Summer 16′ newbies

Viime aikoina ollaan päästy nauttimaan mitä upeimmista aurinkoisista päivistä ja erityisesti kesävaatteista  Onko joku muu vaatteista yhtä innoissaan kuin mä? Vaikka mun ostoslistalta ei löydy tällä hetkellä yhtäkään kesävaatetta (!) eikä shoppailureissuja ole tiedossa niin muutamia juttuja olisi nyt tulossa pitkästä aikaa esittelyyn. Eli pääsette kurkistamaan mun Gina Tricotin sekä House of Brandonin pakettien sisältöön + muutamaan extrajuttuun. Aloitetaan siis:

vihreä bombertakki

Vilukissana mulla on takeille käyttöä myös kesällä (ainakin sateisina päivinä) ja olinkin iloinen, kun tehdessäni Gina Tricotin tilausta bongasin tämän oliivinvihreän bomberin. Tämä väri näyttää tummalta ja vaalealta vähän valosta riippuen, mutta tarkempia asukuvia löydätte täältä. Jos oikein muistan niin hintaa oli 39.95€. Korjatkaa, jos oon väärässä.

calvin klein vaatteet

Mä kokeilin Calvin Klein tuotteita ensimmäisen kerran viime kesänä ja onneksi tein niin  Nimittäin näissä on laatu kohdillaan! Niin oloasut, yövaatteet kuin alusasut ovat pehmeää materiaalia, laadukkaita ja miellyttävän tuntuisia päällä. House of Brandonin valikoimaan oli saapunut toinen toistaan houkuttelevampia juttuja, jotka olisin voinut klikata ostoskoriin. Päädyin lopulta valkoiseen alustoppiin* sekä harmaaseen huppariin*.

Nyxin meikit netistä

Oon erittäin iloinen siitä, että yksi meikkien luottomerkkini rantautui Suomeen. NYX  Tykkään erityisesti heidän edullisista hinnoista! Tästä löytyy mun tämän hetken top 6! Eli herkullisia luomivärejä, huulipunan pohjustajaa, luomiväripalettia, silmämeikkikynää jne. Osa tuotteista on saatu, osan oon ostanut Keskiseltä ja osan tilannut Nordicfeelin-verkkokaupasta.

neuleet netistä

Pyörähdettiin eilen Lempäälän Ideaparkissa ja vaikka tällä kertaa Tatu shoppaili eniten niin löysin itselleni kuitenkin yhden jutun. Gina Tricotin kirkkaan punaisen ribbineuloksisen puseon, jossa on edessä kultaiset napit yksityiskohtana. Tämä menee kesällä näppärästi vaikka valkoisten shortsien kanssa. Tämä maksoi 19.95€.

panama hattu

Elloksen paketista paljastui täällä haaveilemani panama-hattu. Valkoinen, jossa menee musta nauha. Kuvittelin silmissäni jo kesäisen raikkaan asun, jonka tämä kruunaa. Eli asukuvia tämän kanssa on tulossa varmasti! Hattu* löytyy täältä.

neuletakit netistä

Tässä vielä tarkempi esittely eilisessä asupostauksessa näkyvästä mustavalkoisesta kuvioidusta neuletakista. Kun näin tämän House of Brandonin sivuilla niin pohdin kauan aikaa, onko mulla käyttöä paksulle neuletakille. Onneksi jätin ne ajatukset pois, koska pakettia avatessani yllätyin erittäin positiivisesti. Neuletakki* olikin ohut!

Calvin Kleinin sandaalit

Oon valmistautunut rannalla hengailuun myös kenkien osalta: nimittäin näiden Calvin Kleinin sandaalien*  avulla. Tällaiset ”läpsyt” on niin kätevät heittää jalkaan tai ottaa mukaan! Vaikka nämä varmasti jakavat mielipiteitä puolin sekä toisin niin mä odotan jo innoissani, että pääsen pukemaan kyseiset kengät jalkaan. Nämä ovat myös House of Brandonilta.

korkeavyötäröiset shortsit

Korkeavyötäröiset shortsit klikkailin ostoskoriin myös Gina Tricotilta. Nämä ovat sellaista siistimpää ja laskeutuvampaa materiaalia kuin muut omistamani shortsit. Sen lisäksi näissä on takana hopeinen vetoketju yksityiskohtana. Voisin hyvin kuvitella vetäväni nämä jalkaan vaikka ulos lähtiessä. Hintaa oli 19.95€.

House of Brandon

Viimeisenä vielä kesän festareita odottamaan HOB:ltä tullut Onlyn virkattu liivi*. Tämänkin kohdalla mulle välähti mieleen heti monia asuvaihtoehtoja, joten saa nähdä mihin niistä päädyn.

Löysittekö te kentis näistä omia suosikkijuttuja? Kuulisin niitä enemmän kuin mielelläni!

*saatu


61 Responses to “Summer 16′ newbies”

 1. Nimetön sanoo:

  Hei! Olen seurannut pirteää ja kaunista blogiasi jo vuoden, ja haluaisinkin kysyä pitkään askarruttanutta asiaa: mietitkö ikinä vaatteiden ostamisen ympäristövaikutuksia tai eettisiä puolia? Tiedän, että olet sanonut vähentäneesi shoppailua etkä ostakaan niin paljon, kuin joskus, mutta että kuluttamisesi olisi vähäistä tai normaalia – se on näkökulmaharha. Sellainen elämäntapa, missä omistaa esimerkiksi lukuisia uima-asuja tai useita pareja aurinkolaseja tai ylipäätään niin paljon vaatteita, ettei kaikkia ehdi pitää, on tässä maailmassa ”normi” hyvin harvalle ja pidemmän päälle kestämätön tapa kuluttaa myös niille, joille se on henk. koht. talouden puolesta mahdollista. Varmaan oot kuullut, että nykyisen kaltainen vaatetuotanto on suurelta osin eettisesti arveluttavaa (lapsityövoima, ns. hikipajat kehitysmaissa) sekä ympäristöä kuormittavaa. Tuleeko sulle ikinä mieleen, josko jossain kohdassa vaikka riittäisikin? Jos tarve saada sen hetkisen muodin mukaisia tavaroita ja ihan vähän eri lailla leikatut housut. kuin ne viidet muut jotka omistat, olisikin omassa päässäsi? :)

  • Saija Saija sanoo:

   Hei :) Kiitos! Mä oon itse asiassa vastaillut tähän kysymykseen monesti kommenttibokseissa sekä itse kysymyspostauksissa. Mutta voi olla, että ne ovat menneet ohi. Eli kyllä shoppailuni on vähentynyt huomattavasti vuosien tai itse asiassa jopa vuoden sisällä. En väitä, että shoppailuni olisi normaaleissa rajoissa. En edes tiedä mikä on ”normaali määrä”. Koska jokainen kuluttaa, käyttää, myy sekä ostaa vaatteita eri tavalla. Muoti on kuitenkin mulle suuri intohimo, josta pidän. Osa tykkää testata jokaiset uudet meikit, joita markkinoille saapuu. Osa innostuu vaihtamaan puhelimen uuden mallin saapuessa. Mä innostun uusista muotijutuista, mutta en todellakaan kaikkea tarvitse tai edes hanki. Vaan ainoastaan jutut, joista innostun 100%:sesti. Mun mielestä elämässä kuuluu nauttia juuri niistä jutuista, jotka kiinnostavat juuri itseä. Tätä maapalloa kuluttaa varmasti vaatteiden tuotanto, mutta niin myös moni muu asia :/ Ei kannata tuomita vaan shoppailua vaan yleisesti tuotantoa, jolle meistä valitettavasti kukaan voi tehdä mitään. Maapallolla ei lopu vaatteiden tuotanto varmaan koskaan. Mä kyllä kierrätän vaatteita ja myyn eteenpäin esimerkiksi kirppareilla :) En heitä roskiin vaan sen vuoksi, että mulla itsellä ei ole vaatteelle käyttöä vaan päinvastoin. Lapsityövoimaa en halua tukea ja vaikka oon osan yrityksen kohdalla tietoinen siitä niin mä en silti osaisi tai edes pystyisi selvitellä jokaisen merkin taustoja/tuotantoja. Jos kuulen jonkun yrityksen tapauksista niin ehdottomasti jätän kannattamatta kyseistä paikkaa. Mutta mä myös luotan siihen, että Suomesta löytyy yrityksiä, jotka eivät lapsityövoimaa käytä. Kuten Cubus, joka on aloittanut työ lapsityövoimaa vastaan. Eli kyllä jätän kannattamatta eettisesti huonoja yrityksiä, jos tiedän että taustalla on tällaista. Toivottavasti sait tästä kommentista tietoa irti ja sait selvennystä. Kysy, jos tulee jotain! :)

   • Nimetön sanoo:

    ”Ei kannata tuomita shoppailua vaan yleisesti tuotantoa, jolle meistä valitettavasti kukaan voi tehdä mitään.” Hei, etkö sä olet kaupan alalta valmistunut? Mistä yrityksen rahat, joiden tulo tekee toiminnasta kannattavaa, tulevat? Eivätkö ollenkaan siltä, joka ostaa yrityksen tuotteita? Eikö niin voikaan vaikuttaa, että valitsee kenelle rahansa kantaa vai kantaako ollenkaan? Eikö se ole vaikuttamista, jos esittelee lapsille ja nuorille elämäntapaansa, joka perustuu näiden hikipajojen tukemiseen ja niistä vaatteiden ostamiseen? Oho XD

    • Saija Saija sanoo:

     Nyt on kyllä pakko kysyä, että mitä sä haet tällä takaa? Yritätkö tahallasi provosoida mun kommenttiboksia? Todella ikävää, että löytyy ihmisiä jotka haluavat tahallansa yrittää kiusata ja loukata toista ihmistä. En käsitä… Mä kyllä näen, että mistä nämä kommentit tulevat. Suosittelen sua edelleen ottamaan muhun yhteyttä, jos haluat asiasta näin kovasti keskustella :) Paitsi näyttää siltä, että tarkoituksesi ei ole tehdä muuta kuin loukata. Voidaan jutella ihmisten ostokäyttäytymisten vaikutuksista lisää, koska mä nimenomaan oon opiskellut alaa ja valmistunut siitä, kuten itsekin sanoit :p

     • Niilo92 sanoo:

      Köyhät ruikuttaa täällä XD

     • A sanoo:

      Ikävää, että sivuutat edellisen kommentin sisällön ja takerrut ainoastaan tuohon ”provosointiin”, joka itseasiassa on vain vasta-argumentointia. Sinä kun olet alan asiantuntija, niin miten perustelet tuon väitteesi siitä, että shoppailulla ei ole mitään vaikutusta tuotantoon? Mielestäni niin uskomaton kommentti, että edes alasta ymmärtämätön ei voi tuollaista laukoa.

     • Saija Saija sanoo:

      Ikävää, että sä et sitten lukenut vastauksiani kunnolla :/ Juuri kommentissa sanoin, että koska oon alalta valmistunut niin voin kyllä puhua tuotannosta ja shoppailuista vaikka henkilökohtaisesti sähköpostilla lisää. Tämän postauksen kommenttiboksissa on tarkoitus keskustella ostoksista, muiden suosikeista yms. ei kritisoida tällaista aihetta, josta riittäisi varmasti jokaisella sanottavaa maailman tappiin saakka. Toivottavasti ymmärrät, että haluan pitää kommenttiboksini neutraalina – en aiheutella mieltä pahoittavia keskusteluja. Tässä asiassa, kun on jokaisella omat näkökulmansa. En ymmärrä, että miksei mulle voi laittaa henkilökohtaisesti sitten spostia vaan täytyy täällä kommenttien avulla yrittää vatvoa asiaa, joka ei vie mihinkään muuhun kuin negatiiviseen kommentointiin. Toivottavasti ymmärrät, että haluan pitää kommenttiboksini neutraalina ja blogini hyvänmielen paikana, jossa on mukava jokaisen keskustella :)

 2. Ansku k sanoo:

  Mun suosikit on kuvioitu neuletakki,shortsit,bomber-takki ja calvin Cleinin vaatteet
  :)♡

  • Saija Saija sanoo:

   Oi vitsit vähän kiva, että noin moni juttu iskee suhun :) Calvin Kleinin vaatteet ovat kyllä niin ihania… ♥

 3. Aino sanoo:

  Toi hattu <3 Näen päässäni niin monta raikasta kesäistä asuideaa!

  • Saija Saija sanoo:

   Ihana nähdä sun innostuvan myös siitä <3 Mä kans kuvittelin heti sen monen asun kaveriksi ja aion kyllä ensimmäistä testata lähiaikoina :-)!

 4. Aada sanoo:

  Nää ostospostaukset on tosi kivoja! Sulla on niin ihana tyyli niin on kiva aina nähdä mitä oot löytäny :-)! Oma lemppari näistä oli nuo bikinit! Tosi ihanat!
  Oon itse menossa käymään kesällä tuolla Keskisellä niin aattelin kysästä että minkälainen valikoima siellä oli noissa nyxin tuotteissa :-)?

  • Saija Saija sanoo:

   Kuinka mukava kuulla tämä :) Tiedän jatkossakin toteutella näitä aina, kun jotain esiteltävää löytyy. Mä jo odotan, että pääsen testaamaan bikineitä rannalle! Kiva kuulla, että sä oot menossa Keskiselle kesällä. Mä itse aivan yllätyin, kun näin NYXin tuotteet. Niitä oli sellainen melko iso teline puolin sekä toisin. Eli todella laaja valikoima ja varsinkin huulituotteita. Kaikkia ei ollut vielä tullut, mutta kesään mennessä se on varmasti jo täynnä meikkejä :-)

 5. Essi W sanoo:

  Kääk miten ihania ostoksia! Varsinkin noi Calvin Kleinin lipsuttimet ja toi Ginan bombertakki… Sinne tuli just samantyylistä vaalenpunaisena ja oon sitä nyt kuolannut viime päivät, niin ihana! :>

  essi-bltn.blogspot.fi

  • Saija Saija sanoo:

   Hihi, kiitti Essi ♥ Calvin Kleinin lipsuttimet on myös mun lempparit. Niin yksinkertaiset ja sen takia juuri niin kivat :-D Vaaleanpunaisia – ooh, kuulostaa täydelliseltä! Tuo malli on todella kiva, joten vaaleanpunainen toimii varmasti :p

 6. Mirka sanoo:

  Moikka! Pidemmän aikaa sun blogia seuranneena voin sanoa että nyt harmittaa. Oot aina vastaillut ahkerasti sulle lähetettyihin kysymyksiin, mutta jo parissa postauksessa on näkynyt kommentteja, jotka koskee sun eettisyyttä ja valintoja, eikä niihin vastauksia oikein heru. Olisi tosi mielenkiintoista kuulla miten tärkeenä sä pidät eettisiä valintoja ostoksissa js muissa, kun bloggaajana näytät esimerkkiä monille kuluttajille. Kaikkea ei netissä tarvitse paljastaa, tai ehkä sinua ei kiinnosta aihe yhtään, mutta olisi silti kiva kuulla edes pieni selvennys siitä, mitä mieltä olet esim. Kestävästä kulutuksesta tai lapsityövoimasta.

  • Saija Saija sanoo:

   Puhutko nyt oikealle bloggaajalle :o Nimittäin mä oon aina vastannut jokaiseen mulle lähetettyyn kommenttiin :/ Olisi kiva nähdä postaus, jossa tähän aiheeseen ei ole tullut vastautta? Ja toiseksi ihmettelen, että miksi tätä sitten täytyy kysyä joka kerta, kun oon tästä aiheesta vastaillut kysymyksiin tasaisin väliajoin :o Mä oon ollut tänään töissä ja ajastanut postauksen eli sen vuoksi en ole tässä parissa tunnissa ehtinyt vastata kysymykseen, koska kuten sanoit niin tiedät mun vastaavan aina kommentteihin. Niin teen, mutta haluan tehdä sen myös kunnolla enkä hätäisesti kirjoittaa vaikka töissä tauolla nopeaa vastausta :) Toivottavasti ymmärrät. Pitkät kommentit saattavat viedä vastausaikaa jopa 10 minuuttia.

   Kuten ylempänä kommentissa puhuttiin jo, että oon huomattavasti vähentänyt shoppailujani kun katsoo esimerkiksi juuri vuoden taakse. Ennen ei tullut edes mieleen ajatella, että kestääkö vaate päivän, vuoden vai viisi vuotta. Nykyään mietin huomattavasti enemmän laatua, materiaalia ylipäätänsä sekä vaatteen ajattomuutta. Kuten nuo valkoiset shortsit – istuva ja yksinkertainen malli, jota voisin kuvitella käyttäväni vielä vaikka kymmenen vuoden päästä. Mutta muoti on mulle intohimo, johon luonnollisesti kuuluu myös trendien seuraaminen. Sen johdosta tulee innostuttua uusista jutuista, kuten bombereista, mutta tämäkään ei ole mitenkään yleistä vaan jos juttu miellyttää mun silmää 100%:sesti niin kyllä sen silloin kotiutan. Mutta jos ei niin ei mun ole sitä pakko saada. Lapsityövoima on todella ikävä juttu enkä sellaista halua todellakaan tukea. Uskon ja luotan siihen, että Suomessa asiaa tarkkaillaan ja tähän aiheeseen perehtyneet ihmiset selvittävät yrityksien taustoja. Mä itse en millään pystyisi enkä varmaan osaisi selvittää jokaisen vaatteen, meikin, merkin tai liikkeen alkuperää, mutta jos kuulen jonkun yrityksen tapauksen niin totta kai jätän silloin kannattamatta kyseistä paikkaa. Kuulin juuri, että itse asiassa mun suosima Cubus taistelee lapsityövoimaa kohtaan. Tämä on hyvä juttu, pointsit heille. Eli lyhyesti kyllä valitsen sellaisen vaihtoehdon, joka ei ole lapsityövoimalla tuotettu. Toivottavasti tämä kommentti avasi nyt hieman aihetta ja jos ei niin kysy, jos jäi vielä jotain :)

   • Nimetön sanoo:

    Moi! Haluaisin kysyä vastauksesi inspiroimana vielä seuraavia asioita:
    Onko sinun shoppailumääräsi siis ok, koska olet vähentänyt hieman jostain aiemmasta? Ostatko vain tarpeeseen? Pitäisikö sinusta kaikkien ihmisten saada kuluttaa yhtä paljon?
    Tekeekö se, että kauppa on ilmoittanut taistelevansa lapsityövoimaa vastaan, kaikesta sen toiminnasta varmasti hyväksyttävää? Onko yli oman tarpeen ostaminen OK, jos ostaa kaupasta, joka on ilmoittanut kannattavansa perus ihmisoikeuksia (:D)?
    Koska muoti on intohimo niin voi ostaa enemmän, kuin mitä tarvitsee? Jos jonkun intohimo olisi vaikkapa hylkeenmetsästys, pitäisikö hänen saada metsästää saimaannorppia?
    Väittäisin, että tästä kysytään edelleen, koska vastauksesi eivät vastaa siihen, mitä on kysytty.

    • Saija Saija sanoo:

     Tehdäänkö niin, että otat muhun yhteyttä sähköpostilla suoraan niin voidaan keskustella asiasta, kun näitä kysymyksiä tulee sulta niin paljon :) Täällä kommenttiboksissa, kun on hankala vastata näin moneen yhtä aikaa. Osoite on saija.ritamaki@hotmail.fi :)

     • Ansku sanoo:

      Mikset vaan voi vastata tähän? Ymmärrän kyllä, että indiedays ei katso hyvällä jos kommenttikentässä vallitsee paskamyrsky, mutta tuo antaa lähinnä typerän ja ”salailevan” kuvan kaikesta, jos kysymyksiin ei vastata kunnolla. Tai vedetään aihe muualle, niinkuin tässä esim. tuohon että yritetään väkisin muka pahoittaa sun mieltä. Ihan asiallisia kysymyksiähän tässä on esitetty eikä haukuttua sua mitenkään. Varsinkin jos kyseessä on asiat jotka sua ei oikein kiinnosta, mutta yrität blogissa antaa sellaisen kuvan, että oot perehtynyt asioihin. Miksei vaan voi myöntää että tykkäät shoppailla ehkä normaalia enemmän ja that’s it?

 7. ilona sanoo:

  oii tosi kivoja juttuja oot taas ostellut! ♥ toi punanen neule & bombertakki on noista varmaan mulle mieluisimmat! :-) itsekin itseasiassa sain hetki sitten kotiutettua itselleni myös vihreän bombertakin ginasta, mut se oli vähän eri mallinen kun toi sun! toi ois ollut kans yks kiva vaihtoehto! :) munkin on pitänyt ostaa sekä nyxin tuotteita että calvin kleinin tuotteita kokeiluun, mutta en olekkaan vielä kerennyt! ♥

  • Saija Saija sanoo:

   Kiitos hirmu paljon =) Ilo kuulla, että ne miellyttävät sua ♥ Voi sun bomber on varmasti myös kivannäköinen. Ginalla on niin upeita malleja takeista. Suosittelen, jos vaan vähänkin kiinnostaa. NYXin tuotteissa on niin hyvä hinta-laatusuhde, että voin suositella lämpimästi. Varsinkin juuri kaikki luomivärit mitä oon kokeillut on aina ollut laadukkaita ja kestäviä. CK:n tuotteista puhumattakaan :p ♥

 8. Annn sanoo:

  Valkoinen hattu oli kiva! Ja nuo Calvin Kleinin sandaalit voisi myös huolia :-) Paljon oli hintaa sandaaleilla?

  • Saija Saija sanoo:

   Huippua, että sä innostuit niistä :) Sandaalit ovat kyllä hauskat! Sain ne, mutta taitavat olla 50€:n luokkaa. Näyttäisivät vain olevan tällä hetkellä loppu varastosta… Täytyy toivoa, että niitä tulee lisää (:

 9. Mia sanoo:

  Tykkäsin kaikista paitsi calvin kleinin sandaaleista. En itse tykkäisi käyttää vaatteita jotka ”huutavat” merkkiä isolla. Ihana tuo vihreä bomber, koitin katsoa näkyykö sellasta gina trigotin nettisivuilla enää mutta oli loppuunmyyty :(

  • Saija Saija sanoo:

   Joo onhan nuo sandaalit näyttävät, mutta omalla tavallansa hauskat :) Mutta se on makuasia. Joo se on loppuunmyyty… Myytiin ilmeisesti heti, kun sitä tuli lisää Ginalle. Jos vaan mahdollista niin kannattaa käydä katsomassa olisiko liikkeissä vielä jäljellä. Toivottavasti löytyy :>

 10. Empuskaa sanoo:

  Apua miten paljon kaikkea ihanaa :o<3 voisin ottaa näistä oikeasti aivan kaikki! Aivan ihania ostoksia, en kyllä osaa edes valita näistä lempparia :D<3

  • Saija Saija sanoo:

   Eikä <3 Oot sä aina niin piristävä täällä kommenttiboksissa. Meillä on kyllä niin samanlainen maku :) En osaa itsekään valita erityistä lempparia. Kiitos <3 xx

 11. Heidi sanoo:

  Mistä noita sandaaleja saa? :) Ihania ostoksia <3

  • Saija Saija sanoo:

   House of Brandonilta on nämä, mutta näyttäisivät olevan tällä hetkellä loppu :/ Kannattaa tarkkailla, jos niitä tulisi lisää. Kiitos paljon ihanainen <3 :)

 12. Iina sanoo:

  Mistä näitä kukkahattutätejä tulee? :’D Mä en käsitä miksi tällaiseen asiaan takerrutaan.. Jos lähdetään näin vatvomaan niin eihän sitä kaupastakaan saisi ostaa oikeastaan mitään kun on pakkausmateriaalit, on säilöntäaineita ja muitakin kemikaaleja esim, pesuaineissa. Lapsityövoima on myös aika in elintarvikeidenkin kohdalla, joten miettikäähän jatkossa mitä banaaneiden kohdalla teettekään. ;)

  • Saija Saija sanoo:

   Sä et tiedä, kuinka helpottavaa oli lukea sun kommentti! Oon miettinyt monesti tuota, että miksi tähän asiaan takerrutaan ja vielä koko ajan :o En käsitä. Oon vastannut samoihin kysymyksiin vuoden aikana kymmeniä kertoja. Mä teen oman osani jo ympäristön vuoksi: kierrätän, lajittelen roskani, ostan monet laukkuni käytettyinä, ostan luomua, ostan harvoin muovipussin jne. Mutta mun kohdalla ilmeisesti mikään ei olisi koskaan riittävää vaan aina löytyy jotain mihin takertua :-/ Se on totta, että nykypäivänä tällaiset jutut tulevat vastaan muuallakin kuin vaatteissa. Kuten juuri noissa pesuaineissa. Mutta ei tällaista ilmeisesti mietitä niin paljon kuin vaatteiden kohdalla :s

   • Toinen Iina sanoo:

    Mietin tässä kanssa että miksi nämä ympäristöaktivistit eivät voi vaan keskittyä omaan kuluttamiseensa. Ihan naurettavaa tivata sulta monta kertaa samoista asioista :D

    • Saija Saija sanoo:

     Niinpä :o Tuntuu tosi hölmöltä, että yhden ihmisen asioihin takerrutaan näin paljon. Ja vielä näin monta kertaa… Lähes joka toinen viikko tulee tähän aiheeseen liittyviä kommentteja :o

 13. Saga/Namehisa sanoo:

  Oi noi bikinit on i-ha-nat!! Tosi söpöt :)

  • Saija Saija sanoo:

   Super kiva kuulla sun pitävän niistä :) Odotan kyllä niin paljon, että pääsen käyttämään niitä. Omalla tavallansa yksinkertaiset, mutta suloiset :>

 14. Anna sanoo:

  Oon jo hetken miettinyt, kun oon sun kommenttiboksia lukenut, että miten paljon nämä samat kysymykset mm. eettisyydestä nousee esiin. Toki tärkeä aihe ja varmaan vaan hyvä, että asiasta keskustellaan ja, että ihmisillä löytyy sanottavaa. On kuitenkin aika jännä, että harvoin muissa lukemissani blogeissa bloggaajan valintoja kyseenalaistetaan niin paljon. :O Onneksi kuitenkaan kaikki kommentit eivät ole pelkkää negatiivisuutta.
  Itse nautin taas kuitenkin postauksesi lukemisesta ja pakko sanoa, että kiva kun postailet niin usein :)

  • Saija Saija sanoo:

   Hyvä, että oot huomannut saman asia. Mä nimittäin jo mielessäni mietin, että kuvittelenko vain vastaavani samoihin kysymyksiin lähes viikottain vai mitä ihmettä :o En tiedä ovatko tietyt ihmiset sitten ottaneet tämän kunnon hyökkäyksen kohteeksi vai mikä siinä on. En ole itsekään törmännyt kenenkään blogissa tällaiseen :o Mutta onneksi löytyy paljon positiivisia kommenttoijia, kuten sinä. Kiitos paljon ja mielelläni postailen aktiivisesti :)!

 15. Susanna sanoo:

  Sun ostospostaukset on kyllä kivoja ja niistä löytää aina uusia juttuja ja trendejä jotka miellyttävät omaa silmää :) en vaan ymmärrä miten jotkut tukevat joka ostospostaukseen valittamaan samoista eettisyysasioista varsinkin kun kommentit ovat aina niin negatiivisia :/ jos kyseinen postaus herättää vaan negatiivisuutta voi sen jättää lukematta..mukavaa kevättä sinulle jatka samaan malliin, blogisi on ehdottomasti suosikkini! :)

  • Nimetön sanoo:

   Ehdotat siis minua olemaan lukematta postauksen, jonka sisältö aiheuttaa minussa ”vihaa”? Miten voin tietää mitä postaus sisältää lukematta sitä?

   En myöskään ymmärrä tätä ’älä kommentoi eettisyydestä ostospostauksiin’. No mihin sitten, kun ei Saijan blogissa tunnu muita enää olevan…

   • Saija Saija sanoo:

    Susanna: Kiitos hurjan paljon sun kommentista <3 Tästä nousi hyvä fiilis :) Oon kans samaa mieltä, että on todella kurjaa kun tänne tullaan nykyään jokaiseen ostospostaukseen kommentoimaan samat negatiiviset asiat :/ Postaukset pystyvät aina skippaamaan, jos siltä tuntuu. Mutta ilmeisesti näillä on tarkoitus yrittää loukata mua. Huippua, että pidät tästä - kiitos vielä :)

    Nimetön: Postauksen sisällön saa tietää jo otsikosta, jos seuraat jonkun palvelimen kautta niin niissä näkyy kopio postauksen alusta (joissa tulee selville postauksen aihe) tai sama, jos tykkäät blogin FB-sivuista niin siellä kerron aina postauksen aiheen erikseen. Eli yllättävän helposti nämä pystyvät skippaamaan. Mutta kommenttisi perusteella luet blogiani harvoin, koska mulla on ostospostauksia ollut aina 1-2 per kuukausi. Ja se on noin 28 postauksen joukosta vain muutama hassu prosentti :)

 16. Cami sanoo:

  Munkin blogissa joskus joku takertui mun vaatevalintojen eettisyyteen, kun kritisoin postauksessani yksittäispakattuja päärynöitä turhuutena. Se, että tekee edes jotain asioiden hyväksi ei riitä vaan vaaditaan täydellistä suoritusta. Ilmeisesti sun pitäisi ottaa sama linja, kun mullekin suositeltiin ;)

  Tuo punainen ribbineulospusero oli mun lemppari näistä :) Tuo bomber voisi myös mennä ehkä jossain toisessa värissä. Tsempit myös näiden kommenttien kanssa ♥

  • Saija Saija sanoo:

   Hyvin sanottu! Samaa mieltä :) Mä teen omat juttunu asioiden eteen, kuten kierrätän, lajittelen, ostan laukkuni käytettyinä, ostan harvoin muovipussin jne. Tässä maailmassa riittäisi vaikka kuinka paljon parannettavaa sen huolehtimisen kannalta, jokaisella meistä. Se, että jatkuvasti takerrutaan mun ostoksiin, on hieman outoa :(

   Oi sä löysit kivan lempparin! Tuo neule on niin raikkaan värinen. Bomberia löytyy monessa muussakin värissä, jos kiinnostaa. Kiitos ihana! Nämä tsempit auttavat paljon ♥ :)

 17. Mira sanoo:

  Heii oon just tilan ellokselta samannäköisen hatun, onko sunkin hatun materiaali villaa?

  • Saija Saija sanoo:

   Ei ole :o Oliskohan meillä sitten eri hattu? Mun hatussa lukee 100%:sta olkea :o

   • Mira sanoo:

    Okei, aattelinkin et ois kesähelteille turhan kuuma toi villanen, mut joo samannäköinen :)

    • Saija Saija sanoo:

     Joo se voisi olla kuumimpina päivinä liikaa :/ Mutta kiva, että sä oot löytänyt samanlaisen! Tällainen hattu sopii varmasti moneen eri asuun :>

 18. T sanoo:

  Moi!
  Pakko sanoa, että ei oo teijän bloggaajien elämä tehty helpoks… Jaatte niin paljon tekemisiänne julkisesti (lukuunottamatta henkilökohtaiset/yksityiset asiat) meille lukijoille! :o Ja AINA löytyy niitä epätoivoisia ruikuttajia, valittajia ja arvostelijoita. Se on niiin helppo anonyymina haukkua ja arvostella, koska kukaan ei tiiä kuka kommenttien takana on… Ihailen, etenkin sua, kun jaksat vastaa jopa törkeisiin kommentteihin ja oikeesti annat niin paljon tälle. :) Ite en vaa pystyis siihen.. Sun panostus ja intohimo oikeesti näkyy, ja oot kaiken kunnian kyllä ansainnu:) Jatka samaan malliin, eläkä IKINÄ IKINÄ anna niitten negatiivisten kommenttien vaikutta suhun, koska AINA löytyy valittajaa:) Se on vaan joidenki tapa purkaa omaa ahdistusta/kateutta. Muutamalla sanalla pystyt pilata toisen ihmisen päivän, ja näin oma pahaolo ei tunnu niin kamalalta. Ikävää, mutta totta.
  Tsemppiä ihan hirveesti ja jatka samaan malliin! <3

  • Saija Saija sanoo:

   Mikä illan piristäjä <3 Vitsit, että sun kommentista tuli tsemppaava tunne, joka nosti hymyn huulille :) Juuri te ootte näiden kommenttien avulla niitä suurimpia motivaation nostattajia. Aina löytyy näitä, jotka etsivät jokaisesta tekemästäni päätöksestä tai asiasta jotain huonoa sanottavaa :/ Mä en käsitä, että miksi etenkin samojen ihmisten täytyy eksyä tänne kommentoimaan ainoastaan negatiivisia juttuja. Jos ei ole kuin huonoa kommentoitavaa niin silloin ei mun mielestä kannattaisi kommentoida ollenkaan :s Tuo on totta, että kommentti kertoo aina enemmän lähettäjästä kuin sen saajasta. Se on totta :( Mutta en anna niiden vaikuttaa vaan eteenpäin on aina menty :)

   Kiitos tuhannesti tästä <3 xx

 19. H sanoo:

  Siis mitä kysymysten määrää täälä ylempänä on tungettu, aika hyökkäävää omaan makuuni tunkea noin monta kysymystä ja odottaa sitten saavansa minkälaisia vastauksia? Miksi antaa kysymysten muodossa rivien välistä antaa ymmärtää, että Saijis ”ostaa liikaa ajattelematta, ihan liian paljon ja vielä hirvitykseksi epäeettisesti” – markkinointi on nykypäivänä aika tehokasta, jolloin sivuutetaan näitä tärkeitäkin vaatteiden ja laadun takana olevia ihmisiä. Totta, yhden kirjan mukaan joku on sen paitasi tehnyt ja on velkaa omalle työnantajalleen, että saa vuokransa maksettua ja piitkän työpäivän jälkeen kerää vielä pulloja kaduilta, että saisi syödäkseen. Kirjassa ei puitu edes lapsityövoimasta.

  Eiköhän nuo kysymysten pommitukset saa nyt blogin kirjoittajan ajattelemaan – eiköhän se ollut jonkun tavoitteena??

  Mutta niin kuin Subwayn mainoksessa urheilija sanoo tekevänsä ainoastaan HYVIÄ PÄÄTÖKSIÄ: on kaukaa haettua. Jokainen tekee parhaaksi näkemiään päätöksiä, ja jos ei niin ottaa niistä opiksi.. :-)

  • Saija Saija sanoo:

   Totta, kiitos H :) Mä kans koen tuollaisten kysymyksien ja välissä olevan negatiivisten lauseiden hyökkäyksenä. Jos olisi tarkoitus saada mut ajattelemaan niin en laittaisi pahaksi, mutta siinä tapauksessa mä voisin keskustella asiaa henkilökohtaisesti, mutta ei… Kuten eräs kommentoija sanoi niin jokainen tekee varmasti osansa maapallon hyvinvoinnin kannalta ja jokaisella olisi varmasti parannettavaa :) Mutta sen asian läpikäyminen ja toista kohtaan hyökkääminen on turhaa, kun asiasta riittäisi eri näkökulmia maailman tappion saakka :/ Kiitos sulle tästä kommentista. Tämä oli hyvin sanottu :)

 20. Firefox sanoo:

  Olen samaa mieltä monen edellä kommentoineen kanssa; käsittämätöntä jauhantaa eettisyydestä. Tämähän on muoti- ja lifestyleblogi! Tarkoituksena on esitellä juurikin näitä asioita meille blogin lukijoille, jotta me saisimme vinkkejä ja ideoita itsellemme. Ihan jok’ikisestä asiasta tällä maapallolla saa eettisen näkökulman, jos haluaa. Harva meistä hyvinvointivaltion ihmisistä asuu kuitenkaan metsän keskellä laavussa, valmistaa ruokansa nuotiotulella / pureskelee raakoja juuria suoraan maasta.. Ja ps. tiedättehän, että vääränlaisesti nuotion polttaminen tuottaa savukaasuja (ts. palaminen ei ole puhdasta), joka kuormittaa ympäristöä.

 21. Anniina sanoo:

  Siis voi herranjumala näitä kommentteja. Mä ymmärrän, että ettisyys ja ne asiat ovat tärkeitä. Itsekin koitan nykyään kiinnittää niihin huomiota, mutta en ymmärrä miksi sä saat tuommoisen myrskyn niskaasi… Sulta ei tosiaankaan tuu ostospostauksia mitenkään tiheään tahtiin, etkä nytkään ole ostanut tyyliin 30:tä vaatetta :D Itse luen blogeja joissa ostopostauksia tulee jatkuvalla syötöllä, mutta sun blogisi on niin paljon muutakin kuin pelkkää ”ostaostakuluta” ”höttöä”! <3 Ja nykyään on luotettava niihin tietoihin, joita yritykset itsestään antavat meille kuluttajille. Hienoa, että sä suosit Cubuksen vaatteita, jos heillä on kiinnitetty tärkeisiin asioihin huomiota! :) Tohonkaan asiaan ei tietenkään ylemmissä kommenteissa tartuttu positiivisesti, vaan heti etsittiin se negatiivinen puoli asiasta :) Voivoi ihmiset, ei tää maailma tommosta negatiivisuutta kaipaa ;)

  Jos sä Kierrätät, myyt vanhoja vaatteita, ostat luomua ja vältät muovipusseja, niin se on kyllä varmastikin enemmän mitä moni tekee! Aina on jokaisella parannettavaa ton ekologisuuden kanssa, ellei sitten elä jossai kivimajassa 1500-luvun tapaan... Yhteiskunta nyt vaan sattuu pyörimään kulutuksen voimalla, joten harva tällä maapallolla voi elää täydellisesti, mutta jokainen voi ainakin jollain tavalla koittaa tehdä tästä paremman paikan. Toinen keskittyy kierrätykseen, yksi puolustaa eläintenoikeuksia ja kolmas syö kasvispainotteista ruokaa :) Ihanaa torstaita sulle! <3

 22. Henna sanoo:

  Itse en usein kommentoi, mutta luen yleensä kommentit. Ja nyt ärsyttää Saija sun puolesta! :( Oot ilmeisesti joutunut trollin kohteeksi. Kommentit ovat muka eri nimimerkeiltä tai nimettömiltä ja silti tekstin tyyli ja aihe paljastaa ne saman tyypin kirjoittamiksi. Usko vain, että tämä trolli ajaa suuripäästöisellä autolla ja hänen kodin sähkö on ydinvoimalasta lähtöisin.
  Mun mielestä sä saat Saija olla ylpeä siitä, että tosissaan kierrätät vaatteesi ym. ja luot iloa muille,jotka vihdoin saavat pitkään kuolaamansa tuotteet huokeeseen hintaan :) jatka tyttö samaan malliin!

  • Saija Saija sanoo:

   Voi ei :( Ei kannata ärsyyntyä, mä oon jo tottunut tähän. Nämä ovat vain pieni osa niistä negatiivisista kommenteista, joita tänne osuu ja vain osa tämän lähettäjän omista. Näen kommenttien taakse sen verran, että niitä on tullut kahdesta eri osoitteesta. Suurin osa tästä yhdestä eli sama henkilö siellä on takana :s Ikävää, että jonkun täytyy yrittää pilata muiden päivät kommentoimalla negatiivisia kommentteja ja vielä näin monta. Meillä kaikilla olisi parannettavaa maapallon hyvinvoinnin osalta, mutta mun mielestä vähänkin on jo hyvä. Kiitos sulle paljon tsempeistä Henna :)

 23. Heidi sanoo:

  Moikka,

  Mä haluaisin vielä palata tähän aiheeseen mistä tuolla ylempänä jo keskusteltiinkin, mutta vähän eri kannalta. :)

  Ymmärrän monen kommentoijan pointin tuosta eettisyydestä, sillä kyllähän sä ostat uusia vaatteita tosi paljon. Tää on kuitenkin sun oma valinta, joten en tuohon eettisyyteen lähde kommentoimaan mitään :)

  Mua lähinnä kiinnostaa se, että onko tuossa oikeasti järkeä? (Yritin muotoilla tän ystävällisesti mutta se ei nyt onnistu – tarkoitus ei oo sanoa näitä asioita loukkaavasti). Monet halpaliikkeiden vaatteet on niiiiin huonolaatuisia, joten onko niitä järkeä ostaa noin paljon? Sun postauksissa on esimerkiksi vilahtanut tosi monta takkia ja välillä mietin että oikeesti tarvitko niitä kaikkia. Itsekin käytin ennen noihin halpaketjuihin ihan törkeästi rahaa ja koko ajan sai ostaa uusia kun vaatteet ei vaan kestäneet käytössä. Välillä mietin myös sitä että kuinka paljon kaikkea muuta sä voisit hankkia noilla rahamäärillä mitä vaatteisiin käytät – voisit esim. matkustaa! Mutta oot kyllä perustellut tuota sillä että vaatteet on sun intohimo, joten toisaalta miksei niitä rahoja sitten käyttäisi niihin. :)

  Vähän sekavaa tää mun pohdinta tässä mutta ehkä saat jotain irti. Toinen juttu on se, kun vähän kauhistellen/ihastellen luin sun meikkinurkkauspostausta ja huomasin että sulla on aivan yli paljon meikkejä :D Näissä voi mun mielestä vielä suuremmalla syyllä kysyä että tarvitko oikeasti niin paljon niitä? Oothan esimerkiksi huomioinut että meikeillä on yllättävän lyhyet päiväykset, joten epäilen että et todellakaan ehdi käyttämään noita tuotteita ennen kuin ne voivat saada iholla aikaan inhottavia reaktioita kun ovat vanhentuneet. (Joillekin tuotteille ei toki käy mitään vaikka ovatkin vanhoja..)

  Tulipas multa sekava kommentti! Tykkään itsekin shoppailla ja rakastan kauniita vaatteita, mutta en toisaalta ihmettele miksi saat osaksesi paljon negatiivisia kommentteja shoppailumääristäsi. Anyway, sulla on ihana blogi ja ootan innolla vastausta :)

  • Saija Saija sanoo:

   Kiitos kommentistasi ja asiallisesti ilmaistusta näkökulmasta :) Ymmärrän pointtisi, mutta en silti ymmärrä negatiivista kommentointia. Kaikki asiat, oli kyse sitten mistä tahansa pystyy ilmaista hienosti. Tässä postauksessa ei näy kaikki kommentit, joita oon saanut vaan löytyy myös sitä luokkaa, että ”oon täysin paska ihminen kun esittelen ostoksia blogissa” ja tätä rataa. Eli kyllä on hyvä juttu tuoda tärkeitä asioita esille, kysyä niistä jne. Mutta asiat voi aina ilmaista ystävällisemmin, ei näin hyökkäävästi. Se oli tässä suurin kohta mihin takerruin :/ Tai jos tämä ihminen haluaisi asiasta keskustella oikeasti niin olisi ottanut muhun yhteyttä (monen kehotuksen) jälkeen spostilla eikä haukkunut lyttyyn.

   En missään nimessä väittäisi mun omistavan tarpeellisen määrän vaatteita. Ei sitä tarpeellisuutta voi edes lukumäärin verrata, koska jokainen kuluttaa vaatteita eri tyyliin :) Mutta kuitenkin. Eli kyllä tiedostan sen, että ostan ns. yli tarpeiden. Mun suuri intohimo on nimenomaan muoti, vaatteet ja ylipäätänsä sellainen trendien seuraaminen. Siihen luonnollisesti kuuluu uusien ostoksien ostaminen aina silloin tällöin, mutta me ei puhuta nyt mistään övereistä määristä. Mä teen tällaisen koostetyyppisen postauksen kerran kuukaudessa ja tiedän moniamonia bloggaajia, tuttuja ja ylipäätänsä ihmisiä, jotka taas ostavat enemmän. Niin mun mielestä ei olla missään hälyttävissä määrissä. Mutta se on niin makusia, kuten myös se mihin rahaa käyttää. Jos aletaan tätä eettistä näkökulmaa katsomaan niin ei se matkustaminenkaan eettisesti järkevää ole. Eli jokainen kuluttaa varmasti maapalloa ja tekee taas asioita sen hyvinvoinnin eteen. Tästä asiasta voisi keskustella loputtomiin ja uskon, ettei kaikki olisi siltikään samaa mieltä. Mutta kuten jo aikaisemmin kerroin niin mä kierrätän, lajittelen, ostan luomua, vältän muovipussin ostoa jne. Teen asioita, jotka on tälle maapallolle hyväksi. Mutta vaikka mä tekisin mitä vaan niin se ei silti tälle anonyymille selvästikään riittäisi :(

   Kirjoitan lifestylestä, muodista sekä kauneudesta. Näihin nyt luonnollisesti kuuluu uusimpien juttujen esittely. Ja kuten sanoit niin tykkäät itsekin shoppailla. Niin tykkää varmasti moni muukin, mutta mä en silti lähtisi koskaan ”tuomitsemaan” toisen valintoja. Kehotukset ovat asia erikseen. Oon saanut blogihistoriani aikana varmaan satoja negatiivisia kommentteja, joten ne eivät haittaa :) Niihin turtuu. Mutta sitä en ymmärrä, että miksi yksi ihminen hyökkää näin. Mulle tuli kans melko sekava kommentti, mutta toivottavasti ymmärsit tästä vähän. Tiivistettynä en harmittele shoppailumäärän kommentointia vaan negatiivista asennetta mun kommenttiboksissa. Näen siis melko paljon kommenttien taakse, joten tiedän tämän ihmisen ottaneen mut selväksi silmätikuksi :/ Mutta kiitos sulle vielä :)

   • Nimetön sanoo:

    tyypillistä sinua, skippaat kysymyksen pointin :-)

    • Saija Saija sanoo:

     Onpa harmi, että oot tuota mieltä ;/ Mutta pyrin vastaamaan kysymyksiin niin hyvin kuin mahdollista. Täytyy kiinnittää tähän ensi kerralla lisää huomiota :)

 24. Laura sanoo:

  Voi eettisyys.. Ehkä se nyt ei ole eettisesti maailman pahin asia, jos ostaa uusia vaatteita. Eikä muutenkaan suurin osa sun vaatteista ole edes halpamerkeiltä eli ne on kestävämpiä ja siten eettisempiä. Mietin, että mistä muotibloggaajat sitten voi kirjoittaa jos ei uusista vaatteista tai meikeistä? Käydä shoppailemassa ja kokeilla uusia vaatteita ja kuvata niitä, muttei kuitenkaan saa ostaa, koska omistaa jo tarpeeksi?
  Tsemppiä :)

 25. :-) sanoo:

  Luulenpa, että nykyään eettisyys, veganismi ja ekologisuus ovat niin pinnalla, että jotkut ihmiset haluavat levittää tällaista ajattelua muille ihmisille. Se, että joku toinen on alkanut miettiä kulutusta maapallon hyvinvoinnin kannalta, on hieno asia, MUTTA: Omia ajatuksia ei tulisi tuputtaa toisille, vaan jokaisen tulisi omasta tahdosta muuttaa toimintatapojaan suuntaan tai toiseen. Eettinen ja ekologinen voi olla muutenkin kuin shoppailua vähentämällä.

  Ja vaikka nämä em. asiat ovatkin pinnalla ja omasta mielestäni ehkä jopa ”trendi”, niin se ei tarkoita sitä, että kaikki olisivat aiheesta kiinnostuneita. Se, että tekee ostospostauksen 1-2 krt/1-2 kk, ei näytä mielestäni todellista puolta bloggaajan ostokäyttäytymisestä ja kuluttamisesta.

  Terveisin,
  liiketalouden opiskelija ;-)

Kommentoi