DIY TIPS: Christmas Rocky Road

Viimeinen viikonloppu ennen joulua on vihdoin startannut  Millaisia suunnitelmia teillä on? Aiotteko mahdollisesti tehdä viimeiset lahjahankinnat tai leipoa? Siihen liittyen mä voin olla avuksi, nimittäin nyt olisi vuorossa tämän vuoden viimeinen lahjavinkki. Mä olin yllättävän maltillinen, koska sain säästettyä omasta mielestäni parhaimman jutun viimeiseksi. Kyseessä on jouluinen Rocky Road. Voitte leipoa tätä vaikka joululeffojen aikaiseksi herkuksi, aaton jälkkäriksi tai DIY-lahjaksi esimerkiksi suklaan ystävälle.
Mä oon tehnyt Rocky Roadia kymmeniä ja kymmeniä kertoja. Haha, osa syy on tämän helppous! En ole mikään taitava leipuri, mutta tässä onnistun joka kerta ja voisin jopa kutsua tätä mun omaksi ”bravuuriksi”. Monet ystävät ja sukulaiset ovat saaneet nauttia tätä lukuisia kertoja vieraillessaan enkä ole tavannut vielä yhtäkään ihmistä, joka ei tästä pitäisi. Mun sellainen arkinen versio tästä löytyy aiemmasta reseptipostauksesta täältä. Mutta koska nyt on joulu niin tein tästä tähän vuoden parhaimpaan juhlaan sopivan version:

Christmas rocky road444

Pieneen vuokaan tehtynä tarvitset:
250g valkosuklaata
150g tummaa suklaata
Pipareita
Karkkitankoja
Gojimarjoja
Näitä täytteitä pystyy muokkailla oman maun mukaan. Hyviä jouluisia aineksi on muun muassa: mantelit, kuivatut karpalot, lakut, marmeladit, Dumlet, Omarit jne.

white chocolate

Ensimmäisenä aloita sulattamalla valkosuklaa joko vesihauteessa tai varovasti mikrossa. Vesihauteessa sulattaessa kannattaa käyttää tällaista metallista kulhoa.

Christmas Rocky Road

Pilko suklaan sulaessa kaikki ainekset mahdollisimman pieniksi paloiksi. Kaada sulanutta valkosuklaata vuokaan ns. pohjalle, sitten aineksi, lisää suklaata ja viimeisenä vielä päälle aineksi tasaisesti. Muista lisätä myös reunoille!

IDKUVA

Sulata myös tummasuklaa ja valuta sitä vuokaan aineksien päälle. Tämän voi kans tehdä oman mielen mukaan joko tosi tarkasti tai vähän rennommalla kädellä. Laita vuoka sen jälkeen joko pakkaseen puoleksi tunniksi tai jääkaappiin kolmeksi tunniksi jäähtymään.

Christmas rocky road33

1rocky road

Jäähtymisen jälkeen leikkaa Rocky Road neliöiksi paloiksi, tarjoile sellaisenaan tai laita suloiseen lasipurkkiin. Tämän voi esimerkiksi koristella haluamallansa tavalla muun muassa joulukoristeille, karkkitangoilla, paperinauhoilla jne. Ihana, itse tehty ja varmasti mieluinen lahja!
Miltäs näyttää teidän mielestä? Aiotteko kenties testata tätä?

49 Responses to “DIY TIPS: Christmas Rocky Road”

 1. Anonyymi sanoo:

  Aivan ihanan näköistä – niinkun aina sun kuvissa! Tuommoisen lahjan sais varmasti moni mielellään, hyvä lahjavinkki siis <':

  Ps. Pakko korjata kohtaan: "Tämä on hyvä tehdä esimerkiksi metallisella kulholla.", että kannattaa varmaan selventää, vain vesihauteesssa metallisella. Nyt kuulostaa vähän, että metallisella kulholla mikrossa. Et varmasti tarkottanu kuulostaa siltä – ajattelin vaan, ettei joku nuorempi lukija vaan mee laittamaan metallista kulhoa mikroon :)

 2. Vilma sanoo:

  Ei hitsiiit, en kestä! Näyttää niin super hyvältä! Tuli kunnon tälläiset myöhäis-illan herkkuhimot :D <3

 3. Siis nam!! Ei ainakaa meikäläinen valittais jos joltain saisin tommosen lahjan.. Ja miten saitki noista vielä noin ihanan näkösiä :o Ehdottomasti voisin pistää testiin! Tajuttoman ihanaa joulunaikaa sulle <3

 4. Taru Ojalehto sanoo:

  Ihana idea lahjaksi :)
  Mä sain juuri tänään kaverilta lahjaksi sellaisen nätin kupin jossa oli muutama pipari, muutama mariannen makuinen minimarenki ja juurikin Rocky Raodia jossa oli maitosuklaata, vaahtokarkkeja, piparia ja mantelia :) Oli niin ihanaa että katosi koko kupin sisältö samantien koulusta tullessa :D

 5. Ehdottomasti testaan!♥ sulla on niin ihanan positiivinen ja super kiva blogi,kiitos siitä♥

 6. Emilia sanoo:

  Tästä kyllä sain hyvän idean millä viimeistelen muutaman keskeneräisen paketin, oikein makee idea ;) en ookkaan koskaan kuullut tämän nimisestä herkusta ja vieläpä noin helpolla reseptillä että tätä on ihan pakko kokeilla jo senkin takia :)

 7. Ansku k sanoo:

  Oon antanut jo kaikki lahjat , mutta voisihan tuota silti ehkä kokeilla itselleni :)
  Näyttää tosi hyvältä ja hyvä postaus♥

 8. Saijis sanoo:

  Voi kiitos mieltä lämmittävistä sanoista :) Totta! Mä ottaisin ainakin mielelläni tuollaisen vastaan. Hei hyvä, kun sanoit. Tuo teksti nimittäin johtaa ns. vähän harhaan. Mä muokkasin tekstin kokonaan. Kiitos, kun tulit korjaamaan :')

 9. Saijis sanoo:

  Haha ihana :D Tämä on niiiin hyvää!! Voisin itsekin syödä vaikka joka päivä ja uskon, että jokainen lahjan saaja tulisi tykkäämään :) <3

 10. Anonyymi sanoo:

  Ehdottomasti aion tehdä! En ooo ikinä tehny mut nyt pitää teststa kun jaoit tämän ihanan reseptin :)

 11. Saijis sanoo:

  Agree :p Niin herkullista ja helppoa tehdä! Lopputuloksesta tuli kyllä tosi suloinen ja muutama herkku meni omaan suuhun, mutta muut lahjaksi ja joulun tarjoiltavaksi :) Kiitos tuhannesti ja samoin sulle…<3

 12. Saijis sanoo:

  Niin super kiva kuulla, että sä tykkäsit tästä ideasta :) Ooooh! En ihmettele yhtään, että sisältö katosi. Tuossa on myös ihana lahjaidea ja tällaisissa herkuissa on paras se, että varmasti jokainen tykkää saamastaan lahjasta :p

 13. Saijis sanoo:

  Kiitos itsellesi!! Kyllä lähti viikonloppu hyvin käyntiin tällaisen kommentin nähtyäni. Niin ihana kuulla, että pidät :) ♥

 14. Saijis sanoo:

  Voi vitsit vähän hyvä :) Tässä on kyllä helppo, nopea ja herkullinen lahjaidea! Kaiken lisäksi Rocky Road on vielä niin näyttävä, että lahjasta tulee myös kivannäköinen ;-) Uskon, että kaikki jotka tätä maistaa niin tulee pitämään…<3

 15. Saijis sanoo:

  Oi sulla on sitten hyvässä mallissa kaikki lahjajutut =) Mutta testaa ihmeessä – uskon, että tuut tykkäämään. Kiitos kovasti <3!

 16. Saijis sanoo:

  Jee! Kerro sitten, että mitä pidit. Näitä reseptejä on niin paljon kivempi jakaa, kun kuulee teidän innostuvan ja testailevan mun tuotoksia :-)

 17. Essi sanoo:

  Ahhh rocky road on niiin hyvää! Tulee vaan tehtyä liian harvoin, johon voi olla osasyynä kylläkin se, että makeanhimossa syö ne kaikki ainekset heti eikä jaksa odotella enää yhtään ylimäärästä! :-D Vaikka kannattais kyllä, koska toi on niiiin hyvää… Oma lemppari on ehdottomasti pistaasipähkinät ja minivaahtokarkit!

  essi-bltn.blogspot.fi

 18. Anonyymi sanoo:

  Oi, ihanan näköistä! Pelastit mun lahjakriisin (-suuri kiitos! <3) : olen nimittäin kauan pähkäillyt mitä hankin sisaruksilleni joululahjaksi. Sopimuksena on ollut ettei hankita enää toisillemme varsinaisia joululahjoja vaan ostetaan niillä rahoilla jotain itselle hyödyllistä, mutta siltäkään en viitsisi täysin ilman muistamisia heitäkään jättää – tälläinen voisi olla juuri sopivan pieni ja simppeli lahja! Toivotaan, että mun tekemänä tää herkku näyttää edes puoliksi näin hyvältä! :'D

 19. Anonyymi sanoo:

  Kiitos hyvästä reseptistä! Säilyykö noi huoneenlämmössä vai pitääkö säilyttää jääkaapissa ettei sula? :)

 20. emmaot sanoo:

  En oo koskaan ite tehnyt näitä, mutta maistellut kyllä! Täytyy varmaan itekin kokeilla, kun vaikutti ohjeen perusteella ihanan simppeliltä! :)

  Tykkään muutenkin kovasti blogistasi ja miusta saatkin uuden lukijan – innolla jään seurailemaan :)

  Tässä vielä oman blogini osoite, jos haluat käydä kurkkaamassa :) http://eemmaot.blogspot.fi

 21. Anonyymi sanoo:

  Aah rocky road!<3 Niiin hyvää! Yhen satsin oon jo tälle joululle leiponut, mutta se syötiin parempiin suihin jo pikkujouluissa:D Tää ois muuten kiva myös lahjaksi, kiitti vinkistä!:)
  T.Elisabet

 22. annieveliina sanoo:

  Mä oon aina laittanut vähän voita mukaan kun yleensä ohjeissa on se sanottu, mutta se sitten sulaa käsiin jos ei oo kokoaikaa pakkasessa :D Pysyykö tuo ei-voita-versio tollasena hyvänä vaikkei oo kylmässä?

 23. Helmi sanoo:

  Nam! Tämä lähteekin heti testaukseen + joululahjoihin. Ellen ehdi syödä sitä.. Vähän äklönmakeelta näyttää ja kuulostaa, mutta onneksi siinä on piparminttua :D Toi lasipurnukka on muuten tosi söpö, mistä ostit sen?:) Nää kuvatkin on niiin jouluisia, huomaa että pidät joulusta ehkä hiukan ;)

 24. Anonyymi sanoo:

  oiiih namm miten ihana näköinen herkku! pitää ehdottomasti kyllä joskus kokeilla, mieluiten omartäytteellä. mulla tähän viikonloppuun on kuulunut jouluostoksia, napapiirin pikajuna-leffa, piparitaikinan tekeminen ja tänään olis tarkoitus siivota ja leipoa ja koristella piparit sekä mahdollisesti katsoa joku joululeffa! :)
  -Aliisa

 25. Aada sanoo:

  Näyttääpä todella hyvälle! Ehdottomasti testaukseen :-)

 26. Saijis sanoo:

  En voi olla sun kanssa eri mieltä :) Niin hyvää! Ehkä jopa liian hyvää, heh. Haha tuo on totta :-D Helpompihan se on syödä karkit ja pähkinät sellaisenaan kuin sekoitella ne. Mutta yhdessä tämä yhdistelmä on herkullinen <3 Mäki oon kerran kokeillut pistaasipähkinöitä ja tykkäsin – täytyykin kokeilla joskus uudelleen. Kiitos kommentista :) x

 27. Saijis sanoo:

  Hieno juttu, että pidit =) Kiitos itsellesi! Kannattaa säilyttää jääkaapissa. Korkeassa huoneenlämmössä suklaa saattaa sulaa nopeasti ja menettää ainakin muotonsa :/

 28. Anonyymi sanoo:

  Oi vitsit kun on herkullisen näköistä! :) Ajattelin kokeilla itsekkin, mut sellainen kysymys olis, että minkä kokoista vuokaa käytit? Kiitos jälleen kerran mahtavasta postauksesta, ja ihanaa joulunodotusta!♡

 29. Saijis sanoo:

  Kannattaa :) Näiden teko vaikuttaa monimutkaiselta ulkonäön perusteella, mutta on erittäin yksinkertaista toteuttaa. Voi vitsit kiitos kovasti. Tämä oli erittäin mukava kommentti! Tervetuloa mukaan seurailemaan ja mä käyn kans heti kurkkaamassa sun blogin (:

 30. Saijis sanoo:

  Oon Elisabet samaa mieltä <3 Voittaa jopa kaikki joulun muut herkut! Haha eikä, nyt sitten äkkiä tekemään uusi satsi tätä vielä jouluksi :p Kiitos sulle kommentista ja hyvä juttu, että musta oli apua!

 31. Saijis sanoo:

  Mäki oon yleensä käyttänyt voita, mutta luin jostain että onnistuu ilmankin ja sanoisin, että tuli jopa parempaa ilman sitä :D En edes toisaalta ymmärrä, että mihin tässä tarvitsee niin paljon voita. Ja pysyy paljon kauemmin hyvänä! :)

 32. Saijis sanoo:

  Mahtavaa <3 Tästä lahjasta tulee varmasti moni tykkäämään! Makeutta saa säädeltyä tummalla suklaalla ja laittamalla esimerkiksi joukkoon suolapähkinöitä :) Purkki on ostettu muistaakseni Halpa-Hallista. Hihi pidän tai oikeastaan rakastan joulua ja sen kyllä huomaa täältä tähän aikaan vuodesta :p

 33. Saijis sanoo:

  Tämä on yksi lempiherkkuni :) Aina yhtä hyvää! Omar on myös hyvä valinta. Voi ei kuinka ihanalta ja rentouttavalta sun viikonloppu kuulostaa. Kyllä kelpaisi mullekin lisää tuollaisia päiviä joulukiireiden keskelle :')

 34. Saijis sanoo:

  Kiitos Aada! Joo testaa ihmeessä ja kerro sitten, että mitä tykkäsit :))

 35. Saijis sanoo:

  Tämä on niin nam :-) En tiedä tarkalleen sitä kokoa, mutta normaalia ns. lasagnevuokaa vähän pienempää. Kiitos kovasti mukavista sanoista ja hyvät joulunodotukset sinne! Ei enää montaa päivää <3

 36. Saijis sanoo:

  Kiitos paljon sulle ilahduttavasta kommentista <3 Hienoa, että musta oli näin paljon apua. Voi tämä on varmasti mieluinen yllätys, vaikka teillä sopimus onkin. Kaikki, jotka vähänkin pitävät makeasta myös pitävät tästä (: Varmasti on! Mä oon itse huono leipomaan, mutta tässä onnistun kerta toisensa jälkeen :D

 37. Emilia sanoo:

  Nammm Saija, niin herkullisen näköstä <3 ja ihanasti laitettu tuollaiseen lasipurkkiin :)<3

 38. Anonyymi sanoo:

  Tein just äsken sitä ns.perinteistä rocky roadia, mutta myös toi näyttää hyvälle! Laitoin siihen omaan minivaahtokarkkeja ja popcorneja :) Ja toi tulee siis joululahjaan muutamalle kaverille! :)

 39. Anonyymi sanoo:

  Sulaako nuo sulla huoneenlämmössä? oli tarkotus tehdä lahjaksi, mutta ne olisivat päivän huoneenlämmössä niin mietin että säilyykö ne:D

 40. Saijis sanoo:

  Kiitos ihanuus jälleen ilahduttavasta kommentista :) Oot niin iloinen aina täällä kommenttiboksissa, että se tarttuu myös ruudun toiselle puolelle! Lasipurkki oli munkin mielestä oivallinen keksintö tuoda herkut kauniisti esille :) <3

 41. Saijis sanoo:

  Perinteinen on aina varma vaihtoehto :) On se vaan niin hyvää! Minivaahtokarkit on varsinkin aivan parhaita. Voi mä uskon, että sun kaverit tulevat varmasti tykkäämään <3

 42. Saijis sanoo:

  Ei sula, kun tässä versiossa ei ole voita. Mulla oli kerran kolmekin päivää huoneenlämmössä eikä sulanut, joten ei huolta :)

 43. Anonyymi sanoo:

  okei mahtavaa kiitos:) eli ainoastaan resepti missä on myös voita sulaa? kun lueskelin muualtakin että tälläiset itsetehdyt sulaisivat mutta hyvä jos einiin rohkenen huomenna koittamaan:)

 44. Saijis sanoo:

  Joo mulla on ainakin voin kanssa tehdyt sulanut alle puolessa tunnissa :) Mutta nyt ei läheskään niin pahasti. Joo kyllä sä rohkenet! Kerro sitten mulle, että mitä pidit ;-)

 45. wind sanoo:

  Eikä vähän hyvä idea laittaa pipareita ja karkkitankoja! Ihan pakko kokeilla! ♥

 46. Saijis sanoo:

  Tästä tuli niiin hyvää, että voin suositella koko sydämestä!! Toivottavasti tykkäät :) <3

 47. Anonyymi sanoo:

  Minäkin annan tänä jouluna äidille itsetehtyjä suklaakonvehteja kauniissa lasipurkissa. Meinasin purkin koristella vain nauhalla, koska paketti itsessään on jo niin kaunis ettei tarvitse vuorata sitä paperilla. Itse laitoin pähkinöitä, karpaloita, piparimurusia ja suklaahippuja :) Tosin muutaman tein valkosuklaasta ja loput ajattelin tehdä tummasta, ettei olisi ihan niin äklömakea.

 48. Anonyymi sanoo:

  Tein kahta erimakuista lahjaksi ja lempparina karpalo valkosuklaa pähkinä aiettä mitä herkkua;)

 49. Saijis sanoo:

  Ihana lahja <3 Kuulostaa niin herkulliselta, että ottaisin itekin mielelläni tuollaisen lahjan vastaan. Uskon, että äitisi tulee varmasti tykkäämään. Tummasuklaa on siitä hyvä, että se tasapainottaa makeutta :)

Kommentoi