Brand new talent-video

Yhteistyössä Indiedays & Olympus
Huomenta. Nyt olisi tiedossa jotain siistiä ja erilaista! Nimittäin kesällä Indiedays haki Brand New Talent-skabaan mukaan uraansa aloittelevia videotuotannon ja valokuvauksen osaajia toteuttamaan mainosvideo uudella Olympuksen OM-D E-M5 Mark II:lla, 12-40mm f2.8 PRO:lla ja Olympuksen LS-100 mobiiliäänistudiolla. Mukaan hakijoita oli älyttömän suuri määrä, joista valittiin kuusi lupaavinta tiimiä jatkoon. Mainosvideo oli kokonaan tiimin hallussa – ainut oli, että mainos täytyi tehdä juuri tästä kyseisestä järjestelmäkamerasta.
Olen pari kertaa tutustunut ja testaillut Olympuksen kameroita blogipäivissä enkä pistäisi pahekseni omistaa tätä uutukaista. Olen myös viime aikoina pyöritellyt päässäni uuden kameran hankintaa ja Olympuksen mallit on ehdottomasti listan kärjessä. Tämä kyseinen kamera on pienikokoinen, kompakti, kevyt ja kaiken lisäksi siinä on LCD-kosketusnäyttö + WI-FI. Videokuvaamisen puolesta tärkein ominaisuus on maailman tehokkain kuvanvakain. Kamera nimittäin tuottaa terävimmät kuvat sekä videot myös heikossa valossa ilman jalustaa.
Ylös, alas, sivulle, kulmittain, vinottain – suuntautuipa liike mihin tahansa, yhdysrakenteinen viisiakselinen VCM IS -vakaaja kompensoi kaikkea liike-epäterävyyttä.


Työryhmä: 

Perttu Puranen: ohjaus, käsikirjoitus, kuvaus, editointi 

Sauli Yksjärvi: äänisuunnittelu, näyttelijänohjaus 

Onerva Luoma: pukusuunnittelu

Mä haluan kannattaa tämän tiimin videon myötä voittoon Miksikö? Mun mielestä tämä video on todella kekseliäs. Se ei välttämättä ”avaudu” ensimmäisellä kerralla katsoessa vaan sitä saa hetken ajatella, joka on mun mielestä nerokas tapa herätellä katsojan kiinnostus. Ja yksi plussa on se, että kameran tärkein ominaisuus tulee tässä hyvin selville.
Voittaja tiimi tullaan julkistamaan tänä lauantaina Indiedaysin Blog Awards-gaalassa, johon ei valitettavasti päästäkään osallistumaan. Edellisillä kerroilla olleena täytyy myöntää, että harmittaa älyttömästi… Mutta pitäkää te muut hauskaa ja ensi kerralla sitten uusi yritys! 

Millaisia ajatuksia video herätti teissä? Entä onko teillä mahdollisesti kokemuksia Olympuksen kameroista?

14 Responses to “Brand new talent-video”

 1. Itse omistan OM-D EM-5 ja olen siihen enemmän kuin tyytyväinen. Ainut miinuspuoli on se, että tässä ei ole Wifiä. Ilman sitäkin on silti selvitty, joten voin rehellisesti sanoa sen olevan paras omistamani kamera (ja niitä on ollut muutama). Ruutuja on tullut otettua vaikka miten monta tässä parin vuoden sisään ja kulumista ei näy millään rintamalla :)

  hanna
  http://www.hannamariav.com

 2. Minni v. sanoo:

  Multa löytyy Olympus PEN mini e-pm1 ja olympus PEN e-p5. Jälkimmäinen on mun ykköskamera ja rakastan tota kameraa ihan hirveesti <3 Kamerasta löytyy kääntyvä näyttö sekä wifi joka on todella kätevä ominaisuus.

  Uude kameran kaveriksi tuli 25mm f1.8 objektiivi ja tää kombo on jotain niin ihanaa että kuvaamisesta tuli taas 1000 kertaa kivempaa : D

 3. Saijis sanoo:

  Voi sä sait sen kuulostamaankin niin hyvältä, että taidan alkaa selvittelemään lisätietoja Olympuksen kameroista :p Wi-Fi olisi kyllä loistava lisätoiminto! Kiitos kovasti tästä, juuri tällaiset kommentit auttaa paljon. Sait mut innostumaan entistä enemmän kameran vaihdosta :')

 4. Jenni R sanoo:

  Mulla on Olympuksen minijärkkäri ja tykkään kyllä kovasti! Se on niin helppo kantaa mukana, mutta kykenee silti tuottamaan yhtä hyviä kuvia kuin isommatkin. Mulla ei oo siihen mitään ylimääräisiä objekteja, suunnittelen kyllä sellasten hankkimista niin saa vielä parempia kuvia :)

  http://www.kenkafriikki.com

 5. Anonyymi sanoo:

  Mikset pääse osallistumaan;(

 6. Saijis sanoo:

  Vau! Kuulostaa kyllä hyvältä :) Wi-Fi helpottaisi paljon blogin kannalta ja kääntyvä näyttökin olisi plussaa <3 Oho, kyllä mun täytyy vähintään mennä testailemaan niitä lisää. Uusi kamera tulisi nimittäin enemmän kuin tarpeeseen! Kiitoksia sulle tästä :')

 7. Saijis sanoo:

  Juuri tuon helpon kannattavuuden vuoksi se olisi näppärä :> Täytyy varmasti perehtyä niin kameraan kuin objektiiveihin paremmin. Pienempi kamera auttaisi paljon bloggaamisesa. Kiitos Jenni sulle :)

 8. Sofia sanoo:

  Multa löytyy myös Olympus e-pl5 minijärjestelmäkamera, joka tuottaa kuvanlaadullisesti huikeita kuvia (etenkin kun vaihtaa kiinteäpolttoväliseen objektiiviin) ja on niin kätevä kantaa mukana pienen kokonsa vuoksi. Mulla on käsilaukku kameralaukkuna, koska pehmusteineen sinne mahtuu kameran lisäksi kaksi lisäobjektiivia ja ulkoinen salama ihan ilman ongelmaa. Ihan loistava combo reissukuvaamiseen, jolloin ei matkatavaroiden lisäksi olis kiva kantaa vielä jotain varustereppua niinkuin helposti isompien kameroiden kanssa (lisäobjektiiveineen) joutuu. http://project4ever.blogspot.fi/

 9. Saijis sanoo:

  Iris ei valitettavasti pääsekään, joten kaikki matkajutut ja yöpymiset jouduttiin perumaan :/

 10. Iltojaa!

  Tämä ei nyt mitenkään liity tähän postaukseen, mutta muokkaatko jotenkin kuviesi kokoa, ennenkun lisäät ne tänne blogiin? :) Musta tuntuu että omassani heittävät ihan kuperkeikkaa tai kuvan laatu nollautuu :D

 11. Saijis sanoo:

  Heippa :) Joo muokkaan! Rajaan ensin kuvat blogiini sopivaan kokonaan sekä sitten muokkaan todellista kuvakokoa pienemmäksi. Kuvien laatu pysyy parempana ja ne latautuu blogissakin nopeammin esille. Ou nou :D Voin silloin suositella sulle samaa, laatu parantuu huomattavasti :p

 12. Saijis sanoo:

  Äää! Te saatte mut haaveilemaan uudesta kamerasta entistä enemmän <3 Tuo koko olisi vaan sen verran kätevä, kun tuntuu muutenkin olevan kaiken maailman mahdolliset tavarat mukana joka kerta :D Reissukuvaamiseen on kyllä varmasti vielä kätevämpi ja muutenkin päiviin, jolloin kameraa täytyy kantaa koko ajan mukana. Mä alan nyt tutustua näihin paremmin, kiitos Sofia sulle tästä. Olit suuri apu! :)

 13. Anonyymi sanoo:

  Perutko säkin siis iriksen takia? :o tämän tasoisen bloggaajan kannattaisi mielestäni olla mukana tuollaisissa jutuissa. Jotenkin surullista että raahaat amatööribloggaajaa mukana niin että se pilaa sun omat mahdollisyudet kehittyä.

 14. Saijis sanoo:

  Kyllä, koska hotellihuone yms olisivat olleet kahdelle :/ Sinne on hieman kurja lähteä yksin. Iris on tullut mun mukaan sen vuoksi, että hän on ainoa kaveri joka bloggaa. Mutta onneksi tulee uusia tilaisuuksia ja pääsen kehittymään. Kiitos mielipiteestäsi :)

Kommentoi