Kaikki ilo irti joulusta

Huomentaaa Täällä kirjoittelee tällä hetkellä niin iloinen bloggaaja – Kuinka moni arvaa mikä nämä fiilikset saa korkealle? Tietenkin se, että jouluun on enää vaivaiset neljä yötä!! Mä muistan kuin eilisen sen, kun latasin tänne kuvan päivälaskurista ja silloin se näytti jouluun olevan 50 päivää… Mihin tämä kaikki aika katosi?? Joulu kestää vaan niin hetken ja siinä pienessä ajassa siitä täytyisi pystyä nauttimaan taas vuodeksi eteenpäin niin mä sain idean listata teille mun erilaisia vinkkejä. Näiden avulla teistä jokainen pystyy toivottavasti tekemään joulusta vielä kivemman!

-005

Herää aikaisin – Tämä on tietysti vähän makuasia, mutta mun yhteen ehdottomaan jouluiseen traditioon kuuluu aikaisin herääminen. Oon niin kauan kuin muistan ollut aina se, joka pomppaa ensimmäisenä ylös sängystä  Jouluaatto tuntuu paljon pidemmältä, kun saa viettää aamun ihan rauhassa eikä tarvitse herätä keskellä ”hälinää”.

Vältä ennakkoluuloja – ”Sillon ei oo kuitenkaan lunta” ”Tämä laatikko on kuitenkin pahaa”, ”En varmaan saa mitään kivoja lahjoja” jne. Joulua vähätellään liian usein, kun taas mun mielestä siitä kuuluisi olla ylpeä. Joka paikassa ei oo mahdollista juhlia joulua, joten miksi miettisit asioita mitkä sulta puuttuu tai mitkä on huonosti, kun voisit keskittyä ja olla onnellinen siitä mitä sulla on.
Riko perinteitä – Joulun ei tarvitse olla joka vuosi samanlainen. Monesti kaavoihin kangistuneena sitä aletaan miettiä, että taasko se on :-D Jos joulun viettäminen tökkii niin lähde viettämään sitä aivan eri paikkaan, hanki uudet erilaiset koristeet, kokeile valmistaa eri jouluruokia, kuuntele eri versioita joululauluista tai ihan mitä vaan ikinä keksitkään – Vaihtelu virkistää!
Unohda puhelin – Et tee sillä jouluna mitään tai älä ainakaan selaa sitä jatkuvasti. Facebookkiin päivittyy ainoastaan hyvää joulua-toivotukset, kaverit ei ehdi viestitellä Whatsappissa eikä Instagramiin päivity kuvia niin nopeaan tahtiin kuin normaalina arkena. Puhelimen selauksen sijaan keskity ”oikeaan” kontaktiin läheistesi kanssa, koska joulu on niitä harvinaisia juhlia joissa koko perhe tai suku kokoontuu yhteen 

-004

Maista eri ruokiaSitä paljon puhuttua klassikko jouluruokaa syödään vuodessa vain yhtenä ajankohtana, joten miksi et antaisi sille mahdollisuutta yllättää. Eli kannattaa ihmeessä kokeilla niitä oudoimpiakin vaihtoehtoja tai vanhoja inhokkeja, nimittäin saatat yllättyä. Mä esimerkiksi en oo koskaan tykännyt maksalaatikosta, mutta viime jouluna se maistui itse asiassa jopa ihan hyvältä :)

Keksi tekemistä – Jouluaaton jälkeisinä päivinä tulee usein tunne, että ei oo mitään tekemistä. Jos tämä tunne tulee joka vuosi niin siihen kannattaa nyt vielä varautua niin hyvin kuin voi! Perheen kesken voi vaikka leipoa, pelata lautapelejä, katsoa joululeffoja, käydä haudalla, kävelyllä

Ole positiivinen – Jouluna ei mun miestä ”saa” kiukutella vaan silloin kuuluu keskittyä niihin asioihin mitkä on hyvin ja yrittää löytää jokaisesta aiheesta jotain positiivista. Negatiivisuus vaan välittyy muihin ja voi pahimmassa tapauksessa pilata muiden joulun…

Vieraile sukulaisten luona – Joulua kuuluu viettää läheisten kanssa, mutta se ei tarkoita aina pelkkää läheisintä perhettä vaan myös muita. Silloin on hyvää aikaa käydä moikkaamassa isovanhempia, kummeja tai vaikkapa serkkuja. Ympäri vuoden ihmisillä on kiire, mutta joulu saa (toivottavasti) monet ottamaan rauhallisemmin.

001

Keksi erilainen tapa avata lahjat – Kaikissa perheissä ei lahjoja vaihdeta ja se on ihan ymmärrettävää, mutta jos teillä vaihdetaan yhdetkin lahjat niin kannattaa keksiä joku hauska tapa jakaa ne. Yksi hauska tapa on yrittää arvata lahja ja se joka arvaa oman ensimmäisenä oikein saa palkinnon :-D

Pukeudu joulun värien mukaan – Punainen väri ei oo mun mikään erityinen lempiväri, mutta näin joulun aikaan se nousee kuitenkin kärkilistalle mukaan! Joka vuotiseen tapaan puen joka joulu päälle jotain punaista tai vähintään lakkaan kynnet kirkkaan punaiseksi  Tälläiset pienetkin jutut tekee aatosta kivemman!

Älä stressaa – Tätä ei missään nimessä kuulu tehdä jouluna eikä mun mielestä stressaamiseen kannata kuluttaa yhtään aikaa muutenkaan. On turhaa miettiä etukäteen riittääkö ruoka, tuleeko vieraita, tykkääkö jotkut lahjoista vai ei. Joulu menee omalla painollaan ilman stressaamistakin.
NAUTI – Oon jo monesti sanonut, että joulu on vaan kerran vuodessa eikä se kestä kovin kauaa, joten mitä ikinä teetkään tai jätät tekemättä niin nauti siitä! Ihanaa vielä parin päivän kestävää joulun odotusta kaikille

68 Responses to “Kaikki ilo irti joulusta”

 1. Ää ihana postaus ja ihana sinä :) <3

 2. Saijis sanoo:

  Aw kiitos sulle ihana Heidi :) Ihana piristys kommentti<3!

 3. Roosa sanoo:

  Voi miten ihana postaus Saija! Niin yksinkertaisia juttuja saada joulusta enemmän irti, mutta ei vaan itse olt tullut ajattekeeksi näitä edes :–D

 4. Anonyymi sanoo:

  Oot niin positiivinen!! Tuli ihan hullun hyvälle mielelle heti aamusta kun luki sun tekstin <3 Niin ihanaa joulua sulle!! :)

 5. Jenica sanoo:

  Tosi kiva ja erilainen postaus! :)

 6. Sara sanoo:

  Ihanaa, ihan kohta se jo on! <3

 7. Maya sanoo:

  Ihana postaus! Puhelinasiasta oon niin samaa mieltä. Ihmiset (ikävä kyllä minäkin mukaan lukien :D) kuluttaa nykyään ihan liikaa aikaa puhelimen selailuun…

 8. Anonyymi sanoo:

  joo, jouluaattona kuuluu herätä aikasin! tosi kiva postaus, ja huh en vaan voi tajuta et jouluun on ENÄÄ 4 yötä ♥

  Mitä parhainta jouluu sulle Saija! :-)

 9. Mia sanoo:

  Ihanan hyväntuulinen postaus! Ja muutenkin tosi kiinnostava blogi, täytyy jäädä lukemaan! :)

 10. Emilia sanoo:

  Paras joulupostaus jonka oon lukenu blogihistoriani aikana, kiitos tästä Saija :)<33

 11. Emilia sanoo:

  Oi ihana ihana ihana postaus ♥ joko oot löytänyt punaisen mekon jouluksi ? :) muistaakseni mainitsit siitä jossakin postauksessa että sellainen olisi hakusessa ! Ite en mekkoa löytänyt, mutta sain ihanan punaisen paidan jonka voi yhdistää hameeseen, joten eiköhän siitäkin saada oikein kiva yhdistelmä :)

 12. Karoliina S sanoo:

  Niin kiva postaus! ❤ pari viimestä kohtaa kaikilla pitäs muistaa, joulu kuitenkin tulee vaikka kaikki ei olekkaan niin täydellistä! Samoten puhelimet vois unohtaa kokonaan jouluksi ja olla oikeesti läsnä! Hyvää joulua sulle! ❤

 13. Anonyymi sanoo:

  Sun postauksista tulee aina niin hyvä fiilis!:) Ihanaa Joulua myös sinulle!<3 T. Milla

 14. Laura sanoo:

  Olipas mukava päivän alotus tää postaus :)

 15. Virvas Way sanoo:

  ihania kuvia! ja mäki oon ihan onnessani, loma alko,hyvä todistus tuli,sain kavereilta ihania lahjoja 8jotka tietenkin kaikki avas heti) :DD

  virvasway.blogspot.fi

 16. Sara sanoo:

  Ihana postaus! Ihanaa joulun odotusta Saija <3

 17. Mia Maria sanoo:

  voi ihana postaus jälleen Saija! :) <3 Hitsit tää palasti mun päivän! Nuo kaikki kivat jouluiset kuvatki! <3

 18. Anonyymi sanoo:

  Kiva lista:-) miks kaikki puhuu joulustressistä? Piristi päivän♡♡

 19. Catrih sanoo:

  Aivan ihania jouluisia kuvia <3 Nää sun kuvat on vaan aina yhtä upeita ja inspiroivia!! :)

 20. Emma sanoo:

  Ihana postaus ja niin hyviä pointteja! :) Ihanaa joulua teille sinne! <3 Ps. Ihanat kuvat! :)

 21. Anonyymi sanoo:

  Vaikutat nii positiiviselle ja iloiselle ihmiselle ♥ tämäkin postaus sai hymyn huulille:)

 22. Petra sanoo:

  Hyviä ohjeita. Joulu menee tosi nopeasti.

 23. Saijis sanoo:

  Oo kiitos hirmu paljon Roosa :) Niin ihana kuulla tälläistä palautetta <3 Niinpä! Ei näitä tuu ajatelleeksi aina, mutta hyvä että tuli puheeksi :)!

 24. Saijis sanoo:

  Ää niin mahtavaa, että oot tuota mieltä :) Kiitos tuhannesti! Tälläinen palaute teki mut kyllä niin iloiseksi :') Ihanaa joulua myös sulle<3!

 25. Saijis sanoo:

  Hei vähän kiva, että postaus oli sun mieleen! Kiitos paljon (:

 26. Saijis sanoo:

  NIINPÄ <3 Vitsit, että odotan innolla :p!

 27. Janni sanoo:

  Voi ihana postaus ja sinä, jokainen kohta sai mut nyökyttelemään – niin samaa mieltä näistä! Allekirjoitan erityisesti ton vältä ennakkoluuloja ja ole positiivinen- kohdat, jouluinen ja hyvä fiilis on myös aika pitkälti itsestä kiinni! :) Mä aion "noudattaa" näistä jokaista kohtaa ja oon ihan varma että joulusta tulee rentouttava ja onnistunut. Tästä tuli jotenkin ihan super hyvä mieli, rauhallista ja ihanaa joulua jo näin etukäteen sulle Saija! ♥

 28. Anonyymi sanoo:

  ihana postaus!:)

 29. Anonyymi sanoo:

  ihana postaus ♥ aika on kyllä mennyt ihan älyttömän nopeaa kun tänään alkoi jo joululomakin! itekkin oon jo monta kuukautta innokkaasti oottanut joulua ja nyt ku se kohta on nii siitä täytyyy ehdottomasti ottaa kaikki ilo irti :) joten kiitti sulle näistä vinkeistä ja huippua joulua!♡

 30. Anonyymi sanoo:

  Kiva postaus muuten, mutta mun mielestä tekstistä jäi aika pinnallinen maku. Mua myös itseä häiritsee se, että joulusta monet puhuu vain tyylillä ruoka, läheiset ja lahjat. Ne ovat hyvin tärkeitä ja keskeisiä asioita, mutta tärkein on kuitenkin syy miksi joulua vietämme. Et maininnut asiasta mitenkään näin pitkässä postauksessa, mikä mielestäni on aika hassua :-)

 31. Emma sanoo:

  Oii niin ihana postaus taas! Odotan jo niin kovin joulua ♥

 32. Saijis sanoo:

  Kiitos tuhannesti! :) Joo tuo on niin totta… Tunnistan kans itseni tuosta kohdasta aivan liian helposti, mutta ehkä pienenä uudenvuoden lupauksena voisi yrittää vähentää sen jatkuvaa selaamista :-D

 33. Saijis sanoo:

  Niin kuuluu! Jes ♥ Tosi kiva, että joku muu ajattelee kans noin :) Sillon ei tulisi mieleenkään nukkua johonkin kymmeneen :o Älä! Miten ihmeessä tämä aika on mennyt näin nopeasti :D Kiitos hurjasti ja samoin myös sulle! (:

 34. Saijis sanoo:

  Voi ihana kuulla, että Mia oot tuota mieltä! Ja tervetuloa mukaan seurailemaan tätä :')

 35. Saijis sanoo:

  Oikeasti?? WOW! Kiitos älyttömästi sulle ihanuus :) <3

 36. Saijis sanoo:

  Iso kiitos ihanainen ♥ En itse asiassa oo saanut! Mutta mulla on kans yksi kiva punainen paita, jonka ajattelin yhdistää valkoisen hameen kanssa:p Oi vitsit kuulostaa hyvältä! Ja uskon, että näyttää vielä paremmalta :)

 37. Saijis sanoo:

  Oo kiiiiitos ♥ Niinpä! Mun mielestä joulu on jokaisella erilainen ja oli se millainen tahansa niin siitä kuuluu nauttia täysillä :) Ja nuo puhelimet… Ne vie kaiken huomion muista läheisistä :s Kiitos ja ihanaa joulua myös sulle Karoliina ♥!

 38. Saijis sanoo:

  Voi vitsit et tiedäkkään miten hyvä fiilis mulle tuli sun kommentista :) Kiitos, kun vaivauduit kommentoimaan tämän :)<3

 39. Saijis sanoo:

  Jei niin kiva kuulla tästä näin positiivista palautetta :)!!

 40. Saijis sanoo:

  Kiitos kovasti :> Oi vitsit miten kivalta kuulostaa! Haha ihana :'D Kyllä sitä saa vähän malttamaton olla ;-)

 41. Saijis sanoo:

  …<3 Kiitos hirmu paljon Sara! :)

 42. Saijis sanoo:

  Aww kiitos kiitos paljon! Niin mukava saada näin ystävällinen kommentti :) Ihana oot :)<3

 43. Saijis sanoo:

  Kiitän:) Niinpä! Stressaaminen on aivan turhaa asiassa kuin asiassa :-)

 44. Saijis sanoo:

  Ooh kiitos paljon :) Mä oon niin otettu, kun saan palautetta kuvista<3 Tälläisestä palautteesta tulee niin positiivinen fiilis ja inspiraatio nousee:)!

 45. Saijis sanoo:

  Voi ei Emma kiitos!! :) Mukava kuulla, että nämä oli sun mielestä hyviä pointteja ja kiitos paljon kummankin puolesta <3 :)

 46. Saijis sanoo:

  Oi vitsit kiitos Anonyymi :) Pakko sanoa, että tälläiset pienetkin piristykset tekee mut niin iloiseksi – Kiitos ♥!

 47. Saijis sanoo:

  Kiitti Petra! Niin menee, liian nopeasti :-(

 48. Saijis sanoo:

  Vautsi ihana Janni ♥ Vitsit miten iloinen oon, että tulit kommentoimaan tämän! Tuli niin hyvä fiilis itsellekin ja kiva, että näit vaivaa tähän :) Mä kans ajattelin noudattaa näitä sääntöjä, joten kiva että sä myös :) Rauhallisuus on joulussa yksi tärkeimmistä asioista ja se tekee joulun! Kiitos paljon ja sinne myös ihanat joulut ♥!

 49. Saijis sanoo:

  Kiitos hurjan paljon! :))

 50. Saijis sanoo:

  Niin on :o Vitsit muista kuin eilisen, kun hetki sitten juuri oli alkusyksy ja nyt jo taas pian vuosikin vaihtuu :) Joulu kestää kyllä niin hetken aikaa, että siitä täytyy nauttia ja täysillä. Kiitos itsellesi kivasta kommentista :-) ♥

 51. Saijis sanoo:

  Voi eikä :( Tosi harmi kuulla, että sulle jäi tuollainen ajatus… Tottahan se on, että nuo asiat pomppaa aina ensimmäisenä mieleen. Mä keskityin tässä enemmänkin juuri sellaisiin pieniin asioihin ja niihin mitkä tekee joulusta paremman unohtamatta kuitenkaan joulun oikeaa syytä :) Kiitos mielipiteestäsi! Muistan tämän ensi kerralla :)

 52. Saijis sanoo:

  Voi kiiiiitos Emma :) Sama täällä! Aika on mennyt nopeasti, mutta saisi mennä vielä nopeammin jouluaattoon ♥

 53. Erika sanoo:

  Voi että kun oli ihana postaus, taas kerran! Mun on pakko sanoo, että ihailen sun asennetta asiaan kun asiaan niin paljon. Toi positiivisuus, energisyys ja ilosuus on niin ihanaa, että toivon, että muutkin ottais tästä sun asentesta mallia! :) Hyvää joulua! ♥

  ellupuhuusulle.blogspot.com

 54. Nelli sanoo:

  Ihana postaus! ♥ Tästä tekstistä tuli tosiaan hyvälle tuulelle :-)

 55. Sonja sanoo:

  Aivan ihana postaus! Hyvää joulun odotusta teillekkin <3

 56. Anonyymi sanoo:

  Voi ihana postaus Saija! :) Sun blogi antaa mulle päivittäistä inspiraatiota ja positiivista mieltä. Plussana vielä, että jaksat aina vastata kommentteihin niin ystävällisesti, oot yksinkertaisesti ihana! Todella tunnelmallista joulua sulle <3

 57. Saijis sanoo:

  Ää eikä! Niin superia saada näin iloista ja ennen kaikkea tsemppaavaa palautetta :) Mä harvoin jaksan miettiä surullisia asioita vaan keskityn aina positiiviseen puoleen, joten on kiva että sellainen asenne välittyy myös sinne ruudun toiselle puolelle :) Toivotaan, että tästä saisi myös muut mallia! Kiitos tuhannesti ja sulle myös Erika ♥

 58. Saijis sanoo:

  <3 Vau kiitos Nelli! Ilahduttavaa nähdä, että tämä teksti sai sellaista aikaan :)

 59. Saijis sanoo:

  Oo miten kiva kuulla, että tämä oli mieluinen postaus :-) Kiitoskiitos paljon meidän molempien puolesta <3!

 60. Saijis sanoo:

  Eii vitsit kiitos hurjan paljon :)) Niin mahtava juttu!! Tälläinen palaute nostattaa entistä enemmän inspiraatiota ja tekee mut niin iloiseksi. Ilo nähdä, että ajattelet noin ja arvostat kommentteihin vastaamista :) Mä nimittäin tykkään siitä tosi paljon ja se on kyllä tämän homman yksiä parhaimpia asioita, kun saa jutella lukijoiden kanssa :') Kiitos ja samoin myös sulle…<3

 61. Anonyymi sanoo:

  Ihanan positiivinen postaus!

 62. Saijis sanoo:

  Awww kiitos:)!

 63. Nelli sanoo:

  Ihana postaus, tästä tuli jälleen kerran niin hyvä mieli ♥ Aion noudattaa jokaista kohtaa ja täytyis pitää mielessä ainakin toi stressaamattomuus ja positiivisuus! Ne on niin tärkeitä asioita ja niitä noudattamalla joulun tunnelmasta tulee todennäköisesti paljon rauhallisempi :) En oo myöskään ennen tullu ajatelleeksi, että näinkin helposti pystyy itse vaikuttamaan siihen joulun tunnelmaan. Hyvä muuten kun mainitsit tosta puhelimen käytöstä, mä nimittäin päätin että aattona kännykkä pysyy suurimman osan ajasta poissa näkyvistä. Jouluna kuuluu nauttia läheisten seurasta ja tehä asioita yhdessä, ilman elektroniikkaa :)

 64. marika sanoo:

  Törmäsin sattumalta blogiisi ja nimi vaikutti tosi tutulta! Oli pakko mennä katsomaan vanhoja postauksia, ja en voinut uskoa silmiäni kun tajusin sun olevan sama tyttö jonka blogia olin ohimennen lueskellut pari vuotta sitten :D En silloin jäänyt lukijaksi, koska en kokenut blogisi olevan minun tyyliseni, mutta nyt on vaan pakko sanoa että wau mikä muutos! Tyylisi ja ulkonäkösi ja blogisi on kehittynyt tosi paljon parempaan suuntaan ja nyt on kyllä pakko jäädä seurailemaan ihan aktiivisesti!:) Ja oon superkateellinen että oot noin lyhyessä ajassa saanut koottua tollaisen vaatekaapin, mulla on mennyt joku 3 vuotta kerätä kyseisiä klassisia juttuja vaatekaappiini ja matka jatkuu edelleen..Ihanaa joulunodotusta sulle kuitenkin!:)<3

 65. Saijis sanoo:

  Voi ei Nelli…♥ Sä oot kyllä niin tsemppaava ja aktiivinen lukija, että ei voi kuin ihailla! Osaat piristää mua aina niin kivasti näillä sun sanoilla :) Oot oikeassa, nämä on tosi pieniä juttuja mutta nämä huomioon ottaen joulu tuntuu varmasti vielä kivemmalta. Ja juuri se, kun jättää kännykän pois niin vaikuttaa jo paljon :) Muutaman kuvan voi jakaa sosiaalisessa mediassa, mutta muuten sitä ei varmaan kukaan tarvitse eikä koko päivää. Sen sijaan jouluna on tärkeää juuri se läheisten seura :) Vitsit en malta odottaa enää joulua ♥

 66. Saijis sanoo:

  Mitäää eikä!! Vautsi :o Ohoh sun palaute oli kyllä enemmän kuin mieluinen :) Niin mahtavaa kuulla, että oot huomannut noin ison muutoksen ja mä oon myös itse alkanut tiedostaa sen. Oikea tyyli on löytynyt ja rakastan kans yksinkertaisuutta! Vaatekaapin kokoaminen jatkuu kans täälläkin, mutta kivoja juttuja on sinne onneksi myös jo löytynyt hyvä määrä :)Kiitos sulle hurjasti tästä kommentista ja paljon tsemppiä myös vaatekaappi-projektiin! Niin ja aivan ihanaa joulunodotusta<3 :)

 67. Anonyymi sanoo:

  Ihana postaus ja tosi hyviä huomiota joulusta ja oot selkeesti miettiny noita, mutta yhtä asiaa mä en allerkirjottais nimittäin jouluna pitää nukkua ainaki yheksää tai kymmeneen:D mut kaikki tyylillään;) Ihanaa joulua<3

 68. Saijis sanoo:

  Vaude kiitos paljon :) Haha ihana! Mutta se on kyllä niin makuasia, osa tykkää nukkua ja osa ei halua tuhlata yhtään aikaa silloin nukkumiseen :'D Saa nähdä moneltako mä herään, varmaan kuudelta xD Ihanaa joulua myös sulle !<3

Kommentoi