis säkkeihin, hah. :D
  Nää on kyllä ihania postauksia ja koko sun blogistas tulee aina niin hyvälle mielelle<3

  • Saija Saija sanoo:

   Eikä :D Harmi, että on käynyt noin… Sun täytyy kokeilla selvittää, mitä sinne haluat ja mikä on se tyyli, jota sieltä tulisi löytyä niin sitten ehkä tulee laajempi kuva. Vaikka onhan trendijutut myös ainakin mulla sallittuja, koska muuten pukeutuminen menisi liian tylsäksi :p Aw kiitos ihana Inka! Sun kommentit vasta saakin mut hyvälle tuulelle <3 xx

 5. Annika sanoo:

  Kiva kuulla, että projekti on edistynyt :) Voi vitsi, ei olis yhtään uskonut että se aikaisempi postaus on kirjoitettu jo marraskuussa! Tuntuu, että siitä olisi vasta pari kuukautta. Aika rientää, tosin ihan hyvä vaan ettei ole enää pimeä marraskuu. :D

  Sain tästä kivaa inspiraatiota oman vaatekaapin läpikäymiseen, kirppikselle olen itsekin vienyt ison kasan tavaraa ja vielä täytyy ainakin kerran varata paikka tässä kesän aikana. Onneksi shoppailureissujakin on tiedossa, niin saa ostettua tarpeellisia vaatekappaleita tilalle :)

  Oikein ihanaa kesää sulle, oot yksi lempparibloggaajistani <3

  • Saija Saija sanoo:

   Mä oon kans erittäin tyytyväinen siihen, että tämä on edistynyt näinkin hyvin :) Sanos muuta!! Aika on mennyt ihan älyttömän nopeasti. Vitsit, että on ollut piristävää kuulla tämän projektin ja näiden postauksien nostattavan teidän lukijoiden inspiraatiota samaan hommaan. Kesällä kannattaa varata kirppispöytä, kun sillon monilla on aikaa kiertää kirppiksiä. Ja sitten pääsee hyvällä omallatunnolla täyttämään sinne kaivattuja juttuja ;-)

   Ihana sinä, kiitos tuhannesti! Ja samoin myös sinne sulle <3

 6. Cami sanoo:

  Munkin pitäisi käydä vaatekaappi taas armottomalla kädellä läpi. Ajatuskin jo hirvittää, iik! :) Nyt on kyllä kesäksi tullut hankittua paljon uusia, nykyiseen tyyliin paremmin sopivia vaatteita, joten sitä poistettavaa varmasti löytyisi.

  • Saija Saija sanoo:

   Rohkeasti vaan toimeen :p Mäki päätin jo etukäteen päivän, jolloin teen sen niin sitä ei voinut skipata. Kummasti sitä poistettavaa aina löytyy. Ja sen operaation jälkeen vaatekaappi on jotenkin paljon freshimpi :’)

 7. Aurelia sanoo:

  Tosi kiva postaus taas.<3 Mulla on suunnitelmana kesän aikana alottaa tää vastekaappiprojekti ja sulta oon saanu tosi paljo innostusta ja inspiraatiota! Ite oon perustoppeina käyttäny cubuksen toppeja jotka oon kokenu h&m laatua paremmaksi!:)

  • Saija Saija sanoo:

   Ihana kuulla Aurelia sun tykkäävän :) Ja pakko sanoa, että sulla on ihana nimi <3 Mahtavaa, että oot saanut multa innostusta ja inspiraatiota tätä projektia varten. Toivottavasti projektisi onnistuu hyvin! Hei kiitos vinkistä - yäytyykin käydä tutustumassa Cubuksen omiin :)

   • Jenna sanoo:

    Itsellä kanssa kokemusta Cubuksen topeista ja olen ollut todella tyytyväinen! Lisäksi osa topeista ovat nykyään sellaisia, että niitä voi käyttää kummin päin vaan (eli ns. pienellä v.aukolla tai kaarevalla kauluksella) :)

    • Saija Saija sanoo:

     Oi kiitos tiedosta! Tuosta en ollutkaan tietoinen :) Täytyy kyllä tutustua näihin Cubuksen toppeihin, kun näin moni kehuu. Kestävät ja miellyttävän tuntuiset perustopit olisivat tervetulleita mun vaatekaappiin :’)

 8. Adessa sanoo:

  AAAA sulla on niin ihania vaatteita ♡

 9. Sanna sanoo:

  Oon samaa mieltä, eli kannustan myös harkitsemaan ostoksiaan ja panostamaan mielummin laatuun kuin määrään! Kun ostaa vaatteita harvemmin, niin ei kirpaise niin paljon ostaa vähän kalliimpi ja laadukkaampi yksilö. :) Ja kyselit niistä laadukkaista t-paidoista ja topeista, niin täytyy kyllä suositella esimerkiksi Cossia! :) Kaikki vaatteet ovat laadukkaita mutta etenkin t-paidoissa on loistava hinta-laatusuhde. H&M:n rätit kannattaa tosiaankin jättää ostamatta :’) Cossilta löytyy myös nettikauppa http://www.cosstores.com/fi/

  • Saija Saija sanoo:

   Totta :) Kyllä laatu korvaa määrän ja pidemmällä kaavalla huomattavasti jopa edullisempaa. En ole koskaan kuullutkaan tuollaisesta merkistä :o Täytyy käydä tutustumassa. Mitään huonolaatuisia en halua enää ostaa. Kiitos sulle kovasti vinkistä :-)

 10. maria sanoo:

  Mulla on sama projekti meneillään! Joistain vaatteista on vaan niin vaikea luopua, vaikka tietää ettei tuu käytettyä :-D

  Itse oon tykännyt KappAhlin perus topeista ja t-paidoista. 100% puuvillaa ja kestää kyllä vuosia! Ei lähde saumat kiertämään tai nukkaantumaan, suosittelen! :-)

  • Saija Saija sanoo:

   Hienoa, että löytyy muitakin samaa projektia tekeviä :) Voi tiedän tunteen! Mutta jos keksit niille vaatteille käyttöä niin sitten ei tarvi luopua. Oih kiitos vinkistä! Täytyykin käydä heti ensi viikolla katsomassa noita toppeja :>

 11. Adeliina sanoo:

  Ihana postaus jälleen! Itsellä sama projekti koko ajan päällä, joten mielenkiintoista seurata miten sulla etenee :) zarasta oon ainakin itse ostanut tosi kestäviä leveä olkaimisia toppeja, ei valittamista. Niin ihanan tuntuiset päällä eikä kulu pesussa! Suosittelen ;) ihanaa kesää sulle<3

  • Saija Saija sanoo:

   Kiitän =) Oi tämä oli mukava kuulla! Täytyy kirjoitella aina välillä tilannetietoja teille projektista :p Niinkö? Täytyy käydä tutustumassa. Mä ostin joskus Zarasta ainakin omasta mielestä hyvälaatuisen neuleen, mutta se osoittautui lopulta huonolaatuiseksi… :/ Ehkä annan topeille mahdollisuuden. Kiitos ja samoin myös sulle <3 xx

 12. Sara sanoo:

  Oo, olipa kiva kuulla projektistasi! Itse muutan omilleni kesän aikana, ja vaatekaappini pursuaa vaatteista joita en ole vuosiin ees käyttänyt. Muuton yhteydessä ajattelin aloittaa oman täydellisen vaatekaappini luomisen, ja heittää menemään jotain yläasteaikaisia vaatteita, jotka ei enää päälleni eksy :D

  • Saija Saija sanoo:

   Hihi, kiitos Sara :) Kuulostaa erittäin hyvältä suunnitelmalta! Mäki aloitin projektini jo viime marraskuussa ja tammikuun muutto osui juuri oikeaan kohtaan. Siinä sai hyvin karsittua tavaraa. Ja mitä enemmän karsii niin sitä vähemmän on muutettavaa :p

 13. hanna sanoo:

  Hyvältä vaikuttaa projekti, niin ja vaatekaappi! :) Itelläni ei tällä hetkellä ole mitään projektia menossa, parit kesävaatteet vaan täytyisi saada kaappiin mutta meinaa olla hankaluuksia löytää kivoja vaihtoehtoja..

  hanna
  http://www.hannamariav.com

  • Saija Saija sanoo:

   Kiitos Hanna :) Oi se on kiva, että ei ole menossa mitään projekteja. Ei sitä aina tarvitsekaan. Mulla on taas menossa aivan liian monta projektia yhtä aikaa. Voi ei :o Toivottavasti löydät mieleisiäisi, pidän peukkuja :’)

 14. Jenni sanoo:

  Mulla on kanssa jonkinlainen vaatekaappi projekti alkutekijöissä ja olisikin tarkoitus tehdä ainakin yksi kunnon täysityhjäys koko kaapille ja päästä eroon kaikista ei niin kivoista vaatteista ja yrittää löytää tilalle kivoja mutta simppeleitä perusvaatteita sekä pari jotain spesiaali juttua.

  • Saija Saija sanoo:

   Kuulostaa erittäin hyvältä suunnitelmalta :) Kun omistaa simppeleitä vaatteita ja vastapainona erikoisempia niin asut luonnistuvat huomattavasti helpommin. Täystyhjäys auttaa hahmottamaan kokonaiskuvan niin vaatteiden määrän kuin yksittäisten juttujen olemassaolon. Tsemppiä sun projektiin :)!

 15. Ansku k sanoo:

  Kiva projekti sulla!:)
  Mulla ei mitään projektia varsinaisesti oo, mutta pitäs nyt kesällä jonakin päivänä siivota/järjestää vaatekaappi ja viiä sieltä pois liian pienet ja vaatteet joita en enää käytä, siinäkin on urakkaa mulleXD

  • Saija Saija sanoo:

   Kiitoksia :) Tuo menee myös ihan projektista! Koska yllätyin itsekin, kuinka paljon tuollainen työ vie aikaa :o Mutta se on lopulta erittäin palkitsevaa. Paljon tsemppiä sulle tähän :’)

 16. moroo sanoo:

  Capin pitkähihaiset ovat ainakin tosi hyviä! Mulla on yksi sellainen ja on kestänyt todella hyvin käyttöä ja on kaikenlisäksi ihanan pehmeä päällä! Eikä hintakaan ole paha – pitkähihainen maksaa vain 15€!! Kannattaa ehdottomasti kokeilla! Luulisin myös että Capin t-paidat ovat hyviä..

  • Saija Saija sanoo:

   Kiitos kovasti vinkistä :) Pehmeys olisi hyvä lisä, koska rakastan mukavia vaatteita. Ohoh, niiden hintakaan ei ole yhtään paha! Mun täytyy tutustua näihin. Peruspaitoja, kun on aivan liian vähän :/

 17. lukija sanoo:

  Millä perusteella luokittelet HM:n vaatteet huonolaatuisiksi? (Sain kommenttien ja tekstin perusteella sellaisen käsityksen). Kaikissa ketjuliikkeissä kuitenkin käytetään melko samankaltaisia materiaaleja. Itselläni ko. liikkeen perustopit ovat kestäneet oikean pesun ja käsittelyn avulla jo kolme vuotta, mutta jokainen tietysti kuluttaa vaatteita omalla tavallaan. Toisaalta minulla taas on New Yorkerin tuotteista hieman huonoja kokemuksia, esim. perus t-paidoista ovat saumat lähteneet todella pahasti kiertämään :/

  • Saija Saija sanoo:

   En vaatteet :) Käytänhän mä itsekin lähes 40%:sesti H&M:n vaatteita. Tarkoitan H&M:n perustoppeja, jotka ovat mulle venähtäneet heti yhden pesun jälkeen (vaikka oon pessyt täysin ohjeiden mukaan). Yksi toppi jopa lähti purkaantumaan saumasta. Kiva kuulla, että sulla on kestänyt :) Toki heillä on ilmeisesti muutamaa eri mallia topeista, joten voi olla että se mun käyttämä malli on ollut huonompaa laatua. En tiedä, mutta toivottavasti löydän jostain muualta sitten hyviä versioita. New Yorkerin omia en olekaan koskaan katsonut, mutta kiitos tiedosta. En uskalla lähteä ainakaan niitä testaamaan :s

 18. Nelli sanoo:

  tosi hyödyllinen postaus :) pakko sanoo että sulla on ihania kenkiä! ♥ ostatko koskaan kaupasta kenkiä vai tilaatko aina netistä?

  • Saija Saija sanoo:

   Kiitos kovasti Nelli :) Oih mukava nähdä sun tykkäävän ♥ Todella harvoin… Kiertelen kauppoja nykyään melko harvoin, joten suurin osa ostoksista tulee tehtyä netin kautta. Verkkokaupoissa on jotenkin paljon parempi valikoima :’)

Kommentoi